Göz kararı yaparım net ölçü veremeyeceğim kısaca anlatayım yine de. İnce köftelik bulguru kaynar suyla ıslatıp kapağını kapatıyorum. Kabaca ölçü verecek olursam bir su bardağı bulgura yarım bardaktan biraz fazla kaynar su. Eğer hepsi iyice islanmazsa kontrollü olarak artırın. Suyu çekmeli ama dışarıda su kalmamalı. O demlenirken bir soğanı ince ince dograrim üzerini geçecek kadar yağ koyup pişiririm. İyice yumusayinca dolu bir yemek kaşığı salça eklerim salça eriyip soğanla bütünlesince tuz ve baharatları eklerim. Baharat olarak karabiber kuru nane pul biber ve kimyon kullanırım. Sonra demlenmiş bulgurla bunu karistiririm. Bir taraftan yeşillik dograrim. Burada ne var maydonoz nane yeşil soğan dereotu marul. Hepsini karistirip nar ekşisi ve limon eklerim tercihe göre domates salatalık ve kornişon turşu da eklerim artık canım nasıl isterse... Oyysss canım çekti yarın yapayım mis gibi yeşillik aldım bir sürü. Yeşil soğan yok ama o kadar olur. Bizim orada salça çiğden konur soğan kavrulmaz öyle de güzel olur. Ben pişirerek tercih ediyorum ama.