bugün ne yemek yapsam..

yap ya havalarda kötü zaten çorba insanın içini ısıtıyor canım..
evet haklısın

çorba aranıyor artıkkkk ben salepiii bile içmeye başladım şimdi nasıl canım çektiii
bende çok severim salepi
bu arada güzel bayanlar,

bayat ekmeklerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz fikirlerininizi alabilirmiyimmm

bende çok ekmek ziyan ediyorum 2 kişiyiz zaten yenmiyor ama yinede taze olsun diye alıyoruz bayat ekmekten pizza yapanlar var o tariflere bak istersen

kızlar bu arada eşim aradı akşama hafif prataik şeyler istemiyormuş buraya özgü yöresel alacatene diye bir yemek var onu istiyor,,eee emir büyük yerden canımı kırarmıyım yapacam seve seve

kızlar bu arada eşim aradı akşama hafif prataik şeyler istemiyormuş buraya özgü yöresel alacatene diye bir yemek var onu istiyor,,eee emir büyük yerden canımı kırarmıyım yapacam seve seve

yap bakalım..ama nasıl bir tarif bu bize de anlat da biz de yaparız belki..şimdiden afiyet olsun.

kızlarr nette dolaşıyorum ama çok dediğim gibi bişey bulamadım.bildiğiniz pratik bi kurabiye var mı? sadece link verseniz de yeterli bnm için

bu arada güzel bayanlar,

bayat ekmeklerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz fikirlerininizi alabilirmiyimmm

canım bayat ekmekten sabah kahvaltıları için pizza yapa bilirsin..
ekmeği robotta çekip dondurucuda saklaya bilir köftelerine kullana bilirsin ben hayatta ekmek atmam fazla aldıysak eğer tüm olarak dondurucuya atıp lazım olduğu zaman çıkartıp kullana biliyorum

kızlarr nette dolaşıyorum ama çok dediğim gibi bişey bulamadım.bildiğiniz pratik bi kurabiye var mı? sadece link verseniz de yeterli bnm için

kadınlar kulübünden aldığım bir tarif var krem şentili kurabiye çok pratik ve güzel oluyor
1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sıvı yağ ile çırpıyoruz
içine 3,5 bardak un ve isteğe göre 3 kaşık purda şekeri ilave ediyoruz
bu kadar başka birşey yok
çabuk qişiyor ama üzeri çatlayınca almak lazım fırından

PUDİNGLİ KURABİYE

1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket toz puding (paketi açıp direk toz olarak ekleyin)
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
3 yemek kaşığı pudra şekeri

çok yumuşak bir kıvama sahip oluyor hamur...

Bu karışım ele yapışmayacak kıvama gelince hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı fırın tepsisine dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun.Altı hafif pembeleşince çıkarın fırından.Benim ölçülerimle 25 adet kurabiye çıktı.
Afiyet olsun.

NOT: alıntıdır
not2: muzlu ve çilekli harika olabilir kanımca:)

tuzlu kurabiye

4-5 bardak un
1 bardak sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
çörek otu

bütün malzemeler(yumurtaların sadece akları) karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.merdane yardımıyla açıldıktan sonra kalıp yardımıyla şekillli kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurtaların sarıları sürülüp çörek otu serpilir.175 derecede 20 dk pişirilir.

not: alıntıdır.

yap bakalım..ama nasıl bir tarif bu bize de anlat da biz de yaparız belki..şimdiden afiyet olsun.

tabi işte tarifi;
ALACATENE

1 su bardağı yeşil mercimek
yarım su bardağı bulgur
1 adet soğan
yarım çorba kaşığı domates ve biber salçası
acılı sevenlere 2-3 adet kuru biber
sıvı yağ

soğanı yemeklik doğrayıp yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, salçaları ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra mercimeği ekleyip 5 dakikada öyle kavuruyoruz. en son bulguru ekleyip biberleri atıyoruz ve tuzunu ayarlayıp iki parmak üzerini geçinceye kadar ılık su ekliyoruz.Tabi bu arada bu yemeğimizi düdüklüde pişiriyoruz.yaklaşık 50-60 dakika pişiriyoruz.düdüklüde yapmak istemeyenler birgün önceden mercimeğin ıslatılması gerekiyor,,afiyet olsun sıcak sıcak yemeğimiz turşu yoğurt ve yeşilliklerle servis yapılır.

tabi işte tarifi;
ALACATENE

1 su bardağı yeşil mercimek
yarım su bardağı bulgur
1 adet soğan
yarım çorba kaşığı domates ve biber salçası
acılı sevenlere 2-3 adet kuru biber
sıvı yağ

soğanı yemeklik doğrayıp yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, salçaları ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra mercimeği ekleyip 5 dakikada öyle kavuruyoruz. en son bulguru ekleyip biberleri atıyoruz ve tuzunu ayarlayıp iki parmak üzerini geçinceye kadar ılık su ekliyoruz.Tabi bu arada bu yemeğimizi düdüklüde pişiriyoruz.yaklaşık 50-60 dakika pişiriyoruz.düdüklüde yapmak istemeyenler birgün önceden mercimeğin ıslatılması gerekiyor,,afiyet olsun sıcak sıcak yemeğimiz turşu yoğurt ve yeşilliklerle servis yapılır.

güzel tarif..yemek gibi sulu mu oluyor yoksa pilav gibi kuru mu canım..

canım güzelmiş..ben sevirim yeşil mercimeği ...bulgur pilavında ve pirinç pilavinda da kullanırım..eşim sever..çocuklar da yer ...

yemeğini yap canım sen..kolay gelsin.

sağol canım teşekkürler...özellikle çocuklar için güzel bir besin evet

sağol canım teşekkürler...özellikle çocuklar için güzel bir besin evet

günaydın arkadaşlar..bugün ne pişiriyorsunuz bakalım..

benim barbunyam var dünden.pilav da kaldı ama bugün öğlende onu yerler bizimkiler evde..

akşama barbunyanın yanına ne yapsam bilemedim

bizim oğlan dün derste konuştuğu için pasta cezası almış..yani birkaç kez derste arkadaşıyla ilgilenirse konuşursa öğretmen her konuşmasında isminin karşısına 1 çarpı atıyor...bizim oğlanın çarpılar 5 olmuş..

akşam eve gittim çocuklar için kurabiye yaptım..çıtır çıtır oldu..nişasta da koydum biraz ..o çıtırlık verdi.

kendimiz için ise mısır unundan kurabiye yaptım..ama aman Allah"ım bu nasıl bir tat..mısır ununu sevenler ya da karadenizli olanlar denemeli mutlaka.

günaydın arkadaşlar..bugün ne pişiriyorsunuz bakalım..

benim barbunyam var dünden.pilav da kaldı ama bugün öğlende onu yerler bizimkiler evde..

akşama barbunyanın yanına ne yapsam bilemedim

bizim oğlan dün derste konuştuğu için pasta cezası almış..yani birkaç kez derste arkadaşıyla ilgilenirse konuşursa öğretmen her konuşmasında isminin karşısına 1 çarpı atıyor...bizim oğlanın çarpılar 5 olmuş..

akşam eve gittim çocuklar için kurabiye yaptım..çıtır çıtır oldu..nişasta da koydum biraz ..o çıtırlık verdi.

kendimiz için ise mısır unundan kurabiye yaptım..ama aman Allah"ım bu nasıl bir tat..mısır ununu sevenler ya da karadenizli olanlar denemeli mutlaka.

günaydın canımm;
bende akşama dondurucudan börek çıkarttım onu yapıcam yanına patates kızartıp kahvaltı ve çayla afiyetle yeriz...barbunyanın yanına ne yakışır hiç bilmiyorum ki hiç pişirmedim eşimde bende yemiyoruz maalesef:((
ayy ben karadenizlkiyim sevmezmiyim mısır ununu hele kuymağa bayılırım canım,kurabiyenin tarifini almak isterim

bende akşama oğluşla beraber kolay yaş pasta yapmayı düşünüuorum hem oyalanır hem eğlenerek yaparız

günaydın canımm;
bende akşama dondurucudan börek çıkarttım onu yapıcam yanına patates kızartıp kahvaltı ve çayla afiyetle yeriz...barbunyanın yanına ne yakışır hiç bilmiyorum ki hiç pişirmedim eşimde bende yemiyoruz maalesef:((
ayy ben karadenizlkiyim sevmezmiyim mısır ununu hele kuymağa bayılırım canım,kurabiyenin tarifini almak isterim

bende akşama oğluşla beraber kolay yaş pasta yapmayı düşünüuorum hem oyalanır hem eğlenerek yaparız

dilekçe: mısır unundan kurabiye

canım tarif burada..sabah ekledim

bu şekerli tarif

ama tuzlu olarak yapıldığında özlenen mısır ekmeğinin tadını verdiğine eminim..şekerlisinde bile mısır ununun tadı çok öne çıkmıştı.. çocukluğum aklıma geldi..anneannemin yaptığı mısır ekmeği....

ben de karadenizliyim..muhlama yaparım ..severiz..küçük oğlum da çok sever..

bir de arkadaşım gerçek mısır unu olması önemli sanırım..

taşındığımız yerde karadenizli çok ..

köylü pazarından aldım mısır ununun..kendileri değirmende öğüttürüyor..bilemiyorum..daha öncede mısır onu almıştım..ama bu kadar lezzetli değildi..

Zaireci den almak lazım..marketlerde satılan markalı mısır unları o kadar lezzetli değil gibi geliyor bana.

Back
X