Bugün ne pişirsem?

Közlenmiş biber corbasini denemelisiniz hanımlar bayagi beğendik. Strogonofun da etini az koymuşum verdiğim tarifi 400-500 Gr ile yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Gerçi ben öyle de beğendim makarnanın sosu gibi çok lezzetli oldu. Ama benim gibi evde iki etobur besliyorsaniz az bulacaklardır. Zaten net tarif Arda'nın mutfağında. Herkesin orucu kabul olsun bu arada.
Amin sizinki de kabul olsun inşallah
Közlenmiş biber çorbası nasıl yapılıyor?

Amin sizinki de kabul olsun inşallah
Közlenmiş biber çorbası nasıl yapılıyor?
Ona da nefis yemeklerden bakabilirsin. Nyt diye birinin tarifini aldım. Kabaca iki közlenmiş biberi dogruyorsun tencerede un kavurup bunları koyuyorsun biraz daha kavurup yağ ekliyorsun sonra su. Kaynayıp biberler biraz daha yumusayinca blendirdan geçiriyorsun. Sonra ocağa alıp süt ekleyip biraz daha kaynatiyorsun tasvip etmiyorum ama içine bir et bulyon attım. Varsa et suyuyla süper olur. Kaseye bölünce de kaşar ekledim üstüne.

Ona da nefis yemeklerden bakabilirsin. Nyt diye birinin tarifini aldım. Kabaca iki közlenmiş biberi dogruyorsun tencerede un kavurup bunları koyuyorsun biraz daha kavurup yağ ekliyorsun sonra su. Kaynayıp biberler biraz daha yumusayinca blendirdan geçiriyorsun. Sonra ocağa alıp süt ekleyip biraz daha kaynatiyorsun tasvip etmiyorum ama içine bir et bulyon attım. Varsa et suyuyla süper olur. Kaseye bölünce de kaşar ekledim üstüne.
Uu güzele benziyor. Denenmeli :rolleyes:

Bizde bugün kayınvalidem de yemekteydik
Şehriyeli çorba
Tavuk - köfte mangal
Patates kızartması
Patlıcan salatası
Soslu makarna
Limonata vardı.
Bende kadayıflı muhallebi tatlısı yapıp götürdüm.

Estağfurullah canım. Arda'nın mutfağı sitesinden bakmıştım ben de. Dana strogonof diye geçiyor tarif. Ben anlatılandan daha çok krema koyuyorum bol kremalı seviyorum:KK53: aynı tarifi tavuklu da yapabilirsin. Öyle de çok güzel oluyor.
Tavugu hamilelikten dolayi yiyemiyorum daha ama cok ozledim yemeyi......

Şehriyeli çorba
Tavuk - köfte mangal
Patates kızartması
Patlıcan salatası
Soslu makarna
Limonata vardı.
Uu menüye bak harika

Öyle valla şimdiden yarin ne yapsam diye düşünüyorum. Sebze yemeği falan da istemez şimdi benimki. Ramazan diye hep ozenli yemekler istiyor. Bakalım.
Biz de anacığımla düşünmekteyiz. Bir de bizim yaptığımız bu tarz yemekleri anneannem yemiyor, ona ayrı bir şey yapıyoruz. Tavuklu bulgur pilavı gibi...

Şehriyeli çorba
Tavuk - köfte mangal
Patates kızartması
Patlıcan salatası
Soslu makarna
Limonata vardı.
Vuh huu menü de menüymüs:kk77: afiyet olsun

Tavugu hamilelikten dolayi yiyemiyorum daha ama cok ozledim yemeyi......
Ay sahi. Geçici canım ilerde acısını cikarirsin. Ben de tarifi verdim ama eri az gelmiş. Bana hava hoş tadını çok sevdim makarna sosu gibi oldu çok güzeldi. Eşim bunun eti az olmuş dedi. Normalde aynı ölçülerle daha çok et koyuyormusum. Artmasın diye az koydum. Bizimkiler baba oğul pek etobur.

Biz de anacığımla düşünmekteyiz. Bir de bizim yaptığımız bu tarz yemekleri anneannem yemiyor, ona ayrı bir şey yapıyoruz. Tavuklu bulgur pilavı gibi...
Tavuklu bulgur da çok süper bir şey ama:kk77: bir de nohutlu olacak :KK71:

Back
X