Evde durup depresif takılacağıma
Bahçeye giden eşimi aradım "Ben iyi değilim." diye.
O da atla gel dedi. Kahvaltı falan yapmamıştım. Yapmış olmak için yapasım gelmedi. Acıkınca yaparım dedim. Dün akşam balık yemiştim ve kan grubu beslenmeye göre (B+) balık benim yememem gereken bir besin. Öyle olunca sindirimi geç oluyor. Ondan da acıkmadım.
Ne zamandır canım hamburger istiyordu. Kendi köftelerini kendileri yapan bir yer var. Ondan sipariş ettim. O gelinceye kadar çay demledim termosa. Hızlıca bulaşıkları topladım. Makineyi çalıştırdım. Çamaşırları atmıştım sabahtan. Baktım bitmek üzere. O biytene kadar öğle namazımı eda ettim. Çamaşırları serdim.
Yumurta kapıya gelmeyinceye kadar iş yapmadığımdan bu ara...
Sonra atladım arabaya, doğru bahçeye.
Bahçe dediğim Toroslarda. Dağ yamacı bir yer.
Eşimle yemeğimizi yedik. Çayımızı içtik.
( Bu arada çocukların kursları vardı. Kızın okul kursu, oğlanlar baskette. Arkadaş aldı oğlanları. Öylr olunca çocuk meselesi de halloldu. Eşim olmazsa çocukları da getir demişti ama benim dinlenmeye ihtiyacım olduğundan, hem de onlar arkadaşlarıyla baskete gitmek istediklerinden getirmedim.Onlar mutlu, ben mutlu.☺)
Konuştuk eşimle. İstediklerimi söyledim. Durumu analiz ettik. O yoğun olduğu için çok zaman kalmıyordu bize. Daha çok zaman ayıracak nasipse.
Bir de dağ çileği (kocayemiş) yedim. Mantar aramaya çıktım. ☺

Ben öyle mantar falan bulamam. Çocukken de bulamazdım.

Ama o ormanın, daha çok makilerin nemli kokusu, bulacağım, bulamayacağım heyecanı, kaygan orman toprağı, yeşil yosunlar...
Ağaca sarıldım, havayı soludum, yosunlu köke oturdum ve izledim. Kekik, defne toplamadım bu sefer.
Şimdi de kuş seslerini dinliyorum. Uzaktan köpek havlıyor. Araba uğultusu var birkaç tane. Hava serinliyor. İnşaallah son dakika odun attığım soba sönmemiştir.
Eki Görüntüle 3181801
Tüm gruba benden çay. ❣
Eki Görüntüle 3181802
Nasıl yabani zehirli mantar bulunur konulu çalışma

Hiçbiri yenmez bunların. Ama eşime de dalga geçme fırsatı veremezdim. Buldum mu, buldum işte.

Şimdi yavaştan gün yaşlanırken, artık zaman ihtiyarlık evresine geçerken, biraz yürüyüş yapıp, eşimin kestiği odunlardan arabaya yükleyebildiğimi yükleyip eve geçeceğim inşaallah.