- 16 Nisan 2011
- 7.819
- 1.534
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bugün ki yemeğim;
bolca mercimek çorbası .. bi kısmı kavanozlanacak..
canım ıspanak çekti ıspanak yemeği yapacağım pirinçli olandan..
yanına makarna yaparım yakışıyor ıspanakla makarna..
pazar günü için;
kremalı mantar yemeği istiyor canım
pirinç pilavı
çorba ne olur bilmiyorum mercimek içeriz belki gene
p.tesi günü içinde sulu köfte ve pila ya da makarna yapacağım..
bide hafta sonu poğaça yapmayı planlıyorum..
kıymalı bezelyem var.
pilav yapacağım
ve ayran
Ben bir kere kiymali bezelye yaptim. Duduklude uzun sure pisirdim. Ama tadi garip oldu. Cig cig gibi... Diger yemekleri guzel yapiyorum ama bezelyeyi beceremedim. Tarif verir misiniz? Pisirme suresiyle birlikte...![]()
canım ben önce soğanı kavuruyorum. pembeleşince kıymayı içine atıyorum. kıymayı da iyice kavuruyorum. kavururken içine baharat (karabiber, kekik, pulbiber vb.) atıyorum kıyma kokusunu sevmediğimden. kıyma suyunu salıp çekiyor. suyunu çekince salçasını koyuyorum. karıştırıyorum. sonra içine bezelyeleri atıyorum. iyice bir karıştırıyorum ve bir kenarda kaynattığım suyu ekliyorum bezelyelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar. sonra en kısığa getiriyorum ocağı. tenceremin kapağını kapatıp yarım saat kadar arada karıştırarak pişiriyorum. genelde bezelyeler güzel pişince buruşuyorlar. pişmeye yakın da tuz ekliyorum. bu kadar.
eğer patatesli yapacaksan, bezelyeler tam pişmeden patatesini doğra içine, zaten patates çabuk pişiyor. bezelyeler pişince onlar da pişmiş olur.
ben çok iyi yemek yapamam ama şimdiye kadar problem olmadı bezelyemde.
he bu arada benim düdüklüm yok normal tencerede yapıyorum. düdüklü için tarifini bilmiyorum : D
yap bakalım seninki nasıl olacak.
Tesekkur ederim cok aciklayici olmus. Deneyip sonucu yazicam. Cok cok sag ol.![]()
canım ben önce soğanı kavuruyorum. pembeleşince kıymayı içine atıyorum. kıymayı da iyice kavuruyorum. kavururken içine baharat (karabiber, kekik, pulbiber vb.) atıyorum kıyma kokusunu sevmediğimden. kıyma suyunu salıp çekiyor. suyunu çekince salçasını koyuyorum. karıştırıyorum. sonra içine bezelyeleri atıyorum. iyice bir karıştırıyorum ve bir kenarda kaynattığım suyu ekliyorum bezelyelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar. sonra en kısığa getiriyorum ocağı. tenceremin kapağını kapatıp yarım saat kadar arada karıştırarak pişiriyorum. genelde bezelyeler güzel pişince buruşuyorlar. pişmeye yakın da tuz ekliyorum. bu kadar.
eğer patatesli yapacaksan, bezelyeler tam pişmeden patatesini doğra içine, zaten patates çabuk pişiyor. bezelyeler pişince onlar da pişmiş olur.
ben çok iyi yemek yapamam ama şimdiye kadar problem olmadı bezelyemde.
he bu arada benim düdüklüm yok normal tencerede yapıyorum. düdüklü için tarifini bilmiyorum : D
yap bakalım seninki nasıl olacak.