Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Dün hiç yazamadım kızlar yeni yerdeki evi yerleştirdik.yeni alınan mobilyalar da bugün gelecek tamamen yerleşmiş olucaz inşallah.
Çok yorulduk gece çocuklar da bende uyuyamadım sabah bizi Antalyadaki eve bıraktı eşim kendi tekrar gitti.
Dün 400 TL harcandı.yolda gelirken de eşim mazot aldı o ne kadar bilmiyorum.
Biran önce düzeninizi kurarsınız inşallah canım. Tatlı yorgunluklar bunlar .eşinin terfi alması vs. Tekrar hayırlı uğurlu olsun
Bir de bizden kat kat daha zor dueumda olan ve ailesini dogru duzgun goremeyen sağlık calisanlarimiz var tabi,Allah hepinizden razi olsun isinizi kolaylastirsin insaallah. Bir hemsire kızı olarak ayakta alkisliyorum sizleri👏
Benim de babam sağlık çalışani canım çok zor durumdalar. Hepsinin emeği cok

Ben de yeni bitirdim sukur,darisi basina😍birazdan okula uğrayip ders raporlarimi birakacag

Biz de yilbasi agaci alip susleyip bir de hadisleri asiyoruz 😍 hem yilbasi hem hadis agaci oluyor bizimki. Goruntusunu ben de seviyorum
Şahane fikirmiş, 👏 ben bu sene simli toplardan gideyim 2021 i de geçersek üst levelde bunu deneyeceğim :)

Biran önce düzeninizi kurarsınız inşallah canım. Tatlı yorgunluklar bunlar .eşinin terfi alması vs. Tekrar hayırlı uğurlu olsun

Benim de babam sağlık çalışani canım çok zor durumdalar. Hepsinin emeği cok
Teşekkür ederim canım.evet inşallah düzenimiz kurulunca bu yorgunluklar unutulacak.

Ayyy Piraye külotlu çorapzede olarak seni çok iyi anlıyorum 😉😉
Bende saymistim bir ara benimki daha az çıkmıştı ama.

Kiracı tayinci olunca eşya resmen sırtımıza yük oluyor. Herşeyin az ve temizi makbul. Kendi evimi yaptırınca ve düzenli bir yaşama geçince evimi istediğim gibi doserim inşallah. Şimdilerde fazlalıkları atma taraftarıyım.

Bende 7 yıllık meslek hayatımın fazlasıyla 3 yılını tasarrufsuz birikim siz ve kötü borç yaparak geçirdim. 3 yıldır düzenliyiz şükür. Bundan sonra sağlık olsun mutluluk olsun ..

Bu arada ev araba vs aldınız mı. Yoksa yeni yeni mi basladin birikime. Aslında karı koca düzenli gelir olunca ve büyük şehirlerde yasamayinca birikim yapılabiliyor bence
Bizimde birkaç yılımız savurgan geçti ama Çok şükür araba ve evi aldık. Evin iki yıl taksiti kaldı. Eşimde memur o yüzden düzenli bir gelirimiz var. Büyükşehirde yaşıyoruz ama iş yerlerimiz yakın ulaşım ve yemek masrafımız çok olmuyor. 2 yıl ücretsiz izin kullandım oğlum büyüdü şükür artık okul masrafı başlar.

Kızlar öğleden sonra kapıya iki komşu geldi. İmza topluyorlarmis. Bı kadın çok gürültü yapıyormuş herkes şikayetçi ama ben duymadım hiç. Müzik açıp oynuyormuş son ses evde vakitli vakitsiz.
Boylesiler apartmanda filan yasamasin yaaa. Vahşi doğada yaşasınlar. Ne kadar ayıp.
Bu arada imza filan vermedim. Yasal değil galiba .

Afiyet olsun,benim de turşularım bu sene kıtır kıtır çok lezzetli 🥳
Pazartesi 95 lira civarı harcandı
Salı 190 lira harcandı
Bugün sıfır harcama planlıyorum bakalım
Dün köfte patates yaptım
Bugün tarhana ,yeşil fasulye ve pilav tavuk yapacağım yarın için de kalacak şekilde çünkü yarın akşama kadar derslerim devam edecek

Bugün de dersten derse geçtim henüz kahvaltı bile yapamadık ,eşim de derste...........
Sıfır harcama planım suya düştü arkadaşıma hediye aldım bugünkü harcama 100 lira
Perşembe -cumartesi-pazar sıfır harcama olur inşallah,cuma harcama olur dışarı çıkacağız çünkü bı iki iş var

Kızlar öğleden sonra kapıya iki komşu geldi. İmza topluyorlarmis. Bı kadın çok gürültü yapıyormuş herkes şikayetçi ama ben duymadım hiç. Müzik açıp oynuyormuş son ses evde vakitli vakitsiz.
Boylesiler apartmanda filan yasamasin yaaa. Vahşi doğada yaşasınlar. Ne kadar ayıp.
Bazen de birbirini sevmeyen insanlar bu yollara başvuruyor bende olsam imza vermezdim galiba

Selam kızlar,
Bazlama ve peynirli börek yaptım kahvaltıya,
Öğle yemeği olarak kısır ve yeşillik
Akşam yemeği olarak dünden kuru fasulye, pirinç pilavı salata vs, yeriz
Eşim nöbetçi, dünden beri soğuk algınlığı vardı, umarım toparlar, aradı az önce diğer nöbet takımlarımı yıkayabilir misin arkadaş covit olmuş hafta sonu tekrar nöbete gelecem dedi.
Kızlar ikimiz de sağlık calisaniyiz
Bölgemizde yangın çıktığında eşim yine nöbette idi, ben görevlendirmede, kızım evde yanlizdi,geçe olmuş rüzgar var, yangın çok yakın, elektrik yoktu , zoor zamanlardı...
Ertesi gün kızım "dün gece evde yanlızken sağlıkçı çocuğu olmanın ne demek olduğunu bir kez daha yaşadım " demişti..:KK43:

Selam kızlar,
Eşim nöbetçi, dünden beri soğuk algınlığı vardı, umarım toparlar, aradı az önce diğer nöbet takımlarımı yıkayabilir misin arkadaş covit olmuş hafta sonu tekrar nöbete gelecem dedi.
Bölgemizde yangın çıktığında eşim yine nöbette idi, ben görevlendirmede, kızım evde yanlizdi,geçe olmuş rüzgar var, yangın çok yakın, elektrik yoktu , zoor zamanlardı...
Ertesi gün kızım "dün gece evde yanlızken sağlıkçı çocuğu olmanın ne demek olduğunu bir kez daha yaşadım " demişti..:KK43:
İşinizin ne kadar zor olduğunu bir kere daha anladık,Allah tüm sağlık çalışanlarına güç kuvvet versin,kızın için bir anne olarak üzüldüm o anki durumunu kalpten hissettim😔

2021 Birikim hedeflerimiz🌟🐝🐞🎊🎖️🥇📝📒
Büyük kızım yüksek lisans a başladı masraflar artıyor sürekli, çok şükür işe de başladı, yine bizden uzakta,
Bu ay yüksek lisans ödemesi bitti, kartını ödedik, önümüzdeki aylarda durum ne olur bilemediğim için net hedef belirleyemiyorum
Ama
Hedef belirlemek motive ediyor...

Selam kızlar,
😔😔
Allah yardmciniz olsun ve razi olsun sizlerden. Yukunuz cok agir
Kurallara uymak hepimizin gorevi ,uzerimizde fazlasiyla.hakkiniz var. Umarim.bir an once rahatlariz.da.ulkece bir nefes aliriz.

Selam kızlar,
Geçmiş olsun canım.
Zor çok zor

Aynı dertten muzdaribim.Üst katımda üç çocuklu bir aile oturuyor abartısız her gün sabah 8 akşam 12 arası sadece koşup zıplıyorlar. Çocuk gürültüsüne okulda alışığım normalde ama tarifi yok bu gürültünün.birkaç kez artık dayanamıyoruz diye ricada bulunduk. Koşmasın mı çocuklarım çekmeyipte napacaksınız yazmış. Polis falan çağırmak da istemiyoruz ama yasal olarak ne hakkımız var bilmiyorum.

Birikim konusunda bu sayfa bende bir seylerin başlangıç noktası oldu hanımlar. mesleğimin ilk yıllarından itibaren alışveriş yaparak mutlu olma gibi bir duygu başlamıştı. Özellikle online alışveriş kargolarını sabırsızlıkla bekliyordum. Çocukluğumun maddi olarak iyi şartlarda geçmemesinin etkisi vardı sanırım. Eşyadan ziyade daha çok kıyafet alıyordum. . Otuzdan fazla giyilmemiş kilotlu çorabım var mesela. Geçen yıldan beri ev üstüme gelmeye başladı. Sadeleşmeye çalışıyorum. İşime yaramadığını düşündüğüm şeylerin kullanmadıklarımı hediye etmeye, kullandıklarımı letgodan satmaya başladım. Kazandığım parayla da gram altın alıyorum. Bir nevi dönüşüm oldu benim için. Önce satın aldığımda mutlu olıyorken şimdi evde alan açılması beni mutlu etmeye başladı.
Yazdiklarinda kendimi gördüm... ben de ise başladiktan sonra cok fazla kiyafet ayakkabı ve canta alıyordum, calistigim kuruma boyumca kargolar geliyordu. Annem cok alıyorsun diye kızardı. Ben de düşündüm ve sebebi gecmiste maddi sıkıntılar, aileme masraf olmasin vs diye ya da kendime bir türlü yakistiramadigim icin alamadığım seylerdi sanırım.

Buraya tasinmadan once kullanmadığım pek cok eşyayı uygulamalardan sattım. Daha minimalist olmaya karar verdim.

Ama Hala daha icimde buyuk bir alma istegi var, alışveriş yaparken ihtiyaclarima pek bakmıyorum. Bir seyi begendiysem almak istiyorum. Ya ilerde lazim olursa diye düşünürken buluyorum kendimi. biraz frenledim ama henuz istediğim seviyeye gelmedi.

Simdi de kizim icin aynisini yapıyorum, zaten pandemi var hiçbir yere gidemiyoruz ona ragmen elbiseler ayakkabılar falan alıyorum. Bir çoğunu 1-2 kerecik giyebiliyor. Halbuki evde giydigi seyler belli.

Surekli kendimi telkin ediyorum. Hem israf hem de fazla esya insana fiziksel ve psikolojik yük 🙄 umarim tamamen hallederim.

Back
X