- 7 Kasım 2017
- 16.743
- 40.977
- 598
- Konu Sahibi pure hazel
-
- #84.361
Bence de daha fazla olmalıydı sağlık çalışanıyım sabit maaşım asgari ücretle aynı nerdeyse bi kesime 21 zam olurken bi kesime 7 olması adaletsizlikEvet pure 7.36 daha fazla olmaliydi kesinlikle. Neyse buna da şükür.
Elektriğe bile yüzde 6 zam geldi. Sadece 1 kalem. Diğerlerini saymak istemiyorum bileBence de daha fazla olmalıydı sağlık çalışanıyım sabit maaşım asgari ücretle aynı nerdeyse bi kesime 21 zam olurken bi kesime 7 olması adaletsizlik
Zamlar sıralandı bile doğalgaza yüzde 11 zam olacağı söylendi trafik cezalarına bilmem kaç oldu faiz oranları arttı gıda yapılan zamlar ve daha henüz yapılmayanlar .. alım gücü iyice zorlaştı Allah yardımcımız olsunElektriğe bile yüzde 6 zam geldi. Sadece 1 kalem. Diğerlerini saymak istemiyorum bile
Ben de bakıyorum ailelere doğal olarak herkes çocuğunun iyi bir yerlere gelmesini istiyor. özel okullara gönderiyorlar özel kurslar aldırıyorlar yeri geliyor kendisinden kısıp evladının eğitimine para harcıyorlar .sosyal aktivitelerine .ama ne olacak bu çocuk memur olsun diye mi verilen bunca çaba. doktor oldu diyelim ne kadar doktor maaşı nasıl yaşayacak o maaşla bu şekilde sürerse.. bunu ben söylemiyorum mesleğin içindeki doktor hemşire söylüyor geçinemiyoruz diye.Bu şartlarda çocuğun eğitimi konusunda da ikilimde kalıyorum. 20 yıl boyunca her ay maasım kadar masraf yapmam gerekecek. Sonra çocuk memur olduğunda bu miktar kadar kazanacaksa pek mantıklı gelmiyor aslında.
Tatil planı yapıyoruz kızlar. Bungalov evleri araştırdık tavsiye üzerine. Dubleks ev ,manzara süper, Karadeniz , kahvaltı var sadece,yemek sorun olmaz mutfak var zaten. Yayla havası , gürültü kalabalık yok,,, günlük 1200 TL. 5 gün kalırız. 10 bin bütçe ayiracagiz . Kafa dinlemek istiyoruz..
@Suveybe13 ayy aklımdan çıktı bayram benim de. Tatil de var ama sıkıntı olmaz dedi eşim,birikim hedefini değiştirme dedi. ( harçlığınin bir kismindan feragat edecek galiba)
Gönderiyorum hemenPure aklina yatan bir yer varsa ozelden paylasir misin, ben pek evde duramiyorum bu aralarben de baktim ama cok kaliteli yerler bulamadim. Cok derme catma geldiler.
Her yerde kim kimden ne kadar koparirirm derdinde ben nispeten küçük bı yerdeyim hayat ise çok pahalı eli yüzü düzgün bı daire aidat vs 2 bini buluyor maaşın yarısı zaten ona ,tek maaşla geçinmek çok zor artkBüyük şehirlerde hayat çok pahalı diyordum fakat yeme içme kılık kıyafet olarak ele aldığımda küçük şehirler de artık pahalı. Kiralar biraz ucuz olabilir aidatı ucuz olabilir Bir de ulaşım masrafı olmaz küçük şehir olduğu için..
Ben de bakıyorum ailelere doğal olarak herkes çocuğunun iyi bir yerlere gelmesini istiyor. özel okullara gönderiyorlar özel kurslar aldırıyorlar yeri geliyor kendisinden kısıp evladının eğitimine para harcıyorlar .sosyal aktivitelerine .ama ne olacak bu çocuk memur olsun diye mi verilen bunca çaba. doktor oldu diyelim ne kadar doktor maaşı nasıl yaşayacak o maaşla bu şekilde sürerse.. bunu ben söylemiyorum mesleğin içindeki doktor hemşire söylüyor geçinemiyoruz diye.
Hiçbir yerin tadı kalmadı aslındaHer yerde kim kimden ne kadar koparirirm derdinde ben nispeten küçük bı yerdeyim hayat ise çok pahalı eli yüzü düzgün bı daire aidat vs 2 bini buluyor maaşın yarısı zaten ona ,tek maaşla geçinmek çok zor artk
Maalesef,püre maaslarin zamlı halleri sayfalarda var da o kadar az mı artacak yani ,bir arkadaş neti değil brutu hesaplanir vs diyo kafam karıştı ne kadar bı artış olacak acabaHiçbir yerin tadı kalmadı aslında
250 civarı galibaMaalesef,püre maaslarin zamlı halleri sayfalarda var da o kadar az mı artacak yani ,bir arkadaş neti değil brutu hesaplanir vs diyo kafam karıştı ne kadar bı artış olacak acaba
Bu yüzde 7 ilk zam 3,5 -3,5 olarak mi yansıcak şimdi250 civarı galiba
Bu Ocak zammı. Temmuzda tekrar varBu yüzde 7 ilk zam 3,5 -3,5 olarak mi yansıcak şimdi
Haklısın Püre. Biz de mecburen özel okulu tercih edeceğiz. Bölgedeki okullarda sınıf sayıları kırkın üzerinde. Yabancı öğrencilerde var artık. Devlette çalışıyorum dünyanın en iyi öğretmeni de olsam. Mevcut,çevre şartları, öğrenci kalitesi, veli profili eğitimi çok etkiliyor maalesef. Elimizde ne kadar kaliteli malzeme olursa olsun uygun koşullar sağlanmadığında maalesef istediğimiz sonuca ulaşamıyoruz. Özele gönderdiğimizde belki yine sonuç olumsuz olacak ama en azından çabalamış olacağız diye düşünüyorum.Ben de bakıyorum ailelere doğal olarak herkes çocuğunun iyi bir yerlere gelmesini istiyor. özel okullara gönderiyorlar özel kurslar aldırıyorlar yeri geliyor kendisinden kısıp evladının eğitimine para harcıyorlar .sosyal aktivitelerine .ama ne olacak bu çocuk memur olsun diye mi verilen bunca çaba. doktor oldu diyelim ne kadar doktor maaşı nasıl yaşayacak o maaşla bu şekilde sürerse.. bunu ben söylemiyorum mesleğin içindeki doktor hemşire söylüyor geçinemiyoruz diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?