• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanın evi gibi yok gerçekten kendi düzeni hatta alışveriş yaptığı marketler ve ordan aldığı ürünler bile
Ablam sağolsun anne gibidir her daim evini açar orda rahatça kendime çocuklara ne istersem pisiririm ama yok ya kendi rahatın daha başka bir de kendi evinde kendi bulaşığın sadece kalabalıkta iş de bitmiyor
Dün sabah malzeme aldım büyüğe kumpir yaptım
Allah kimseyi kendi evinden yerinden ayırmasın uzak etmesin 🙏
Kimseyi de kimseye muhtac etmesin.
Ablam çok rahat biri aşırı yavaş her sabah kahvaltıyı ben hazırladım mesela 😂güya misafir gittim
Hatta dışarda işleri vardı bir gün hiç yok gibi biseydi 3 gibi geldi eve
Gitmeden mesela kendi kahvaltısını yapıp gitti bana da ne istersen hazırla ye dedi 😂
Misafirlik en fazla bir gün olacak aslında aynı gün git gel
Aslında biraz gezme ve alışveriş için gitmiştim ama küçük ablamda durmadı öğlen uykusu kısa öğlen uyumadı soğukta da hem hasta olmasın diye hem de onunla gezmek aşırı yorucu diye ben çıkmak istemedim
Büyük zaten kesinlikle gezmiyor hatta burnumdan getiriyor her gittiğimde eve gidelim diye
Gezmeleri bitirip döndünüz herhalde, dediğin gibi insanın evi gibisi yok, ne kadar annen veya ablan da olsa. Neyse ama değişiklik iyi olmuştur, aynı şehirde misiniz?

Dün biz de küçük kızımla antik kent gezmeye gittik, çok güzeldi, geniş bir alandaymış, gez gez bitiremedik, ordan sahile indik, kızımın arkadaşı geldi, birlikte tatlıcıya gittik, ordan da anneme uğrayıp eve döndük, keyifli bir gündü.

Günaydın kızlar,
Bugün hava güzel burda, sabah tarhana çorbam vardı dünden onu içtim, yarım gözleme yedim, zeytin. şimdi çay mı demlesem, kahve mı yapsam derim?
Sudem nasılsın?

Gezmeleri bitirip döndünüz herhalde, dediğin gibi insanın evi gibisi yok, ne kadar annen veya ablan da olsa. Neyse ama değişiklik iyi olmuştur, aynı şehirde misiniz?
Aynı sehirdeyiz evet
İstediğim gibi gezemedim ve hiç dinlemedim tek karım lazere gitmek kuaföre gitmek oldu birde büyüğe pantolon almak
Dün biz de küçük kızımla antik kent gezmeye gittik, çok güzeldi, geniş bir alandaymış, gez gez bitiremedik, ordan sahile indik, kızımın arkadaşı geldi, birlikte tatlıcıya gittik, ordan da anneme uğrayıp eve döndük, keyifli bir gündü.
Okurken ben ferahladim
Günaydın kızlar,
Bugün hava güzel burda, sabah tarhana çorbam vardı dünden onu içtim, yarım gözleme yedim, zeytin. şimdi çay mı demlesem, kahve mı yapsam derim?
Sudem nasılsın?
Borsa gibiyim canım bir gün iyi bir gün kötu

Selam canlar 🩷
Bugün akşama oğlanla hamburger yaptık güzel oldu .

Dün eğitim vardı oraya gittik arkadaşlarla çıkışta baya eğlendik parkta sallandik
Yemek yedik çay ictik tatlı yedik
Çocuklar oynadı
Kütüphaneye gittik ordan çocuklar baya eğlendik
Biz de kız kıza takılmış olduk
Dün zaten yemek yapmadım pide lahmacun yedik

Hafta sonu için market pazar alışverişi yaptım
Sebze meyve kahvaltılık aldım
Bugün yorgun hissediyorum kendimi

Hoşgeldin Sudem,
Bugün evde annemle birlikte iyiz, kızlar nişan vardı amcaoğullarının oraya gittiler. Komşu geldi, kek döktüm, sohbet muhabbet iyi oldu. O gidince tencerede tavuk patates ve düdüklüde tavuk çorbası yaptım. Birazdan annemle yiyeceğiz. Sabah da temizlik yaptım.

Selam canlar 🩷
Dün sabah oğlumu kursa yolladim 7 gibi kalktık
Derken küçük de uyandı
Birlikte kahvaltı yaptık
Sucuklu yumurta ona
Kendime de maydonozlu yeşil soğanlı yumurta yaptim
Öğlen onu uyuttum bir güzel keyif yaptım
Kahvemi içeceklerimi içtim
Dizi izledim

Akşama büyük geldi
Makarna salatası istedi ondan yaptım
Küçük de pilav istedi ona da salçalı pilav yaptım
Dünden de hamburger köftesi vs vardı onları da öğlen faslında yedik
Puding vardı büyüğün yaptığı küçük de onu yedi
Erkenden küçüğü yatırıp yine güzelce keyif yaptım

Bugün de neler yaptım?
Sabah büyüğü uğurladım küçük uyandı onu yanıma aldım 9 a kadar uyuduk
Yumurta hasladim kahvaltı yaptık
Sonra ona yogurt yedirdim
Kakaolu cevizli damla çikolatalı kek yaptım
Pırasa kavurdum.
Sarma içi kavurdum
Küçüğü uyuttum o uyurken kıymalı pırasalı kol böreği yaptım fırına koydum
Derken uyandı
Az uyudu sabah bolca uyuduğu için abisi onu disarda kedilerle oynatirken kıymalı yaprak sardım .
Onlar geldi şimdi çay esliginde börek yiyorum
Sarma da pisiyor bir yandan
Ha yazmayı unutmuşum
Sabah kahvaltıdan sonra bir de kemikli etli kuru fasulye pişirdim hafta içine hazırlık olsun diye
Bugunu biraz mutfakta geçirmiş oldum
Ev sahibim ameliyat oldu kek götüreceğim inşallah

Hoşgeldin Sudem,
Bugün evde annemle birlikte iyiz, kızlar nişan vardı amcaoğullarının oraya gittiler. Komşu geldi, kek döktüm, sohbet muhabbet iyi oldu. O gidince tencerede tavuk patates ve düdüklüde tavuk çorbası yaptım. Birazdan annemle yiyeceğiz. Sabah da temizlik yaptım.
Tavuk çorbası çok yapmıyorum arabaşı çorbası yapmıştım bir kez güzel olmuştu
Aslında çok güzel çorba çeşitleri var doyurucu lezzetli yapılsa yapılır bir dünya çorba çeşidi

ftemiz ftemiz sebze almıyorsun dedin sebze aldım ama yine böreğini yapıyorum illa bir karbonhidrat olacak yani
Ispanak da yıkadım buzlukta Allah bilir ne yaparım kek mi börek mi ıspanaktan

ftemiz ftemiz sebze almıyorsun dedin sebze aldım ama yine böreğini yapıyorum illa bir karbonhidrat olacak yani
Ispanak da yıkadım buzlukta Allah bilir ne yaparım kek mi börek mi ıspanaktan
Ay ilahiii hiç güleceğim yoktu. Ispanağı pirinçli yemeğini yaparım, haşlayıp yoğurtlu yaprım, yumurtalı da güzel olur. Seçenek bol, tercih dr bizlere kalıyor. Ama kilo vermek istiyorsan biraz çaba gerekiyor tabii ki. Bu ara ben de saldım gerçi. Zaten ipin ucu bi kaçtı mı, eyvahh.

Tavuk çorbası çok yapmıyorum arabaşı çorbası yapmıştım bir kez güzel olmuştu
Aslında çok güzel çorba çeşitleri var doyurucu lezzetli yapılsa yapılır bir dünya çorba çeşidi
Evet çok güzel çorba çeşitleri var. Bir kere kızım bulmuş bi tarif, aşçıbaşı çorbası, ana yemek gibi doyurucu. Kırmızı mercimek, tavuk un var tarifte. Ama çok güzel oluyor. Ekşili köfte çorbasını çok seviyor benimkiler, tek seferde biter. Tarhanayı bi ben severim. Domatesli şehriye çorbasını da severim.

Ay ilahiii hiç güleceğim yoktu. Ispanağı pirinçli yemeğini yaparım, haşlayıp yoğurtlu yaprım, yumurtalı da güzel olur. Seçenek bol, tercih dr bizlere kalıyor. Ama kilo vermek istiyorsan biraz çaba gerekiyor tabii ki. Bu ara ben de saldım gerçi. Zaten ipin ucu bi kaçtı mı, eyvahh.
Kilom konusunda çok haklısın
Ama strese gelemiyorum
Eşim aşırı darliyor kötü olur kilo vermezsen diyip duruyor ona gıcık oluyorum yani kilo vermezsem nolur bosayacaksa bosasin napiyim
O ver dedikce yiyesim geliyor laftan da anlamıyor sürekli darliyor darlama diyorum yine aynı
Kendim için vermem lazım ama o dedikçe fikirden soğuyorum
Sürekli onun istedigi gibi olmaktan da yoruldum

Sevmeye gönlü olan her türlü sever
Yıllarca beni o kadar çok eleştirdi ki gözünün üstünde niye kasin var dercesine aptal sebeplerden artık yorulmusum
Tabiki asla bunlar bahane olmamalı

Evet çok güzel çorba çeşitleri var. Bir kere kızım bulmuş bi tarif, aşçıbaşı çorbası, ana yemek gibi doyurucu. Kırmızı mercimek, tavuk un var tarifte. Ama çok güzel oluyor. Ekşili köfte çorbasını çok seviyor benimkiler, tek seferde biter. Tarhanayı bi ben severim. Domatesli şehriye çorbasını da severim.
Mantar çorbası
Domates çorbası çok severim
Onun dışında şehriye çorbası sevmem küçük seviyor
Diğer çorbaları da pek aramam
Pırasalı siveydiz çorbası var oda güzel aslında

Kilom konusunda çok haklısın
Ama strese gelemiyorum
Eşim aşırı darliyor kötü olur kilo vermezsen diyip duruyor ona gıcık oluyorum yani kilo vermezsem nolur bosayacaksa bosasin napiyim
O ver dedikce yiyesim geliyor laftan da anlamıyor sürekli darliyor darlama diyorum yine aynı
Kendim için vermem lazım ama o dedikçe fikirden soğuyorum
Sürekli onun istedigi gibi olmaktan da yoruldum

Sevmeye gönlü olan her türlü sever
Yıllarca beni o kadar çok eleştirdi ki gözünün üstünde niye kasin var dercesine aptal sebeplerden artık yorulmusum
Tabiki asla bunlar bahane olmamalı

Mantar çorbası
Domates çorbası çok severim
Onun dışında şehriye çorbası sevmem küçük seviyor
Diğer çorbaları da pek aramam
Pırasalı siveydiz çorbası var oda güzel aslında
Ben de şuan bir dilim pasta yedim
Göbeğim çıkmış hep resimlerde o yüzden ben de dikkat edeceğim
Önce kendin için iste boşver kocayı

Sarmaya bulyon kattım
Normalde koymam ama için tuzu biraz az olmuş
O da çok yakışmış zararlı filan ama güzel lezzet katmış

Ev sahibine geçmiş olsuna gittim geldim
Börek ve kek goturdum bir arkadaş daha geldi oturduk
O da spor hocası pilates kursu açacak fakat küçüğü bırakacak kimse yok bu sebeple gidemeyecegim ne yazik ki

Ben de bugün baya bir şey yaptım galiba🤣
Sabah eşim fırına gitti simit almış iki simit yedim🙈
Yemek olarak paça çorbası kuru fasülye pilav salata ve turşu vardı
Muzlu rulo pasta yaptım
Yarına beslenme için ıspanaklı börek pişirdim

Eşim çalıştı oğlum da biraz ders biraz basket öyle gün geçirdi
Sadece yatak odasının olduğu katı süpürdüm
Hasta kedi bakıyordum o iyi oldu çok şükür ona çok sevindim
Bahçeye çıkıp biraz onlarla oynadım🙈

Back
X