- 10 Aralık 2016
- 593
- 902
- 103
Sagol tatlim amin isteyen herkese nasib etsin Rabbim
Amiiin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sagol tatlim amin isteyen herkese nasib etsin Rabbim
Eline sağlık. Patates püresi ete çok yakışır. Cumaya da Allah kerim bir şey bulursun.Ben bugün et sote ve patates püresi yaptım sadece. Yarın dışarıda olacağım, kız kardeşimi de arkadaşları davet etmişler. Cumaya yine yemek yok.![]()
Eline sağlık. Patates püresi ete çok yakışır. Cumaya da Allah kerim bir şey bulursun.
Orijinal tarifi ben de gördüm de yumurtayı pisiremezsem diye korktum. Sütlü yaptım yarın ya da sahura yeriz artık. Alkol kullanmıyoruz orijinalinde varmış. Mascarpone de pek pahalı peynir ay. Anam babam usulü yeter şimdilik yetinmezsek bakarız.Tiramisu adı geçmiş, ben şu sitedeki tarifi yapıyorum bizzat orijinal İtalyan tarzı. Orijinal İtalyan tarifinde un ve süt kullanılmıyor ama öyle yapılanı da seviyorum ben.
http://www.damyskitchen.com/2016/03/orjinal-tiramisu.html
Kahve likörünü her zaman bulamadığım için sürekli yapamıyorum, alkol koymada bir sorununuz yoksa kahve likörü koyarsanız çok daha güzel olur. Mascarpone peyniri Migroslarda satılıyor.
Orijinal tarifi ben de gördüm de yumurtayı pisiremezsem diye korktum. Sütlü yaptım yarın ya da sahura yeriz artık. Alkol kullanmıyoruz orijinalinde varmış. Mascarpone de pek pahalı peynir ay. Anam babam usulü yeter şimdilik yetinmezsek bakarız.
Ben normalde bir tarifi aslına en uygun şekilde yapmaya çalışırım. İçine bir malzeme eksik koyacaksam tarifi de değiştiririm. Labne de oluyormuş. Sütlü yaptım da tadını sabırsızlıkla bekliyorum ama inat ettim iyice dinlenmesini bekleyeceğim. Bu uğurda motivasyonun da buzdolabında beni bekleyen limonlu kapkekim40 yılda bir yapıyorum orijinaliniMigroslarda çok uygun fiyatlı demişler Mascarpone için, pek de uygun değil aslında 350 gr'ı 20 küsür lira.
Afiyet olsun size canım... Ne güzel aileyle yemek yemek Ramazan'da aileden uzak olmak insanın içini burkuyor ama olsun ne yapalım.Kizlar napiyorsuniz.. ben kac gundur evde degilim dun disarda yedik bugun annemde o yizden yemek yapmiyorum.. ama sizi okuyorum mis mis yemekler yapimis tatlilar yapilmis ohhhh afiyet olsun hepinizeeee
Aynen guzel oluyor...size de afiyet olsunAfiyet olsun size canım... Ne güzel aileyle yemek yemek Ramazan'da aileden uzak olmak insanın içini burkuyor ama olsun ne yapalım.
Çay içiyoruz şimdi. Eşim dondurulmuş künefe almış onu pişirdim. Oğlanla yediler.
Biz daha bakmadık tadına. İyice dinlensin dedim. Eşim de künefe istedi. Dondurulmuş vardı dolapta. Sahurda yeriz artık. O zaman yazarım. İyi olursa küçük kare borcam alacağım. Küçükte daha iyi oluyormuş. Kız heyecanlandım hahizuran nadil oldu tiramisun:)
Benim tatli enfes olmus tadi.. esim bile begendi sok oldum:)) herseyi elestirirde:)))
Yanliz ben nerde hata yaptim anladim:) 3 su bardagi sut diyodu.. kac ml yazmiyodu.. ben buyuk su bardagi kullanmistim hata ettim bence..bibdahakine kucuk su bardagi kullancam:)
Anam iyi bu kdr heyecana duruyon:)) dedim ya benim olacaksin ya da kara topragin:)) yedim valla. Cocuklara bozmustum zaten birde. Yarina biraz kaldi onun kivamina bakarim. Bence tiramisu tek kisiliktevguzel olur. Kupta vsBiz daha bakmadık tadına. İyice dinlensin dedim. Eşim de künefe istedi. Dondurulmuş vardı dolapta. Sahurda yeriz artık. O zaman yazarım. İyi olursa küçük kare borcam alacağım. Küçükte daha iyi oluyormuş. Kız heyecanlandım ha![]()
Kupta da çok yapılıyor. Zaten kedi dilinin canı ne ki hemen yumuşuyor. Gayet de güzel olur. Ama tek tek yapmak da uğraştirici. Bir tepsiye hobaa daha pratik.Anam iyi bu kdr heyecana duruyon:)) dedim ya benim olacaksin ya da kara topragin:)) yedim valla. Cocuklara bozmustum zaten birde. Yarina biraz kaldi onun kivamina bakarim. Bence tiramisu tek kisiliktevguzel olur. Kupta vs
Haklisin canim daldir gitsin.. zaten bana anca yetiyo yarim borcam, kuplari bos yere batirmayim:))Kupta da çok yapılıyor. Zaten kedi dilinin canı ne ki hemen yumuşuyor. Gayet de güzel olur. Ama tek tek yapmak da uğraştirici. Bir tepsiye hobaa daha pratik.
Heh heh dayanamadim. Çok güzel olmuş yedikce nasıl yediriyor. Diyette olmasam koca tabağı bitirebilirdim çok beğendik. Eşim normal buldu. Ona künefe at, kadayıf at bunları seviyor... Ben bayıldım hele Türk kahvesine çok yakıştı... Zaten olay buradan çıktı eşim kahve yap dedi. Ben de yanına neden tiramisu yemeyelim ki dedim. Olay gelişti..Haklisin canim daldir gitsin.. zaten bana anca yetiyo yarim borcam, kuplari bos yere batirmayim:))
Ay sevindim canim guzel olnasina.. benim kucuk borcam daha iyi sanki kremasi kivaminda tam, oyle gozukuyo. Kardesime vercem ya o da yegenimin sansina guzel olmustur herhalde:)) buyuk borcsmin kremasi biraz fazla geldi o da olcuyu su bardagiyls yaptogindan.Heh heh dayanamadim. Çok güzel olmuş yedikce nasıl yediriyor. Diyette olmasam koca tabağı bitirebilirdim çok beğendik. Eşim normal buldu. Ona künefe at, kadayıf at bunları seviyor... Ben bayıldım hele Türk kahvesine çok yakıştı... Zaten olay buradan çıktı eşim kahve yap dedi. Ben de yanına neden tiramisu yemeyelim ki dedim. Olay gelişti..
Baktığım bütün tarifler küçük borcam içinmiş. Küçük daha iyi oluyormuş. Ben bayıldım ya tam benlik. Eşim sütlü tatlı da çok sever. Bunu da beğendi ama normal seviyede. Yarın bence daha lezzetli olacak. O zaman görecegim. Bebise de annesine de afiyet olsun şimdiden.Ay sevindim canim guzel olnasina.. benim kucuk borcam daha iyi sanki kremasi kivaminda tam, oyle gozukuyo. Kardesime vercem ya o da yegenimin sansina guzel olmustur herhalde:)) buyuk borcsmin kremasi biraz fazla geldi o da olcuyu su bardagiyls yaptogindan.
Kimi insan serbetli tatli sever, ben sutlu tatli daha cok severim dogrusu. Daha hafif oluyo cunku..
Neye niyet neye kısmetAy benim de canım taze fasulye istiyor zeytinyağlı bugun alıp yarına yapayım bari afiyet olsun :)