Bugün ne pişirsem?

Iftara ne yapacaksiniz hanimlar bakiim:)) benim dunden corbam var.. birde tavuk patates mi yapsam diye dusunuyorum.. fikir verin fikir fikir:) @tuzsuz_ruh nerdesin hayatim:)
Fırında mı değilse kemiksiz kalça şiş alıyorum ben bir diş sarımsak zeytinyagi karabiber kekik kimyon kırmızı biber tuz karıştırıp buluyorum tavuğu bekletiyorum iftara kadar burda 8.30 iftar saat 8 de tavayı iyice ısıtıyorum kızgın tavaya tavukları arıyorum iki taraflı kızartıyorum ici yumuşak sulu dışı ızgara gibi oluyor yanına da kabak biber soğan hepsi julyen doğrayıp sırayla tereyagina atıp soteliyorum yanına fırında patates yada püre yapılabilir çok güzel oluyor

Tavada yapcam.. bak patates puresi super fikir:)) soyle kasarli tereyagli tuzlu:)) uzerine tavuk et.. patates puresi yataginda kizartilmis tavuk eti:)) hmm super fikir :)

Tavada yapcam.. bak patates puresi super fikir:)) soyle kasarli tereyagli tuzlu:)) uzerine tavuk et.. patates puresi yataginda kizartilmis tavuk eti:)) hmm super fikir :)
O zaman benim tarifi yap tavukta en son pişince ince ince dilimliyorum üstüne arıyorum sebzelerin sende at pürenin üstüne az da yağından offfffdff

O zaman benim tarifi yap tavukta en son pişince ince ince dilimliyorum üstüne arıyorum sebzelerin sende at pürenin üstüne az da yağından offfffdff
Ohf diyorumki ogff.. su saatte aciktim.. bide kekmi yapsam? Havuclu cevizli? pek yenmiyo dimi gerci Ramazanda? Baska birsey yapmak daha mantikli gibi.. kremam var evde.. rulo pastami yapsam muzlu?

Gunaydin tatlim,

Ben bi ara orjinali yapiyodum.. ama yumurta pisirne yoktu cigden konuyodu tarifte.. severek yiyoduk.. birde kedi diliyle yapiyodun hic kekle yspmadim.. muhallebi ya da kremalida seviyorum ama:)
Bir yerde gördüm kaseyi sıcak suyun içine oturtup kremalı yapıyor. Altı yumurta dedi ben ürktüm. En iyisi normal muhallebili yapmak o tarif de çok beğenilmiş.

Dün menüm harikaydı yazamadım Ban şaşkınlığı ile

Dün akşam iftar menüm

Kremalı kabak mantar ikilisi
Musakka(kasarli)
Pirinç pilavı
Semizotu yoğurtlu
Mevsim salatası
Acı biber turşusu
Sarma (komşudan)
Tavuk yahni (komşudan)
Çok harikaydı ben bayıldım

Evet

evet sulu oluyor isteyen pirinç de koyar ama ben genelde pirinçlsiz yapıyorum
Ben susuz yapıyorum oda çok lezzetli geliyor bana salçayı soğanı kavuruyorsun

Patatesleri biraz kalın elma dilimi yapıp üzerine koyuyorsun içine yarım su bardağı su en kısık ateşte pişiriyorsun

Piştiginde içinde su kalmıyor salça ve soğanlı oluyor

Yemek yapamadığım zaman kurtarıcıdır kendisi ayrıca oğlum eşim de sever

Evet aslında güzel olur bu akşsmkini öyle yapayım ben üstüne gelene kadar su koyıyordum dah az koyarım

Evet aslında güzel olur bu akşsmkini öyle yapayım ben üstüne gelene kadar su koyıyordum dah az koyarım
Ama dikkat et normalde açtığın kadar açma ocağı yanar gider hafif hafif az suda pişmesi lazım patatesler yumurscik oluyor soğanlı salçalı ben çok seviyorum yanına kuru soğan yoğurtla mis gibi gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…