Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Elektriğe bile yüzde 6 zam geldi. Sadece 1 kalem. Diğerlerini saymak istemiyorum bile
Zamlar sıralandı bile doğalgaza yüzde 11 zam olacağı söylendi trafik cezalarına bilmem kaç oldu faiz oranları arttı gıda yapılan zamlar ve daha henüz yapılmayanlar .. alım gücü iyice zorlaştı Allah yardımcımız olsun

Böyle giderse asgari ücrete eşitlenir . üniversite okumanın masraf etmenin manasi kalmaz.

Memurun istediği zammı bazı insanlar çok görüyor . Alım gücü düşen memur yani orta gelirli temel ihtiyaçlar harici harcama yapmaz,tatile çıkmaz, üst baş almaz, bı cafede oturup birşeyler atıştırmaz,arabasına binip benzin harcamazsa görürüm o zaman ben şu anda laf söyleyenleri, esnafın halini. Ekonomiyi kim döndürüyor acaba!

Bu şartlarda çocuğun eğitimi konusunda da ikilimde kalıyorum. 20 yıl boyunca her ay maasım kadar masraf yapmam gerekecek. Sonra çocuk memur olduğunda bu miktar kadar kazanacaksa pek mantıklı gelmiyor aslında.
Ben de bakıyorum ailelere doğal olarak herkes çocuğunun iyi bir yerlere gelmesini istiyor. özel okullara gönderiyorlar özel kurslar aldırıyorlar yeri geliyor kendisinden kısıp evladının eğitimine para harcıyorlar .sosyal aktivitelerine .ama ne olacak bu çocuk memur olsun diye mi verilen bunca çaba. doktor oldu diyelim ne kadar doktor maaşı nasıl yaşayacak o maaşla bu şekilde sürerse.. bunu ben söylemiyorum mesleğin içindeki doktor hemşire söylüyor geçinemiyoruz diye.

Pure aklina yatan bir yer varsa ozelden paylasir misin, ben pek evde duramiyorum bu aralar ben de baktim ama cok kaliteli yerler bulamadim. Cok derme catma geldiler.

Her yerde kim kimden ne kadar koparirirm derdinde ben nispeten küçük bı yerdeyim hayat ise çok pahalı eli yüzü düzgün bı daire aidat vs 2 bini buluyor maaşın yarısı zaten ona ,tek maaşla geçinmek çok zor artk

Ben de mesela diyetisyenim ama sadece online danisanlarla calisiyorum.
Bunun disinda bildiginiz gibi ascilik yapiyorum. Cunku diyetisyen arkadaslarim 4 bin ancak aliyor. Bizde bulasikci, hostes ondan yuksek aliyor

Haklısın Püre. Biz de mecburen özel okulu tercih edeceğiz. Bölgedeki okullarda sınıf sayıları kırkın üzerinde. Yabancı öğrencilerde var artık. Devlette çalışıyorum dünyanın en iyi öğretmeni de olsam. Mevcut,çevre şartları, öğrenci kalitesi, veli profili eğitimi çok etkiliyor maalesef. Elimizde ne kadar kaliteli malzeme olursa olsun uygun koşullar sağlanmadığında maalesef istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Özele gönderdiğimizde belki yine sonuç olumsuz olacak ama en azından çabalamış olacağız diye düşünüyorum.
Bizim zamanımızdaki çocuk basarılı ise her yerde yapar durumu da kalmadı bence. Çocuklar etkilenmelere çok açık bir durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…