Bugün ne aldin kaç tl harcadin

anladım şimdi :) şöyle ki ben de 3 sene önce 6 aldım ve büyük rahatlık hiç sıkıntı yaşamadan kullandım başka telefonlardan farklı olarak o yüzden hayırlı olsun güle güle kullanın :)
çift maaş tek maaş mevzusu da saçma çünkü arkadaşım var babası ev vermiş orada oturuyor tek maaş eşi de çocuğunu büyütüyor mis gibi herkesin bir avantajı var. biz ise çift maaşız ama birimizin maaşı krediye gidiyor ve çocuğuma kendim bakamıyorum. kimse kimsenin derdini borcunu bilemez bugün anlamayanlar ilerde anlarlar kredi borcumuz var diyin etrafınızdakilere.

Ben de inanıyorum bu olaya.... beddua edip günaha girmeye de yorulmaya da gerek yok:)
Hemen çıkar o kişilerden yaptıkları

Kesinlikle Allah'ın adeletine teslim olmak en doğrusu. Hakkımı yerde bırakmaz Rabbim.
Ama böyle aciz insanlar her yerde varlar. Ne diyelim Allah hidayet versin

Evet (çocuğumuz yok onu bile diolar çoluk çocuk yok parayı naapçaksınız hesabı ) diolar da diolar

Evet haklısınız ben de zor beğenirim cinriliktem diil
Gerçekten cimri olsam gam yemicem :)
bana göre cimri nası olur biliyomusunuz
parası var oldugu halde
misafir istemeyen,
gelincede ikramını yapmayan,zorunlu oldugu halde yemegınden elektrıgınden suyundan geregınden fazla kısıtlayan, hediyelesmekten sadaka vermekten hoslanmayan vs vs bu ınsanlar benim icin cimridir.
kusra bakmasınlarda sahsen bekarken ailem sımdı esımde ben de essek gıbı calısıyoruz vara yoğa para verecek halimiz yok. tabıkı bombos seylere para verdıgımız gunler oluyo ama bunu alıskanlık edınen kısıler olmamak en güzeli.
kımse arkamızdan bi lokma ekmegını yemedık vs demesın de varsın ıstedıgını desınler

Küçük bir ilçede çalışıyorum herkes iç içe anlaşılıyor ister istemez
Ev kredisi ödüyorum demiştim
Ona bile bi Arkadaşım dediki ben tek maaşla ödüyordum :)
Arkadaslariminda dedigi gibi olay tek maas cift maas degilki
Herkesin yasam tarzi farkli mesela kimisi ayda 1 kilo et alir kimisi 5 kilo kimisi hic alamaz
Kimisi sigara icer kimisi icmez
Kimisinin cocuguna 1000-1500 liraya bakici bkar
Kimisinin cocuguna annesi gonullu bakar
Yani bu liste uzarda uzar...
Herkes kendi maasindan sorumludur kimsede maasimi sorgulayamaz.sende musade etme yoksa bu insanlar konusurda konusur

Evet (çocuğumuz yok onu bile diolar çoluk çocuk yok parayı naapçaksınız hesabı ) diolar da diolar
benim öyle arkadaşlarım vardı bekar olanlar bekar gibi davranmamı bekliyordu. borcu olmayanlar da onlar gibi savurmamı.. sonra yavaş yavaş dışarı çıkmalarımı azalttım onlarla. iş yerinde selam veriyordum bazıları onu bile yapmıyor yüzünü çeviriyor beni görünce :) böyle insanlar yani işte ne gerek varmış onlarla gezeceğim diye eşimle muhabbetimden ve paramdan olmaya.. sadelik lazım insanın hayatına az öz dostlar az öz eşya sonuç: kafa rahatlığı

Nazar konusunda gerçekten çok haklısın
Birikim yaptığını fln pek duyurmamak lazım kimseye
Birde Her insanın hayatında iyi kötü zamanlar oluyor inişler çıkışlar
Benim mesela kötü zamanlarım oldu sonra birden tersine döndü herşey çok güzeldi bu sıralar yine inişteyiz biraz sabretmek gerek sanırım her karanlıktan sonra mutlaka güneş doğuyor

Evet bu olayı herkes biliyor aslında ama harcamıyor profilinden çıkarmıyorlar bilerek ... sonu gelmiyor bu konunun:) eşim dedi ki bi daha sorarlarsa kirayı elektriği ödüyorum devamını biriktiriyorum de mantıklı geldi

Evet kimseden kaçınılan bi durum da olmamalı
Boğaz’ımızı kesmeyiz işte böyle

Yani maasi ne yapiyorsun diye soruyorlar mi gercekten.ne ilginc insanlar var ya.
Bnce de ki kredi borcumuz cok olmus bizde anlamadik nasil oldu. Bu aralar cok skisigiz.
Borc veren birileri olsada temize ciksak falan de.
Borc istersiniz diye korkup yaklasmazlar bir dahada soramazlar

ya sıkıntınız çok tanıdık geldi.
annem ve babam yokluk içinde sürekli kooperatife borç ödeyerek yemeden içmeden ev sahibi araba sahibi oldular hiç kimsenin yardımı olmadan borç alıp borç kapattık biz hep ailece 5 yıldızlı otel bilmeyiz mesela biz veya ben üniversiteye gidene kadar marka bilmedim, dışarıda yemek nedir ailecek bilmedim, istanbulda yaşadık ama bir kere boğazda yemek veya atıyorum emirganda çay falan yoktur. Haftasonları da hep mesaiye kalırlardı sadece yaptığımız pazar günü evin alışverişiydi bazen de üstbaş. cidden hayatlarından çok ödün verdiler ama sonları da kötü oldu onu belirteyim. ha mesela azıcık para kaldı hadi bi tatil yapalım dediysek evde beyaz eşyalar bozulmaya başladı eşya aldık dev ayna çatladı falan ve bizim eve girip çıkanlar akrabalardır hep sosyal hayatları yoktu ki ve geldiklerinde valla nereden para buluyorsunuz anlamıyoruz derlerdi.tabi bunlar her cumartesi dışarıda yemeli içmeli gezen tozan insanlar.
evinizi sevdiğiniz güvendiğiniz bir büyüğünüze okutun bence ben çok inanıyorum nazara her yerde minik minik nazar boncukları vardır evde:)

Mesela ben eşimle haftasonu gezdiğimizde fazla para gitmesin die yediğimi içtiğimi düşünmem
Mocha... latte... tiramisu... cheseekek... onlar da bilio yeme kültürümü . Mesela donut die bi yiyecek var ya almanca haliyle de yazılıyo bazı yerlerde
Onu bile bilmiyorlardı mesela gerçi küçük yer bilemezler
İstanbul’da heryerde vardı
Hatta bana demişlerdi ne güzel herşeyden haberin var gibilerinden
E ne cimriliğim oluyo ki o zaman
Zorla iki maaşı harcayamam ki ev kredimiz de azaldı şuan iki aydır rahatız şükür
Öğlenleri bile marketten onların yanında pahalı içecekler alıyorum onlar için diil kendim için ama görüyorlar ... yine de nafile... boşvermek en iyisi olucak...

Daha sora derim daha dün kuyumcuda olduğumu duydular :)

Nazar konusunda size katılıyorum kızlar. Her şey çok güzel bir şekilde yoluna girmişken eş dost akraba bunu o kadar dillendirdi ki hoppp her şey tersine döndü kendimizi binlerce tl lik bir borcun içinde bulduk. Görünmeyen bir el beni boğuyor gibi kalbim zaten hep ağrıyor.

Aynen aynı fikirdeyim nazara fln hiç inanmazdım bundan 2-3 yıl önce. Evlendik birbirimize çok yakışıyorduk çok muhabbetimiz vardı. Eşim ve ben işimizde yükseldik. Hemen bebeğimizi oldu bebeğimizle yeni evimize geçtik arabamızı yeniledik ama bu sırada eşimde panik atak çıktı. Panik atak çıktıktan sonrada her şey tek tek gitmeye başladı, Evimiz var ama muhabbet yok içinde. Hala evliyiz ama aramız soğuk. Çocuğumuz yıldız gibi parlar dikkat çekerdi şimdilerde huyu suyu değişti. Eşim pozisyonunu sebepsiz bir şekilde görev değişikliğiyle kaybetti. Tam o sırada şeker hastalığı çıktı. Bazen her şeyi satıp 2 göz bi eve kiraya çıksam da artık şu kem gözlerden kurtulsak diyorum. Kimseyle muhabbet edesim bile gelmiyor, boğdular bıraktılar yemin ederim. İnanır mısınız adetlerim saati saatine düzenlidir dedim bizim ofis hep bayan bundan 3 ay önce sohbet sırasında, bilin bakalım ne oldu ömrüm boyunca görmediğim bi değişik adet olmalarım başladı bi erken bi geç. Artık şaşırdım bu kadarını da görünce. Bakalım bende evde kur-an okutmayı düşünüyorum. Sonumuz hayrola...

Üzücü canım geçmiş olsun.
Adet konusu ayrı bir komedi ben de yaşadım. Hiç ağrımaz dedim ertesi ay ağrı sancı öğürme neler varsa başıma geldi.
Evini temizlerken sirkeli su katmanı öneririm sirke kötü enerjiyi def edermiş.

Ah canim cok etkilendim gercekten.
Milletin gözü dili cok fena der annem.
Aman adiminizi saglam atin der.
Artik bende kimseye varimizi yoğumuzu anlatmicam.

Allah somunuzu hayretsin üzüldüm
Çoğu insan çıkarcı ...

Herkese merhaba,
Nazar konusunda yaşadıklarınızdan bir kaç kesit bizim içinde geçerli eşim panik atak oldu ilk aldığımız zamanlarda şimdilerde daha iyi ama biz de evimiz de muhabbetsiz oturur oldu çok tartıştık hatta eşim üzerime yürüdü. Boşanma lafları havada uçuştu.
Gerçekten bankada paramız varken ve kirada otururken çok mutluyduk
Ben istediğimi alıyordum eşinle yurt dışında lüks otellerde tatile çıkıyorduk yiyip içiyorduk.
Ama ev aldığımızdan beri huzursuz bir evimiz var.
Mutsuzuz gerçekten keyifsiziz.
Bir kuran okutacağım ama akrabayı eve doluşturmayacağım. Kayın peder oturduğumuz semti kötülüyordu bize ev aldığımızda ama arkamızdan sülalesine o kadar övüyorki şöyle ev aldılar şöyle döşediler arabalarını satmadan ev aldılar bir görecektiniz dün yerinde oturmuyor mutfağa bile yardım ediyor.
O kadar iticiler ki anlatamam

Nazardan olmuyor çocuk Bizde. Ev gezidirirken sokmuyorum yatak odasına kimseyi mecbur kalmadıkça. Çok haset ediyor kaynanam hiç güzel evde oturmamış kayın peder almış maaşını bu kıyafet bile almamış şimdi bana özeniyor çeşit çeşit çanta mont alıyor.
O kadar kıskanıyorlar ki bizi bizim semte yakın ev bakmaya başladılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…