• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Aynen öyle. Benim kuzenimde evleniyor hatta corona olmasaydı bu ay düğünü vardı. Binbir masrafla eşyaları aldılar, ev tuttular şimdi virüs yüzünden ertelediler. Düğün yapacaklardı şehir dışından gelen çok olacak diye ama malesef bu ortamda olmaz. Ee kiralık ev, oturmadığı eve kira ödüyorlar. En son temmuza çektiler günü, nikah olarak değiştirdiler. Şimdi yeni evlenecek olanların takısı, parası az, borçları çok olur. 😔
Evet cok uzuluyorum simdiki genclere. Bizim bir akrabanın oğlu yakında nişanlanacak. Durumları kotu. Oğlanın annesinin ailesi zengin babasinin sağladığı imkanlar sayesinde erkek kardeşlerinin her birinin evine aylık 7 bin euro giriyor ama kizlarina el atmiyorlar. Kadin yillardir yari ac yari tok bir sekilde harabe bir evde yasiyor. Asgari ücret bile alamıyor çünkü eşi bir is kazasında ayağını sakatladı. Ailenin durumu böyle olmasına rağmen kiz tarafı 40 gramdan 3 çift burma bilezik isteyecekmis. Oğlan çok seviyo kızı ailede el mahkum isteyecek. Altın işi ayrı servet ev döşeme düğün dernek ayrı masraf. Şu saatten sonra ac yaşayıp bir ömür boyu borç ödeseler bile karşılayamazlar bu masrafları. Insanlar boşuna ruhsal bunalıma girmiyor valla.

Evet cok uzuluyorum simdiki genclere. Bizim bir akrabanın oğlu yakında nişanlanacak. Durumları kotu. Kadının ailesi zengin babasinin sağladığı imkanlar sayesinde erkek kardeşlerinin her birinin evine aylık 7 bin euro giriyor ama kizlarina el atmiyorlar. Kadin yillardir yari ac yari tok bir sekilde harabe bir evde yasiyor. Asgari ücret bile alamıyor çünkü eşi bir is kazasında ayağını sakatladı. Ailenin durumu böyle olmasına rağmen kiz tarafı 40 gramdan 3 çift burma bilezik isteyecekmis. Oğlan çok seviyo kızı ailede el mahkum isteyecek. Altın işi ayrı servet ev döşeme düğün dernek ayrı masraf. Şu saatten sonra ac yaşayıp bir ömür boyu borç ödeseler bile karşılayamazlar bu masrafları. Insanların boşuna ruhsal bunalıma girmiyor valla.
O iş olmaz bence.
Oğlan nasıl alsın nasıl yapsın o kadar masrafı
Şimdiki kızlar bir tuhaf

O iş olmaz bence.
Oğlan nasıl alsın nasıl yapsın o kadar masrafı
Şimdiki kızlar bir tuhaf
Aynen ya ablam altin isi olarak ne istediyse bende aynisini isteyecegim diyor. Insan biraz empati kurar karsi tarafin durumuna gore hareket eder. Cocugun isi gucude yok ayricw kizda ogrenci. Yurek yemisler valla.

günaydın dün gece köyden geç geldik kızları eve getirdim banyo yaptılar sabah abim gelip aldı.bende işe geldim kahvaltı için 6 tl harcadım abimin doğum günü ona hediye alcam biraz tutar ama olsun emeği çok üzerimizde hiçbir özel günümüzü atlamaz eli kolu dolu dolu gelir çocuklarıma çok düşkün cebindeki son parayı verdiğini bilirim.

Kızlar ya şimdi doğum izni hesaplıyordum da niyeyse hep 15 hafta diye hesaplamışım şuan birden dank etti 13 hafta oluyordu dimi 37. Haftada ayrılınca ona göre bugün bitmiş oluyor ve ben işe filan gitmedim rapor da almadım bir sıkıntı olur mu acaba ya?

Kızlar ya şimdi doğum izni hesaplıyordum da niyeyse hep 15 hafta diye hesaplamışım şuan birden dank etti 13 hafta oluyordu dimi 37. Haftada ayrılınca ona göre bugün bitmiş oluyor ve ben işe filan gitmedim rapor da almadım bir sıkıntı olur mu acaba ya?

Doğumdan sonra aldığın raporda başlama tarihin yazar. Başlama tarihi bugünse gitmemek sıkıntı olur.

Slm kızlar herkese güzel bir hafta olsun.
Eşim imza attı bugün. Haftaya işe başlıyor. 🥳
corona yüzünden özel sektörde de işverenler kuyruğu dik tutuyor. Personeli ucuza getiriyorlar. Yol yardımı yok mesela :( Önceki şartlarımıza göre imkanları daha az olsa da boşta kalmaktan iyidir diye düşündük. Rabbim utandırmasın.
harcamalara gelince market ve benzin dışında eczane ve ev vergisi ödememiz oldu.
2979tl eşimin benim de 715tl ödememiz olacak bu ay.
Temmuz’da yarım da olsa maaşımız olacak.
ama iş yeri günlük git gel 72 km. Benzin masrafımız olacak elimize ödemelerden sonra bir şey kalmaz . Ağustos da birikim yapmaya devam edeceğim.

Merhaba kızlar
bir kaç gün çok yorucu geçti hala çok işim var evde ama artık yavaş yavaş yapacağım. Battaniyeleri yıkayıp kaldıracağım.
Hafta sonu eşim ailesini görmeye memleketine gitti. Bir kasa kiraz, bir kasa erik, semizotu, kabak,domates, fasulye getirmiş. Ayrıca 2 teneke yağ ve 5lt şişede 6 tane zeytin geldi. Ayrıca Kp çocuklara 500 tl göndermiş. Allah bereket versin. Bu hafta pazara gitmem.

Evet cok uzuluyorum simdiki genclere. Bizim bir akrabanın oğlu yakında nişanlanacak. Durumları kotu. Oğlanın annesinin ailesi zengin babasinin sağladığı imkanlar sayesinde erkek kardeşlerinin her birinin evine aylık 7 bin euro giriyor ama kizlarina el atmiyorlar. Kadin yillardir yari ac yari tok bir sekilde harabe bir evde yasiyor. Asgari ücret bile alamıyor çünkü eşi bir is kazasında ayağını sakatladı. Ailenin durumu böyle olmasına rağmen kiz tarafı 40 gramdan 3 çift burma bilezik isteyecekmis. Oğlan çok seviyo kızı ailede el mahkum isteyecek. Altın işi ayrı servet ev döşeme düğün dernek ayrı masraf. Şu saatten sonra ac yaşayıp bir ömür boyu borç ödeseler bile karşılayamazlar bu masrafları. Insanlar boşuna ruhsal bunalıma girmiyor valla.
Bu evlat ayrımcılığı ne zaman bitecek acaba ya? Ne kadar sinir bozucu. Kul hakkı bir kere. Ne diyim ki. Kız tarafındaki de vicdansızlık.

Kızlar kuzenim ev aldı bizim buralardan dün görmeye gittik evi ve ben şok şok şok😱
Lüks bir site ve o kadar çok satış yapılıyor ki inanamadım ya 650 binden başlıyor evler
Kuzenim yaptığı altınlarla Evin büyük bir kısmını Ödemiş oldu hep altın almış o kadar çoktu diyor
Biz evler için bilgi alırken yanımızda en az 10 tane satıldı sözleşme yapıldı kaporalar verildi Sanırsın ki bedava satıyorlar:stop:

Kızlar kuzenim ev aldı bizim buralardan dün görmeye gittik evi ve ben şok şok şok😱
Lüks bir site ve o kadar çok satış yapılıyor ki inanamadım ya 650 binden başlıyor evler
Kuzenim yaptığı altınlarla Evin büyük bir kısmını Ödemiş oldu hep altın almış o kadar çoktu diyor
Biz evler için bilgi alırken yanımızda en az 10 tane satıldı sözleşme yapıldı kaporalar verildi Sanırsın ki bedava satıyorlar:stop:
Valla herkes para yok diye ağlanıyor ama bence baya var millette yani 😅 bizimde peşinat eksiğimiz olmasa bizde alacaktık ama malesef eksiğimiz var. Bizim binada 2 tane ev satıldı kredi düştüğünden beri. Bir tanesi 1 milyona, diğeri 980 bine. 🤦‍♀️

Valla herkes para yok diye ağlanıyor ama bence baya var millette yani 😅 bizimde peşinat eksiğimiz olmasa bizde alacaktık ama malesef eksiğimiz var. Bizim binada 2 tane ev satıldı kredi düştüğünden beri. Bir tanesi 1 milyona, diğeri 980 bine. 🤦‍♀️

bir milyon eve vermek düşünemedim bir an:confused:

Back
X