• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün PCO olduğumu öğrendim ya çoçuğum olmazsa evlenince morlm çok bozuk:((

_AH_

AyŞe<3HaSaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
785
40
118
Arkadaşlar bi sene öncesine kadar tam zamannda gelen bi adetim vardı hep derdim ne güzel tam zamanında geliyo diye hep şimdi 2 haftadan fazla geç geliyor 3 kere doktora gittim en son bugün öğrendim pco olduğumu ve çok şaşırdım üzüldüm hiç beklemiyordum böyle bişeyi çünkü adetim iki hafta geçiyordu en fazla ysmn dye bi hap verdi 6 kutu kullan gel dedi bugun o kadar moralim bozuldu ki ağladım bile ya çocuğum olmazsa diye çok korkuyorum arkadaşlar şuan evli değilim ama evlenince pco da çocuk sahibi olmak çok mu zor pco olupda çocuk sahibi olan varmı lütfen bilgi vern bana:14:

Merhaba bu konu içinn endişelenmek için çok erken siz doktorunuzun verdiği tedavilere uyunuz başka bir önleme gerek yok zaten takibe girmiş oldnuz. Sevgiler

arkadaşlar bi sene öncesine kadar tam zamannda gelen bi adetim vardı hep derdim ne güzel tam zamanında geliyo diye hep şimdi 2 haftadan fazla geç geliyor 3 kere doktora gittim en son bugün öğrendim pco olduğumu ve çok şaşırdım üzüldüm hiç beklemiyordum böyle bişeyi çünkü adetim iki hafta geçiyordu en fazla ysmn dye bi hap verdi 6 kutu kullan gel dedi bugun o kadar moralim bozuldu ki ağladım bile ya çocuğum olmazsa diye çok korkuyorum arkadaşlar şuan evli değilim ama evlenince pco da çocuk sahibi olmak çok mu zor pco olupda çocuk sahibi olan varmı lütfen bilgi vern bana:14:

Merhaba bu konu içinn endişelenmek için çok erken siz doktorunuzun verdiği tedavilere uyunuz başka bir önleme gerek yok zaten takibe girmiş oldnuz. Sevgiler

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim..Bu hap korunma hapı değilmi pcoyla ne alakası var peki?

Adetlerinizi duzene sokup hormonlarinizi duzenleyecek.

meraba aytun hanım iki buçuk yıllık evliyim polikistik over hastasıyım. 1 yıldır çocuk düşünüyorum çocuk düşündüğüm ilk zamanlar hastahaneye gitmiştim hergangi bi sorun varmı diye doktor baya test yaptı muayne etti herşey normal bi sorun yok 9 ay sonra olmassa tekrar gel demişti. iki ay önce tavsiyeler üzerine başka bi doktora gittim. hiç bi test yapmadan polikistik over oldugumu soyledi ben o zaman öğrendim. yumurta tembelliği var tedaviye başlamamız lazım dedi. daha önceki doktor herşey normal yumurtalıklarda sorun yok demişti hatta daha başka doktorlara gittiğimdede aynısını söylemişlerdi ama pco oldugunu kimse söylemedi. benim anlamadığım 1 sene önce yumurtalar normalken bi anda temleşirmi hatta folüküller hiç büyümez mi?cevabınız için şimdiden teşekür edrim..

merhaba polikstik over zaten var olan bir durumdur sonradan belirmez ama tanı konulmasında bazen yanlışlıklar yapılmaktadır. sizi mauyene etmediğim için bir şey söylemem zor. tavsiyem çocuk da istediğiniz için üreme-tüp bebek uzmanı doktorlarla görüşmeniz yönünde olacaktır. sevgilerimle

meraba aytun hanım iki buçuk yıllık evliyim polikistik over hastasıyım. 1 yıldır çocuk düşünüyorum çocuk düşündüğüm ilk zamanlar hastahaneye gitmiştim hergangi bi sorun varmı diye doktor baya test yaptı muayne etti herşey normal bi sorun yok 9 ay sonra olmassa tekrar gel demişti. iki ay önce tavsiyeler üzerine başka bi doktora gittim. hiç bi test yapmadan polikistik over oldugumu soyledi ben o zaman öğrendim. yumurta tembelliği var tedaviye başlamamız lazım dedi. daha önceki doktor herşey normal yumurtalıklarda sorun yok demişti hatta daha başka doktorlara gittiğimdede aynısını söylemişlerdi ama pco oldugunu kimse söylemedi. benim anlamadığım 1 sene önce yumurtalar normalken bi anda temleşirmi hatta folüküller hiç büyümez mi?cevabınız için şimdiden teşekür edrim..

merhaba polikstik over zaten var olan bir durumdur sonradan belirmez ama tanı konulmasında bazen yanlışlıklar yapılmaktadır. sizi mauyene etmediğim için bir şey söylemem zor. tavsiyem çocuk da istediğiniz için üreme-tüp bebek uzmanı doktorlarla görüşmeniz yönünde olacaktır. sevgilerimle

cevabınız için teşekür ederim. şuan gittiğim doktor tüp bebek doktoru.

Adetlerinizi duzene sokup hormonlarinizi duzenleyecek.

Aytun hn. Merhaba. Bekarim 24 yasindayim Bende bir yil önce Tüylenme sorunuyla doktora basvurdum hormonlarima bakıldı hormonlarimin normal oldugu söylendi ultrasonla bakip pko tanisi kondu 3 4 ay sonra tekrar gittim buyumemiş ayni büyüklükte dedi doktor. En son Yaklasik 5 ay önce gittim kistler görünmüyor zaman zaman kayboluyor dendi. Adetlerim duzenliydi ancak 6 ay önce gecikme oldu yani 35. Gun adet oldum. bu ay da gecikti 36. Gun adet oldum zaman zaman agrim oluyor kistlerle mi alakalı ayrica cocuk sahibi olup olmayacagim anlasilir mi çocuk sahibi olamamak korkutuyor beni :( doktor sadece takip edicez dedi yani bu durumda tedavi gerekir mi? tek secenek takip etmek mi ? Bu kistlerle mi yasiycam ömür boyu :(((

Merhaba polikstik over hastalarında kısırlık sorunu 1. Sırada değildir. Yani her pco durumunu yaşayan çift tüp bebek yaptırmaz. Bunu şimdiden size söyleyebileceğimiz bir test yok. şikayetlerinize yönelik tedavileriniz yapılır vakti geldiğinde çocuk isteminizle ilgili sorun yaşarsanız yardımcı tedavilere başvurulabilir. Sevgiler.

aytun hn. Merhaba. Bekarim 24 yasindayim bende bir yil önce tüylenme sorunuyla doktora basvurdum hormonlarima bakıldı hormonlarimin normal oldugu söylendi ultrasonla bakip pko tanisi kondu 3 4 ay sonra tekrar gittim buyumemiş ayni büyüklükte dedi doktor. En son yaklasik 5 ay önce gittim kistler görünmüyor zaman zaman kayboluyor dendi. Adetlerim duzenliydi ancak 6 ay önce gecikme oldu yani 35. Gun adet oldum. Bu ay da gecikti 36. Gun adet oldum zaman zaman agrim oluyor kistlerle mi alakalı ayrica cocuk sahibi olup olmayacagim anlasilir mi çocuk sahibi olamamak korkutuyor beni :( doktor sadece takip edicez dedi yani bu durumda tedavi gerekir mi? Tek secenek takip etmek mi ? Bu kistlerle mi yasiycam ömür boyu :(((

Back
X