bugün ne yemek yapsam..

bu akşama yemeklerim aynı yarına fırında tavuk yapmayı pilanlıyorum
yanına bulgur pilavi
ve bi çorba acaba neeee

dünki yemeklere devam edeceğiz bugün

yarın için yemek yapmam lazım amaaa:26::26::26::26:

dün yemeğim yoktu eve gittim eşim menemen yapmış patates kızartmış karpuz kahvaltılık felan çıkartmış balkona masa kurmuş semaveri yakmış bana sürpriz yaptı hiç bi işe elimi sürmedim dün keşke hep böyle olsa:21::21:

bu akşamda yemeğim yok yapmama izin vermedi tost yeriz belki canım çekiyo

iftar menümmm

tarhana çorba

karışık ızgara

çoban salata

dondurma

yarın içinde

taze fasulye

meyhane pilavı

cacık düşünüyorumm

dün mangal yapmıştık et arttı bugün gene onları yeriz.
mangal
meze çeşitleri
bulgur pilavı
vişne hoşafı
salata

gece ne yeriz bilmiyorum
yarın ne yarım onuda bilmiyorum ama minik pizzalar var ya onlardan yapmayı planlıyorum çerez niyetine gelir gider yeriz:56:

bugün fırında tavuk pirinç pilavı yapıcam corba yapasım yok hiç ama iftarda corbasız olmuyo :19: tatlı olarak kadayıf yapıcam:21:

fırında bezelyeli tavuk
şehriyesiz pirinç pilavı
çorba ne olur bilmiyorum
salata
tatlı olarakta fırında sütlaç ve tiramisu yapmıştım onlara devam..

Dün iftara davet ettim arkadasları..
Tarhana çorbası
karnıyarık
fırında kaşarlı sucuklu mantar
tel şehriyeli pilav
salata ve
güllaç yaptım..
yarında bir arkadası davet ettim ona ne yapsam bilmiyorum...

kızlar ben geçende bir tarif bulup bir şey denedim süper oldu. çocuğu olanlar ve fastfood yedirmek istemeyenlere ya da hızlıdan yiyecek bişey arayanlara uygun olabilir.

çok ince yapışık olmayan pidelerden aldım enlemesine 2'ye kestim ve iki adet yuvarlak pizza tabanı oldu.
üzerine biraz tereyeğı sürdüm.
bir kasede az zeytinyağıyla 1-2 kaşık salçayı incelttim içine baharat kattım ve yine pidelere sürdüm.
üzerine kaşar rendesi serptim ve evde ne varsa ya da canınız hangisini çekiyorsa istediğiniz malzemeyi koymak size kalmış. sucuk/salam/sosis/mısır/mantar/biber/pastırma vs üzerine serptim ve fırının üst kısmını yakarak tepsiyi de üst raflara koyarak kaşarlar eriyene kadar fırında tuttum.

harika bir pratik pizza oldu. bu da fotoğrafı...

$IMG-20140717-WA0000.webp

kızlar ben geçende bir tarif bulup bir şey denedim süper oldu. çocuğu olanlar ve fastfood yedirmek istemeyenlere ya da hızlıdan yiyecek bişey arayanlara uygun olabilir.

çok ince yapışık olmayan pidelerden aldım enlemesine 2'ye kestim ve iki adet yuvarlak pizza tabanı oldu.
üzerine biraz tereyeğı sürdüm.
bir kasede az zeytinyağıyla 1-2 kaşık salçayı incelttim içine baharat kattım ve yine pidelere sürdüm.
üzerine kaşar rendesi serptim ve evde ne varsa ya da canınız hangisini çekiyorsa istediğiniz malzemeyi koymak size kalmış. sucuk/salam/sosis/mısır/mantar/biber/pastırma vs üzerine serptim ve fırının üst kısmını yakarak tepsiyi de üst raflara koyarak kaşarlar eriyene kadar fırında tuttum.

harika bir pratik pizza oldu. bu da fotoğrafı...

Eki Görüntüle 1191772

Cok guzel gorunuyor. Canim cekti. Denicem ilk firsatta. :)

bi de benimki müthiş acele oldu. hamile olduğum için açlığıma dayanamadım eşim bi yandan doğradı ben hemen üzerine atıverdim malzemeleri. mısır koyacaktım açlığımdan onu bile unuttum. mısırsız olmuş oldu :1::1::1:

Eline saglik. :) bir dahakine misirli olur canim. :) kac kisiye yetiyor?

Son düzenleme:
Eline saglik. :) bir dahakine misirli olur canim. :) kac kisiye yetiyor?

bana göre çok doyurucuydu. ben enlemesine kesilmiş pidenin 1 yuvarlağının yarısını yiyebildim. eşim de diğer yuvarlağının 3/4'ünü yiyebildi. bence yiyene göre değişebilir. 3 kişi de doyabilir 4 kişi de. ya da ben 1 tane bitiririm diyen olursa 1 tam pide (2 yuvarlak) 2 kişiyi doyururur.

Back
X