Kızlar yaaa ne diycem sizden güzel fikirler gelir kesin.
Ben bir "özel" arkadaşımı bu hafta yemeğe alacağım da.Ne yapayım, kafam çorba oldu. Ne sever onu da bilmiyorum, dan diye sorsam da ayıp olur sanki. Böyle hem herkesin sevebileceği, hem de baya etkileyici olabilecek menüleriniz varsa paylaşır mısınız? :)
Olabilir aslinda......Mmmhh olabilir, kereviz sevmem de buharda hafif sebzeleri haşlasam tereyağında çevirsem falan nasıl olur? Tatlı da yapayım diyorum çilekli magnolia mı yapsam? Etkilenmesi lazım baya
Kremalı mantar güveçte...
Ama mantar seviyormudur acaba?
Yenir canım dokmem. O kadar uğraştım.Olsun yenir elbet uğraşmıssın okadar :)
Döktürmüşsün yine... Yogurtlama nedirMercimek çorbası
Mantı
Börek
Tavuk
pilav
Yoğurtlama
Salata
Çok güzel görünüyor afiyet olsunKeyif yapıyoruz
Hayırlı akşamlar kızlar
Marid hesabını kapattı kızlar. Haksızlığa uğradığını düşünüyormuş. Öyle işte.Bana değil bebişim marid içerde mapısta kaldı daha da açılmadı banı
Iyyy ama ben sunumda sıfır numarayım
Güzel görünürse yollarım
Golyandro sanırım Türkiye’de var ama kullanılmıyor pek
Böyle aynı maydanoz gibi ama itici bir kokusu var
Alışınca çok güzel vazgeçilmez
Çok basit aslında bu yemek,aslında bir Gürcü yemeği
İstediğin tavuk parçalarını,tencereye diz istersen bunu sadece sebzelerden de yapabilirsin ,patlıcanı kabağı enli ve düz olacak şekilde kes
Hiç birşey koymadan kısık ateşte pişir
Biraz taze golyandro,iki diş sarımsak,acı biber toz da olur ve yedi sekiz ceviz içi,birazda tuz
Bunları döv havanda
Kıvamlı bir hal alacak zaten
Tavuklar yada sebzeler pişince borcama diz ve üzerini bu havanda dövdüğün karışımla kapla
İşte bıkadar :))
Vişneli kek ise bildiğimiz klasik sade kek,kalıba koy ve üzerine vişneleri yerleştir fırına at işte bitti :))
Ama ben kekin içine iki adet limon kabuğu rendeliyorum
Evet bencede önce yaptığın ve tadından emin olduğun şeyler yapmalısınAaa evet olabilir, daha önceden yapmışlığım var en azından ehehe.
Aaaa öylemi ben banlı sanıyordumMarid hesabını kapattı kızlar. Haksızlığa uğradığını düşünüyormuş. Öyle işte.
Kiz o kişniş olmasın Golyandro dediğin. Maydonoza benziyorsa odur. Guzel tarife benziyor.Bana değil bebişim marid içerde mapısta kaldı daha da açılmadı banı
Iyyy ama ben sunumda sıfır numarayım
Güzel görünürse yollarım
Golyandro sanırım Türkiye’de var ama kullanılmıyor pek
Böyle aynı maydanoz gibi ama itici bir kokusu var
Alışınca çok güzel vazgeçilmez
Çok basit aslında bu yemek,aslında bir Gürcü yemeği
İstediğin tavuk parçalarını,tencereye diz istersen bunu sadece sebzelerden de yapabilirsin ,patlıcanı kabağı enli ve düz olacak şekilde kes
Hiç birşey koymadan kısık ateşte pişir
Biraz taze golyandro,iki diş sarımsak,acı biber toz da olur ve yedi sekiz ceviz içi,birazda tuz
Bunları döv havanda
Kıvamlı bir hal alacak zaten
Tavuklar yada sebzeler pişince borcama diz ve üzerini bu havanda dövdüğün karışımla kapla
İşte bıkadar :))
Vişneli kek ise bildiğimiz klasik sade kek,kalıba koy ve üzerine vişneleri yerleştir fırına at işte bitti :))
Ama ben kekin içine iki adet limon kabuğu rendeliyorum
Banliydi. Sonra hesabı kapattırdı.Aaaa öylemi ben banlı sanıyordum
Haberim yoktu benim
Cilek reçeli çok severim.Haaaa birde bıgün çilek reçeli yaptım
Oymuş baktı astrio nettenKiz o kişniş olmasın Golyandro dediğin. Maydonoza benziyorsa odur. Guzel tarife benziyor.
Sıkı dur atıyorum yemeği dalga geçmek Yok amaKiz o kişniş olmasın Golyandro dediğin. Maydonoza benziyorsa odur. Guzel tarife benziyor.
Ben ilk kısır yapmıştım sonra sarma sarmistim hey gidi. Sebzeli tavuk sarma tarifi bulmuştum iki kez de yaptım. Süper bir şey. Onu yapabilirsin. Nefis yemek tariflerinden bulmuştum. Kısaca anlatayım. Fileto doğranmış tavuk göğsünü yağ sarımsak soğan rendesi kekik pul biber karabiber iki kaşık soya sosu veya balzamik sirke ile marine ediyorsun bir fırın kabının içine. Sonra havuç kırmızı biber yeşil biber patlıcan ve kaşar hazirliyorsun. Tarifte çiğ kullanmış ama ben biraz kizarttim. Kırmızı biberi hazır közlenmiş kullanmıştım onu kizartmadim. Tavukların içine bunları koyup sariyorsun. Kurdanla tutturuyorsun. Marine ettiğin kabın içine dizip bir fincanda biraz az su koyup fırına veriyorsun. Yanına pilav çok yakışır.Eveeet nerde bu kızlar yaa, söyleyin bakalım kocalarınızı hangi yemeklerle tavladınız? Şu kardeşinize bir yardım.
Uzaktan çek sonra resmi kırp. Öyle yüklüyor. Bence enfes olmuştur. Resmi bekliyorumAtamadım hata verdi boyutu yüksek miş miş
Hadi şanslısınız
Ben Golyandro yemeden uyku uyuyamam.Oymuş baktı astrio netten
Bende baktım kişniş deniyormuş
Nebilek bacım bizim köyde golyandro yoktu
Bu galiba bahsettiğinBen ilk kısır yapmıştım sonra sarma sarmistim hey gidi. Sebzeli tavuk sarma tarifi bulmuştum iki kez de yaptım. Süper bir şey. Onu yapabilirsin. Nefis yemek tariflerinden bulmuştum. Kısaca anlatayım. Fileto doğranmış tavuk göğsünü yağ sarımsak soğan rendesi kekik pul biber karabiber iki kaşık soya sosu veya balzamik sirke ile marine ediyorsun bir fırın kabının içine. Sonra havuç kırmızı biber yeşil biber patlıcan ve kaşar hazirliyorsun. Tarifte çiğ kullanmış ama ben biraz kizarttim. Kırmızı biberi hazır közlenmiş kullanmıştım onu kizartmadim. Tavukların içine bunları koyup sariyorsun. Kurdanla tutturuyorsun. Marine ettiğin kabın içine dizip bir fincanda biraz az su koyup fırına veriyorsun. Yanına pilav çok yakışır.
Tamam ama özeline atıyorumUzaktan çek sonra resmi kırp. Öyle yüklüyor. Bence enfes olmuştur. Resmi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?