Acı tatlı...herşey insan için...
Evet, ne desek soğumayacak içimiz. İşte bir ucundan tutmaya çalışıyoruz yaşamın. Tutmak zorundayız. Böyle olsun istemezdik hiçbirimiz.
Rabbim korusun.
En merhamet ettiği üç aylarda verdiği bu uyarının arkasındaki hikmeti görmeyi ve O'nun istediği gibi yaşamayı bize nasip eylesin.
Manevi kapıyı çalıyoruz. Dua, tefsir, Cevşenül Kebir hatimleri yapıyoruz. Depremden etkilenenlere maddi manevi yanında olmaya çalışıyoruz. Bize düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Oraya göndermek için hazırlık yaptığımı gören oğluşlar iki küçük araba getirdiler. Anne bunları da koy. Oynasın oradaki arkadaşlar diye... hissettiğim duygu selinin tarifi yoktu o an.

Çarşamba gelen arkadaş da Malatya depremzedesi aile. Kızımın ve oğlumun sınıfına kayıt oldu kardeşler.
Her cuma öğle arası nasipse bana yemeğe gelecekler. ❣ İrtibatı koparmak istemiyorum. Görüşmek her ikimize de iyi gelecek inşaallah. Buna inanıyorum.

Şu da var:
Aslında herkesin bir deprem'i var; kimisinin ki görünür, kimisinin ki görünmez.

Rabbim imtihanlarımızı kolaylaştırsın... Öpüyorum seni de. Üzme bu kadar kendini. Çünkü bizim güçlü olmamız herkes için gerekli
Merkez güçlü olsun ki, çevresi de güçlü olsun. Yapamıyorum deme, yapıyoruz ce yapacağız inşaallah. Kötü gelince değiştirip yerine iyiyi koyacağız biiznillah. 💖
O kadar güzel yazmışsın ki 💜 evet evet güzel günler göreceğiz inşallah 🙏 teşekkür ederim, iyi ki tanımışım sizleri 🥰

Günaydın yuvarlak olanlar sürk yani çökelek aslında ama içine baharat vs katılıp yapılıyor kurutuluyor. Zahter de taze kekik 😋
Zahterin fotosunu bulursan atar mısın?
Bizim kekik dediğimiz tür, yine kekik cinsinden ama adı mercanköşkmüş.

Buralarda zahter dedikleri bir kekik var. Bir yerde gördük. Arkadaş bu zahter dedi de, o zahter senin zahter mi merak ettim.

Zahterin fotosunu bulursan atar mısın?
Bizim kekik dediğimiz tür, yine kekik cinsinden ama adı mercanköşkmüş.

Buralarda zahter dedikleri bir kekik var. Bir yerde gördük. Arkadaş bu zahter dedi de, o zahter senin zahter mi merak ettim.
Bak şu şekil benim dediğim. Biz bunu alır kuruturuz, salamura yapmadık hiç ama Antakya da yaygın lezzetli oluyor. Ben yeşil halini kahvaltıda yemeklerin yanında yemeyi çok severim, mesela lavaşa sarıp yerim 🙈

Eklentiler

• 6D283F67-F027-44E8-94A1-365E8726BC30.webp
    6D283F67-F027-44E8-94A1-365E8726BC30.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 29E23722-C421-426D-AE0C-393F5635E24C.webp
    29E23722-C421-426D-AE0C-393F5635E24C.webp
    48,1 KB · Görüntüleme: 39
Selam kizlar.
Hasta oldum ya soğuk algınlığı. Sabah kalkamadım apar topar.oglumu okula gönderip yattım tekrar. Geç kalktım kahvaltı falan. Arkadaşımla dışarı çıktık dolaştık biraz market falan eve geldik. Yemek yaptım. Tavuk suyuna şehriye çorbası, patatesli tavuklu yemek. Karnabahar hasladim üstüne sarımsaklı yoğurt yapacağım. Eşim mesaiye kalacakmış ben çocuklarla başbaşa.
Siz neler yaptiniz

Sabah canlı dersim vardı ama hoca link atmadı. Öyle olunca geri uyusam mı dedim. Yok yok, çamaşırları katlayıp yatak odasını süpüreyim dedim. Neyse mutfakta birkaç kahvaltılığı halledeyim dedim...
Sonra evi terkedip arkadaşla pazara çıktım.😆 Yıllardır pazara gitmiyorum. Fiyat farkı çok yok gördüğüm kadarıyla. Birkaç birşey alıp eve geldik.

Öğle benim çocuklar ve arkadaşları gelecekti. Hazır mantı ve salata yaptım. Çocukları geri okula bıraktım. Uyumaya çalıştım, olmadı. Ben de öğleden sonraki derse katıldım ama çok çok verimsiz böyle. Tamamen zaman kaybı.
İkindi çocuklar geldi. Oğlumun başka arkadaşı da gelmişti. Mantı ona da nasip oldu. Çocuklar aşağıda oynadılar. Benim burası o konuda güzel maşaallah barekallah. Çocuklar iniyor. Arkadaşların çocukları da oluyor arada. Birkaç çocuk suyunu çıkarıyor oyunun.😁 Akşam ezanı okundu, hadi evlere diyorum da yinr de doymuyorlar. Aynı benim çocukluğum.🥰 Haliyle saçı başı karışmış, elleri çatlamış çocuklarım var. 🤷‍♀️

Akşam da pazardan aldığım gölevizi pişirdim. Patates gibi birşey. Çok bayılmayız ama şifa niyetine. Pirinç pilavı salata ve mercimek çorbasıyla.

Aromalı çay da yaptım. Babam geldi misafir.

Sabah canlı dersim vardı ama hoca link atmadı. Öyle olunca geri uyusam mı dedim. Yok yok, çamaşırları katlayıp yatak odasını süpüreyim dedim. Neyse mutfakta birkaç kahvaltılığı halledeyim dedim...
Sonra evi terkedip arkadaşla pazara çıktım.😆 Yıllardır pazara gitmiyorum. Fiyat farkı çok yok gördüğüm kadarıyla. Birkaç birşey alıp eve geldik.

Öğle benim çocuklar ve arkadaşları gelecekti. Hazır mantı ve salata yaptım. Çocukları geri okula bıraktım. Uyumaya çalıştım, olmadı. Ben de öğleden sonraki derse katıldım ama çok çok verimsiz böyle. Tamamen zaman kaybı.
İkindi çocuklar geldi. Oğlumun başka arkadaşı da gelmişti. Mantı ona da nasip oldu. Çocuklar aşağıda oynadılar. Benim burası o konuda güzel maşaallah barekallah. Çocuklar iniyor. Arkadaşların çocukları da oluyor arada. Birkaç çocuk suyunu çıkarıyor oyunun.😁 Akşam ezanı okundu, hadi evlere diyorum da yinr de doymuyorlar. Aynı benim çocukluğum.🥰 Haliyle saçı başı karışmış, elleri çatlamış çocuklarım var. 🤷‍♀️

Akşam da pazardan aldığım gölevizi pişirdim. Patates gibi birşey. Çok bayılmayız ama şifa niyetine. Pirinç pilavı salata ve mercimek çorbasıyla.

Aromalı çay da yaptım. Babam geldi misafir.
Mantı yemeyi özlemişim bende iki koca tabak yedim. Gelirken marketten aldım. Şimdi de çay bekliyorum. ☕

Selam kizlar.
Hasta oldum ya soğuk algınlığı. Sabah kalkamadım apar topar.oglumu okula gönderip yattım tekrar. Geç kalktım kahvaltı falan. Arkadaşımla dışarı çıktık dolaştık biraz market falan eve geldik. Yemek yaptım. Tavuk suyuna şehriye çorbası, patatesli tavuklu yemek. Karnabahar hasladim üstüne sarımsaklı yoğurt yapacağım. Eşim mesaiye kalacakmış ben çocuklarla başbaşa.
Siz neler yaptiniz
Geçmiş olsun .
Menü fikir oluyor geçen bende burda mantı gördüm bugün kolay oldu.
İşten geldim yemek yedim dinleniyorum.
Haber dinliyorum bir yandan.
Ama cips ve tart aldım film keyfi istiyorum.
Myfair Wıtches son bölüm kaldı onu izleyeceğim.

Bugün ne yaptım
Okula gittim sonra çarşı çıktım
Babet ayakkabı indirimde gördüm aldım market uğradım eve geldim hamsi tava yaptım yeşil mercimekli salata mercimek çorbası şalgam suyu yemek yedik bulaşık yıkadım yürüyüş çıktım 15.293 adım attım rekor kırdım eve geldim çay demledim içicez 🌺

Geçmiş olsun .
Menü fikir oluyor geçen bende burda mantı gördüm bugün kolay oldu.
İşten geldim yemek yedim dinleniyorum.
Haber dinliyorum bir yandan.
Ama cips ve tart aldım film keyfi istiyorum.
Myfair Wıtches son bölüm kaldı onu izleyeceğim.
Sudem napiyon kız

Okuldan geldikten sonra annemle pazara gittik alışveriş yaptık. Sonra eve geldik. Çocuklar geldi yemek yedik sonra 1 posta çamaşır yıkadım serdim. 1 sepet çamaşır katladım. Misafirlerin odasını hazırladım.
Wc lavabo yıkadım. Dolaplarını sildim.
Çocukları yıkadım.
Tepsi kebabı salata yaptım.
Annem çorba pilav yaptı.
ıslak kurabiye yaptım.
Kuzenimgil geldi, çok şey birikmiş tabi bu sefer daha da fazla.
Kuzenim hayattaki idolüm dediğim kişilerdendir çok pozitiftir.
Trajıkomik şekilde anlatıyor herşeyi.
depremden önce çadırda kalsan ayıplanırdın diyor ama şimdi çadırın varsa kralsın yürüyüşü değişiyor çadırı olanın diyor, gülsem mi ağlasam mı bilemedim 🤷‍♀️

Okuldan geldikten sonra annemle pazara gittik alışveriş yaptık. Sonra eve geldik. Çocuklar geldi yemek yedik sonra 1 posta çamaşır yıkadım serdim. 1 sepet çamaşır katladım. Misafirlerin odasını hazırladım.
Wc lavabo yıkadım. Dolaplarını sildim.
Çocukları yıkadım.
Tepsi kebabı salata yaptım.
Annem çorba pilav yaptı.
ıslak kurabiye yaptım.
Kuzenimgil geldi, çok şey birikmiş tabi bu sefer daha da fazla.
Kuzenim hayattaki idolüm dediğim kişilerdendir çok pozitiftir.
Trajıkomik şekilde anlatıyor herşeyi.
depremden önce çadırda kalsan ayıplanırdın diyor ama şimdi çadırın varsa kralsın yürüyüşü değişiyor çadırı olanın diyor, gülsem mi ağlasam mı bilemedim 🤷‍♀️
Sevdim kuzeni
Benlikmiş 😍

Lise laflarından
Sen hayatı kendine mendil yaparsan,
O senden daima gözyaşı ister.

Kamyon arkası lafı ama mantığı iyi 😆

Back
X