• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne pişirsem?

evet bahsettiğiniz hanımefendinin konusunu bende okumuştum.

gerçekten çabası takdire şayan yalnız her ne kadar kendisine yazmamış olsam da

ifadesini çabasını çok beğenmiştim. :KK51:
Aynen kendi kendini yerebilen yegane insanlardan kendisi aslında profilden öyle anlaşılmıyor ama gerçekten çok naif

Tarif ver bakayım belki yaparım bende çok severim öyle pilavları
Ben de epeydir yapmıyorum ya. Ben bir su bardağı ölçü kullanıyorum ona göre yazayım. Bir orta boy havucu minik minik dogruyorum yağda kavuruyorum pek tereyağı kullanmıyorum pilavda karşısındaki yemek ağırsa bu kişiye bağlı. Sonra dolu dolu bir avuç bezelye koyuyorum kavuruyorum üzerine pirinç. O da kavruluyor sonra iki bardak su. Ben bire iki yapıyorum öyle. Güzel olur. Gerçi eşim pilavı şehriyeli bulguru sade ya da mercimekli sever. Bense böyle değişik pilavlari çok seviyorum.

Ben de epeydir yapmıyorum ya. Ben bir su bardağı ölçü kullanıyorum ona göre yazayım. Bir orta boy havucu minik minik dogruyorum yağda kavuruyorum pek tereyağı kullanmıyorum pilavda karşısındaki yemek ağırsa bu kişiye bağlı. Sonra dolu dolu bir avuç bezelye koyuyorum kavuruyorum üzerine pirinç. O da kavruluyor sonra iki bardak su. Ben bire iki yapıyorum öyle. Güzel olur. Gerçi eşim pilavı şehriyeli bulguru sade ya da mercimekli sever. Bense böyle değişik pilavlari çok seviyorum.
Ben tereyağlı severim pilavı eşim nohutlu sever bulguru da sebzeli bezelye çiğ dimi güzel olur denemek lazim birde patlıcanlı pilavı merak ediyorum

mercimekli bulgur pialvı ben de çok severim.

pek makarna pilav yapmam ama verdiğin tarif sebzeli olduğu için beğendim.

peki bir şey sorabilir miyim ? bezelyeler önceden haşlanmış mı olması gerekiyor ?

Ben tereyağlı severim pilavı eşim nohutlu sever bulguru da sebzeli bezelye çiğ dimi güzel olur denemek lazim birde patlıcanlı pilavı merak ediyorum

offf patlıcan da çok severim. ama sanırım onda patlıcan önceden kızartılıyor. hiç denemedim daha önce

kızartma varsa ben yapamam uğraşamam gibi sanki :olamaz::olamaz:

mercimekli bulgur pialvı ben de çok severim.

pek makarna pilav yapmam ama verdiğin tarif sebzeli olduğu için beğendim.

peki bir şey sorabilir miyim ? bezelyeler önceden haşlanmış mı olması gerekiyor ?
Ben önceden haslamiyorum öyle pişiyor. Ama şu çok büyük kart bezelye pişer mi emin değilim şimdi. Çok oldu pisirmeyeli. Yarın yaparsam tekrar yazarım.

Yemekteyiz' de dehşet bir pilav pişirmişti biri. Altına et kavurmus. Sonra üzerine kızarmış şerit şerit patlıcan dizmis içine de iç pilav koymuş. Pasta gibi çıktı. Onun tarifini bilen amme hizmeti olarak buraya yazarsa çok makbule geçer. Nohutlu ve tavuk sulu bulgur pilavına ölünür. Annem çok güzel yapar. Ben de fena yapmam şimdi. Onu da cuma yapayım. Benim diyet patladı. :deli:

anladım buzlukta ki bezelyelere çözüm arayan bir dost olarak sormuştum.

yaparsan cevabını bekliyorum o halde senden :KK51:

Bezelyeleri önceden biraz haşlamanızda fayda var, hele buzluktaysa mutlaka haşlayın, rengi dönüp hafif yumuşayınca haşlamaya son verirsiniz.

anladım buzlukta ki bezelyelere çözüm arayan bir dost olarak sormuştum.

yaparsan cevabını bekliyorum o halde senden :KK51:
Yazarım tabi. Benim bezelyeler de buzlukta. Pazardan alırım ayiklayip kullanacağımı kullanırım gerisini buzluga atarım. Bezelye çabuk çürüyor çünkü.

Yemekteyiz' de dehşet bir pilav pişirmişti biri. Altına et kavurmus. Sonra üzerine kızarmış şerit şerit patlıcan dizmis içine de iç pilav koymuş. Pasta gibi çıktı. Onun tarifini bilen amme hizmeti olarak buraya yazarsa çok makbule geçer. Nohutlu ve tavuk sulu bulgur pilavına ölünür. Annem çok güzel yapar. Ben de fena yapmam şimdi. Onu da cuma yapayım. Benim diyet patladı. :deli:
Owwwwwwwww o ne öyle yahuuu bakmadın ki tarife vay anasını sayın seyirciler çok güzel tavuk sulu nohutlu pilav beğenilmez mı offfff ye ye bir tabak yanında salata yoğurtla başka bişey olmadan ama yaninda

Buzluktaki bezelye daha güzel piser

aaaa gerçekten mi ? bu sene nedendir bilmem elimde patladı buzluktaki bezelyeler

hemen değerlendireyim ben bunu sizleri de takibe devam edeyim :KK55:

sen burada yazarken ben okurken yapamayacağımı anlamış olup yapanların ellerine sağlık
ben de önlerinde eğileyim :KK52:

aaaa gerçekten mi ? bu sene nedendir bilmem elimde patladı buzluktaki bezelyeler

hemen değerlendireyim ben bunu sizleri de takibe devam edeyim :KK55:

sen burada yazarken ben okurken yapamayacağımı anlamış olup yapanların ellerine sağlık
ben de önlerinde eğileyim :KK52:
Valla bendekiler daha çabuk pişiyor ne hikmetse dene bakalım

Aaaaaa neden yapamayasin kocam yese bayılırım ben yaparım

Ooooooo dolmalar pişti oldu:KK70: ellerine sağlık minik munenin:rolleyes:
Hepimizin ellerine sağlık, her işi idare etmeyi becerebilirim belki ama şu günlük yemek menüsüyle bir türlü başa çıkamıyorum, akşama başka yemek yapsam iyi olacak ama aklıma yemek gelmiyor:KK70:
Ahaaaa yazarken buldum, sarımsaklı yoğurtlu ya da domates soslu karışık kızartma yapayım:kk77:

Back
X