Bugün ne aldin kaç tl harcadin

Aynı dertten muzdaribim.Üst katımda üç çocuklu bir aile oturuyor abartısız her gün sabah 8 akşam 12 arası sadece koşup zıplıyorlar. Çocuk gürültüsüne okulda alışığım normalde ama tarifi yok bu gürültünün.birkaç kez artık dayanamıyoruz diye ricada bulunduk. Koşmasın mı çocuklarım çekmeyipte napacaksınız yazmış. Polis falan çağırmak da istemiyoruz ama yasal olarak ne hakkımız var bilmiyorum.
Öncelikle Allah yardımcın olsun canım. Cekmeyip de napicaksiniz yazması yani ne bilim ne diyeceğimi şaşırdım şuan. Orta yolu bulup biraz ılımlı konuşsa hadi neyse.cocuktur olabilir tabiki ,çocuklara anlatsakta yaşları gereği unuturlar hemen.aileler hatırlatmali. Ama zabıtaya haber verebilirsiniz diye biliyorum.

Ya boyle yetiskinleri dediğim gibi vahşi doğaya salmali ama zavallı hayvanların suçu ne şimdi😁😁😁

Yazdiklarinda kendimi gördüm... ben de ise başladiktan sonra cok fazla kiyafet ayakkabı ve canta alıyordum, calistigim kuruma boyumca kargolar geliyordu. Annem cok alıyorsun diye kızardı. Ben de düşündüm ve sebebi gecmiste maddi sıkıntılar, aileme masraf olmasin vs diye ya da kendime bir türlü yakistiramadigim icin alamadığım seylerdi sanırım.

Buraya tasinmadan once kullanmadığım pek cok eşyayı uygulamalardan sattım. Daha minimalist olmaya karar verdim.

Ama Hala daha icimde buyuk bir alma istegi var, alışveriş yaparken ihtiyaclarima pek bakmıyorum. Bir seyi begendiysem almak istiyorum. Ya ilerde lazim olursa diye düşünürken buluyorum kendimi. biraz frenledim ama henuz istediğim seviyeye gelmedi.

Simdi de kizim icin aynisini yapıyorum, zaten pandemi var hiçbir yere gidemiyoruz ona ragmen elbiseler ayakkabılar falan alıyorum. Bir çoğunu 1-2 kerecik giyebiliyor. Halbuki evde giydigi seyler belli.

Surekli kendimi telkin ediyorum. Hem israf hem de fazla esya insana fiziksel ve psikolojik yük 🙄 umarim tamamen hallederim.
Çocuklara uygun dille anlatalım zamani gelince diyorum bende. Tasarruf tutumluluk israf gibi kavramları ogrensinler

Yazdiklarinda kendimi gördüm... ben de ise başladiktan sonra cok fazla kiyafet ayakkabı ve canta alıyordum, calistigim kuruma boyumca kargolar geliyordu. Annem cok alıyorsun diye kızardı. Ben de düşündüm ve sebebi gecmiste maddi sıkıntılar, aileme masraf olmasin vs diye ya da kendime bir türlü yakistiramadigim icin alamadığım seylerdi sanırım.

Buraya tasinmadan once kullanmadığım pek cok eşyayı uygulamalardan sattım. Daha minimalist olmaya karar verdim.

Ama Hala daha icimde buyuk bir alma istegi var, alışveriş yaparken ihtiyaclarima pek bakmıyorum. Bir seyi begendiysem almak istiyorum. Ya ilerde lazim olursa diye düşünürken buluyorum kendimi. biraz frenledim ama henuz istediğim seviyeye gelmedi.

Simdi de kizim icin aynisini yapıyorum, zaten pandemi var hiçbir yere gidemiyoruz ona ragmen elbiseler ayakkabılar falan alıyorum. Bir çoğunu 1-2 kerecik giyebiliyor. Halbuki evde giydigi seyler belli.

Surekli kendimi telkin ediyorum. Hem israf hem de fazla esya insana fiziksel ve psikolojik yük 🙄 umarim tamamen hallederim.
Daha zamanı var demekki. Ben o tatmin duygusuna on yılın sonunda ancak varabildim. Yalnız kendime değil çevremdekilere de alıyordum sürekli. Bugün alışverişte indirimde çok güzel şeyler bulmama rağmen frenleyebildim kendimi almadım. Sadece gıda alışverişi yaptım.

Çocuklara uygun dille anlatalım zamani gelince diyorum bende. Tasarruf tutumluluk israf gibi kavramları ogrensinler
Tesekkür ederim Püre. Tamam ben birkaç yıl daha çekerim ama kendisi kuralsız yetişen çocuklarının sıkıntısını ömür boyu çekecek. Şimdi dur bilmeyen çocuklar okul hayatında da toplum içinde de aynı davranışlara hakkı olduğunu düşünecek öyle davranacak.
Yanlış mesajı alıntı yapmışım🙃

Tesekkür ederim Püre. Tamam ben birkaç yıl daha çekerim ama kendisi kuralsız yetişen çocuklarının sıkıntısını ömür boyu çekecek. Şimdi dur bilmeyen çocuklar okul hayatında da toplum içinde de aynı davranışlara hakkı olduğunu düşünecek öyle davranacak.
Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim.
Bazen velilere de bazı şeyleri anlatamıyoruz. Ömür boyu çekerler yani. Bu bizim için de geçerli.
Allah hayırlı evlatlar yetiştirmek nasıp etsin.

Herkese iyi akşamlar kızlar
Akşam tarhana tepsi kebabı ve salata yedik.
yoğurt mayaladım market ve eczane masrafı oldu bugün. 540TL
Yarın için buzluktan sebze ve pilav yapacağım. Geçenlerde Beeo da propolis almıştım kargo geldi ertesi gün black friday indirimine girdi. Baya da pahalı almış oldum. Şu indirimleri vakitlice yakalamayı öğrenmem lazım. ;)

Dersleri yaptım.
Okula gittim defteri doldurdum. Arkadaşlarla sohbete daldık 2 -2 buçuk saat 🤭
Sonra eve geldim . Planım mercimekli köfte yapmaktı. Baktım akşam oluyor ,ev halkı aç😅 çay demledim, patates kızartması yaptım. Memleketten çökelek geirmistim onu kavurdum,kahvaltılık çıkardık valla süper oldu. Etrafı toparladım. Bebişin uyku vakti geldi. 24 saat bana yetmiyor

Kesinlikle makul olanı anlatmaliyiz cunku savurganlik da kotu cimrilik de. Özellikle cok varlıklı insanlar olmadigimiz için geleceği düşünmelerini saglamaliyiz.

Benim annem babam cok zor sartlarda cok çalıştılar. Oyle almayacağız demezlerdi hiç ama ben yine de istedigim seyleri rahat rahat soyleyemezdim. Sanirim yillarca uzerimde aşırı sorumluluk ve baskı biriktirmişim

Daha zamanı var demekki. Ben o tatmin duygusuna on yılın sonunda ancak varabildim. Yalnız kendime değil çevremdekilere de alıyordum sürekli. Bugün alışverişte indirimde çok güzel şeyler bulmama rağmen frenleyebildim kendimi almadım. Sadece gıda alışverişi yaptım.
Tebrik ederim 🙂 Darısı başıma 🙏

A Alya_sura88 alyacım şu mozaik pastanın tarifini verir misin:) içine bütün fındık filan atıyordun.
Canım ben kremayı hafif ısıtıp içine çikolata koyuyorum onlar eriyince içine biraz parçalanmış findik ve bebek bisküvisi atıyorum. Afiyet olsun şimdiden.

Back
X