bugün ne yemek yapsam..

kelebekcim ne kadar bellimi kaynının kalacağıı,sabret bakalım canımmmm ,benimde geçen sinirlerim çok bozuktu,biliyorsun annemler burdalar oğluşuma bakıyorlar,kayınvalidem yemeğe davet etti ısrarla sabahtan aradı,akşama ben iş çıkışı gittim eşim annemi babamı evden aldı gittik pide ve ayran sadece yapmış ben şoookk ,olmasa desem asla zoruma gitmez,varken sunmaya çalışmamak değerle alakalı dye düşünüyorum,birde eşimin amcasını davet etmişler onlarda şaşırdı eminim,ki benim ailem onlara gerek benim evimde gerekse kendi evlerinde mükemmel ağırlarlar,nebir çorba salata tatlı hiçbir şey yapmamış,2 gün sonra kayınvalidemin eltisi davet etti yani o gece gelen amcası eşimin.kayınvalidemide çağırmışlar menü şu;

topalak çorba
et sote
pilav
kuru patlıcan ve biber dolması
etli bamya
havuçlu kabaklı cevizli meze
mısırlı marul salata
kaymaklı ekmek tatlısı

kayınvalideme kapak olsun,anlarsa tabi....

canım sık sık bizde kalıyordu zaten evdede üstüne gitmişler işle alakalı buda tutup abimle yengem bana çok iyi davranıyor demiş kayın babamda oraya git ozaman gelme bi daha bu kapıya demiş onada bahane olmuş dün valizini alıp gelmiş..
bildiğin şaka gibi benim için sorun yok kaynımı severim ama bu olanlar çok saçma nasıl müsade edersiniz böyle birşeye anlamıyorum açıkcası aman ne kadar kalır bilmiyorum ama gitmeye hiç niyeti yok onu söyleye bilirim canım..

senin kayın validenin yaptığı şey çok terbiyesizce birşey yapmayacaksan doğru düzgün ağırlamayacaksan ne diye çağırıyorsun ki verdiği değer belli oluyor canım seninde dediğin gibi aman canım sıkma sende canını..

Canım sağol ama daha bebiş olup olmadığı belli değil...:49: Ama inşallah vardır..Hamilelik takvimi bizim topiğin totemi canım...Her ay adet görene kadar hamileyiz...

düdüklü kullanıyorum ben zaten.. hadi bu sefer de ıslatmadan bi deniiim! bakalım olacak mı?

bakıyorum buaralar soldan soldan esen tek kişi ben değilim:)) bnmde pek tadım yok eşimle gecen aksam birazcık tartıstık alışık değilim daha kendime gelemedim. bi gün önce tartıştık diye dün işe gitmedik birlikte vakit gecirdik bi gün öncenin acısını çıkardık ama içimde hala bi burukluk var:((( hemen atamıyorum içimden.
kelebekcim biz 4 aylık evliyiz daha bi kişi evimizde yatılı kalmadı yeni evliyiz olur mu öyle sey,bide valiz toplamış gelmiş. annesi sahip çıkmamıs sana mı dert cok da yüz verme bence herkes yerini bilsin yarın kayınvalidenle kavga etse onu da mı sana göndericek olur mu öyle sey. sabır iyi niyetlilik iyidir tabi de fazlası sana zarar.
vefacım düşündüklerinde sonuna kadar haklısın ama annenle arasında bu kadar gözle görürlür bi fark olması da iyi boşver takma:)

cmas bnde yazını okumadan tajvime baktm mümkn değil yerlesmedi kafama 9 aydan fazla süre var diye:) insallah sağlıkla kucağına aldığın günlerde nasip olur canım

bakıyorum buaralar soldan soldan esen tek kişi ben değilim:)) bnmde pek tadım yok eşimle gecen aksam birazcık tartıstık alışık değilim daha kendime gelemedim. bi gün önce tartıştık diye dün işe gitmedik birlikte vakit gecirdik bi gün öncenin acısını çıkardık ama içimde hala bi burukluk var:((( hemen atamıyorum içimden.
kelebekcim biz 4 aylık evliyiz daha bi kişi evimizde yatılı kalmadı yeni evliyiz olur mu öyle sey,bide valiz toplamış gelmiş. annesi sahip çıkmamıs sana mı dert cok da yüz verme bence herkes yerini bilsin yarın kayınvalidenle kavga etse onu da mı sana göndericek olur mu öyle sey. sabır iyi niyetlilik iyidir tabi de fazlası sana zarar.
vefacım düşündüklerinde sonuna kadar haklısın ama annenle arasında bu kadar gözle görürlür bi fark olması da iyi boşver takma:)

cmas bnde yazını okumadan tajvime baktm mümkn değil yerlesmedi kafama 9 aydan fazla süre var diye:) insallah sağlıkla kucağına aldığın günlerde nasip olur canım

Nasıl git derim ki kayın valide söylüyor yeni evlisiniz felan diyor ama ortada icrat yok kaynımda var mı yok mu belli değil hoşnut değilim ama eşiminde kardeşi sonuçta aman ya bakalım nereye kadar bu sorun devam edecek bilmiyorum..
şuan için kafama takmıyorum gibiyim fakat bir hafta sonra nasıl olur bilmiyorum gerçekten dün kayınvalideme boşta bi yatak kaldı kim kaparsa dedim şaka yollu inşallah ciddiye almamıştır:ssz:

Nasıl git derim ki kayın valide söylüyor yeni evlisiniz felan diyor ama ortada icrat yok kaynımda var mı yok mu belli değil hoşnut değilim ama eşiminde kardeşi sonuçta aman ya bakalım nereye kadar bu sorun devam edecek bilmiyorum..
şuan için kafama takmıyorum gibiyim fakat bir hafta sonra nasıl olur bilmiyorum gerçekten dün kayınvalideme boşta bi yatak kaldı kim kaparsa dedim şaka yollu inşallah ciddiye almamıştır:ssz:

alemsin valla:)))

günaydın kızlaaaarrr,
bugün işler cok yoğun belki tekrar girmeye fırsatım olmaz bi selam veriyim dedim:))

Günaydın hanımlar
Ben işe başlayacagım haftaya inşallah. Cumartesi günü buradaki yabancı (iran ve pakistan) arkadaşlarıma bir veda yemegi vermek istiyorum. Vakit ve nakit konusunda çok sıkıntıdayım, menumu ona göre degerlendirirseniz sevinirim :) Ayrıca misafirlerden bi tanesi dogmamış bi bebek :) Saglıklı şeyler pişirmem lazım aynı zamanda.

Misket köfte ve nohutlu domatesli çorba
Etli bezelye
Şehriyeli pilav
Ayva tatlısı
Ortaya koyacaklarım :
Mevsim salatası (turp, kırmızı lahana, havuç, közlenmiş kırmızı biber, sogan)
Mercimek köftesi
Havuç mezesi
Közlenmiş patlıcandan babagannuş veya Patlıcan tiridi veya yumurtaya bulanmış patlıcan kızartması (karar veremedim)

Günaydın hanımlar
Ben işe başlayacagım haftaya inşallah. Cumartesi günü buradaki yabancı (iran ve pakistan) arkadaşlarıma bir veda yemegi vermek istiyorum. Vakit ve nakit konusunda çok sıkıntıdayım, menumu ona göre degerlendirirseniz sevinirim :) Ayrıca misafirlerden bi tanesi dogmamış bi bebek :) Saglıklı şeyler pişirmem lazım aynı zamanda.

Misket köfte ve nohutlu domatesli çorba
Etli bezelye
Şehriyeli pilav
Ayva tatlısı
Ortaya koyacaklarım :
Mevsim salatası (turp, kırmızı lahana, havuç, közlenmiş kırmızı biber, sogan)
Mercimek köftesi
Havuç mezesi
Közlenmiş patlıcandan babagannuş veya Patlıcan tiridi veya yumurtaya bulanmış patlıcan kızartması (karar veremedim)

merhaba canım menün gayet güzel bence patlıcanlı biberli meze yap bence direk softaya güzel renk verir ve bide kırmızı lahana mezesi yap bunlar hem masrafsız hemde tat ve görüntü olarak çok güzeller. hem zaten salatan için kırmızı lahana alacaksın alsana masrafsız bir çeşit daha canım:56:

Şu patlıcan serisinden hangisini seçsem acaba ?
Patlıcan tiridine kayıyor gönlüm ama diğerleri de güzel olabilir.. Tirit için, ekmekleri ocakta tütsülüyorum, üstüne kekikli domatesli suyu döküyorum, üzerine kızarmış patlıcan, üzerine de en son yogurt döküyorum.

Şu patlıcan serisinden hangisini seçsem acaba ?
Patlıcan tiridine kayıyor gönlüm ama diğerleri de güzel olabilir.. Tirit için, ekmekleri ocakta tütsülüyorum, üstüne kekikli domatesli suyu döküyorum, üzerine kızarmış patlıcan, üzerine de en son yogurt döküyorum.

güzel gibi geldi hiç yemedim ama :))

bugün patatesli kanat yemeği yapacağım
yanına pilav
yayla çorbası
salata

Son düzenleme:
yılbaşında annemlerdeyiz epey hazırlık yapmış şimdi 5ltmesek darılır eşimde onayladı o çalışacak bizde kızımla eğleneceğiz kaç yıldır eşimin ailesiyle kutluyorduk bu yıl kendi ailemle olacağım değişiklik iyidir bende kardeşimin en sevdiği pastayı yapacağım cheesecake ingilizcesi almancası kaesekuchen ben bunu pastacıdan
daha mükümel yapıyorum kesinlikle hazır almam yapamıyorlar en lüx yerden alsamda yok yapamıyorlar , tabi damak tadı olacak yapan pastacıda ben bu pastayı yurtdışındada yediğim için orjinal tadını biliyorum yani kimse bana yutturamaz uyduruk olanı ve benim kullandığım malzeleri bulana kadar yıllarımı aldı

sağol canım her sene yeni bişey çıkıyo işin üstüne iş biniyo çok yoruluyorum cok:))
sen ne iş yapıosun??

ben kurumsal bi gayrimenkul firmasinda bölge satış müdürlüğü yapıyorum..
kendi işini yapan ender insanlardanım:1:
ama çıkmayı düşünüyorum canım..
sizin iş gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun:16:

yılbaşında annemlerdeyiz epey hazırlık yapmış şimdi 5ltmesek darılır eşimde onayladı o çalışacak bizde kızımla eğleneceğiz kaç yıldır eşimin ailesiyle kutluyorduk bu yıl kendi ailemle olacağım değişiklik iyidir bende kardeşimin en sevdiği pastayı yapacağım cheesecake ingilizcesi almancası kaesekuchen ben bunu pastacıdan
daha mükümel yapıyorum kesinlikle hazır almam yapamıyorlar en lüx yerden alsamda yok yapamıyorlar , tabi damak tadı olacak yapan pastacıda ben bu pastayı yurtdışındada yediğim için orjinal tadını biliyorum yani kimse bana yutturamaz uyduruk olanı ve benim kullandığım malzeleri bulana kadar yıllarımı aldı

bende evde 3 aile beraber kutlamayı düşünüyordum artık düşünmüyorum yarın kesinleşecek ne yapacağımız.
tarifi neymiş ki o pastanın :56:
senin adına çok sevindim nasıl mutlusundur şimdi anneciğin ile olacağın için..:16:

ben kurumsal bi gayrimenkul firmasinda bölge satış müdürlüğü yapıyorum..
kendi işini yapan ender insanlardanım:1:
ama çıkmayı düşünüyorum canım..
sizin iş gerçekten çok zor Allah yardımcınız olsun:16:

ben bu iş için işletme okudum üniversiteye gitmeden ne iş yapıcaım belliydi okuldan sonra bi süre kaçtım bu işten bankada çalıştım özel bi firmada finans müdürlüğü yaptım ama sonunda kürkcü dükkanına geri döndüm:)) işimiz zor gercekten ama bankacılık bnm hayatımda gördüğüm en zor ve cekilmez iş. şimdi kendi işimdeyim isteyerek calışıyorum herseyden önemlisi keyif alarak yapıyorum bi işim cıktığında da babamı arayıp ben gelmiyorum demem yeterli oluyo:)) bu aylarda bile böyle düşünüyosam ben bu işi ömür boyu yaparım diye düşünüyorum:))) sen neden ayrılmak istiyosun?

Back
X