bugün ne yemek yapsam..

kızlar merhaba; nasılsınız ben uzun bir süre yemek yapmayacağım sanırım sağolsun annecim herakşam döktürüyor bana fırsat vermiyor ama ben cumartesi gecesi özel şeyler yapmak istiyorum pazara annemide kendimide yormayıp beraber vakit geçirmek fikrindeyim

kızlar merhaba; nasılsınız ben uzun bir süre yemek yapmayacağım sanırım sağolsun annecim herakşam döktürüyor bana fırsat vermiyor ama ben cumartesi gecesi özel şeyler yapmak istiyorum pazara annemide kendimide yormayıp beraber vakit geçirmek fikrindeyim

bende diyorum ki vefa ne vefasız çıktı:37:
meğer vefanın anacığı gelmiş canım kavuşmanıza çok sevindim yap tabi bişeyler sulu köfte yap:9::9::9:

kızlar karlı bir istanbul sabahından daha hepinize günaydınnnnn der ve iyi dileklerimi sunarımmm:16::16::16:

kızlar ben size birşey soracağım çok arada kaldım..

şimdi yaprak sarma var ya hani ben onu bolca yapıp dondurucuya atmak istiyorum fakat kafam çok karıştı pişirip mi atmalıyım yoksa pişirmeden sarıp mı atmalıyım?

dolmayı pişirip atıyorum bi sıkıntı olmuyor tadında felan ama yaprak sarmada bi sıkıntı olur mu açıkcası tereddütte kaldım yaprakları erir mi?
bide pişirmeden at derseniz eğer pişireceğim zaman çözdürüp mü pişireyim çözdürmeden mi?

ha bide en önemlisi pirinç pişirilmeden dondurucuya atılınca çözüldüğünde ufalıyor diye biliyorum bu sorunu yaşar mıyım off çok zor çokkk

Yok canim hic birsey olmuyor, sarip pisirmeden dondurucuya atabilirsin hepsini. Pisirecegin zaman da cözdürüp pisir, pirincin ufaldigini ilk defa duyuyorum, bence ölye birsey yasamazsin

canım ben kıymanın içine 1 tane soğan rendeliyorum (az kıymadan yapıyorum)
1 yemek kaşığı pirinç koyuyorum
bol reyhan ve az nane koyuyorum
pul biber tuz
1 tatlı kaşığı salça koyup iyice yoğuruyorum.
sonra cevizdan daha ufak toplar yapıyorum o kıyma harcından
eğer cıvık geldi ise topların üzerine azıcık un serpiştiriyorum
sonra;
1 tane domatesi yağda öldürüyorum
1 tatlı kaşığı daha salça koyup kavurmaya devap ediyorum sonra 1 tatlı kaşığı un koyuyorum unu iyicene kavuruyorum kokusu çıkana kadar.
içinede 2tane patatesi küp küp doğrayıp atıyorum 1-2 dk. da onları kavuruyorum suyunu ekleyip köfteleri atıyorum içine suyu çok koymuyorum patates ve köftelerin üstü kapansın yeter.
suyu sıcak olarak koyuyorum.
kısık ateşte pişiriyorum canım.
bn 15 ufak köfte yapıyorum azıcık kıymadan 2 günde yetiyor

benim tarif bayılıyorum canımm oğlumda çok seviyorrr :)))

Yok canim hic birsey olmuyor, sarip pisirmeden dondurucuya atabilirsin hepsini. Pisirecegin zaman da cözdürüp pisir, pirincin ufaldigini ilk defa duyuyorum, bence ölye birsey yasamazsin

sağol canım ozaman hafta sonu bi tencere sarayım yarısını dondurucuya atayım çok sağol canım:16:

bende diyorum ki vefa ne vefasız çıktı:37:
meğer vefanın anacığı gelmiş canım kavuşmanıza çok sevindim yap tabi bişeyler sulu köfte yap:9::9::9:

ahhh canım yokkk yemek telaşımm yok artık:) yemek gibi değilde pasta börek tatlı atıştırmalık yapmak istiyorummm canımmm

vay vefalı evlat seni helal olsun sana benim annemde yarın akşam gelip pazar günü dönmeyi planlıyor canım inşallah gelir ya

onlar benim başımın tacı götürmezmiyim hiç,inşallah gelirler sizinkilerde insan ne yapacağını şaşırıyor,bu arada pazar günü enfes bikahvaltı hazırladım elmalı tartım süper olmuştu ileteyimmm:)

onlar benim başımın tacı götürmezmiyim hiç,inşallah gelirler sizinkilerde insan ne yapacağını şaşırıyor,bu arada pazar günü enfes bikahvaltı hazırladım elmalı tartım süper olmuştu ileteyimmm:)

ozaman direk tarif istiyorum canım:):)

ozaman direk tarif istiyorum canım:):)

Malzemeler:
•1 paket margarin,
•1 yumurta,
•4 kaşık şeker,
•1 paket kabartma tozu
•ve aldığı kadar un gerekiyor.

Hazırlanışı:
1.malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyorsunuz. sonra hamuru iki parçaya parçalardan ayırıp birini buzdolabına koyuyorsunuz. bu arada 3 elmayı rendeleyip tarçın ve 4 kaşık şeker ile karıştırıyorsunuz. dışarıdaki hamuru yağlanmış yuvarlak borcama seriyor ve üzerine elmalı içi (suyunu hafif süzerek) yayıyorsunuz.
2.buzdolabındaki hamuru çıkarıp elmalı için üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendeliyorsunuz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyor, soğuyunca pudra şekeri serpiyorsunuz...

çok basittt bir tarif canımmm,afiyet olsun

Malzemeler:
•1 paket margarin,
•1 yumurta,
•4 kaşık şeker,
•1 paket kabartma tozu
•ve aldığı kadar un gerekiyor.

Hazırlanışı:
1.malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyorsunuz. sonra hamuru iki parçaya parçalardan ayırıp birini buzdolabına koyuyorsunuz. bu arada 3 elmayı rendeleyip tarçın ve 4 kaşık şeker ile karıştırıyorsunuz. dışarıdaki hamuru yağlanmış yuvarlak borcama seriyor ve üzerine elmalı içi (suyunu hafif süzerek) yayıyorsunuz.
2.buzdolabındaki hamuru çıkarıp elmalı için üzerini tamamen kaplayacak şekilde rendeliyorsunuz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyor, soğuyunca pudra şekeri serpiyorsunuz...

çok basittt bir tarif canımmm,afiyet olsun

iyi ama hamuru nasıl rendeleyeceğim o kadar sert olması için dondurucuya mı atsam ki acaba bende yapcam bunu eşim sever böyle şeyleri ama bn sevmem pek

afiyet olsun canım önce iyice unu kavur ama yoksa tadı gercekten çok kötü oluyor ve domates suyunu ekledikten sonra kaynayınca içine çok az sıcak su ekle oda kaynadıktan sonra sütünü koy kaynayıncada kapat altını canım ben yarım şişeye yarım su bardağı süt koyuyorum 1 yemek kaşığıda un koyuyorum canım.

işte bende bu unu kavurmayı tam yapamıyorum un kokusu geliyo.
tereyağı ya da sıvıyağ fark eder mi?

bide yağ yandıktan sonra mı ekleyeceğim unu?
bide canım sulu köfteye bence lezzet veren reyhan ben köftenin içine reyhan koyuyorum harika oluyor azda pul biber

reyhan ve taze naneyi pazardan alıp evde kendim kurutup birbirleri ile karıştırıp elimle ufatıyorum bu şekilde kullanıyorum harika oluyor.

pul biber ve karabiber koyuyordum reyhan bende de var ev yapımı bi deneyeyim:34:

işte bende bu unu kavurmayı tam yapamıyorum un kokusu geliyo.
tereyağı ya da sıvıyağ fark eder mi?

bide yağ yandıktan sonra mı ekleyeceğim unu?

pul biber ve karabiber koyuyordum reyhan bende de var ev yapımı bi deneyeyim:34:

günaydın canım ben sıvı yağ ve margarin kullanıyorum az ondan azda ondan koyuyorum yağ erisin veya ısınsın yeter unu kavururken ıyıce altını kıs ve karıştırarak yap baktın un penbemsi renk oldu biraz kasıgına al kokla koku yoksa tamamdır:):)

reyhan harika birşey canım:)

günaydın kızlarr,
ben yokken döktürmüşsünüz yine:)) neler yapıcaksınız bakalım aksama

Tamam canim o zaman kolay gelsin sana insaAllah tarif güzeldir ve senin tarafindan onaylanir :))

canım günaydın;

tava böreği onayımı aldı:9:
ben elimdeki iki tarifi birleştirerek ve birazda doğaçlama yaparak yaptım ve ortaya çıtır çıtır olan hayatımda yediğim en lezzetli tava böreği çıktı :1:

dün akşam yaptım yedik biraz kalmıştı onuda kahvaltı için ısıttım ve hala çıtır çıtırdı tarife geçiyorum biraz doğaçlama bir tarif fakat tadı gerçekten güzel.

harç malzemeleri ve yapılışı;
-yarım kalıp peynirden daha az peynit
-bol maydanoz
-azcık böyle bi tutam dere otu
-kara biber, pul biber
-yarım çay bardağı kadar kaşar peyniri
-tuz(peynirin tadına bak eğer tuzluysa hiç tuz eklemene gerek yok)
yapılışı;
tüm malzemeyi derin bir kaba al ve çatalla peyniri ezerek malzemeleri karıştır.

üzeri ve içi için iki farklı sos kullandım;

malzemeler ve hazırlanışı;

-1 su bardağı sıvı yağ
-4-5 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı sirke(ben üzüm sirkesi kullandım)
yapılışı;
yağı derin bir kaba dök üzerine unu koy ve iyice karıştır topaklanmaması lazım boza kıvamına getirmen gerekiyor un az gelirse az az gene un ilave edebilirsin. sonra 1 yemek kaşığı sirkeni ekle ve biraz daha karıştır.

diğer sos malzemeleri ve hazırlanışı;
-1 su bardağı süt
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 yumurta
yapılışı;
sütü ve yağı derin bir kaba al içine yumurtaları kır iyice karıştır.

2 tane yufka yeterli ben iki yufka ile yaptım.

tava böreğinin yapılışı;
öncelikle tavan teflon veya seramik olmalı ben seramik tavada yaptım ve kapağı olmalı.

tavanın altına 1 yemek kaşığı sıvı yağ dök ve parça parça tavanın her yerine tere yağ koy.
yufkanın tavanın orta kısmına gelecek olan yerini sirkeli karışımın içine batır ve tavaya koy yufkanın kenarları tavadan sarkacak.
sonra diğer sütlü olan karışımdan 4 yemek kaşığı kadar tavada ki yufkanın üzerine sür.
diğer yufkanı dörde böl 1 parçasını önce sirkeli sonrada sütlü karışıma batır tavadaki yufkanın üzerine ser.
hazırladığın peynirli harcı yufkaların üzerine serp ama bence çok abartma iç malzeme çok olunca bayıyor beni sen seviyorsan o ayrı tabi.
sonra kalan iki parca yufkanıda önce sirkeli sonra sütlü karışıma batırarak peynirlerin üzerine kapat.
tavanın kenarlarından sarkan yufkaları da bohça gibi böreğin üzerine kapat be sirkeli karışımın kalanını böreğin üzerine iyice sür tamamını bu karışım böreğin çıtır çıtır olmasını sağlıyor.
kalan sütlü karımın çoğunuda böreğin üzerine dök.
tavanın kapağını kapatım ocağının en küçük gözüne al ve iyice kısarak pişir alt taraf kızarınca böreğini ters çevir o tarafınıda aynı kısık ateşte pişir..

ben uzun yazdığım için zahmetli görüne bilir ama değil malzemeleri hazırlaman 15 dk. nı almaz pişmeside yarım saat sürüyor daha fazlada sürebilir zaten ne kadar yavaş pişerse o kadar lezzetli olur.
eğer denersen nasıl olduğunu yaz olur mu merak ederim..
afiyet olsun canım..

bu tarifi bu sayfa dışında bi yerde bulamazsın:16::16::16:

Son düzenleme:
Back
X