İyi akşamlar
Ben hastalıkla karışan regl
Üstüne sınavlar derken yoğun hızlı günler geçiriyorum. Şükür kolaylaştı sınavlar. Yarın İngilizce sınavı son olacak inşallah. Bu zamana kadar olanlar fena değildi.
Ramazan olunca haliyle okunacaklar birikti. Ben de cüzümü yetiştirelim diyorum ama...çocuklar, ev işi, kızım oruç tutunca ona daha özenli yemek yapma düşüncesi derken zaman alıyor haliyle ev işleri.
Bugün evde olanları değerlendirme kapsamında
Bakla yaptım. Taze sarımsak soğan ve domatesli. Bir de muskat ve dereotu ekledim.
Dünden kzarttığım patlıcanı taze sarımsak, domatesle şöyle bir çevirdim.
Beyti denedim. Güzeldi.
Çilekleri çilekli tart yaptım. Çayın yanına.
Dolapta kalan sütten de poğaça yaptım. Buzlukta çökelek vardı. Onu beyaz peynir ve maydanozla karıştırıp iç yaptım.
Bugün mutfaktan çıkamadığım bir gün oldu. Hem iş yaptım. Hem telefonla konuştum arkadaşımla.
Ayrıca bugün "hayır" dediğim bir gün oldu. Bu benim için önemli bir şey. Çünkü aman kırılmasın, gücenmesin, neyse sorun değil gibilerinden kendimden ciddi fedakarlık yaptığım zamanlara da dur demekti bu.
Özetle, akrabanın kızı annesinin yanına gelmiş. Bana sormadan kafadan bana gelecek-miş. Ben ona gidince yüzüme bakmadı diyebilirim. Çok şaşırmıştım davranışlarına. Gelebilirsem görüşürüm, sınavım var, çok ters zamanda geliyor diye annesiyle konuşmuştum. O da hala gelemezsen çağırırsın diyor. Ben mi anlatamıyorum kibar kibar...

Artık anlayacağı dilde çağırmam çünkü sınavlarım var. Onlara Çalışmam gerek diye konuştum. Bu arada kendisi "ağır misafir " olur. Öyle tatlısı tuzlusu, çayı çorbası, herşeyi ister. Baktım gerçekten yoruluyorum. Zaten geçen burada da konuşmuştuk benim ferritin meselesini. Bir uyku hali. Yorgunluk hali... kendimi şöyle bir tarttım ve cıks dedim hiç gerek yok.
"Hayır" deme adımını attığım için aferin bana.
Tabi Bugün kendisi beni telefonda eleştirdi, madem yoğunmuşum, neden üniversite okuyormuşum. Okuyunca ne olacakmış.

Güldüm geçtim.
Bir makine çamaşır yıkama serme toplama işi. Yarın yatak odasına el atıp katlamaya zaman bulamadığım çamaşırları katlama planı yaptım.
Ayrıca şu önümüzdeki günlerde bir oda bir oda şeklinde günlük temizlik hedefim var.
Okumalar
İbadet arttırmaya
Çocukların sevdikleri şeyleri yapma, onlarla ilgilenme faaliyetleri...
Gerisi İyilik sağlık
Bu arada ufaklık kekeliyor kızlar. Annesi olarak üzgünüm. Özelden dil konuşma terapisi aldı ve bayağı düzelmişti. Şimdi tekrar arttı. İlkokula başlamadan halletmek istiyorum. Bakalım ne yapabilirim.
Sizlerin tavsiyesi var mı?