biraz karbonhidrat bağımlılığım var. ondan vazgecebilsem zaten diğer konularda problemim yok.
Mesela sebze cok tüketirim severim, ama mutlaka ekmekle tuketirim bol ekmekle. et ürünleri özellikle kırmızı et çok severim ama bol ekmekle tüketirim. Gece yemek yeme alışkanlığım yoktur. gazlı içeceklerden hazetmem. ama hamur içi zaafım. Tatlı için çıldırmam sütlü tatlılar tercih ederim. ama karbonhidratlar beni mahvediyor. Ne yazık ki bununla beraber insülin direncim sınırda. doktor geri dönüşün olmaz dikkat edeceksin diyet uygulayacaksın dedi.

aayyy doktora anlatır gibi uzun uzun anlattım kusura bakma sudem34 sudem34
Aa bu ben 🙄😅 yeşillik çok severim mesela ama ekmeğe sarıp 🤣🤣

biraz karbonhidrat bağımlılığım var. ondan vazgecebilsem zaten diğer konularda problemim yok.
Mesela sebze cok tüketirim severim, ama mutlaka ekmekle tuketirim bol ekmekle. et ürünleri özellikle kırmızı et çok severim ama bol ekmekle tüketirim. Gece yemek yeme alışkanlığım yoktur. gazlı içeceklerden hazetmem. ama hamur içi zaafım. Tatlı için çıldırmam sütlü tatlılar tercih ederim. ama karbonhidratlar beni mahvediyor. Ne yazık ki bununla beraber insülin direncim sınırda. doktor geri dönüşün olmaz dikkat edeceksin diyet uygulayacaksın dedi.

aayyy doktora anlatır gibi uzun uzun anlattım kusura bakma sudem34 sudem34
Kh kısır döngü zaten.
İnsülin çıkardığı için yedikçe yiyesin geliyor.
Valla 17 kilo vermiş biri olarak çok iradesizdim vs ama isteyince oluyor.
Yıllarca başla bırak yapıp en son pandemide noktayı koydum.
Verdikçe veresin geliyor kiloyu.

Kh yemeyince tadı unutuluyor illa.

Sebahat Karadavut'un instada 5 günlük listeleri var. Güzel ödem atıp yağ yaktırıyor.

İyi akşamlar
Dünden beri hastayım boğazlarım ağrıyor yırtılıyor gibi öksürük
Bu sene her tatile bir hastalıkla giriyorum hadi hayırlısı bakalım.

Sonra kuran 17.cüze getirmeye çalıştım okudum dinledim
Tespih çektim sürekli pztesi kadir gecesiymiş

Yemek çorba patlıcan yemeği yedim greyfurt yedim
Gelin annem ve yeğeni gördüm görüntülü
18 aylık konuşmuyor çocuk

Şimdi tvde güldür güldür var onu izliyorm aferin sinüs mal gibi yaptı
Halsizlik oluyor çok

Doctor who dizisine denk geldim sosyal medyada izlemek istiyorum ama türkçe dublaj lazım bulamadım izleyen var mı nasıl?

İyi akşamlar kızlar
sekersizcikolata sekersizcikolata kavs-i kuzah kavs-i kuzah Aysen012 Aysen012
Nerelerdesin hiç uğramaz oldunuz,neler yapıyorsunuz özledim.
İyi akşamlar
Ben hastalıkla karışan regl
Üstüne sınavlar derken yoğun hızlı günler geçiriyorum. Şükür kolaylaştı sınavlar. Yarın İngilizce sınavı son olacak inşallah. Bu zamana kadar olanlar fena değildi.

Ramazan olunca haliyle okunacaklar birikti. Ben de cüzümü yetiştirelim diyorum ama...çocuklar, ev işi, kızım oruç tutunca ona daha özenli yemek yapma düşüncesi derken zaman alıyor haliyle ev işleri. 🤷‍♀️

Bugün evde olanları değerlendirme kapsamında
Bakla yaptım. Taze sarımsak soğan ve domatesli. Bir de muskat ve dereotu ekledim.
Dünden kzarttığım patlıcanı taze sarımsak, domatesle şöyle bir çevirdim.
Beyti denedim. Güzeldi.
Çilekleri çilekli tart yaptım. Çayın yanına.
Dolapta kalan sütten de poğaça yaptım. Buzlukta çökelek vardı. Onu beyaz peynir ve maydanozla karıştırıp iç yaptım.
Bugün mutfaktan çıkamadığım bir gün oldu. Hem iş yaptım. Hem telefonla konuştum arkadaşımla.

Ayrıca bugün "hayır" dediğim bir gün oldu. Bu benim için önemli bir şey. Çünkü aman kırılmasın, gücenmesin, neyse sorun değil gibilerinden kendimden ciddi fedakarlık yaptığım zamanlara da dur demekti bu.
Özetle, akrabanın kızı annesinin yanına gelmiş. Bana sormadan kafadan bana gelecek-miş. Ben ona gidince yüzüme bakmadı diyebilirim. Çok şaşırmıştım davranışlarına. Gelebilirsem görüşürüm, sınavım var, çok ters zamanda geliyor diye annesiyle konuşmuştum. O da hala gelemezsen çağırırsın diyor. Ben mi anlatamıyorum kibar kibar...🤦‍♀️🤷‍♀️ Artık anlayacağı dilde çağırmam çünkü sınavlarım var. Onlara Çalışmam gerek diye konuştum. Bu arada kendisi "ağır misafir " olur. Öyle tatlısı tuzlusu, çayı çorbası, herşeyi ister. Baktım gerçekten yoruluyorum. Zaten geçen burada da konuşmuştuk benim ferritin meselesini. Bir uyku hali. Yorgunluk hali... kendimi şöyle bir tarttım ve cıks dedim hiç gerek yok.
"Hayır" deme adımını attığım için aferin bana.
Tabi Bugün kendisi beni telefonda eleştirdi, madem yoğunmuşum, neden üniversite okuyormuşum. Okuyunca ne olacakmış. 😉
Güldüm geçtim.

Bir makine çamaşır yıkama serme toplama işi. Yarın yatak odasına el atıp katlamaya zaman bulamadığım çamaşırları katlama planı yaptım.
Ayrıca şu önümüzdeki günlerde bir oda bir oda şeklinde günlük temizlik hedefim var.
Okumalar
İbadet arttırmaya
Çocukların sevdikleri şeyleri yapma, onlarla ilgilenme faaliyetleri...

Gerisi İyilik sağlık

Bu arada ufaklık kekeliyor kızlar. Annesi olarak üzgünüm. Özelden dil konuşma terapisi aldı ve bayağı düzelmişti. Şimdi tekrar arttı. İlkokula başlamadan halletmek istiyorum. Bakalım ne yapabilirim.
Sizlerin tavsiyesi var mı? 😔

İyi akşamlar
Dünden beri hastayım boğazlarım ağrıyor yırtılıyor gibi öksürük
Bu sene her tatile bir hastalıkla giriyorum hadi hayırlısı bakalım.

Sonra kuran 17.cüze getirmeye çalıştım okudum dinledim
Tespih çektim sürekli pztesi kadir gecesiymiş

Yemek çorba patlıcan yemeği yedim greyfurt yedim
Gelin annem ve yeğeni gördüm görüntülü
18 aylık konuşmuyor çocuk

Şimdi tvde güldür güldür var onu izliyorm aferin sinüs mal gibi yaptı
Halsizlik oluyor çok
Benim de boğazım acıyordu da geçiyor sanki.
Greyfurt ilaçlarla etkileşime geçebiliyor.

İlaç alıyorsan dikkat et.

Yeğenini doktora götürdüler mi?
Akıcı mı konuşmuyor hiç mi?
Baba,mama, dede tarzı konuşuyor mu?

Allah şifa versin inşaallah konuşur.

İyi akşamlar
Ben hastalıkla karışan regl
Üstüne sınavlar derken yoğun hızlı günler geçiriyorum. Şükür kolaylaştı sınavlar. Yarın İngilizce sınavı son olacak inşallah. Bu zamana kadar olanlar fena değildi.

Ramazan olunca haliyle okunacaklar birikti. Ben de cüzümü yetiştirelim diyorum ama...çocuklar, ev işi, kızım oruç tutunca ona daha özenli yemek yapma düşüncesi derken zaman alıyor haliyle ev işleri. 🤷‍♀️

Bugün evde olanları değerlendirme kapsamında
Bakla yaptım. Taze sarımsak soğan ve domatesli. Bir de muskat ve dereotu ekledim.
Dünden kzarttığım patlıcanı taze sarımsak, domatesle şöyle bir çevirdim.
Beyti denedim. Güzeldi.
Çilekleri çilekli tart yaptım. Çayın yanına.
Dolapta kalan sütten de poğaça yaptım. Buzlukta çökelek vardı. Onu beyaz peynir ve maydanozla karıştırıp iç yaptım.
Bugün mutfaktan çıkamadığım bir gün oldu. Hem iş yaptım. Hem telefonla konuştum arkadaşımla.

Ayrıca bugün "hayır" dediğim bir gün oldu. Bu benim için önemli bir şey. Çünkü aman kırılmasın, gücenmesin, neyse sorun değil gibilerinden kendimden ciddi fedakarlık yaptığım zamanlara da dur demekti bu.
Özetle, akrabanın kızı annesinin yanına gelmiş. Bana sormadan kafadan bana gelecek-miş. Ben ona gidince yüzüme bakmadı diyebilirim. Çok şaşırmıştım davranışlarına. Gelebilirsem görüşürüm, sınavım var, çok ters zamanda geliyor diye annesiyle konuşmuştum. O da hala gelemezsen çağırırsın diyor. Ben mi anlatamıyorum kibar kibar...🤦‍♀️🤷‍♀️ Artık anlayacağı dilde çağırmam çünkü sınavlarım var. Onlara Çalışmam gerek diye konuştum. Bu arada kendisi "ağır misafir " olur. Öyle tatlısı tuzlusu, çayı çorbası, herşeyi ister. Baktım gerçekten yoruluyorum. Zaten geçen burada da konuşmuştuk benim ferritin meselesini. Bir uyku hali. Yorgunluk hali... kendimi şöyle bir tarttım ve cıks dedim hiç gerek yok.
"Hayır" deme adımını attığım için aferin bana.
Tabi Bugün kendisi beni telefonda eleştirdi, madem yoğunmuşum, neden üniversite okuyormuşum. Okuyunca ne olacakmış. 😉
Güldüm geçtim.

Bir makine çamaşır yıkama serme toplama işi. Yarın yatak odasına el atıp katlamaya zaman bulamadığım çamaşırları katlama planı yaptım.
Ayrıca şu önümüzdeki günlerde bir oda bir oda şeklinde günlük temizlik hedefim var.
Okumalar
İbadet arttırmaya
Çocukların sevdikleri şeyleri yapma, onlarla ilgilenme faaliyetleri...

Gerisi İyilik sağlık

Bu arada ufaklık kekeliyor kızlar. Annesi olarak üzgünüm. Özelden dil konuşma terapisi aldı ve bayağı düzelmişti. Şimdi tekrar arttı. İlkokula başlamadan halletmek istiyorum. Bakalım ne yapabilirim.
Sizlerin tavsiyesi var mı? 😔
Hayır dediğin için tebrik ederim.
Ben de saf bir yanım var.
Yapmasam içime batar.
Mantık ve duygu bir arada yönetemiyorum.

Korktuğu, kaygılandığı bir durum oldu mu?
Hiç bilgim yok.
Heycanlanınca mı kekeliyor?
Benim oğlum da konuşurken çok düşünür. Eee diye sınıf öğretmeni kelime hazinesinde çok kelime var seçmeye çalışıyor demişti.

Doctor who dizisine denk geldim sosyal medyada izlemek istiyorum ama türkçe dublaj lazım bulamadım izleyen var mı nasıl?
Bize animasyon sor. 😁

Dün Kung fu panda 1 izledik. Çok heyecanlı ve bazı sözleri öğreticiydi😄
Bugün 2 sini.
Evde TV yine kaldırdım yaklaşık 5 yıl önce. Lap toptan arada telefondan seçip izlediklerimiz var telefondan.

Bize animasyon sor. 😁

Dün Kung fu panda 1 izledik. Çok heyecanlı ve bazı sözleri öğreticiydi😄
Bugün 2 sini.
Evde TV yine kaldırdım yaklaşık 5 yıl önce. Lap toptan arada telefondan seçip izlediklerimiz var telefondan.
Ps3 de kung fu Panda oyanamayı severim
Bir ara ailecek oynuyorduk.
Anne tombik öpücük atarak vuruyordu🤣

Hayır dediğin için tebrik ederim.
Ben de saf bir yanım var.
Yapmasam içime batar.
Mantık ve duygu bir arada yönetemiyorum.

Korktuğu, kaygılandığı bir durum oldu mu?
Hiç bilgim yok.
Heycanlanınca mı kekeliyor?
Benim oğlum da konuşurken çok düşünür. Eee diye sınıf öğretmeni kelime hazinesinde çok kelime var seçmeye çalışıyor demişti.
Benim götürdüğüm terapist ısrarla korkudan vs değil, genetik olduğunu savunan bir insandı. Kekemelik genetik diyordu.

Benim bildiğim korktuğu bir durum olmadı ama kaygılandığı olabilir. Çocukluk döneminde sıkıntılar yaşamıştık hayat imtihanları işte...

Normal günlük konuşunca da artık yoğun kekeliyor

Benim götürdüğüm terapist ısrarla korkudan vs değil, genetik olduğunu savunan bir insandı. Kekemelik genetik diyordu.

Benim bildiğim korktuğu bir durum olmadı ama kaygılandığı olabilir. Çocukluk döneminde sıkıntılar yaşamıştık hayat imtihanları işte...

Normal günlük konuşunca da artık yoğun kekeliyor
Genetik nasılmış.
Var mı ailelerde?
Senin ya da eşinin?

Ya mesela dil sorunu olan bile kekelemeyor eee eee şeyy diye düşünüyor. Eniştem vs yeğenler yurt dışında Türkçe mesela akıcı konuşamaz ama o farklı kekeleme gibi değil. Kelime hazinesi eksik onlarda da.

Üstüne düşüp düzeltmemek gerektiğini biliyorum. Daha çok heycanlanıp hata yapabilir diye.

Genetik nasılmış.
Var mı ailelerde?
Senin ya da eşinin?

Ya mesela dil sorunu olan bile kekelemeyor eee eee şeyy diye düşünüyor. Eniştem vs yeğenler yurt dışında Türkçe mesela akıcı konuşamaz ama o farklı kekeleme gibi değil. Kelime hazinesi eksik onlarda da.

Üstüne düşüp düzeltmemek gerektiğini biliyorum. Daha çok heycanlanıp hata yapabilir diye.
Evet bayağı sabırla sonuna kadar dinliyorum. Ama cidden yoruldum. 🤦‍♀️

Normalde bende de eşimde de kekemelik yok. Ancak dediğim gibi ufaklık yeni bebekken zor bir dönem geçirmiştim. Orada kendimi doğru ifade etmekte zorlandığımı hatırlıyorum. Hatta hala beni eleştiren birisiyle konuşunca rahat olamıyorum.

TV izlerken Orta Asya kökenli birisi programda demişti ki
hamilelikte kendini ifade edemeyen insanların boğaz çakraları kapalı olur. 4. Çakma dedi yanlış hatırlamıyorsam.
Doğan çocuklarda da kekemelik görülür. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama ilgimi çekmişti. Sence olabilir mi böyle birşey?

Back
X