evde oldugunuz günlerde hazırlık yapın
mesala kuru fasulye,nohut,barbunya haşlayın poşetleyip buzluga atın eve gelince soganını dogra salçayla kavur suyu kaynayınca bakliyatını ekle 15-20dk içinde hazır
köfte yapıp buzluga koy
sigara böregi yada yapabildigin börek çeşitlerinden yapabilirsin
annen yada kv ile bigün mantı yapıp gene buzluga
aynı şekilde yaprak sarması lahana sarması gene buzluga atın
mesala pilav yapacaksınız akşam yada sabah çıkmadan şehriyesini kavur pirincini ekle iyice kavur altını kapat eve gelince suyunu eklersin 10dk hazır
mesala fırında köfte patates yapacaksın bigün önceden hazırla ben patates ve köfteleri kızartıp borcama dizerim agzını folyoyla kapatıp dolaba kaldırıyorum akşama hemen sosunu döküp fırına atıyorum ki ev hanıyım bazen çocukla zor oluyor
bu şekilde yaparsan hem ev yemegi yersin hemde az yorulmuş olursunşimdiden kolay gelsin
çok teşekkür ederim hafta sonu dediğini yapıp biraz birşeyler haşlayıp dondurucuya atayım..
siz böyle anlatınca işim hafifledi resmen
benim eşim köfte-patates-pilav üçlüsüne bayılır bu yüzden baş listemizde hazırlanmış köfteler var kaç adet pişirceksem çıkartıp hazırlıyorum hemen,annemin tavsiyesiyle hazırladığım taze fasulyelerim var mesela onlarda çok pratik oluyor.Bide kuru fasulyeleri ıslatırken fazla yapıyorum yarısını ogün pişiriyorum kalanını dolaba kaldırıyorum çok azda haşlıyrum onları kaldırmadan önce sonra çıkarttığımda düdüklü tencerede yarım saatte pişiyor gibi gibii
rica ederim hepsini bi güne yüklemeyin
boş kaldıkca yapıp atın dolaba
çalışmadıgım halde bu şekilde yaparım
canım şu ara mevsimi geçti ama ben yazdan taze fasulyelerimi aldım onları güzelce doğrayıp domates ile diriliği gidene kadar kısık ateşte kavurdum sonra buzdolabı poşetlerine koydum şimdi çok sıkıştığım zamanlarda çıkartıyorum soğanı kavurup salçasını koyup fasulyeleri bırakıyorum içine üzerine biraz su 15-20dk da en fazla çok güzel bi yemek oluyo sana hiçte yorulmuyosun o piserken pilavını yaparsın bide salata tamamdırben kızartıp patlıcan bile koydum dondurucuma çıkartıyorum soğanı salçayı brazda kıymayı ekleyip oturtma yapıyorum hemen mesela
slm ben ev hanımıyım ama pratik olsun diye yaptığım yemekler var bütün bir tavugu haşlayıp poşetlere ayrıyorum buzluğa atıyorum.yine bir gece öncesnden tavuk but kanat baharat ile harmanlayıp bekletiyorum ertesi gün fırına atıyorum.pazardan balık alıp buzluğa koyarım mantı her zaman olur evde fırın makarna yapabilirsin.mantar yemeği de çabuk pişer
3 yufka
5 orta patetes
küçük bir kase rendelenmiş kaşar peynir
1 bardak süt
pulbiber tuz
patete peynir sut tuz pulbiber güzelce püre olucak
yufkayı su ve yağ karışımı ile yağlayıp arasına harcı sürülücek rulo yapıp ortadan ikiye bölüp buzluğa atabilirsin
sonra çok kalın olmayacak şekilde dilimleyip üzeririne yumurta sürüp fırına yanına kısır çay afiyet olsun
a.s bende ev hanımı olsaydım gene pratik olmak isterdim her zaman hazır birşeyler olmalı davetsiz misafir gelebilir.
tavuğun tadı değişmiyor mu peki?
bunuda boş olan ilk vaktimde yapıp buzluğa atacağım harikasın canım yaaa
çok lezetli oluyo kesinlikle yapmalısın
bunuda boş olan ilk vaktimde yapıp buzluğa atacağım harikasın canım yaaa
fikirleriniz için teşekkür ederim bakalım bu akşam saat kaçta evde olacağım gideyim iki günlük yemeğimi yapayım sonrada yavaş yavaş dondurucuya birşeyler atarım
çok lezetli oluyo kesinlikle yapmalısın
hayır değişmiyor
Ben de evdeyim şuan ama canım yemek yapmak istiyor ama simdi biraz uzanip dinlenmem gerek. Biraz sonra kalkip yaparim bişiler. Daha karar vermedim bile..fikirleriniz için teşekkür ederim bakalım bu akşam saat kaçta evde olacağım gideyim iki günlük yemeğimi yapayım sonrada yavaş yavaş dondurucuya birşeyler atarım
Bu hafta sonu ben de sarma sarayim bari. Patlicani hic denemedim oyle ama duyuyorum. Hadi onu da deniim.
Ben de evdeyim şuan ama canım yemek yapmak istiyor ama simdi biraz uzanip dinlenmem gerek. Biraz sonra kalkip yaparim bişiler. Daha karar vermedim bile..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?