Ne çok konuşmuşsunuz ben yokken 🤪

Başak burcu denilmiş😬ay benım oda arkadaşım vardı başak
Boğazlamadan kendisini kurtuldum
Titizlik boğuyor benı pasaklı bir ikizler olduğum için

Yukarıda arkadas yazmış ya ben de öyle temizlik yapacağıma tavana boş boş bilr baksam daha mutlu olurum o kadar sevmiyorum

Ömürden gereksiz yere gıden zaman geliyor bana
Eşim de çok titizdi alıştı artık garibim napsın 🥹
Yaaa sen de çok düzenli detaycısın. Aranızda en pasaklı benim bence 🤣

Evde durup depresif takılacağıma
Bahçeye giden eşimi aradım "Ben iyi değilim." diye.
O da atla gel dedi. Kahvaltı falan yapmamıştım. Yapmış olmak için yapasım gelmedi. Acıkınca yaparım dedim. Dün akşam balık yemiştim ve kan grubu beslenmeye göre (B+) balık benim yememem gereken bir besin. Öyle olunca sindirimi geç oluyor. Ondan da acıkmadım.

Ne zamandır canım hamburger istiyordu. Kendi köftelerini kendileri yapan bir yer var. Ondan sipariş ettim. O gelinceye kadar çay demledim termosa. Hızlıca bulaşıkları topladım. Makineyi çalıştırdım. Çamaşırları atmıştım sabahtan. Baktım bitmek üzere. O biytene kadar öğle namazımı eda ettim. Çamaşırları serdim.
Yumurta kapıya gelmeyinceye kadar iş yapmadığımdan bu ara...🙈

Sonra atladım arabaya, doğru bahçeye.
Bahçe dediğim Toroslarda. Dağ yamacı bir yer.
Eşimle yemeğimizi yedik. Çayımızı içtik.
( Bu arada çocukların kursları vardı. Kızın okul kursu, oğlanlar baskette. Arkadaş aldı oğlanları. Öylr olunca çocuk meselesi de halloldu. Eşim olmazsa çocukları da getir demişti ama benim dinlenmeye ihtiyacım olduğundan, hem de onlar arkadaşlarıyla baskete gitmek istediklerinden getirmedim.Onlar mutlu, ben mutlu.☺)

Konuştuk eşimle. İstediklerimi söyledim. Durumu analiz ettik. O yoğun olduğu için çok zaman kalmıyordu bize. Daha çok zaman ayıracak nasipse.

Bir de dağ çileği (kocayemiş) yedim. Mantar aramaya çıktım. ☺🍄 Ben öyle mantar falan bulamam. Çocukken de bulamazdım. 🙈 Ama o ormanın, daha çok makilerin nemli kokusu, bulacağım, bulamayacağım heyecanı, kaygan orman toprağı, yeşil yosunlar...
Ağaca sarıldım, havayı soludum, yosunlu köke oturdum ve izledim. Kekik, defne toplamadım bu sefer.
Şimdi de kuş seslerini dinliyorum. Uzaktan köpek havlıyor. Araba uğultusu var birkaç tane. Hava serinliyor. İnşaallah son dakika odun attığım soba sönmemiştir.
20221224_155120.webp

Tüm gruba benden çay. ❣

20221224_154929.webp

Nasıl yabani zehirli mantar bulunur konulu çalışma 😅 Hiçbiri yenmez bunların. Ama eşime de dalga geçme fırsatı veremezdim. Buldum mu, buldum işte.😁😆

Şimdi yavaştan gün yaşlanırken, artık zaman ihtiyarlık evresine geçerken, biraz yürüyüş yapıp, eşimin kestiği odunlardan arabaya yükleyebildiğimi yükleyip eve geçeceğim inşaallah.

Görev hiç bana göre değil girsem çıkamam en iyisi uzak durayım bu görevden 🤣

Güle güle kullan yeni bir şey minik değişim ve dokunuşlar insanı iyi hissettiriyor.
Dün bende yatak odasında yolluğu değiştirdim. Shaggy vardı baktım çok toz topluyor tamam sıcak mıcak ama ince serdim valla ayağım üşüse de daha kullanışlı🤓
Benim de koridorlar shaggy di. Değiştirdim geçen yıl. Artık miadı dolmuştu onların. Hem de benim çırpma imkanım olmasına rağmen kullanımı zordu. Daha ince, pamuklu, düz birşey aldım.

Dün ve bugun naptıklarımı yazayım🙈

Dün markete gittik hindi filan alacaktık
Ben iki tane kek kalıbı aldım😬
Su torbası delinmişti yenisini aldım yumusacık

Sinemaya gitmedik canım istemedi onun yerıne bahausa gezdım
Annem ev için merdiven istiyordu ona merdiven aldım😂😂

Fondü peyniri alıp eşimle evde fondü yaptık ve sarap içtik 🙈
Oğlum 11:30 gibi geldı macı kazanmış Anadolu Efes çok mutluydu o yüzden🙏

Bugun için kahvaltı yaptık
Oğlumun sınavı vardı ona girdi

Eşim işe gitti
Ben de mutfağı topladım
Yayla çorbası
Havuç salatası ve izmir köfte yaptım

Sonra eşim geldı kahve içtik
Onlar berbere gittikler bende evde evi süpürtüyorum robota

O bitince biraz kitabımdan okuyacağım

İki tane gezi belgeseli izledim
Aksam olunca da film izleriz diye düşünüyorum
Şimdilik bu kadar🤷‍♀️
Hazır enişte de evde yok yemeğe sana gelsem ne güzel olur 🤓

O da atla gel dedi. Kahvaltı falan yapmamıştım. Yapmış olmak için yapasım gelmedi. Acıkınca yaparım dedim. Dün akşam balık yemiştim ve kan grubu beslenmeye göre (B+) balık benim yememem gereken bir besin. Öyle olunca sindirimi geç oluyor. Ondan da acıkmadım.

Ne zamandır canım hamburger istiyordu. Kendi köftelerini kendileri yapan bir yer var. Ondan sipariş ettim. O gelinceye kadar çay demledim termosa. Hızlıca bulaşıkları topladım. Makineyi çalıştırdım. Çamaşırları atmıştım sabahtan. Baktım bitmek üzere. O biytene kadar öğle namazımı eda ettim. Çamaşırları serdim.

( Bu arada çocukların kursları vardı. Kızın okul kursu, oğlanlar baskette. Arkadaş aldı oğlanları. Öylr olunca çocuk meselesi de halloldu. Eşim olmazsa çocukları da getir demişti ama benim dinlenmeye ihtiyacım olduğundan, hem de onlar arkadaşlarıyla baskete gitmek istediklerinden getirmedim.Onlar mutlu, ben mutlu.☺)

Konuştuk eşimle. İstediklerimi söyledim. Durumu analiz ettik. O yoğun olduğu için çok zaman kalmıyordu bize. Daha çok zaman ayıracak nasipse.

Bir de dağ çileği (kocayemiş) yedim. Mantar aramaya çıktım. ☺🍄 Ben öyle mantar falan bulamam. Çocukken de bulamazdım. 🙈 Ama o ormanın, daha çok makilerin nemli kokusu, bulacağım, bulamayacağım heyecanı, kaygan orman toprağı, yeşil yosunlar...
Ağaca sarıldım, havayı soludum, yosunlu köke oturdum ve izledim. Kekik, defne toplamadım bu sefer.
Şimdi de kuş seslerini dinliyorum. Uzaktan köpek havlıyor. Araba uğultusu var birkaç tane. Hava serinliyor. İnşaallah son dakika odun attığım soba sönmemiştir. Eki Görüntüle 3181801

Tüm gruba benden çay. ❣

Eki Görüntüle 3181802

Nasıl yabani zehirli mantar bulunur konulu çalışma 😅 Hiçbiri yenmez bunların. Ama eşime de dalga geçme fırsatı veremezdim. Buldum mu, buldum işte.😁😆

Şimdi yavaştan gün yaşlanırken, artık zaman ihtiyarlık evresine geçerken, biraz yürüyüş yapıp, eşimin kestiği odunlardan arabaya yükleyebildiğimi yükleyip eve geçeceğim inşaallah.
Ne güzel bir gün olmuş 😍huzur dolu okurken içim açıldı valla. 🧿

İç huzuru iç motivasyonu yüksek birisin tebrik ederim. Hep böyle ol inşallah.

Çay da pek güzel demli demli cam bardakta. 🤓☕

Bende oğlan yüzerken markete gittim. Sevdiğim peynirden aldım. Sevdiğim yemişten aldım.

Eşinle vakit geçirip kendini ifade etmen iyi olmuş. Erkek kafası ile her zaman bizi anlamıyorlar.

Şimdi de kuş seslerini dinliyorum. Uzaktan köpek havlıyor. Araba uğultusu var birkaç tane. Hava serinliyor. İnşaallah son dakika odun attığım soba sönmemiştir. Eki Görüntüle 3181801

Tüm gruba benden çay. ❣

Eki Görüntüle 3181802

Çok güzel görünüyor

Bizim de oralarda yer yaran mantarı olur

Ben bayılıyorum tadına
Eşim hiç yememişti

Birgün toplamak için gittik
Annemle yengem ayrı biz eşimle ayrı gezıyoruz

Ben bir poşet toplamıştım annem 3 tane fılan😂😂

Eşim diyor siz asıl mantar bulucuyu bana kaptırmışsınız😂

Kuzu göbeği mantarı da çıkar arada oda çok lezzetli

Merhaba
Bugün 9.30 civarı kalkış 8 saat uyku anca kesmiş haftaiçi çok yorulmuştum her an uyuyabilirim 😑
Gereksiz işlerle 2haftalık bir iş var diye sıkıştırdıkları çalışma martta bitmesi gerekiyormuş yeni söylediler gereksiz gerginlik iki ayak bir pabuça girmesi tabi ne umursuyorsun ki bu kadar…kendime kızıyorum…
Sabah kahvaltı tam yumurtalı standart bi kahvaltı yaptım tartının üstüne çıkmaya korkuyorum kızlar yarın aç karna bi çıkayım bakalım ama hiç dikkat etmiyorum şu sıra…
Kahvaltıdan sonrada 2posta çamaşır attım makineye
Bulaşık makinesini boşalt doldur haliyle gündelik işler
Ardından benim yüksek lisansın biriken ödevleri vardı ve ödevlerle bağlantılı sınava çalışmaya artık karar verdim
Önümde 2hafta kaldı sadece bir yandan okul bir yandan ünv verdiği ödevler makale analizleri ve sunum için toplantılar yoğunluğu azaltmam lazım
İnşallah halledebilirim.
Bugün ne yemek yapacaksınız banada bir fikir verin 💭

Zayıf ve güçlü yönlerimi kaçırmışım
Güçlü yönüm:adaletli dürüst ve gayretli olmam
Zayıf yönlerim:haksızlığa gelememem tembel ve bazen sabırsız olmam

Benim de koridorlar shaggy di. Değiştirdim geçen yıl. Artık miadı dolmuştu onların. Hem de benim çırpma imkanım olmasına rağmen kullanımı zordu. Daha ince, pamuklu, düz birşey aldım.
Benimde hep Shaggy neyin kafası ise almıştım🤣

Güle güle kullan canım🥰
Teşekkür ederim ☺️
Mikanım yazdıklarını okuyunca kendimden utanıyorum. En ufak şeyde dipteyim ben. Sen çok güçlüsün maşallah.

Stres topu bir adamım var. Beni çok geriyor. Dün asm hastane kaç yer gezdik. Çok pimpirik. Beni de kendine çevirdi.

Hepinize çok çok geçmiş olsun.
Mecbursan yapıyorsun sudem ama yerinde olsam sadece yatardım emin olabilirsin. Ben depresifken uyurdum ful ama çocuktan önceydi o 😅 depresyona girme lüksüm bile yok🙈🤣

Merhaba
Bugün 9.30 civarı kalkış 8 saat uyku anca kesmiş haftaiçi çok yorulmuştum her an uyuyabilirim 😑
Gereksiz işlerle 2haftalık bir iş var diye sıkıştırdıkları çalışma martta bitmesi gerekiyormuş yeni söylediler gereksiz gerginlik iki ayak bir pabuça girmesi tabi ne umursuyorsun ki bu kadar…kendime kızıyorum…
Sabah kahvaltı tam yumurtalı standart bi kahvaltı yaptım tartının üstüne çıkmaya korkuyorum kızlar yarın aç karna bi çıkayım bakalım ama hiç dikkat etmiyorum şu sıra…
Kahvaltıdan sonrada 2posta çamaşır attım makineye
Bulaşık makinesini boşalt doldur haliyle gündelik işler
Ardından benim yüksek lisansın biriken ödevleri vardı ve ödevlerle bağlantılı sınava çalışmaya artık karar verdim
Önümde 2hafta kaldı sadece bir yandan okul bir yandan ünv verdiği ödevler makale analizleri ve sunum için toplantılar yoğunluğu azaltmam lazım
İnşallah halledebilirim.
Bugün ne yemek yapacaksınız banada bir fikir verin 💭

Zayıf ve güçlü yönlerimi kaçırmışım
Güçlü yönüm:adaletli dürüst ve gayretli olmam
Zayıf yönlerim:haksızlığa gelememem tembel ve bazen sabırsız olmam
Sen anladığım kadarıyla baya mükemmeliyetçisin, keşke kendini bu kadar kasmasan😢

Sen anladığım kadarıyla baya mükemmeliyetçisin, keşke kendini bu kadar kasmasan😢
Keşke ah nerde …birde çevremde işleri savsaklayab birileri varsa birde onları derdini yükünü sırtıma çekmem çabası gereksiz bir durum bu haftadan 2 ders aldım hatta 3
1.hiç kimseye minnet etme ve güvenerek iş görme
2.herkesi kendin gibi görüp hataya düşme
3.neyi istemiyorsan kendini zorlama yapma ve bırak.
Bunlardan bol bol ders çıkardığım bir haftaydı …
Mükemmelliyetçi olmak istemiyorum aslında ama belirsizlik ve geçmiş iş ortamındaki gerginlikler beni işimi aşırı iyi yapma fikrine sevk ediyor bunu fark ettim düzelticem
Kendimi unuttum:KK43:

Teşekkür ederim ☺️

Mecbursan yapıyorsun sudem ama yerinde olsam sadece yatardım emin olabilirsin. Ben depresifken uyurdum ful ama çocuktan önceydi o 😅 depresyona girme lüksüm bile yok🙈🤣
Depresyona girdim desem, eşim, çık çabuk oradan, ne işin var orada der.😅😁
Bu adamı da kendime benzetmiş olabilirim ara ara 😃

Keşke ah nerde …birde çevremde işleri savsaklayab birileri varsa birde onları derdini yükünü sırtıma çekmem çabası gereksiz bir durum bu haftadan 2 ders aldım hatta 3
1.hiç kimseye minnet etme ve güvenerek iş görme
2.herkesi kendin gibi görüp hataya düşme
3.neyi istemiyorsan kendini zorlama yapma ve bırak.
Bunlardan bol bol ders çıkardığım bir haftaydı …
Mükemmelliyetçi olmak istemiyorum aslında ama belirsizlik ve geçmiş iş ortamındaki gerginlikler beni işimi aşırı iyi yapma fikrine sevk ediyor bunu fark ettim düzelticem
Kendimi unuttum:KK43:
Bende öyleydim
Hatta derdim
Masanın üzerinde duran vazo, ya benim istediğim vazo olsun ya da hiç olmasın.
Bir rehberlikçi bana demişti ki
Cama taş atsan ne olur?
Eee, kırılııırr dedim
Neden plastik olmuyorsun ki dedi.
Ben de biliyorum plastik olmam gerektiğini ama nasıl olacağımı bilmiyorum demiştim.
...
Bu konuda bir psikolog arkadaştan destek aldım ve aile içi( kendi annemler) ilişkiler konusunda da. Doğru bir psikologla çok güzel yol alınıyormuş. Yaşayarak öğrendim.
Bilişselci bir psikologdu ve doğru düşünme yolları konusunda destek oluyordu bana. Uygularsam artık kendine ihtiyacım olmayacağını da belirtiyordu. Allah razı olsun dediğim bir insan.

Eğer şu içinde bulunduğum durum beni rahatsız ederse yine bir destek alabilirim.
Ben çözüm odaklı olmaya çalışan bir insanım mümkün mertebe. Zaten yeterince koşturmalı bir hayatımız var. Her dağın kendine göre karı var. Zor olanı kolaylaştırmak daha mantıklı. İnşaallah hepimiz başarabiliriz. 🤗😍

20221224_170611.webp

Papatya en sevdiğim çiçektir. Görünce durup çektim. Biraz da topladım. Doğadan çok birşey toplama taraftarı değilim ama ruhuma iyi geleceğini biliyorum. Arkadan bir köpekçik tırıs tırıs gelmeye başlayınca ben de bindim arabaya artık. Risk almaya gerek yok.😆
20221224_162734.webp

Şoklardayım. Ömrümde ilk defa görüyorum bu mantarı. Çürükçül (saprofit) dedim ve kokladım. Hayır yani biliyorsun çürükçül olduğunu, daha ne kokluyorsun. 😝🙈

Yasal uyarı : Denk gelirseniz, çürümüş et kokusu duymak isterseniz, ben sizi tutmayayım. Demediydin, neden demediydin demeyin.🙈

Bende öyleydim
Hatta derdim
Masanın üzerinde duran vazo, ya benim istediğim vazo olsun ya da hiç olmasın.
Bir rehberlikçi bana demişti ki
Cama taş atsan ne olur?
Eee, kırılııırr dedim
Neden plastik olmuyorsun ki dedi.
Ben de biliyorum plastik olmam gerektiğini ama nasıl olacağımı bilmiyorum demiştim.
...
Bu konuda bir psikolog arkadaştan destek aldım ve aile içi( kendi annemler) ilişkiler konusunda da. Doğru bir psikologla çok güzel yol alınıyormuş. Yaşayarak öğrendim.
Bilişselci bir psikologdu ve doğru düşünme yolları konusunda destek oluyordu bana. Uygularsam artık kendine ihtiyacım olmayacağını da belirtiyordu. Allah razı olsun dediğim bir insan.

Eğer şu içinde bulunduğum durum beni rahatsız ederse yine bir destek alabilirim.
Ben çözüm odaklı olmaya çalışan bir insanım mümkün mertebe. Zaten yeterince koşturmalı bir hayatımız var. Her dağın kendine göre karı var. Zor olanı kolaylaştırmak daha mantıklı. İnşaallah hepimiz başarabiliriz. 🤗😍
Tşk ederim paylaşım için inşallah
Bende çok mücadele verdim halende veriyorum ve sınavlarımız hala bitmedi ve her yeni gün birşeyler öğreniyorum
Çok kitaplar podcastler seminerlere katıldım benzer süreçlerden geçtim atlattım.Gidişat psikolog gerektirirse bende giderim ama şuan değil.

Yaşasın yemek yemek 🍜🍴

Çayımla kolalı jelibon ve mısır cipsini gömdüğüme göre çok mutluyum🤓

Ne kadar kolay mutlu oluyorum hakkaten. 🤣

Pazar alışverişi yaptım. Korktum tabi poşetler hafif olsun diye iki tur git gel yaptım. Cebimde iki lira kalana kadar parayı harcadım. Pazara gidince yanımdaki parayı bitirmeden içim rahat etmiyor. Halbuki meyveyi evde benden başka yiyen yok. Salata da pek sevmezler. Sebze desen zorla zaten. 🙃

Neyse bugün şaşırtıcı bir şekilde regl oldum. Düzenim sapmamış. Ona biraz sevindim. İki gündür baş dönmesi gibi ,sağ göğüste hafif sıkışma, gözde bulanıklık filan meğerse bundanmış. Ben dünkü hastane asm sürecinden kaynaklı sanmıştım.

Bugün de böyle geçti işte 📍

Back
X