- 5 Ağustos 2014
- 3.767
- 8.611
- 358
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #2.721
anladım şimdi :) şöyle ki ben de 3 sene önce 6 aldım ve büyük rahatlık hiç sıkıntı yaşamadan kullandım başka telefonlardan farklı olarak o yüzden hayırlı olsun güle güle kullanın :)
Ben de inanıyorum bu olaya.... beddua edip günaha girmeye de yorulmaya da gerek yok:)
Hemen çıkar o kişilerden yaptıkları
Evet (çocuğumuz yok onu bile diolar çoluk çocuk yok parayı naapçaksınız hesabı ) diolar da diolaranladım şimdi :) şöyle ki ben de 3 sene önce 6 aldım ve büyük rahatlık hiç sıkıntı yaşamadan kullandım başka telefonlardan farklı olarak o yüzden hayırlı olsun güle güle kullanın :)
çift maaş tek maaş mevzusu da saçma çünkü arkadaşım var babası ev vermiş orada oturuyor tek maaş eşi de çocuğunu büyütüyor mis gibi herkesin bir avantajı var. biz ise çift maaşız ama birimizin maaşı krediye gidiyor ve çocuğuma kendim bakamıyorum. kimse kimsenin derdini borcunu bilemez bugün anlamayanlar ilerde anlarlarkredi borcumuz var diyin etrafınızdakilere.
bana göre cimri nası olur biliyomusunuzEvet haklısınız ben de zor beğenirim cinriliktem diil
Gerçekten cimri olsam gam yemicem :)
Arkadaslariminda dedigi gibi olay tek maas cift maas degilkiKüçük bir ilçede çalışıyorum herkes iç içe anlaşılıyor ister istemez
Ev kredisi ödüyorum demiştim
Ona bile bi Arkadaşım dediki ben tek maaşla ödüyordum :)
benim öyle arkadaşlarım vardı bekar olanlar bekar gibi davranmamı bekliyordu. borcu olmayanlar da onlar gibi savurmamı.. sonra yavaş yavaş dışarı çıkmalarımı azalttım onlarla. iş yerinde selam veriyordum bazıları onu bile yapmıyor yüzünü çeviriyor beni görünce :) böyle insanlar yani işte ne gerek varmış onlarla gezeceğim diye eşimle muhabbetimden ve paramdan olmaya.. sadelik lazım insanın hayatına az öz dostlar az öz eşya sonuç: kafa rahatlığıEvet (çocuğumuz yok onu bile diolar çoluk çocuk yok parayı naapçaksınız hesabı ) diolar da diolar
Nazar konusunda gerçekten çok haklısınPilates kursuna yaZılacağım ama sırf sizlere yetişmem lazım tasarruf etmem lazım diye tutuyorum kendimi. Biz bir ev bir de araba sahibi olduk çok şükür ve allah isteyen herkese versin daha çok versin.
Şimdilerde eşim hasta ve iş yerinde yaşadığı stresten bağırsak ülseri oldu. Birden dört kilo verdi çok sinirli şu sıralar. İşten çıkacağım başka iş bulana kadar birikimimiz bizi idare eder demeye başladı .
Biz genç yaşta güzel bir ev ve araba sahibi olduk ve inanın o kadar nazar varki ben iki kez Kaza yaptım ve aldığımız ev o kadar nazarlı ki balkon kapısının kolu kırıldı bugün misafirler gittikten sonra. Geçmiş olsuna ve ev görmeye gelen oldu.
İnanırmısınız Evi gezdirmiyorum mecbur kalmadıkça ve yatak odamı özellikle.
Korkuyorum nazardan bebeğimiz olmayacak diye.
İnanın biz ev almayıp paramızı kimselere söylemeden yaşasaydık kirada bu kadar eşimle evde kavga etmezdik.
Ev aldığımızdan beri en ufak şeye patlar olduk.
Gerçekten hasetten olmayan iyi gözle Bakan ailemizin bile nazarı değiyor.
Hatırlar mısınız dışarda yemek yiyeceğim ruh halime bağlı yazmıştım sizlere.
Restoranda kuğular vardı resim çekip paylaştım ve restoranda ne yediysek dokundu acı olduğu için eşimin kanaması ve ağrıları başladı.
Ev aldıktan sonra eşimin işleri ters gitmeye başladı çalıştığı firma iflas eşiğinde.
Demem o ki iyi gözle de baksalar nazar değebiliyor.
Banka da paranız güvenceniz.
ev için borca girip birbirini yiyen çok biz gibi.
Ve bu çağ da gerçekten biz gençler o kadar borç varken zevklerimiz ve isteklerimizden eski zamandakiler gibi feragat edemeyebiliyoruz.
Gerçekten söylüyorum istediğimizi istediğimiz zaman istediğimiz gibi yapabiliyorsak özgürüz.
Paran var mı derdin var evin var mı derdin var durumu var şu sıra kapı için hangi marka önerirsiniz winsa mı egepen mi ? Ya da başka marka mı ? Sürgülü kapıdan şuan soğuk giriyor cam balkon olduğu için o kadar ev soğumadı ama doğal gaz çok gelir bu ay tamir etmezsek. Yani tamir masrafı çıktı. Beyinde kıtlık bilincimizi mi açtık nedir sağlık tadilat her şeye masraf çıkmakya başladı
Evet bu olayı herkes biliyor aslında ama harcamıyor profilinden çıkarmıyorlar bilerek ... sonu gelmiyor bu konunun:) eşim dedi ki bi daha sorarlarsa kirayı elektriği ödüyorum devamını biriktiriyorum de mantıklı geldiArkadaslariminda dedigi gibi olay tek maas cift maas degilki
Herkesin yasam tarzi farkli mesela kimisi ayda 1 kilo et alir kimisi 5 kilo kimisi hic alamaz
Kimisi sigara icer kimisi icmez
Kimisinin cocuguna 1000-1500 liraya bakici bkar
Kimisinin cocuguna annesi gonullu bakar
Yani bu liste uzarda uzar...
Herkes kendi maasindan sorumludur kimsede maasimi sorgulayamaz.sende musade etme yoksa bu insanlar konusurda konusur
Evet kimseden kaçınılan bi durum da olmamalıbana göre cimri nası olur biliyomusunuz
parası var oldugu halde
misafir istemeyen,
gelincede ikramını yapmayan,zorunlu oldugu halde yemegınden elektrıgınden suyundan geregınden fazla kısıtlayan, hediyelesmekten sadaka vermekten hoslanmayan vs vs bu ınsanlar benim icin cimridir.
kusra bakmasınlarda sahsen bekarken ailem sımdı esımde ben de essek gıbı calısıyoruz vara yoğa para verecek halimiz yok. tabıkı bombos seylere para verdıgımız gunler oluyo ama bunu alıskanlık edınen kısıler olmamak en güzeli.
kımse arkamızdan bi lokma ekmegını yemedık vs demesın de varsın ıstedıgını desınler
Yani maasi ne yapiyorsun diye soruyorlar mi gercekten.ne ilginc insanlar var ya.Evet bu olayı herkes biliyor aslında ama harcamıyor profilinden çıkarmıyorlar bilerek ... sonu gelmiyor bu konunun:) eşim dedi ki bi daha sorarlarsa kirayı elektriği ödüyorum devamını biriktiriyorum de mantıklı geldi
Pilates kursuna yaZılacağım ama sırf sizlere yetişmem lazım tasarruf etmem lazım diye tutuyorum kendimi. Biz bir ev bir de araba sahibi olduk çok şükür ve allah isteyen herkese versin daha çok versin.
Şimdilerde eşim hasta ve iş yerinde yaşadığı stresten bağırsak ülseri oldu. Birden dört kilo verdi çok sinirli şu sıralar. İşten çıkacağım başka iş bulana kadar birikimimiz bizi idare eder demeye başladı .
Biz genç yaşta güzel bir ev ve araba sahibi olduk ve inanın o kadar nazar varki ben iki kez Kaza yaptım ve aldığımız ev o kadar nazarlı ki balkon kapısının kolu kırıldı bugün misafirler gittikten sonra. Geçmiş olsuna ve ev görmeye gelen oldu.
İnanın biz ev almayıp paramızı kimselere söylemeden yaşasaydık kirada bu kadar eşimle evde kavga etmezdik.
Restoranda kuğular vardı resim çekip paylaştım ve restoranda ne yediysek dokundu acı olduğu için eşimin kanaması ve ağrıları başladı.
Ev aldıktan sonra eşimin işleri ters gitmeye başladı çalıştığı firma iflas eşiğinde.
Ve bu çağ da gerçekten biz gençler o kadar borç varken zevklerimiz ve isteklerimizden eski zamandakiler gibi feragat edemeyebiliyoruz.
Gerçekten söylüyorum istediğimizi istediğimiz zaman istediğimiz gibi yapabiliyorsak özgürüz.
Paran var mı derdin var evin var mı derdin var durumu var şu sıra kapı için hangi marka önerirsiniz winsa mı egepen mi ? Ya da başka marka mı ? Sürgülü kapıdan şuan soğuk giriyor cam balkon olduğu için o kadar ev soğumadı ama doğal gaz çok gelir bu ay tamir etmezsek. Yani tamir masrafı çıktı. Beyinde kıtlık bilincimizi mi açtık nedir sağlık tadilat her şeye masraf çıkmakya başladı
Daha sora derim daha dün kuyumcuda olduğumu duydular :)Yani maasi ne yapiyorsun diye soruyorlar mi gercekten.ne ilginc insanlar var ya.
Bnce de ki kredi borcumuz cok olmus bizde anlamadik nasil oldu. Bu aralar cok skisigiz.
Borc veren birileri olsada temize ciksak falan de.
Borc istersiniz diye korkup yaklasmazlar bir dahada soramazlar
Pilates kursuna yaZılacağım ama sırf sizlere yetişmem lazım tasarruf etmem lazım diye tutuyorum kendimi. Biz bir ev bir de araba sahibi olduk çok şükür ve allah isteyen herkese versin daha çok versin.
Canim cok doğru söylemişsin nazar hakkinda.
Bir mal mülk edinince ugursuzluklar pesini birakmamis.
Bende böyle şeyleri duyunca aldigimi biriktirdigimi filan akrabalara arkadaslara yada baskalarini söylemiyim diyorum.
Bu arada isler hic bitmedi benim. Şu saate kadar mutfaktaydim. Benimkiler çoktan uyudu
Üzücü canım geçmiş olsun.Aynen aynı fikirdeyim nazara fln hiç inanmazdım bundan 2-3 yıl önce. Evlendik birbirimize çok yakışıyorduk çok muhabbetimiz vardı. Eşim ve ben işimizde yükseldik. Hemen bebeğimizi oldu bebeğimizle yeni evimize geçtik arabamızı yeniledik ama bu sırada eşimde panik atak çıktı. Panik atak çıktıktan sonrada her şey tek tek gitmeye başladı, Evimiz var ama muhabbet yok içinde. Hala evliyiz ama aramız soğuk. Çocuğumuz yıldız gibi parlar dikkat çekerdi şimdilerde huyu suyu değişti. Eşim pozisyonunu sebepsiz bir şekilde görev değişikliğiyle kaybetti. Tam o sırada şeker hastalığı çıktı. Bazen her şeyi satıp 2 göz bi eve kiraya çıksam da artık şu kem gözlerden kurtulsak diyorum. Kimseyle muhabbet edesim bile gelmiyor, boğdular bıraktılar yemin ederim. İnanır mısınız adetlerim saati saatine düzenlidir dedim bizim ofis hep bayan bundan 3 ay önce sohbet sırasında, bilin bakalım ne oldu ömrüm boyunca görmediğim bi değişik adet olmalarım başladı bi erken bi geç. Artık şaşırdım bu kadarını da görünce. Bakalım bende evde kur-an okutmayı düşünüyorum. Sonumuz hayrola...
Ah canim cok etkilendim gercekten.Aynen aynı fikirdeyim nazara fln hiç inanmazdım bundan 2-3 yıl önce. Evlendik birbirimize çok yakışıyorduk çok muhabbetimiz vardı. Eşim ve ben işimizde yükseldik. Hemen bebeğimizi oldu bebeğimizle yeni evimize geçtik arabamızı yeniledik ama bu sırada eşimde panik atak çıktı. Panik atak çıktıktan sonrada her şey tek tek gitmeye başladı, Evimiz var ama muhabbet yok içinde. Hala evliyiz ama aramız soğuk. Çocuğumuz yıldız gibi parlar dikkat çekerdi şimdilerde huyu suyu değişti. Eşim pozisyonunu sebepsiz bir şekilde görev değişikliğiyle kaybetti. Tam o sırada şeker hastalığı çıktı. Bazen her şeyi satıp 2 göz bi eve kiraya çıksam da artık şu kem gözlerden kurtulsak diyorum. Kimseyle muhabbet edesim bile gelmiyor, boğdular bıraktılar yemin ederim. İnanır mısınız adetlerim saati saatine düzenlidir dedim bizim ofis hep bayan bundan 3 ay önce sohbet sırasında, bilin bakalım ne oldu ömrüm boyunca görmediğim bi değişik adet olmalarım başladı bi erken bi geç. Artık şaşırdım bu kadarını da görünce. Bakalım bende evde kur-an okutmayı düşünüyorum. Sonumuz hayrola...
Allah somunuzu hayretsin üzüldümAynen aynı fikirdeyim nazara fln hiç inanmazdım bundan 2-3 yıl önce. Evlendik birbirimize çok yakışıyorduk çok muhabbetimiz vardı. Eşim ve ben işimizde yükseldik. Hemen bebeğimizi oldu bebeğimizle yeni evimize geçtik arabamızı yeniledik ama bu sırada eşimde panik atak çıktı. Panik atak çıktıktan sonrada her şey tek tek gitmeye başladı, Evimiz var ama muhabbet yok içinde. Hala evliyiz ama aramız soğuk. Çocuğumuz yıldız gibi parlar dikkat çekerdi şimdilerde huyu suyu değişti. Eşim pozisyonunu sebepsiz bir şekilde görev değişikliğiyle kaybetti. Tam o sırada şeker hastalığı çıktı. Bazen her şeyi satıp 2 göz bi eve kiraya çıksam da artık şu kem gözlerden kurtulsak diyorum. Kimseyle muhabbet edesim bile gelmiyor, boğdular bıraktılar yemin ederim. İnanır mısınız adetlerim saati saatine düzenlidir dedim bizim ofis hep bayan bundan 3 ay önce sohbet sırasında, bilin bakalım ne oldu ömrüm boyunca görmediğim bi değişik adet olmalarım başladı bi erken bi geç. Artık şaşırdım bu kadarını da görünce. Bakalım bende evde kur-an okutmayı düşünüyorum. Sonumuz hayrola...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?