• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

@guneykarimkure saat 6 dan sonra piyasalar kapanıyor. biz de dükkanı kapatıp kadınsal konulara giriyoruz müsadenle. merak ettiğin öğrenmek istediğin ne varsa sorabilirsin, bilgisi olan herkes az çok yardımcı olmaya çalışır.

arkadaş ne zaman konuya mesaj yazacak olsam polemiğe denk geliyorum yav. çekim yasası bana doğru çekiyor sanki :rapci:

hazır pc başındayken aklımdakileri de yazayım. telden girince yazamıyom ben.

@_kunfeyekun_ eviniz hayırlı olsun canım, çok çok sevindim. güzel günlerde oturun.

pure hazel pure hazel inşallah sağlıkla kucağına alırsın tatlım. darısı başımıza artık.

ben yarın kredi konuları için bir fizibilite yapmayı düşünüyorum. çılgın planlarım multi risklerim var. :KK75:
P planli netleşince bize de yaz lütfen çılgın planları :KK50:

Kızlar seçimlerden sonra durumun asıl goruyorsunuz , yazıldı mı cızıldı mı?
Şimdi takip ettiğin kanala göre değişkenlik gösterir. Mesela Bloomberg çok eğlenceli oradakiler baya veriyor veriştiriyor tabi RTÜK ün izin verdiği ölçüde 😆 hepsinin ortak görüşü seçim sonrası kara bi delik. ahaber a para filan biz beş dakika izleyelim yanık kokusu oluyor kapıyı camı açıyoruz🤪🤯

günaydın kızlar dün akşam yumurta aldım 12 tl eşim su çay peynir 3 teneke ayçiçek yağı almış çocuklara süt almış 178 kk dan harcandı

Dün benzın aldım 230tl tuttu.Bakalım bugün nekadar harcama olacak.Eşim 2000tl gönderecek bekliyorum 2gundur daha atamadı gerçi altın dolar yüksek biraz beklemede kalmayı planlıyorum maaşımdanda 1500-1800arası ayırıp birikime atmak istiyorum nasıpse.Kira yatınca 600tl daha atar eşim.Önünüzdeki ay masraf çok fazla birikime param kalmaz oğlanı doktora götürecegım fln İstanbul’a gidecegız eşimde gelecek 2gunlüğüne.Yakıt uçak bileti fln mayıstada arabanın bakımı yaz lastıgı alacağım.

Konuya direk giriyorum:KK49: aslında bizim şuan ev işine girmemiz oturacak evimiz olsun mantığında yola çıkınca pek bi anlamlı geliyor. Rakamlar pek netleşmedi ama örneğin 4yıl kredi ceksem kredinin maliyeti 86bin oluyor toplam ödediğim faiz yani. E zaten 4yıl bulunduğum yerde kirada otursam yıldan yıla artışları ile 81bin falan kira ödemiş olacağım. Yani faiz gideri neredeyse kiradan karşılanıyor.
Amma velakin kredi kullanmanın bir de fırsat maliyeti var yani şuanki nakiti ve aylık ödemeyi başka bir yatırım ile değerlendirebiliriz. Kar topu etkisi ile nakit büyür belki bu şekilde onunuzdeki yıl daha az kredi kullanırız falan. Ama bu kez de faiz oranları artaxağı için maliyet yine aynıya gelir. Eşim oturacağımız evi alacağız direk yatırım gözü ile değil duygusal bak bu manevi olarak kendimizi iyi hissettirir diyor. İşte dünyada mekan ahirette iman mantığı;) bilemiyorum uzun oldu biraz ama dışardan bi gözle analiz edecekleri dinlemeye hazırım:KK200:

Zeynolin44 Zeynolin44 slm cnm Doğumdan sonra kaç ay geçti sen sezeryan doğurdum diye hatırlıyorum 6 ay sonra adet olmuştu arkadaşım.
Ben de kürtaj sonrası henüz adet olmadım bekliyorum bakalım
6 ay oldu
Evet üçüde sezeryan ilkinde 3 ay sonra oğlunda 8 ay sonra adet olmuştum
Şu an çok korkuyorum psikolojik sanırım karnımda bişeyin kıbırdadıgını hissediyorum o_O:confused:

Konuya direk giriyorum:KK49: aslında bizim şuan ev işine girmemiz oturacak evimiz olsun mantığında yola çıkınca pek bi anlamlı geliyor. Rakamlar pek netleşmedi ama örneğin 4yıl kredi ceksem kredinin maliyeti 86bin oluyor toplam ödediğim faiz yani. E zaten 4yıl bulunduğum yerde kirada otursam yıldan yıla artışları ile 81bin falan kira ödemiş olacağım. Yani faiz gideri neredeyse kiradan karşılanıyor.
Amma velakin kredi kullanmanın bir de fırsat maliyeti var yani şuanki nakiti ve aylık ödemeyi başka bir yatırım ile değerlendirebiliriz. Kar topu etkisi ile nakit büyür belki bu şekilde onunuzdeki yıl daha az kredi kullanırız falan. Ama bu kez de faiz oranları artaxağı için maliyet yine aynıya gelir. Eşim oturacağımız evi alacağız direk yatırım gözü ile değil duygusal bak bu manevi olarak kendimizi iyi hissettirir diyor. İşte dünyada mekan ahirette iman mantığı:KK66: bilemiyorum uzun oldu biraz ama dışardan bi gözle analiz edecekleri dinlemeye hazırım:KK200:

Aynı çelişkileri bende yaşıyorum
Benim çok az krediye ihtiyacım var.
Fikirleri merakla bekliyorum.
Üstelik yıllarca kredisini ödediğim evin borç bitince eskiyecek olması çok sinirimi bozuyor hiç mantıklı gelmiyor

Amma velakin kredi kullanmanın bir de fırsat maliyeti var yani şuanki nakiti ve aylık ödemeyi başka bir yatırım ile değerlendirebiliriz. Kar topu etkisi ile nakit büyür belki bu şekilde onunuzdeki yıl daha az kredi kullanırız falan. Ama bu kez de faiz oranları artaxağı için maliyet yine aynıya gelir. Eşim oturacağımız evi alacağız direk yatırım gözü ile değil duygusal bak bu manevi olarak kendimizi iyi hissettirir diyor. İşte dünyada mekan ahirette iman mantığı;) bilemiyorum uzun oldu biraz ama dışardan bi gözle analiz edecekleri dinlemeye hazırım:KK200:
Ben olsam kesinlikle evi alırdım açıkcası . Elimizde bir para var mesela o bir şekilde altında olsa başka bir yatırımda bozulma harcanma ihtimali var . Ama evi alırsınız faiz oranları da bence şu şartlarda fena değil . Bir an önce kendi evinizde oturmaya başlarsınız sizin için iyi olur diye düşünüyorum. Alınanın kötüsü olmuyor İnan sonra keşke alsaydın demeyin bir an evvel yaş gençken zaman kaybetmeden almakta fayda var . Önümüzdeki sene mesela fiyatların faizlerin vb şeylerin ne durumda olacağını asla kestiremiyoruz

Aynı çelişkileri bende yaşıyorum
Benim çok az krediye ihtiyacım var.
Fikirleri merakla bekliyorum.
Üstelik yıllarca kredisini ödediğim evin borç bitince eskiyecek olması çok sinirimi bozuyor hiç mantıklı gelmiyor
Oturacak evin var mı kiran ne kadar? Şayet varsa yatırım olarak ikinci eve girme bence arsa falan olur ama onu da kollamak gerek. Yani kiralamak için ev almam ama oturacağımız ev olunca iş değişiyor

:)) hoş geldin gruba canım.. inşallah ilk denemende hamile kalırsın sen de :halay:
bu arada sabah açılışı bildireyim dolar 5,60 altın 234,7750 de :63: (bunlar banka satış verileri :))

40 bin bakımına gircem bugün :D bakalım amortismanlar falan ne durumda, balatalar sağlam mı :P bir ara sizin şu 40 yaş topiğine kaydımı yaptırmam lazım. :)

Günaydın kızlar bu ayın bütçesini inşallah perşembe günü ayarlayacağım.
@_kunfeyekun_ canım hayırlı olsun ev alıyorsunuz sanırım.
pure hazel pure hazel hayırlı bir hamilelik olsun inşallah canım

P planli bende acaba ev-arsa almak mantıklı mı bu ortamda diye düşünmeye başladım. Çok bir şey yok elimizde ama kredilerde iyi gibi geliyor.. Temmuz-Ağustos gibi ev kredimiz bitecek inşallah.. Nr yapsak bilemedim.

şahsi düşüncem seçimden sonra piyasalar yükselirken, bazı kişiler mevcut borçları vs için ellerinde bulunan taşınmazları 3-5 demeden elden çıkarmak zorunda kalırlar. bir şey alacak olsam, şu anda paramı altın/dolar yapar beklemeye geçerdim. seçimden sonra fırsat araştırmaları içine girer ona göre bir yatırım kararı alırdım.

P planli netleşince bize de yaz lütfen çılgın planları :KK50:

şu çılgın planlar mı desem, yoksa şu saçma planlar mı bilemedim. ödemem gereken totalde 10 bin tl kk borcu var. dün akşam biraz kredi hesaplamalarına baktım. kendi bankam bana 2,20 faizle kredi veriyor. 20 bin çeksem 32 bin geri ödemesi var. yarısından fazla. 20 bin çekip, 10 bini ile borç kapatıp diğer yarısı ile de altın/dolar alayım mı acaba diye düşündüm. ama alsam ve fiyatlar yükselse bile şu durumda yine de ödediğim faizden fazla kar etme ihtimali görünmüyor. o nedenle plan çılgınlıktan ziyade saçmalık olarak görünmeye başladı. yine de bugün gidip bankada yüz yüze bir görüşme yapayım, kararımı ona göre vereyim diyorum.
bu konudaki önerilere açığım. herkesin fikri değerli.

elimde bir miktar altın ve dolar var ama zaten yüksekten almıştım, elimden çıkaramam. şu dönemde altın/dolar yükseleceği belli olduğu halde alamadığım için de aklım kalıyor. resmen gözüm kalıyor :))

Ben olsam kesinlikle evi alırdım açıkcası . Elimizde bir para var mesela o bir şekilde altında olsa başka bir yatırımda bozulma harcanma ihtimali var . Ama evi alırsınız faiz oranları da bence şu şartlarda fena değil . Bir an önce kendi evinizde oturmaya başlarsınız sizin için iyi olur diye düşünüyorum. Alınanın kötüsü olmuyor İnan sonra keşke alsaydın demeyin bir an evvel yaş gençken zaman kaybetmeden almakta fayda var . Önümüzdeki sene mesela fiyatların faizlerin vb şeylerin ne durumda olacağını asla kestiremiyoruz
Kesinlikle yarının ne olacağı belli değil, 3-5ay zorlanır sonra bu fikre alışırız diyoruz ama diğer taraftan biz borsayla da ilgileniyoruz zaman zaman işi bilenler var, dolayısıyla diğer yatırım çeşitlerine de aklımız çok kayıyor

Oturacak evin var mı kiran ne kadar? Şayet varsa yatırım olarak ikinci eve girme bence arsa falan olur ama onu da kollamak gerek. Yani kiralamak için ev almam ama oturacağımız ev olunca iş değişiyor

Hayır yok, ama ödeme miktarını düşük tutmalıyım, bu seferde faiz , zaman ve kullanım durumu içimi sıkıyor. Zamana ve duruma göre karar vereceğim bakalım Allah hayırlısını versin

40 bin bakımına gircem bugün :KK70: bakalım amortismanlar falan ne durumda, balatalar sağlam mı :p bir ara sizin şu 40 yaş topiğine kaydımı yaptırmam lazım. :)
😅 baktir bi bakalim ne durumdalar umuyorum her sey yolundadir beraber bekleriz yalniz dikkat et ileri yas olan bizimki 😆 gel bekleriz valla cok şekeriz :)

40 bin bakımına gircem bugün :KK70: bakalım amortismanlar falan ne durumda, balatalar sağlam mı :p bir ara sizin şu 40 yaş topiğine kaydımı yaptırmam lazım. :)

şahsi düşüncem seçimden sonra piyasalar yükselirken, bazı kişiler mevcut borçları vs için ellerinde bulunan taşınmazları 3-5 demeden elden çıkarmak zorunda kalırlar. bir şey alacak olsam, şu anda paramı altın/dolar yapar beklemeye geçerdim. seçimden sonra fırsat araştırmaları içine girer ona göre bir yatırım kararı alırdım.

şu çılgın planlar mı desem, yoksa şu saçma planlar mı bilemedim. ödemem gereken totalde 10 bin tl kk borcu var. dün akşam biraz kredi hesaplamalarına baktım. kendi bankam bana 2,20 faizle kredi veriyor. 20 bin çeksem 32 bin geri ödemesi var. yarısından fazla. 20 bin çekip, 10 bini ile borç kapatıp diğer yarısı ile de altın/dolar alayım mı acaba diye düşündüm. ama alsam ve fiyatlar yükselse bile şu durumda yine de ödediğim faizden fazla kar etme ihtimali görünmüyor. o nedenle plan çılgınlıktan ziyade saçmalık olarak görünmeye başladı. yine de bugün gidip bankada yüz yüze bir görüşme yapayım, kararımı ona göre vereyim diyorum.
bu konudaki önerilere açığım. herkesin fikri değerli.

elimde bir miktar altın ve dolar var ama zaten yüksekten almıştım, elimden çıkaramam. şu dönemde altın/dolar yükseleceği belli olduğu halde alamadığım için de aklım kalıyor. resmen gözüm kalıyor :))

Ben kredi değilde nakit avans çekmiştim. Küçük bir miktardı ama sonra çok pişman oldum keşke daha çok alsaydım demiştim. 10 bin için faizi de ikiye bölsek 6 bin yüksek bir rakam büyük risk

Kesinlikle yarının ne olacağı belli değil, 3-5ay zorlanır sonra bu fikre alışırız diyoruz ama diğer taraftan biz borsayla da ilgileniyoruz zaman zaman işi bilenler var, dolayısıyla diğer yatırım çeşitlerine de aklımız çok kayıyor
Oturdugunuz evi seviyorsunuz bu belli madem kiran da fazla ben olsam alirdim. Bi de su var icindeyken alici olursaniz fiyati uste cekebilme ihtimalleri var.. akillica davranmak lazim.

Hayır yok, ama ödeme miktarını düşük tutmalıyım, bu seferde faiz , zaman ve kullanım durumu içimi sıkıyor. Zamana ve duruma göre karar vereceğim bakalım Allah hayırlısını versin
Hmm evet ödeme planı uzadıkça bana daral geliyor;) işte benim kirayı ve faizi düşününce banka bana gel tatlım sana bir miktar para vereyim bunu bana neredeyse sıfır faizle öde gibi birsey demiş oluyor. Sonuçta evi almazsam ben bu kiralarda oturmaya devam edeceğim yer değişikli düşünmüyoruz şuan

Back
X