bugün ne yemek yapsam..

ben bu iş için işletme okudum üniversiteye gitmeden ne iş yapıcaım belliydi okuldan sonra bi süre kaçtım bu işten bankada çalıştım özel bi firmada finans müdürlüğü yaptım ama sonunda kürkcü dükkanına geri döndüm:)) işimiz zor gercekten ama bankacılık bnm hayatımda gördüğüm en zor ve cekilmez iş. şimdi kendi işimdeyim isteyerek calışıyorum herseyden önemlisi keyif alarak yapıyorum bi işim cıktığında da babamı arayıp ben gelmiyorum demem yeterli oluyo:)) bu aylarda bile böyle düşünüyosam ben bu işi ömür boyu yaparım diye düşünüyorum:))) sen neden ayrılmak istiyosun?

ohh ne güzel canım sevdiğin işi yapıyorsan çok şanslısın çok sevindim senin için..

bu iş benim evime çok uzak bide 2 yıldır aynı yerdeyim sıkılmaya başladım ingiliz ortaklı bi firma herşey çok güzel ama haa diyince işe gelmemezlik yapamıyorum belkide buda bi etken olabilir:9:

sektör değiştirmek istemiyorum sadece evime yakın bi yer istiyorum..

Kızlar 80 liralık alışveriş yaptım yemek için
Meze olarak babagannuş seçtim, közlenmiş patlıcanı tahin ve yogurtla karıştırdım.
Havuçlu meze ve mevsim salatası da yaptım.
Çok begendi arkadaşlarım, çok güzel bir geceydi
Elim çok yavaş yalnız, bu kadar yemek için bütün gün koşturdum durdum
Ben de birgün annem kadar hızlı olabilecek miyim :) ?
Neyse, bu işin de altından kalkmış olmanın huzuruyla şimdi dinlenicem biraz :)

ben de hafta içi yoğun çalışıyorum ve eve geç geliyorum.o yüzden yemek pişirmeden daha dert olan şey ne pişireceğine karar vermek...bu hafta gönlümce bir şeyler belirledim ve alışverişimi ona göre yaptım:kuru patlıcan yemeği,kuru biber dolması,mercimek çorbası,ızgara köfte,kış salatası,meyhane çorbası...fırnda tavuk veya balık

Yarın iş çıkışı tel şehriye çorbası ve ıspanak yemeği yapmayı planlıyorum.
İnşallah çok yorulmam da yapabilirim. Malum pazartesi :)

lahana sarması,tarhana çorbası,yoğurt,cheesecake
yeme yanında yat ,elime sağlık benim

ben de yakala.co dan 2 fırsat aldım.yemek yapacak halim yok.zorda kalırsam onu kullanırım diye :52:

günaydın kızlar yılbaşında ne yapıyorsunuz evde olanlar menüleriniz belli mi?

menüm;
piliç dolma ya da baget
baget yaparsam pirinç pilavı
mercimek çorbası
gavur dağı salatası
ıspanaklı tava böreği
yaprak sarma
biber dolması
zeytin yağlı fasulye
milföy börek
zeytin yağlı enginar
portakallı kereviz mezesi
patlıcan mezesi
havuç mezesi
lahana mezesi
brokoli ve karnıbahar bol limon ve zeytin yağlı
kartopu pastası

bunlardan yapmayı planlıyorum bakalım yetişe bilecek miyim..
aklıma başka şeyler gelmiyor gelir ise yazarım sizin değişik fikirleriniz var ise onlarada açığım..

herkese iyi yıllar diliyorum..
sağlık, mutluluk,huzur evinizden eksik olmasın inşallah..:16::16::16:

günaydın kızlar yılbaşında ne yapıyorsunuz evde olanlar menüleriniz belli mi?

menüm;
piliç dolma ya da baget
baget yaparsam pirinç pilavı
mercimek çorbası
gavur dağı salatası
ıspanaklı tava böreği
yaprak sarma
biber dolması
zeytin yağlı fasulye
milföy börek
zeytin yağlı enginar
portakallı kereviz mezesi
patlıcan mezesi
havuç mezesi
lahana mezesi
brokoli ve karnıbahar bol limon ve zeytin yağlı
kartopu pastası

bunlardan yapmayı planlıyorum bakalım yetişe bilecek miyim..
aklıma başka şeyler gelmiyor gelir ise yazarım sizin değişik fikirleriniz var ise onlarada açığım..

herkese iyi yıllar diliyorum..
sağlık, mutluluk,huzur evinizden eksik olmasın inşallah..:16::16::16:

-mercimek çorbası
-Hindi (içinde fındık badem ceviz kayısı erik elma kereviz tarçın baharatlar vsvsvsvsvsv bi dünya şey doldurdum )
-kestaneli pilav (fıstıklı üzümlü kestaneli dereoylu vsvsvs)
-yılbaşı pastası
-etli yaprak sarma
-erikli şaraplı nefis sos
-hindi iç malz. ve kendi suyu ile hazırlanan ayrıca nefis bir sos
-karides salata
-börek
-makarna salatası
-patates salatası
-pazılı sarmısaklı yogurtlu meze
-zeytinyağlı barbunya
-kısır
-çeşitli turşu, yeşil zeytin ezmesi, vsvsvsvsv
-kuruyemişler
-şekerlemeler
-kurabiyeler
-meyveler
-içecekler

masamı bile hazırladım şimdiden...hindiyi 1 saat sonra fırına atacam.
pilavımın tüm malzemeleri hazır kestaneler haşlandı ayıklandı dereotu dograndı..vs öğleden sonra pişiricem..
çorbamı da akşama doğru pişircem....
-

Son düzenleme:
kelebekçim senin portakal dilimli elmalı kereviz salatanı geçen gün yaptım .... çoook güzel oldu... hep yapacağım bundan sonra... teşekkürler...

kelebekçim senin portakal dilimli elmalı kereviz salatanı geçen gün yaptım .... çoook güzel oldu... hep yapacağım bundan sonra... teşekkürler...

menünü çok beğendim canım ama misafirlerinin gelemeyecek olmasınada çok üzüldüm.
o kadar hazırlık yaptın gece yarısına kadar..
ama umarım durumları iyidir misafirlerinin canım..

salatayıda beğenmenize çok sevindim benimde en beğendiğim meze çeşitidir afiyet olsun..

güzel bir yıl diliyorum sana..
umarım Allahım senin ve isteyen herkesin bebek hasretini dindirir gönlüne göre sağlıklı evlatlar nasip eder..

selam kızlar
benim misafirler yemekli degil:1:onlar yemekli gelirlerdi ama ben kendime güvenemedim
kızım bu ara biraz mızmız :27:yemekler yetişmesse diye risk almak istemedim

misafirlere
çay
kuruyemiş
kurupasta
yaşpasta
meyve
kola
ikram edecem hepsi bizden yabancı degil diyerekten:9::9:

menünü çok beğendim canım ama misafirlerinin gelemeyecek olmasınada çok üzüldüm.
o kadar hazırlık yaptın gece yarısına kadar..
ama umarım durumları iyidir misafirlerinin canım..

salatayıda beğenmenize çok sevindim benimde en beğendiğim meze çeşitidir afiyet olsun..

güzel bir yıl diliyorum sana..
umarım Allahım senin ve isteyen herkesin bebek hasretini dindirir gönlüne göre sağlıklı evlatlar nasip eder..

Amiiiin canımmm!!! Veeee misafir listem son anda değişti şehirler arası bütün ailemi topladım geliyorlar canım...kv.in fikriydi sağolsun... 20 kişi oluruz heralde !!!:53::56::56:

:53::53::53:biranda böyle oldum:9::9::9:

aynen canımm yaaa!!!! o kadar hazırlık yaptım diğer misafirlerime Allah onlara sağlık sıhhat versin tez zamanda inşallah! Gelemiyorlarmış, çok üzülmüştüm... neyseki ailem toplanıp geliyorlar ben de şimdi senin gibi rahatım yabancı değiller nasılsa! çorbayı pilavı geç yapıcam artık....valla bizbizeyiz ya o yeter....

aynen canımm yaaa!!!! o kadar hazırlık yaptım diğer misafirlerime Allah onlara sağlık sıhhat versin tez zamanda inşallah! Gelemiyorlarmış, çok üzülmüştüm... neyseki ailem toplanıp geliyorlar ben de şimdi senin gibi rahatım yabancı değiller nasılsa! çorbayı pilavı geç yapıcam artık....valla bizbizeyiz ya o yeter....

ailen uzakta sanırım cnm
inş.ailenle çok güzel bir gün geçirirsin
yemegi falan hiç dert etme
bi koldan sen bi koldan kv bi koldan misafirler halledersiniz:27:

günaydın kızlaaarr,
herkese musmutlu seneler diliyorum. yeni yıla güzel girdim öyle de devam etmesini umuyorum. biletime bişey cıkmasın ben sadece sağlık istiyorum dedim dediğim gibi de oldu en azından bilet açısından:)yeni yıla giriyorum diye uyku düzenim bozuldu suan işteyim tek gözle çalışıyorum diğeri uykuda hala:))

Back
X