Bugün ne pişirsem?

Açıkça ben de eşim sevmez diye düşünmüştüm evet domates de kozleniyor bende kaşarlı beğendim esimde

Benim bir de sürpriz kabak çorbam var. Özel misafir çorbam. Kimse kabaktan olduğuna inanmıyor. Şimdiye kadar kime yaptıysam bayila bayila yedi. Onun da tarifini yazarım bir ara.
Yaaaa çorba çok severim tek çorbayla doyabilirim hemen tarif isterim yarın yapamam pazartesi ancak o güne kadar tarif isterim

Yaaaa çorba çok severim tek çorbayla doyabilirim hemen tarif isterim yarın yapamam pazartesi ancak o güne kadar tarif isterim
Dur oturuyorken yazayım hemen. Unuturum yoksa. Tarifim bir tane orta boy kabak için.
Kabagi yıkayıp soyup rendele.
Tencereye zeytinyağı koy iki üç kaşık kadar. Üzerine bir kaşık un koy kavur. İyice ozlesip kokusu çıkınca kabakları ekle kavur. Sonra bir bardak süt bir bardak su ekle. Suyu az gelirse yarım bardak daha koyabilirsin. Sonra bırak kabaklar pişsin. Pişince dereotu doğra. Sonra robottan geçir bir taşım daha kaynat. Su et suyu olursa ya da et bulyon atarsan tadı çok daha güzel olur. Buna ben baharat atmıyorum.

Sağolasıın acaba tavuk ıslak filanmıydı. Kapağını kapat en iyisi bide canın istiyorsa sıçrasın boşver sileriz:)
Bilmem belki olabilir..ama zaten suanda hamilelikten dolayi tavuugun tadina varamiyorum

Kesin denemelik bu tarifte yalnız koz biber çorbasına hayran kaldım yazın kozleyip dipfrize aticam kışın yapmak için kabak güzel olursa kabağı da koyarım sağol canim

Bu arada dün menü bir anda değişti

Köz biber çorbası
Karişik kızartma
Et kavurma
Ev yapımı limonata
Salata yapmadım yoğurtlu kızartma olduğu için

Bu akşam iftara davetliyiz önümüzdeki hafta ben davet edicem 3 posta misafirim var Allah kolaylık versin bana

Kesin denemelik bu tarifte yalnız koz biber çorbasına hayran kaldım yazın kozleyip dipfrize aticam kışın yapmak için kabak güzel olursa kabağı da koyarım sağol canim
Valla çok mantıklı. Hem vitamin deposu. Kırmızı biber domates falan işlem gördükçe daha çok faydalı oluyormuş. Yağda kavurmak pişirmek gibi. Kabak çorbasını da seversin bence sütlü kremalı çorba seviyorsan.

Valla süper menü çıkarmıssin. Benimki de bir anda Meksika fasulyeli salata ile tavuk döner istedi. Sonra fasulye almaya edindi. Fasulyesiz Meksika salatası oldu
Allah yardımcın olsun. Zor ama güzeldir iftar daveti hazırlamak.

Valla bana çorba olsun yeter çok severim yerim her türlü çorbayı kabak eminim güzel olacaktır

Evet benim dün yaptığımın ismi köz biberli domates çorbası ama hem domates hem biber kozlenerek yapılıyor sen nasıl yaptın

Evde haşlanmış nohut yada fasulye varsa onu yapsaydın sende ben çok seviyorum bakliyat salatasını börülce yeşil mercimek nohut kuru fasulye ama en çok börülce kısa zamanda yapayım bende bayadır yapmamıştım

8 kişi ilk etapta gelecek olanlar onlara menüm hazır
köz biber çorbasını yapicam karar verdim
Güveçte türlü
Fırın makarna
Kızartma
Salata
Birde buraya özgü bir yemek var yuvarlama yoğurtlu yapılıyor onu yapicam
Belki yanına bir meze yaparım belki börülce salatası
Tatlı olarak kalburabastı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…