Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Birikim konusunda bu sayfa bende bir seylerin başlangıç noktası oldu hanımlar. mesleğimin ilk yıllarından itibaren alışveriş yaparak mutlu olma gibi bir duygu başlamıştı. Özellikle online alışveriş kargolarını sabırsızlıkla bekliyordum. Çocukluğumun maddi olarak iyi şartlarda geçmemesinin etkisi vardı sanırım. Eşyadan ziyade daha çok kıyafet alıyordum. . Otuzdan fazla giyilmemiş kilotlu çorabım var mesela. Geçen yıldan beri ev üstüme gelmeye başladı. Sadeleşmeye çalışıyorum. İşime yaramadığını düşündüğüm şeylerin kullanmadıklarımı hediye etmeye, kullandıklarımı letgodan satmaya başladım. Kazandığım parayla da gram altın alıyorum. Bir nevi dönüşüm oldu benim için. Önce satın aldığımda mutlu olıyorken şimdi evde alan açılması beni mutlu etmeye başladı.

Bugün güya harcamasiz bir gün olacaktı. Fakat yoğurt bitti. Süt ve ekmek aldık 30 TL. Başka harcama olmaz.
Menüm
Mercimek köftesi
Ayran turşu
Bu arada lahana tursum enfestooo olmuş
Afiyet olsun,benim de turşularım bu sene kıtır kıtır çok lezzetli 🥳
Pazartesi 95 lira civarı harcandı
Salı 190 lira harcandı
Bugün sıfır harcama planlıyorum bakalım
Dün köfte patates yaptım
Bugün tarhana ,yeşil fasulye ve pilav tavuk yapacağım yarın için de kalacak şekilde çünkü yarın akşama kadar derslerim devam edecek

Bugün de dersten derse geçtim henüz kahvaltı bile yapamadık ,eşim de derste...........

Alışveriş bazen terapi oluyor insanlara ben istediğim bir seyi alınca ozellikle mutlu oluyorum az önce yılbaşı için çam ağacı satın aldım 350 tl süsleriyle birlikte 500 tl yi bulacak sanırım, daha bir kaç gun var ama şükür 2020 levelini atlatabildiğimiz için ödül verdim kendimize. :))

Birikim konusunda bu sayfa bende bir seylerin başlangıç noktası oldu hanımlar. mesleğimin ilk yıllarından itibaren alışveriş yaparak mutlu olma gibi bir duygu başlamıştı. Özellikle online alışveriş kargolarını sabırsızlıkla bekliyordum. Çocukluğumun maddi olarak iyi şartlarda geçmemesinin etkisi vardı sanırım. Eşyadan ziyade daha çok kıyafet alıyordum. . Otuzdan fazla giyilmemiş kilotlu çorabım var mesela. Geçen yıldan beri ev üstüme gelmeye başladı. Sadeleşmeye çalışıyorum. İşime yaramadığını düşündüğüm şeylerin kullanmadıklarımı hediye etmeye, kullandıklarımı letgodan satmaya başladım. Kazandığım parayla da gram altın alıyorum. Bir nevi dönüşüm oldu benim için. Önce satın aldığımda mutlu olıyorken şimdi evde alan açılması beni mutlu etmeye başladı.
Ayyy Piraye külotlu çorapzede olarak seni çok iyi anlıyorum 😉😉
Bende saymistim bir ara benimki daha az çıkmıştı ama.

Kiracı tayinci olunca eşya resmen sırtımıza yük oluyor. Herşeyin az ve temizi makbul. Kendi evimi yaptırınca ve düzenli bir yaşama geçince evimi istediğim gibi doserim inşallah. Şimdilerde fazlalıkları atma taraftarıyım.

Bende 7 yıllık meslek hayatımın fazlasıyla 3 yılını tasarrufsuz birikim siz ve kötü borç yaparak geçirdim. 3 yıldır düzenliyiz şükür. Bundan sonra sağlık olsun mutluluk olsun ..

Bu arada ev araba vs aldınız mı. Yoksa yeni yeni mi basladin birikime. Aslında karı koca düzenli gelir olunca ve büyük şehirlerde yasamayinca birikim yapılabiliyor bence

Kiracı tayinci olunca eşya resmen sırtımıza yük oluyor. Herşeyin az ve temizi makbul. Kendi evimi yaptırınca ve düzenli bir yaşama geçince evimi istediğim gibi doserim inşallah. Şimdilerde fazlalıkları atma taraftarıyım.

Bende 7 yıllık meslek hayatımın fazlasıyla 3 yılını tasarrufsuz birikim siz ve kötü borç yaparak geçirdim. 3 yıldır düzenliyiz şükür. Bundan sonra sağlık olsun mutluluk olsun ..

Bu arada ev araba vs aldınız mı. Yoksa yeni yeni mi basladin birikime. Aslında karı koca düzenli gelir olunca ve büyük şehirlerde yasamayinca birikim yapılabiliyor bence

Alışveriş bazen terapi oluyor insanlara ben istediğim bir seyi alınca ozellikle mutlu oluyorum az önce yılbaşı için çam ağacı satın aldım 350 tl süsleriyle birlikte 500 tl yi bulacak sanırım, daha bir kaç gun var ama şükür 2020 levelini atlatabildiğimiz için ödül verdim kendimize. :))
Benim ağacım. Vardı ama yıpranmış biraz. Yine de susleriz herhalde o atmosferi çok seviyorum . inşallah kar yağar.
Gelecek kışa alırım bı tane daha

Kil

Kilotlu çoraba verdiğim parayla abartsız söylüyorum iki bilezik alabilirdim. Elbise kullanıyorum genellikle çoraplar da kelebek misali bir gün sürüyor ömürleri.

Dün hiç yazamadım kızlar yeni yerdeki evi yerleştirdik.yeni alınan mobilyalar da bugün gelecek tamamen yerleşmiş olucaz inşallah.
Çok yorulduk gece çocuklar da bende uyuyamadım sabah bizi Antalyadaki eve bıraktı eşim kendi tekrar gitti.
Dün 400 TL harcandı.yolda gelirken de eşim mazot aldı o ne kadar bilmiyorum.

Günaydın hanımlar, öğlene kadar canlı dersim var oğlumda yanımda ilgi bekliyor sürekli. Hala kahvaltı bile yaptıramadım. Herkes içiz zor bir süreçteyiz güzel günlere bir an evvel dönelim inş.
Allah yardimciniz olsun. Kendimi gordum yazdiklarinda😔 neyseki.benim.oglum.biraz uyuyor.sabahlari ,o kalkmadan 2 saati bitirmis oluyorum. Sonra dedigin gibi kahvalti telasi oburunun canli dersi ve benim kalan derslerim. Allah buyuk gececek insaallah. Bir de aman ekrana cok bakmasin aman abur cubur yemesin derken yipratici geciyor.Bu sureci evde cocuklarla yonetebilmek hic kolay degil. Kendimizi tebrik edip hediye verelim yeni yilda😁 Tüm meslektaslarimi can i gonulden kutluyorum ve selam ediyorum

Benim ağacım. Vardı ama yıpranmış biraz. Yine de susleriz herhalde o atmosferi çok seviyorum . inşallah kar yağar.
Gelecek kışa alırım bı tane daha
Kesinlikle süsleyin dediginiz gibi ortama kattiği o şirin atmosferi yeter, umarim 2021 hepimize şirin gelir ☺

Dün hiç yazamadım kızlar yeni yerdeki evi yerleştirdik.yeni alınan mobilyalar da bugün gelecek tamamen yerleşmiş olucaz inşallah.
Çok yorulduk gece çocuklar da bende uyuyamadım sabah bizi Antalyadaki eve bıraktı eşim kendi tekrar gitti.
Biran önce düzeninizi kurarsınız inşallah canım. Tatlı yorgunluklar bunlar .eşinin terfi alması vs. Tekrar hayırlı uğurlu olsun

Kizlar dersler bitsin geleceğim hemen🙂
Ben de yeni bitirdim sukur,darisi basina😍birazdan okula uğrayip ders raporlarimi birakacag
Kesinlikle süsleyin dediginiz gibi ortama kattiği o şirin atmosferi yeter, umarim 2021 hepimize şirin gelir ☺
Biz de yilbasi agaci alip susleyip bir de hadisleri asiyoruz 😍 hem yilbasi hem hadis agaci oluyor bizimki. Goruntusunu ben de seviyorum

Hayirli ugurlu olsun eviniz gule gule huzurla oturun😊

Back
X