merhaba bayanlar yeni evlendim çalışıyorum sabah 7 de evden çıkıp akşam 20:30-21:00 civarı anca eve gelebiliyorum.. ve her akşam yemek yapmak zor olduğu için iki günlük yemek yapmaya karar verdim ama ne yapmalıyım ne kadar çeşit yapmalıyım bunları çok iyi bildiğim söylenemez..
mesela bugün taze fasülye, pilav mı yapsam yoksa karnıbahar yemeğimi yapsam bilemedim..
ama çorba olarak şehriyeli sebze çorbası yapmaya karar verdim..
ben ne yapacağım böyle ya sabah 6 da kalkıyorum kahvaltı hazırla ye kendini hazırla eşi yolcula evi topla kendimi evden nasıl attığımı bilmiyorum bide akşam onca yoldan gelip gene uğraşıyorum..
eşim yardımcı oluyor eve geldiğim zaman sofrayı hazırlamış oluyor ama asıl mesele o yemekleri yapmakta Allahtan yemek yapmayı çok seviyorum..
Ben birde daha yeniyim peki ya yıllardır çalışıp aynı zamanda evde uğraşan bayanlar nasıl yetiştiriyorsunuz ne olur bana da akıl verin..
ela pratik olarak neler yapıyorsunuz şöyle 5-10 dk hazır olabilecek lezzetli ve doyurucu şeyler var mı yaptığınız..?
herkese çok teşekkürler şimdiden
umarım herkese fayda sağlar
Marketten koca koca çeşit çeşit taze toplanmış ayıklanmış yıkanmış freh dondurulmuş sebze paketlerinden alıp, derin dondurucuma atarım. İişten eve gelip sadece kullanacağım kadarını paketin ağız kısmından alıp 10 dakikada düdüklüde pişiririm..Afiyet olsun..Saatlerce ayıklama yıkama derdi yok... fasulye-ıspanak-yeşil-sarı-kırmızı biber parçacıkları-bezelye-karışışık garnitür şeklinde-brokoli-karnıbahar-bamya vsvsvvs..Pazardan manavdan sadece kıvırcık marul domates gibi salatalık malzemeleri ve meyve alırım...
( Haaa sigara böreği- inegöl köfte-...köfte-nuget-şinitzeller vs de çok bereketli oluyor...) Umarım yardımcı olmuşumdur.
anlayamadım:44:
Bunlarla zaten kendin yemek yapmış olacaksın. Her akşam yeni tencere kaynatacaksın. Isıtma falan yok. Örneğin
1-soğan doğra-zeytinyağı-garnitur 7 dakika pişir. 5-6 enginarın içine kaşıkla koy-sıcak su-ağzını kapat 10 dak. pişir.
2-4 adet köfte çıkart iki dakikada pişir.
3-Renkli biber karışımlı torbadan bir avuç al. yağda hafifçe çevir haşladığın makarnana kat..5-10 dak.
4-çorban zaten kendi kendine kaynıyor.
5-Bütün bunlar sadece 15 dakikada olurken sen sadece bol limonlu salatanı masaya yetiştirmeye bak.
merhaba bayanlar yeni evlendim çalışıyorum sabah 7 de evden çıkıp akşam 20:30-21:00 civarı anca eve gelebiliyorum.. ve her akşam yemek yapmak zor olduğu için ........16:
Metrodan kartla mı alışveriş olur açıkçası bilmiyorum canım ben eşimle giderim. Nakit öderiz. Yıllar önce şirketi içi kart çıkarmış. burası toplu alışverişler için aslında .Bilmiyorum sadece gidip alıp bagaja yüklüyoruz. Buzdolabım küçük onun dondurucusuna sadece et vs koyuyorum ben. Ayrıca üstten kapaklı uğur derin dondurucu aldık geçen sene. Bence yer de kaplamıyor. (Aslında mutfağım büyük. neyse) Uğur d.dond. içine de sadece aldığım sebze paketlerini koyuyorum.Aylarca yetiyor zaten bize. İnan ki yemek yapmak daha keyifli...
merhaba
bende seninle aynı kaderi paylaşıyorum 5 aylık evliyim bende çalışıyorum ilk zamanlar evde kalma şansım oldu o yuzden dondurucuya biraz stok yaptım şimdi akşamları çok zorlandığımda ordan hazırlıyorum sana tavsiyem hafta sonları dondurucuya yemeklik malzeme koyman bende dışarıdan hazır gıda tüketmeyi sevmiyorum.
merhaba bayanlar yeni evlendim çalışıyorum sabah 7 de evden çıkıp akşam 20:30-21:00 civarı anca eve gelebiliyorum.. ve her akşam yemek yapmak zor olduğu için iki günlük yemek yapmaya karar verdim ama ne yapmalıyım ne kadar çeşit yapmalıyım bunları çok iyi bildiğim söylenemez..
mesela bugün taze fasülye, pilav mı yapsam yoksa karnıbahar yemeğimi yapsam bilemedim..
ama çorba olarak şehriyeli sebze çorbası yapmaya karar verdim..
ben ne yapacağım böyle ya sabah 6 da kalkıyorum kahvaltı hazırla ye kendini hazırla eşi yolcula evi topla kendimi evden nasıl attığımı bilmiyorum bide akşam onca yoldan gelip gene uğraşıyorum..
eşim yardımcı oluyor eve geldiğim zaman sofrayı hazırlamış oluyor ama asıl mesele o yemekleri yapmakta Allahtan yemek yapmayı çok seviyorum..
Ben birde daha yeniyim peki ya yıllardır çalışıp aynı zamanda evde uğraşan bayanlar nasıl yetiştiriyorsunuz ne olur bana da akıl verin..
mesela pratik olarak neler yapıyorsunuz şöyle 5-10 dk hazır olabilecek lezzetli ve doyurucu şeyler var mı yaptığınız..?
herkese çok teşekkürler şimdiden
umarım herkese fayda sağlar
Evet harika olur ben de bazen kendim yaparım. Ya da annem yollar. Kayınvalidem vs vs. Derin dondurucu mutlaka lazım yani.. Eee bu akşam menüde fasulye pilav ve şehriye çorbası var di mi?
biz bu akşam misafirlikteyiz ama menunu yarın akşam için kendime çaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?