bugün tamponlarım çıktı ama nefesalamıyorum lutfen cevap yazın

Fountain

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
3.199
119
163
korkuyorum neden dıye burun ıcıne bır su sıkıcam bu aksam baslıycam ama nefes alamamak benı korkuttu

canım maalesef içindeki şişlikler inene kadar böyle... benim 13. günüm ve son üç gündür biraz biraz alıyorum... ama senin daha kısa sürebilir, bünye ve yapılan işlemle de alakalı.

geçmiş olsun.

benım 1 ay oldu hala burnum tıkalı ıcınde kabuklar oluyor o dusunce rahatlıyorum..ama ılk gunler bende nefes alamadım hatta dudaklarım kurumuştu agızdan nefes almaktan ve çatlamıştı
panik yokk merak etme normal bı durummm:52::52::52::52:

ben ilk günden bu yana çok rahat nefes alıyorum ilk 2 ay kullandım deniz suyunu fısfıs klimalı ortamda çok kuruyor korkma normal daha çok yeni zamanla düzelicek fısfısa devam çok sıcak çok soğukta durma kuruma yapıyor cnm :13:

inanın suan oyle sevındım kı anlatamam korkmuştum..arkadaslar tesekur ederım benı yanlız bırakmayın aklıma takılanlarıı sorayım..
cok agzım kurudu cok yorgun hıssedıyorum kendımı yemek yıyorum ama az yanı malumunuz zor oluyor

kızlar ben 10 gun ızın almıstım ıse donebılır myım bılmıyorum..bugun 4.gun alcı cıkınca rhatlama olur mu acaba...

denız tuzuu dedıgınız buyuk serum sısesınde beyaz bır su verıldı sırınganın ıgnesını cıkarıp sıkmaya basladım burnumun ucundan ıcerı ama cok yukarıya sıkamıyorım nasıl sıkıyorsnuz yazarsanız sevınırım..

ya ben nefes alamamk amelıyat burnum nasıl olck dıye deprsyona grdım sanırım aglasam aglayamıyorum korkuyorım ıste

Son düzenleme:
kızlar ben 10 gun ızın almıstım ıse donebılır myım bılmıyorum..bugun 4.gun alcı cıkınca rhatlama olur mu acaba...

denız tuzuu dedıgınız buyuk serum sısesınde beyaz bır su verıldı sırınganın ıgnesını cıkarıp sıkmaya basladım burnumun ucundan ıcerı ama cok yukarıya sıkamıyorım nasıl sıkıyorsnuz yazarsanız sevınırım..

ya ben nefes alamamk amelıyat burnum nasıl olck dıye deprsyona grdım sanırım aglasam aglayamıyorum korkuyorım ıste

canım öncelikle cok geçmiş olsun.daha cok yeni burnun ve cok normal bunlar panik yapmana gerek yok sabırr her zaman burun olayında sabırla ve azimle beklemek lazım ayrıca bilmiyorum ama senin burnuna plastik plakalar varmı içinde tanpon cıktından 1 hafata soonrada onları alıyolar esas o zaman nefes alman daha rahatlar ama şu var içi iştir ve ödemler yavaş yavaş iner her gecen zaman daha cok rahatlıyacaksın ve bünyeye bağlı bi durumdurda herkesde aynı olmaz şişklerin inme süresi sadece şunu düşün derim 1 kaç ay sonra aynaya baktığın daha mutlu olacağını hiç kolay bişey değil cok iyi biliyorum aynı şeyleri bende yaşadım kolay değil ama zaman herşeyin ilaçıdır canım cok geçmiş olsun kafana bunları cok takma doktorunun dedikleri yap ve bol sıvı tüket ..

bana deniz suyu spreyi vermişti öyle şırınga falan yok ucu var sivri burnuna hafifçe sokup fısfıs 2 kere günde 6 kere ilk haftaydı ama korkma normal deniz suyu sık gitsin rahatlarsın :13:

evet burnumda alçı var çarşamba gunu cıkaracaklar..onlar cıkınca ıns nefes alıırım o gune kadar ..
birşey soracagım arada bır esneme gelıyor tutuyorum kendımı bısey olur mu acaba..yemek cok yıyemıyorum gucsuz kaldım sulu beslenıyorum katı zor oluyor malum..
carsamba gunu alcılar cıkınca acaba ıse donebılecek mıyım aranızda bu sekılde ısıne donen oldu mu

bu odem sıslık bılıyorum kısıden kısıye dgısır ama ne zaman nefes alıcam cok merak edıyorum agzımdan nefes almaktan yoruldum...

Son düzenleme:
Tampon çıktığı zaman ilk bir kaç saat nefes alınabiliyor. Ancak sonra burun içinde iyileşme başladığından tekrar şişiyor ve tıkanıyor. 6 ay kesinlikle beklenmeli. 6.aydan sonra hala tek taraflı veya iki taraflı tıkanmalar varsa o zaman başarısız ameliyat denilebilir.

o dert değilde en kötüsü boğaz iltihabı . sanırım faranjit oluyor. ilk 3 hafta surekli ağızdan solunum alınması cok kötü eddiyor bogazı. ben su bile içemez hale gelmiştim. nefes alamama olayına gelincede bende kabuklar düşüyordu sanırım orda tıkama yapıyor.

Back
X