Bugün ne pişirsem?

Ben menemen yaptım. İftar menümdeki kendimce yenilikler yetti. Dün sucuk sote yapmıştım kendimce değişikti.
Ay gördüm iftar menünü
Nasıldı diye sormadım bile, çünkü cevabı biliyorum :dondurma:
En çok hangisini beğendin?

Ay gördüm iftar menünü
Nasıldı diye sormadım bile, çünkü cevabı biliyorum :dondurma:
En çok hangisini beğendin?
Bugünkü mü? Kapkeklerimi:kk77: düğün çorbasini sevmedim kuzu gerdandan yapmıştım o kadar limona rağmen koktu bana. Eşim beğendi bilemeyecegim. Ama çikolata isteğinden mi nedir keki çok beğendim. Eşim hazirdan bile iyi olmuş dedi:halay:

Bugünkü mü? Kapkeklerimi:kk77: düğün çorbasini sevmedim kuzu gerdandan yapmıştım o kadar limona rağmen koktu bana. Eşim beğendi bilemeyecegim. Ama çikolata isteğinden mi nedir keki çok beğendim. Eşim hazirdan bile iyi olmuş dedi:halay:
Uuu alırız tarif müsait zamanında :rolleyes:

Uuu alırız tarif müsait zamanında :rolleyes:
Kız ben de yemekteyizde 1.olan adamdan browniesinin tarifini aldım akskdjsnen
Valla hep aynı şeyi diyorum. Nyt den aldım yine. Kremasini değiştirdim ama. Notellali cupcake tarifi diyordu. Üzerindeki kremayi notella margarin ve pudra sekeriyle yapmış ben çok bayacagini düşündüm. Kremsantiye kakao ve ondan koyup güzelce cirptim sonra süsledim. Oğlan da ben suslerken parmağını batırdı. Ondan güzel oldu zaar.

Senin buğu kebabıni yapayım diyorum. Tavuklu yapacağım ama. Yanına bulgur pilavı. Dünden corbam var kapkek de var. Karisik kayısı ve üzüm hoşafı kaynattim. Belki salata da yaparim. Sen ne yapacaksın bakalım.

Senin buğu kebabıni yapayım diyorum. Tavuklu yapacağım ama. Yanına bulgur pilavı. Dünden corbam var kapkek de var. Karisik kayısı ve üzüm hoşafı kaynattim. Belki salata da yaparim. Sen ne yapacaksın bakalım.
Ellerine sağlık çok güzel bence menü
Annem gelsin de, ne yapmaya karar vermiş öğreneyim
Yap yap çok güzel oluyor valla buğu kebabı dün yine canım çekti

Ellerine sağlık çok güzel bence menü
Annem gelsin de, ne yapmaya karar vermiş öğreneyim
Yap yap çok güzel oluyor valla buğu kebabı dün yine canım çekti
Videosunu izledim de hoşuma gitti benim de. Tavuğun çok yakışacağını düşündüm de bulgur uyar mı onu bilemedim. Mantar koysam yakışır mı sence? Dolapta biraz var da.

Yazayım kuzum. Nefis yemekten baktım
Önce düdüklüde yarım kg kuşbaşı haşladım, suyunu ayırdım
Sonra tavada soğanı 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ile biraz kavurdum
1 adet küp küp doğranmış patates
1 adet havuç
2 adet kapya
2 çay bardağı bezelye (konserve kullandım ben, buzlukta kalmamıştı)
2-3 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Kavurduğum soğana hepsini ekledim, üzerine haşladığım etin suyundan yarım su bardağı ekledim
Tencerenin kapağını kapattım (sonradan, böyle geç pişeceği için düdüklüye aldım)

Beşamel sos için;
Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını erittim
Eriyince 2,5 yemek kaşığı unu kokusu çıkıncaya kadar kavurdum. Sonra 3 su bardağı sütü ekleyerek hızlıca karıştırdım. Böyle kaynadı, kaynamaya başkayınca ocaktan almadan tuz ve karabiber ekliyoruz.

Hazırladığımız iç malzemeyi güveçlere koyuyoruz (ben tek kişilik güveçlere koydum)
Üzerine beşamel sos, üzerine kaşar rendesi
Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz (benim sadece fırına sürme işlemi kaldı, iftara yakın koycam)

Kızlar isteyerek :-) kulak misafiri oldum da,buğu kebabı ne yaa,bayılacağım şimdi:))
Bakayım netten neymiş
Yazmıştım, bu tarifle yaptım ben. Arkadaşım da tavuk ile deneyecek

IMG-20180523-WA0034.webp

Back
X