• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

P planli o dediğini kobilere düşük faizli kredi verilirken bir çok esnaf yaptı. ÇEkti krediyi altın döviz aldı ama sonradan önüne geçtiler. İnsanın bazen basireti bağlanıyor yükselecek hissin olsa bile yüksekten giremiyorsun altına elin gitmiyor bir türlü

Oturdugunuz evi seviyorsunuz bu belli madem kiran da fazla ben olsam alirdim. Bi de su var icindeyken alici olursaniz fiyati uste cekebilme ihtimalleri var.. akillica davranmak lazim.
Oturduğumuzu almayacağız canım aynen dediğin gibi oldu fiyatı yüksek çektiler:)bir de seviyorum oturduğum evi ama eksikleri var, aynı semtte baska bi evi düşünüyoruz

Son bir yıldır etrafımda gözlemlediklerim beni çok etkiledi. Kimisi gerçeklik payı olmayan felaket senaryosu olsa da akıldan çıkmıyor. Emlak sektörü ciddi anlamda durgunlaştı, malzeme sorunu yaşıyorlar evler hep yarım. Büyük küçük kimse ev almıyor elindeki parayı değerlendirmek istemiyor. Müteahhitler bile yeni arsa alıp ev almıyor ikili sohbetlerde kime satacağım diyorlar böyle olunca elimdeki parayı toprağa gömmek istemiyorum

Benben00 ben Simdiye kadar cevremde senin anlattigin sekilde yapip da tuh ya nerden girdik su ev isine diyeni gormedim. Bir defa siz kiradasiniz once onu sifirlamaniz lazim. AMA seneye kadar nakiti artirir o parayi Borsa kagit vs daha karli degerlendirirsiniz orasini bilemem. Ancak yine o da bir risk. Ben tercihimi evden yana kullanir borcumu sabitlerdim bi Kere. Zaten riski Cok sevmedigim icin kazancimi anca eritmeden tutmaya calisiyorum ya 😆

Oturduğumuzu almayacağız canım aynen dediğin gibi oldu fiyatı yüksek çektiler:)bir de seviyorum oturduğum evi ama eksikleri var, aynı semtte baska bi evi düşünüyoruz
eşinin dediklerinden orayı alma gibi bir düşünceniz olduğunu düşünmüşüm galiba.. peşinatın fazlaysa artık faizi falan düşünmeyip girmek gerek diye düşünüyorum.. dediğin de mantıklı ama paranın kuş olmayacağının da garantisi yok öncelikle evi alıp dişi sıkıp oturmak mantıklı gibi duruyor.. tekrar diyorum durum varsa.:)

Son bir yıldır etrafımda gözlemlediklerim beni çok etkiledi. Kimisi gerçeklik payı olmayan felaket senaryosu olsa da akıldan çıkmıyor. Emlak sektörü ciddi anlamda durgunlaştı, malzeme sorunu yaşıyorlar evler hep yarım. Büyük küçük kimse ev almıyor elindeki parayı değerlendirmek istemiyor. Müteahhitler bile yeni arsa alıp ev almıyor ikili sohbetlerde kime satacağım diyorlar böyle olunca elimdeki parayı toprağa gömmek istemiyorum
Uzun yıllardır inşaat itici sektör çünkü hal boyle olunca okadar bolluk yarattı ki işi bilmeyen herkes bakkalı çakkalı azıcık parası olan mütahitliğe soyundu. Son 3yılda demir fiyatları neredeyse 3 katına çıktı. Şimdi iş başlarken yapılan bağlantılar iş sürerken karşılamayınca inşaatlar yarım kaldı. Ama işte piyasaya yansıması çabuk olmuyor bence adam işi bitiremiyor yada nakite çıkıştı ama yine ciddi bir indirim yapıp elden çıkartmıyor. Dediğim gibi yatırıö için ev almaya karşıyım birkere ağzım yandı ama nezaman alırsam alayım kredi kullanacaksam ev almak için en mantıklı zaman şuan gibi geliyor. Şimdi almazsam ilerde çocukların okul zamanına denk gelecek ve belki de özele göndermek istediğim halde gönderemeyeceğim. Bu ikilemde de kalmak hiç istemiyorum

Uzun yıllardır inşaat itici sektör çünkü hal boyle olunca okadar bolluk yarattı ki işi bilmeyen herkes bakkalı çakkalı azıcık parası olan mütahitliğe soyundu. Son 3yılda demir fiyatları neredeyse 3 katına çıktı. Şimdi iş başlarken yapılan bağlantılar iş sürerken karşılamayınca inşaatlar yarım kaldı. Ama işte piyasaya yansıması çabuk olmuyor bence adam işi bitiremiyor yada nakite çıkıştı ama yine ciddi bir indirim yapıp elden çıkartmıyor. Dediğim gibi yatırıö için ev almaya karşıyım birkere ağzım yandı ama nezaman alırsam alayım kredi kullanacaksam ev almak için en mantıklı zaman şuan gibi geliyor. Şimdi almazsam ilerde çocukların okul zamanına denk gelecek ve belki de özele göndermek istediğim halde gönderemeyeceğim. Bu ikilemde de kalmak hiç istemiyorum

daha önce ne olmuştu, ben kaçırdım.

Konuya direk giriyorum:KK49: aslında bizim şuan ev işine girmemiz oturacak evimiz olsun mantığında yola çıkınca pek bi anlamlı geliyor. Rakamlar pek netleşmedi ama örneğin 4yıl kredi ceksem kredinin maliyeti 86bin oluyor toplam ödediğim faiz yani. E zaten 4yıl bulunduğum yerde kirada otursam yıldan yıla artışları ile 81bin falan kira ödemiş olacağım. Yani faiz gideri neredeyse kiradan karşılanıyor.
Amma velakin kredi kullanmanın bir de fırsat maliyeti var yani şuanki nakiti ve aylık ödemeyi başka bir yatırım ile değerlendirebiliriz. Kar topu etkisi ile nakit büyür belki bu şekilde onunuzdeki yıl daha az kredi kullanırız falan. Ama bu kez de faiz oranları artaxağı için maliyet yine aynıya gelir. Eşim oturacağımız evi alacağız direk yatırım gözü ile değil duygusal bak bu manevi olarak kendimizi iyi hissettirir diyor. İşte dünyada mekan ahirette iman mantığı:KK66: bilemiyorum uzun oldu biraz ama dışardan bi gözle analiz edecekleri dinlemeye hazırım:KK200:
Bunu biz de dusunduk ama ben nasip oldugunu dusunuyorum biraz da. Zamaninda aldik arsayi, 3 4 ayda yuzde 25 30 kâr ediyordu kayinbabam hep. Biz aldik, suriye ic savasi cikti sinir sehirlerden birinde arsa. piyasa durgunlasti seneler oldu birak kârı, anaparayi cikaramayacak durumdayiz.
Ailem 12 sene falan kirada kaldilar. Ev sahibinin kahrini cekmektense kendi evimi alir mantigindayim artik. Kirada odeme var ama elde kalan birsey yok. Evi yatirimdan ziyade ihtiyac olarak goruyorum
Kesinlikle yarının ne olacağı belli değil, 3-5ay zorlanır sonra bu fikre alışırız diyoruz ama diğer taraftan biz borsayla da ilgileniyoruz zaman zaman işi bilenler var, dolayısıyla diğer yatırım çeşitlerine de aklımız çok kayıyor
Borsa cok fenaa cok iyi bilmek ve biraz da kanaatkar olmali borsada
Aselsan a yatirdik kagitlari, asla kaybettirmeyen hisse bizi yan yatirdi resmen :)

O başka tabiki herkesin şartları yaşadığı ortam fark ettiriyor.
Örneğin bir binaya 5 malzeme lazımsa 4 tane varsa 5. bulunamıyor çünkü firma kapanmış. Evler yarım ittire ittire bitirilmeye çalışılıyor ama henüz piyasaya yansıdığını düşünmüyorum firmalar malzeme sorunundan dolayı zora girdi ve yarım projeler bana hiç güven vermiyor.

O başka tabiki herkesin şartları yaşadığı ortam fark ettiriyor.
Örneğin bir binaya 5 malzeme lazımsa 4 tane varsa 5. bulunamıyor çünkü firma kapanmış. Evler yarım ittire ittire bitirilmeye çalışılıyor ama henüz piyasaya yansıdığını düşünmüyorum firmalar malzeme sorunundan dolayı zora girdi ve yarım projeler bana hiç güven vermiyor.
cok haklisin
sur yapi bile burada gıdım gıdım ilerliyor millet isyanda
Dun fikirtepe kentsel dönüsüm haberlerdeydi.
Cok az ev bitirilmis, temeller kazilmis kalmis oylece

Bu insaat iscisi olayini anladin mi?
karısı resmen adamın arkadaşıyla arayı bulmuş kocası ölmüş gözü telefonda tazminat için itmiş olabilir ama pekte inanamadım saf gibi duruyor adam onu planlaması için zeki olması lazım diye düşünüyorum.

bende yerinde olsam alırdım evi çocuklar küçükkken aldıngınla kalırsın ilerde okulları eğitm hayatları sosyla faaliyetleri derken gelirimiz ancak giderimize yeter diye düşünüyorum

cok haklisin
sur yapi bile burada gıdım gıdım ilerliyor millet isyanda
Dun fikirtepe kentsel dönüsüm haberlerdeydi.
Cok az ev bitirilmis, temeller kazilmis kalmis oylece

Tam olarak sorunum bu aslinda
Sizin arsa gibi olmasin istiyorum

Bu insaat iscisi olayini anladin mi?
bı on dk baktm ona ama soyle olay anladgm kadarıyla adam dusmus o anda aynı tablanın ustunde dıger adam varmıs sarısın olan.adam olunce kadın o sarısınla evlenmıs ölenın aılesı bılerek attı önceden anlasıyolardı bunlar dıyolar. kadın kocasının nası dustugunu sormak ıcın faceden bu sarısını bulup eklemıs oyle evlenmısler guya:KK70:

Back
X