Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Bende ne yaparım bilmiyorum. Tayin durumuna göre gideceğimiz şehre göre karar vereceğiz.
Ama genel durum bu dediğin gibi canim

Küçük yerde yaşamak daha masraflı bence. Bir dönem yaşamıştım kiralık ev az olunca kiralar inanılmaz yüksek oluyor. Gıda ve kıyafet için de seçenek az olunca size sunulan fiyattan almak zorunda kalıyorsunuz mecburen. Tek avantajı sosyal hayat fazla olmadığından bu tarz harcamalarınız az oluyor.

Bizde ilk defa küçük bir yerdeyiz kira+ yakıt 1200 ama sosyal hayat yok il merkezi 35 km arada alışveriş yapmak, gezmek için oraya gidiyoruz.yol yemek masrafı da olmuyor. Sessiz sakin bir yer hiç gürültü yok.bulundugumuz yerin arka bahçesi var yaza doğru sebze ekmeği düşünüyorum.yazın çok güzel oluyormuş burası yemyeşil.

Zeynep Gulru çok teşekkürler canım
pure hazel uzaklardabiz sağolun kizlar,kızım şuan iyi.Dune kadar ishal ve kusma vardı o şikayetleri de geçti çok şükür.Hicbir bebek o anı ve anne baba bu korkuyu yaşamasın inşallah.

Gün harcaması 250+90 doktor kontrol ve kan tahlili.
Markete de gideceğim evimizin olduğu şehre dönünce.

Kiizm 2. Sinif su an. Ben ucretsiz izindeydim.2 senedir ama.ise basladigimda tam gun okulda olacak olmasi ve sinif mevcudunun az olmasi.sebebiyle.biznl de.ozele yazdirdik. Bu sene cop oldu para bosa gitti o ayri
Esime alalim.seneye tekrar verelim.dedim. Çocuguj duzeni bozulmasin dedi.Yani evet fiziksel.sartlar ve ortam c0k iyi ,kizim.da cok mutlu gidip geliyordu. Insaallah seneye rahatca giderler artik

Kücuk sehrin maddinanlamda cidden faydasi oluyor. Biz 10 yil.once evlenip buraya yerlestik.esimin isi geregi. Dugun borcu odedik.Her seyi bastan asagi kendimiz yaptik. Ev aldik araba aldik ve somdi de 2 yildir kizimiz.ozelde okuyor. Ustune birikim de yapabiliyorum sukur. Sanirim yol parasinin olmamasi ve ev fiyatlarinin bir nebze daha ucuz olmasi etkiki oldu bu durumda. Su an burda buyuk bir site icerisinde genis bir evimiz var. Bu tur bir ev buyullk sehirde buranin 2 kati fiuati tam su an. Esimin kurumunun sagladigi yan haklarin da bize cok faydasi oldu maddi anlamda. Maddi sikinti cektik ama cok sukur gecti gitti.

Bugun ise tam 2.5 saatte geldim, tren bozulmus onu bekledik, sonra geldi kagni hiziyla yavas yavas gitti, isiklari ve isitmasi calismiyordu, birazcik donmus olabilirim.
Biliyormusunuz burada ozel okul mantigi cok yaygin degil, yani ozel okullar var ama sanki daha cok belli ozellikleri arayan veli ve ogrenciler icin, mesela katolik okullari gibi ya da belli milletlerin okullari gibi. Okul kaydi ikametgaha bagli ve iyi okullarin oldugu bolgelerde kiralar, ev fiyatlari, ve vergiler yuksek cunku vergilerin cogu okullara aktariliyor. Benim bu eyalette kalirsak tasinmak istedigim bir iki bolge var, devlet okuluna gidecek ama imkanlari ozel okul gibi olacak. Ben ilk okul ve ortaokulu devlette, liseyi burslu olarak Turkiye`de bilinen bir ozel okulda okudum, artilarini da gordum eksilerini de, ogretmenlerim cok iyiydi mesela, imkanlari iyiydi ama arkadaslarim biraz simarikti, gerci yasin getirdigi bir sey bu, guzel arkadasliklarim da oldu, hala gorusurum.

Çok sevindim canım
strawberry_cake

Malesef durum öyle.10 yıllık mimarım memurum aynı zamanda.Cidden iş yükümüz az değil.teknik eleman olduğumuzdan ciddi risklide bir işimiz var.Aldığımız maaş komik denecek derecede.Memuriyete başladığım da bu kadar komik değildi,yine piyasaya göre azdı ama,mesai saati az işte izin olayı iyi diye avutuyordum kendimi.Açıkcası ben hep emeklilik primim dolsun ayrılcam diyordum ama son zamanlarda istifa etmeyi düşünüyorum ciddi ciddi.Kendi işimi kurmak yada yurtdışına çıkmayı düşünüyorum.yurtdışında çalışan meslektaşlarım 10 katıma yakın maaş alıyor çünkü

Maalesef,püre maaslarin zamlı halleri sayfalarda var da o kadar az mı artacak yani ,bir arkadaş neti değil brutu hesaplanir vs diyo kafam karıştı ne kadar bı artış olacak acaba
Vergi oranlarıda arttı canım.Açıkcası verdikleri zam filan yok gibi bişey

Bide ege tarafındayım de tam olsun

Memurlar zorda.
İşte bir örnek de Y Yuppiyayye .
GeyikliGece diyetisyen mesela.
Aramızda doktor da olsa eminim o da benzer sıkıntılardan bahsedecekti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…