bugün ne yemek yapsam..

çok teşekkür ederim hafta sonu dediğini yapıp biraz birşeyler haşlayıp dondurucuya atayım..
siz böyle anlatınca işim hafifledi resmen

benim eşim köfte-patates-pilav üçlüsüne bayılır bu yüzden baş listemizde hazırlanmış köfteler var kaç adet pişirceksem çıkartıp hazırlıyorum hemen,annemin tavsiyesiyle hazırladığım taze fasulyelerim var mesela onlarda çok pratik oluyor.Bide kuru fasulyeleri ıslatırken fazla yapıyorum yarısını ogün pişiriyorum kalanını dolaba kaldırıyorum çok azda haşlıyrum onları kaldırmadan önce sonra çıkarttığımda düdüklü tencerede yarım saatte pişiyor gibi gibii

çok teşekkür ederim hafta sonu dediğini yapıp biraz birşeyler haşlayıp dondurucuya atayım..
siz böyle anlatınca işim hafifledi resmen

rica ederim hepsini bi güne yüklemeyin
boş kaldıkca yapıp atın dolaba
çalışmadıgım halde bu şekilde yaparım

anneciğinin tavsiyesi ile hazırladığın taze fasülyeler nasıl oluyor açıklar mısın acaba bende senden kopya çekeyim ? köfte olayınıda yapıyorum bolca yapıp hazırlayıp tek pişirimlik poşetliyorum gündüzden dolabın alt tarafına alıp akşam gelince kızartıyorum yani daha bir defa kızarttım ama stoğum var

rica ederim hepsini bi güne yüklemeyin
boş kaldıkca yapıp atın dolaba
çalışmadıgım halde bu şekilde yaparım

ama sizinde çocuğunuz varmış normal zaten bu şekilde yapmanız çocuk herşeyden daha önemli çok dikkat ve özen istiyor..
bende nasıl yüklenmeyeyim kendime ne uyuduğum belli ne uyandığım bi çözüm bulmam lazım

canım şu ara mevsimi geçti ama ben yazdan taze fasulyelerimi aldım onları güzelce doğrayıp domates ile diriliği gidene kadar kısık ateşte kavurdum sonra buzdolabı poşetlerine koydum şimdi çok sıkıştığım zamanlarda çıkartıyorum soğanı kavurup salçasını koyup fasulyeleri bırakıyorum içine üzerine biraz su 15-20dk da en fazla çok güzel bi yemek oluyo sana hiçte yorulmuyosun o piserken pilavını yaparsın bide salata tamamdır ben kızartıp patlıcan bile koydum dondurucuma çıkartıyorum soğanı salçayı brazda kıymayı ekleyip oturtma yapıyorum hemen mesela

slm ben ev hanımıyım ama pratik olsun diye yaptığım yemekler var bütün bir tavugu haşlayıp poşetlere ayrıyorum buzluğa atıyorum.yine bir gece öncesnden tavuk but kanat baharat ile harmanlayıp bekletiyorum ertesi gün fırına atıyorum.pazardan balık alıp buzluğa koyarım mantı her zaman olur evde fırın makarna yapabilirsin.mantar yemeği de çabuk pişer

hıı onu biliyorum canım bende yapacağım ama bidahaki seneye artık mevsimi değil..
biber olayınıda bu hafta sonu halledeceğim inşallah

3 yufka
5 orta patetes
küçük bir kase rendelenmiş kaşar peynir
1 bardak süt
pulbiber tuz

patete peynir sut tuz pulbiber güzelce püre olucak

yufkayı su ve yağ karışımı ile yağlayıp arasına harcı sürülücek rulo yapıp ortadan ikiye bölüp buzluğa atabilirsin
sonra çok kalın olmayacak şekilde dilimleyip üzeririne yumurta sürüp fırına yanına kısır çay afiyet olsun

a.s bende ev hanımı olsaydım gene pratik olmak isterdim her zaman hazır birşeyler olmalı davetsiz misafir gelebilir.
tavuğun tadı değişmiyor mu peki?

bunuda boş olan ilk vaktimde yapıp buzluğa atacağım harikasın canım yaaa

Bu hafta sonu ben de sarma sarayim bari. Patlicani hic denemedim oyle ama duyuyorum. Hadi onu da deniim.

bunuda boş olan ilk vaktimde yapıp buzluğa atacağım harikasın canım yaaa

fikirleriniz için teşekkür ederim bakalım bu akşam saat kaçta evde olacağım gideyim iki günlük yemeğimi yapayım sonrada yavaş yavaş dondurucuya birşeyler atarım

çok lezetli oluyo kesinlikle yapmalısın

hayır değişmiyor

Hah evde yufka da var. Aynen bunu da yapacagim.

fikirleriniz için teşekkür ederim bakalım bu akşam saat kaçta evde olacağım gideyim iki günlük yemeğimi yapayım sonrada yavaş yavaş dondurucuya birşeyler atarım
Ben de evdeyim şuan ama canım yemek yapmak istiyor ama simdi biraz uzanip dinlenmem gerek. Biraz sonra kalkip yaparim bişiler. Daha karar vermedim bile..

Bu hafta sonu ben de sarma sarayim bari. Patlicani hic denemedim oyle ama duyuyorum. Hadi onu da deniim.

pirinç donunca kırılma yapmıyor mu bende yapıp atmak istiyorum ama herkes pirinç donduğu zaman kırılıp ufalanıyor diyor?

Ben de evdeyim şuan ama canım yemek yapmak istiyor ama simdi biraz uzanip dinlenmem gerek. Biraz sonra kalkip yaparim bişiler. Daha karar vermedim bile..

ah ben evde olaydım ahh olaydım neler yapardım
sen neler yapacaksın yaptıklarını yaz sonra buraya merak ettim çeke biliyorsan resimlerini de çek tariflerini de yaz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…