bugün ne yemek yapsam..

Brokoli ,Enginar,kereviz annemin sebzeleri kelebekcim yaa ben onları hiç yemem annem alay eder tatlarını biliyorsun da beğenmiyorsun sanki diye,brokoli C vitamini deposu gerçi limonlu falan deniyim gene onu ben.ya ben de yemek seçiyormuşum çok yeni farkettiiimm:52:

Brokoliyi karnabahar, patates, havuç ile birlikte haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz çok lezzetli oluyor.

bende yiyeceğimiz kadarınıum..
fazla fazla yapıyorum yemeklerimide artan olursada dondurucuya atıyorum ama tadında bir değişim olmadı bu zamana kadar pişmiş olarak atıyorum belkide o yüzden olabilir..

Belkide pişirdiğin için olabilir.
Peki çözdürmek zaman almıyor mu? Donmuş ürünleri kendi halinde çözünmesini beklemek gerekiyor aksi halde bakteri ürüyor.
Öncede mikrodalgada buz çözme yapıyordum ama 2 senedir yapmıyorum, zira kızım etkilensin istemiyorum.
Mesela bir tencere yemek dolapta ne kadar sürede çözünür ki? Küçük bir paket kıyma yada et bile 3-4 saat gibi bir zamanda çözülüyor.
Ben hiç o şekilde denemedim ama gerekte kalmıyor. Genelde hafta sonu yaptığım yemeği o hafta içinde tüketiyoruz.
Artan ufak porsiyonları öğlen kızım yiyor.

Peki çözdürmek zaman almıyor mu? Donmuş ürünleri kendi halinde çözünmesini beklemek gerekiyor aksi halde bakteri ürüyor.
Öncede mikrodalgada buz çözme yapıyordum ama 2 senedir yapmıyorum, zira kızım etkilensin istemiyorum.
Mesela bir tencere yemek dolapta ne kadar sürede çözünür ki? Küçük bir paket kıyma yada et bile 3-4 saat gibi bir zamanda çözülüyor.
Ben hiç o şekilde denemedim ama gerekte kalmıyor. Genelde hafta sonu yaptığım yemeği o hafta içinde tüketiyoruz.

Okuduğum bir yazıda bir besin uzmanı buzluktan çıkardığınız şeyler iki şekilde sağlıklı çözülür,ya buzdolabında ya da mikrodalgada diyordu.mikrodalgada çözdürmeyi sağlıklı saymıştı ,ben o şekilde de çözdürüyorum o yüzden

canım ben şu şekilde yapıyorum sabah işe giderken buzluktakini dolabın alt gözüne laıyorum akşam geldiğim zaman çözülmüş oluyor ve ısıtıp yiyoruz..
ben kova bir tencereyi dondurucuya atmadığım için hiç öyle bi sorunla karşılaşmadım 2 kişi olduğumuz için bir kerede yenile bilecek kadarını paketliyorum yani buzluktaki herşeyim tek kullanımlık olarak duruyor çözdürmesi daha kolay..
mikro dalgada çözdürme olayına bende karşıyım etlerimide akşamdan çıkartıp dolabın alt tarafına alarak çözdürüyorum onlarıda 1 seferde pişire bileceğim kadar paketleyip atıyorum dondurucuya..
kıymayı ise gene bir kullanımlık paketler yapıyorum ama ince bir şekilde yuvarlak yaparak paketliyorum dışarda maksimum 20 dk. çözünüyor o zaman.

birde kızın varmış benim çocuğum olursa eğer ona dondurulmuş hiç birşey yedirmem sen en güzelini yapıyorsun anlayacağın canım..:16::16:

Ay evet bu da lezzetli olur zaten sarımsaklı yoğurtlu herşeye bayılırımm.peki sebzeleri suda mı haşlıyorsunuz yoksa buharda pişiriciler var onlarda mı?

ben suda haşlıyorum ama buhar daha faydalı olur tabikide vitamin suda kalmaz en azından

Ay evet bu da lezzetli olur zaten sarımsaklı yoğurtlu herşeye bayılırımm.peki sebzeleri suda mı haşlıyorsunuz yoksa buharda pişiriciler var onlarda mı?
Buharlı pişiriciniz varsa tabii ki daha iyi ama benim olmadığı için ben az tuzlu suda haşlıyorum, sonra suyunu iyice süzdürüp yoğurdunu döküyorum.

Okuduğum bir yazıda bir besin uzmanı buzluktan çıkardığınız şeyler iki şekilde sağlıklı çözülür,ya buzdolabında ya da mikrodalgada diyordu.mikrodalgada çözdürmeyi sağlıklı saymıştı ,ben o şekilde de çözdürüyorum o yüzden
Benim bu konuda kafam çok karışık, kimsi sağlıklı diyor kimisi sağlıksız...
Radyasyon saçıyor diyenler var daha önce dikkat etmiyordum ama hamileliğimden sonra çocuğum zarar görmesin ne olur ne olmaz diye kullanmamaya başladım.
Ne heveslerle aldığım mikrodalgam gıcır gıcır duruyor öylece.
Buzluktan alıp dolabın alt kısmına indiriyorum orada kendi halinde çözülmesini bekliyorum, özellikle et ürünlerinde çok dikkat ediyorum.

Buharlı pişiriciniz varsa tabii ki daha iyi ama benim olmadığı için ben az tuzlu suda haşlıyorum, sonra suyunu iyice süzdürüp yoğurdunu döküyorum.

Benim bu konuda kafam çok karışık, kimsi sağlıklı diyor kimisi sağlıksız...
Radyasyon saçıyor diyenler var daha önce dikkat etmiyordum ama hamileliğimden sonra çocuğum zarar görmesin ne olur ne olmaz diye kullanmamaya başladım.
Ne heveslerle aldığım mikrodalgam gıcır gıcır duruyor öylece.
Buzluktan alıp dolabın alt kısmına indiriyorum orada kendi halinde çözülmesini bekliyorum, özellikle et ürünlerinde çok dikkat ediyorum.

bence kesinlikle sağlıksız mikro dalga için kapaklar var bende annemde onlardan kullanıyoruz pilastik ama pikro dalga için özel yapılmış ısıtacağınız besinin üstüne koyuyorsunuz o kapak görevi görüyor ve besinleri koruyormuş ama ona rağmen genede çözdürme işini mikro dalgada yapmam

bence kesinlikle sağlıksız mikro dalga için kapaklar var bende annemde onlardan kullanıyoruz pilastik ama pikro dalga için özel yapılmış ısıtacağınız besinin üstüne koyuyorsunuz o kapak görevi görüyor ve besinleri koruyormuş ama ona rağmen genede çözdürme işini mikro dalgada yapmam

Ben çözdürmeden ziyade yemek ısıtmak için çok kullanıyordum.
Susuz pişirilen, dolma gibi yemekler orada çok güzel ısınıyor.
Ama dediğim gibi artık kullanmıyorum. Çok ender durumlarda bayat ekmek ısıtmak için kullanıyorum onuda kesinlikle kızıma yedirmiyorum.

Ben çözdürmeden ziyade yemek ısıtmak için çok kullanıyordum.
Susuz pişirilen, dolma gibi yemekler orada çok güzel ısınıyor.
Ama dediğim gibi artık kullanmıyorum. Çok ender durumlarda bayat ekmek ısıtmak için kullanıyorum onuda kesinlikle kızıma yedirmiyorum.

en güzelini yapıyorsun canım

selam kızlar
nasılsınız bakalım
dogum günün kutlu olsun kelebekcim nice mutlu senelere eşinle beraber:16:
akşama eşim menümü hazırladı bana uygulaması kaldı
tarhana çorbası
kuru fasulye
pilav
salata
turşu
cacık:56:

Back