Bahçeniz varsa kedi beslemeyi düşünüyor musun?

Bahçeniz varsa kedi beslemeyi düşünüyor musun?
Bahçe var ama apartmana ait, ben birinci kattayım. Kedi için ev müsait değil mutfak oda aynı yer ve kediyi zaptedemem duvarlarda kitaplıklar var, terası sürekli açık bırakamam. Onun mamasını kumunu koyacak başka da yer yok. Keşke olsaydı kedileri çok seviyoruz ikimiz de. Ama mahallenin kedilerini besliyoruz genelde tabii dışarıda.

Dışardan söyle ya.
Tam miskinlik olsun.

Doğallık ile farklı oluyor.
Alışırsın.
Benim kv bile yaptırdı.
Koca kadın sırf estetik için ayrık diye dişleri ön dört dişini yaptırdı.
Yok ben vejetaryenim, dışarıdan yemek alternatifim pek yok, hem pistir onlar. Yemem çünkü başak olmak bunu gerektirir.

Manava gidip minnacık bir karnabahar aldım haşladım. Şimdi yumurtalı yoğurtlu sosa bulayıp kızartcam. Üzerine sarımsaklı yoğurt. Bir de bizim Balkanların bir tarhanası var sütlü hamurla yoğrulan. Ondan pişircem bol soğan, salça ve domatesli. Niyeyse acayip iştahım açıldı bir anda. BBC eurth'de dünyanın en güzel tren yolculukları belgeseli var, onlar çok güzel görüntülere sahip, onu izliyorum bir yandan. Manzaralar şahane, içim açılıyor.
Doğallıktan yanayım daima, dişlerim olsun sana eski ve yeni hallerini yollayacam gör bak bana hak vereceksin
Gedik dişli halim daha güzeldi.

Vejetaryen yumurta bal süt gibi hayvansal ürün tüketiyor mu?

Balık ta mı yok?

Vejetaryen yumurta bal süt gibi hayvansal ürün tüketiyor mu?

Balık ta mı yok?
Ha yok ben biraz gevşeğim o konuda ya. Hepsini yerim. Sadece kırmızı et ürünleri (kıyma da dahil tamamı) ve tavuk yemem. Sakatat yemem. Balık dışındaki deniz mahsullerini de yemem. (Kalamar, midye, ahtapot falan) Et ve tavuk suyu da içmem. Gerçi bu implant tedavisi yüzünden ilikli kemik suyu bile içtim tiksinerek, öğürerek de olsa. Allah belamı verdi

Balık yerim severim, diğer yan hayvansal ürünlerin hepsini tüketirim yumurta, peynir, bal, süt vb.
Zaten bunların hiçbirini yemeyene vegan diyolar. Öyle hayat mı geçer
Sebzelerin hepsini hemen hemen yerim, sevmesem de yerim. Bakliyat da çok severim. Bu arada karnabahar kızartması efsane olmuş. Hepsini bitirdim.

Ben et çok severim.
Vejetaryen hiç tanıdığım yok.

Dokunuyor mu, tiksiniyor musun?
Nasıl vejetaryen olunur?

Çok zaman farkı varmış aramızda, burada millet birazdan teravihe gidecek
Afiyet olsun şimdiden. Orucun da kabul olsun.
Sana da afiyet olsun.
Karnabahar güzel olmuş.

Benim evde eşim etçil.
Oğlum pilav, makarna, tavuk, köfte. O da sebze sevmez.
Ben de galiba pek sebze sevmiyorum

Amin canım.
Aldım çayımı gözüm gönlüm açıldı.

Ben et çok severim.
Vejetaryen hiç tanıdığım yok.

Dokunuyor mu, tiksiniyor musun?
Nasıl vejetaryen olunur?

Tiksiniyorum et ve tavuk kokusundan. Tahammülüm yok hiç. Eskiden resmine bile bakamazdım ama işte evlilik hayatı olunca, koca kısmı et seviyor hatta sadece etle beslenebilir yani. Mecbur kalıyor insan pişirmeye. Ona yapıyorum. Eşim çok şükür sebze de yer. Yemek konusunda çok sıkıntı olmuyor. Herkes diğerinin tercihine saygı duyunca, afiyetle oturuluyor sofraya.
Nasıl vejetaryen oldum bilmiyorum, hiç et yemedim. Çocukken annem de yedirememiş.

Çay güzel, ama ben kahve yaptım şimdilik. Çayı az sonra demleyeceğim çünkü Yargı var bu akşam. Sen de izle sonra kritik yaparız
Yekta Ceylin'in ve muhtemelen Ilgaz'ın da avukatı olacak, eğlenceli bir bölüm başlıyor.
Şimdilik özet var.
Afiyet olsun.

Benim oğlan da kıyma seviyor. Et yerken mızmızlanır. Çiğneyip yutamaz beceriksiz

Bende tekrarı açık şimdi.
Tatlı kesmedi.
Büsküvi arası lokum yaptım.
Çocukluk lezzeti.

Benimki de kendine çekirdek kavurdu
Annem göndermiş onu kavurdu

İftardan sonra direk çay içiyorum.Kahveyi ilerleyen saatlerde ancak.

Son yarım saat yeni bölüm başlayacak.

Mikan Tülay'ın podcastini bitirdim bugün.
Meğerse deprem günü kendi babası da vefat etmiş. O da onun yasını tutuyormuş kaç zamandır.

Hafta sonu yoğunsun baya anlaşılan.
Dün yorumlayacaktık son 3 dk kalmıştı onu da bugün dinledim.

Ama yorumlayacağımız gün bir kez daha dinleyebilirim.
Aman aman da bir şey anlatmadı o ayrı.

Slm canım bende saat 12 de uyandım yemek derdi yoktu amcamlara davetlidik

Evet ben instadan da takip ettiğim için biliyordum babasını kaybettiğini. Devamı gelecekmiş bu konunun nereye vardıracak merak ettim.
Bahsettiği konu bana dokundu, orda anlattığı kişiyim. Korkaklık başka bir şey değil ama maalesef ben de öyleyim

Haftasonu nasıl geçti anlamadım. Cuma kızımın aşısı vardı. Cumartesi sabah da doktora götürdük boğuk boğuk öksürüğü vardı. İlaç başladık. Oğlanlar 1 haftadır buhar ve antibiyotik tedavisi görüyorlar zaten. Cumartesi onları resim kursuna götürdü babaları ordan da köpeği veterinere. Akşam da annem ve kızımla yemeğe çıktık. İftar için değişiklik olsun dedim hem dönmeden anı oldu. Bugün de biraz temizlik biraz çocuklar çoğunlukla kitap okudum.

Yaaa babasını neden kaybetti?

Ya senin bu günlerine bayılıyorum
Her şart ve koşulda kendine çocuklara annene vakit ayırıyorsun tebrik ederim

Dünyanın en güzel tren yolculukları mıııı? Aaay çok severim ben de izleyeyim sizden duydum ilk kez

Mavi Mucize yargı bitti.
Fazla mutlu son oldu bugünde.
Bakalım haftaya ne olacak.

Igor öldü.
Ömer tutuklandı.
İlgaz aklandı.

Çınar salağı yine Eyüp ü kaçırdı elinden.
Ceylin ın Özge ile ilgili davası bakalım ne olacak.

Haftaya yeni konu yeni karakterler mi girecek.

Cezaevindeki hakim de ünlü oyuncu belki ondan yürürler.
Arada yine bir ünlü oyuncu vardı. Tek sahnelik mi haftaya olacak mı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…