Hdp de bire bir eli kanlılar dağdan inenler var hdp li olduğunu bilseydim sizi kayle alıp bukadar konuşmazdım size Türkiyeden ekmek çıkmaz en iyisi dağa çıkın zira bu memleket Ak partisiyle chp siyle mhp siyle bizim aslada sizin olmuycak
hahah hdpli degilim, daha once akp ye oy verdim, son 2 secimdir chp ye veriyorum. beni yine
kayle alacak misinz? buna cok ihtiyacim var acikcasi.
neyse yahu. guzel bir gundu, ucak beklerken iyi geldi zaman cabukcak akip gitmis. umarim, guzel konusmalar da yaptik. kimi insanlar hakatten iletisime acik, kimileri kapali. acik insanlar bize bir sey kattiysa, biz onlara bir sey kattiysak, bir kac bilgi edindiysek, ne mutlu bize.
velhasil, Kadinlar Kulubunun guzel insanlari, hic bir sey gorundugu gibi degildir, ne ben sizi tanimiyorum, ne de siz beni tanimiyorsunuz. ilginc bir gunde fikirleri paylasmis olduk. amacimiz kimseye haksiz oldugunu ispatlamak degil, kimseyi uzmek degil. yalnizca ulkemizi hepimiz cok dusunuyoruz. akp lisi de dusunuyor inanin, belki yanlis dusunuyor, belki bilgi eksikligi var. ulke her ne kadar son sanslarini kacirmis olsa da, belli mi olur, osmanli'dan cikan son bir subay gibi yeni bir adam cikar. Belki de cikmaz.
hayat kisa, kuslar ucuyor demis sair. Hayatimiz gercekten kisa, keyif almaya ihtiyacimiz var. Ulke icin endiselenmek guzel, fakat gercekten ulkemizin kahir ekseriyeti, kendisi ici ndahi endilesenmiyor.
Umitsizlige kapilmayin, burada, "monroe" nickli yazar var sanirim, onun gibi, siyasete hakim, jargona hakim, bilgili, kulturlu bir cok yazar var. Bir ulkenin standardini kadinlar belirler. kadinlarimiz, hic olmadigi kadar politik. hatta yaygin yanlis kaninin aksine, erkeklerden daha politik, hep soylerim, biz erkeklerin, yani xy kromozomlularin, xx kromozomu karsisinda pek sansi yok. kadinlar, mesele fikriyata gelince, aslinda "mermiye kafa atiyor." biz erkekler, daha cok gunu kurtariyoruz. hepimizi yetistiren bir anne degil mi neticede? bu guzel bir sey. bu, umidimizi arttiriyor.
Bu ulke bir gun kaybetse bile, yenisini kuracak olanlar da bizleriz. Bu ulkeden umidimizi kessek dahi, "yeni ulkeyi" de biz kurabiliriz.
O yuzden,
hayattan keyif alin,
keyif verin,
keyifsiz ne birlik olur , ne dirlik.
once keyfiniz iyi olsun,
sonra ulkeyi degistiririz.
herkese iyi pazarlar,
ne kadar surc-u lisan ettiysek affola.
neticede, "ettensin piliz, torki$ eyirlayns bording ov-fayv, to - istanbul - pessincirs ar kayndli requestid to bording hall" denildi mi, bize ayrilan sure biter : )