Bugün yeni bir güne uyandım (Eşim ve kv)

Babalığı kocalığı evlatlığı... Huyuna gidersen iyi koca, huyuna giderse iyi evlat, huyuna giderse iyi baba! Bana diyor ki "hayvan bile senden iyi, gel dersin gelir, git dersin gider... Ben senin evcil hayvanın değilim dedim...

ahhh ahh, sözlere bak, dövesim geldi. sen seviyorsun belli, yoksa bu kadar kafa yormazdın. ayrı kalmak işe yarar genelde, sizin kıymetinizi anlar. ayrıyken görüşürsünüz psikologla olmazsa, o da düşünür iyice hatalarını. ama aklını başına alması lazım, umarım çabuk olur :(

Bu akşam kv ile görüşüp eşimin birsüreliğine onda kalmasını teklif edeceğim. Ben ailemin yanına gidecek durumda değilim çünkü, Acaba kv ye haksızlık gibi gelir mi? Yada onu kırmış olur muyum bilemiyorum çünkü eşimin gözümde hiç değeri yok, onu düşünmüyorum.

Nasıl anlatmalıyım? Ne demeliyim, kırmadan üzmeden nasıl yaparım sizce?

Esin hastalikli gibi geldi bana,
ne demek ya herseyi annesine yetistirmek, bire bin katip anlatmak, yok yemek yapmiyorda temizlik yapmiyorda,
kalkta kendin yap ozaman delimidir nedir, sen hem calisiyorsun hem cocukla ugrasiyorsun,
Esin padisahin torunumuymus acaba ???
Ayrica annene seni sikayet etmeside ayri küstahca,
anlasilan esin asiri bencil biri, kendinden baska kimseyi düsünmüyor bu dünyada,
herseyi dört dörtlük bekliyor ama bi anlasa kendinin sifirin altinda oldugunu...

Kendini bulunmaz hint kumasiymis gibi hissettirme lütfen ona,
biraz kendine gelmesi lazim ne bu ya

yazınızı okuyunca çok üzüldüm.tartışma zamanlarında söylenen sözleri ciddiye alıp ypratmayın kendinizi onlar bi anlık öfke ile söylenen sözlerdir.kimse yoğurdum ekşidir demez herkes kendini savunur o an çünkü evet haksızım demek her yiğidin harcı değildir.önceki konularınızı okumadım daha önce ne tür sorunlar yaşandı bilmiyorum ama sinir anında söylenenleri silip güzel anıları hatırlayın.anne ki kendinden bi parça olan evladı ile anlaşmazlığa tartışmaya düşerken ,iki ayrı yaşamdan gelen ayrı ailelerde ve kültürlerde yetişen iki insanın bi arada hiç tartışmadan yaşaması mümküm mü.her zaman bozmak kolay ,yapmak zordur.yapıcı olun,soğmayın soğutmayın.huzurlu ve mutlu bi yuva için değmez mi uğraşmak,mücadele etmek.dua ile..

"Hatta dün en son "kime süsleniyorsun böyle" dedi, anneme de "kızının aklında bişey var ama ben çözemedim" demiş.

şu cümleden sonrasını okumaya dayanamadım!!

bir adam karısına bu yakıştırmayı yapabiliyorsa onun için ne desek boş..

yazık!

Aynen. Bu ne laubalilik? Ne yuz goz olma! Kocam anneme kizin bu gnkerde cok susleniyor, hayirlisi dicek. Bencede sorun kocada

eşin annesine seni şikayet ederken annesi ne diyormuş acaba oğluna.
bir değil iki değil.
bunca zaman neden dinlemiş bu şikayetleri.

Boşa demiyoruz sorun kayınvalide ya da bir başkası değil eşte biter diye

Hangimizin eşiyle tartışması olmamıştır ki ? Herkesi olur.. Ama bunu başkalarına yansıtmak hiç doğru değil..

Sürekli tek tarafı ( ailesini ) haklı bulan erkekte denge kuramaz ve evliliği çıkmaza girer

Taviz vermedikçe kayınvalide birşey yapamaz vs.

Eşinize gelince çok ilginç biri, okurken çok şaşırdım.. Kime süsleniyor ? Aklında birşeyler var çözemedim ? Bana kadın çok :53: Yatmak kalkmak mevzusu daha bi çirkin.. Ve tertipli düzenli olmanıza rağmen neden aksini anlatıyor herkese , bilemedim..

Psikolojik sorunları var sanırım , size güvenmiyor veya kendisini eksik hissediyor.. Kaldı ki ev dağınık bile olsa bunu başkalarına anlatmak yerine bir iki şeye yardım etmeli, siz de çalışıyorsunuz neticede..

Ben artık ne düşünüyorum biliyor musunuz?

"Erkek" nesli tükendi. Bunlar başka bir cins.. Adını koyar bilim insanları yakında. Umarım.

Konunuza gelince, üzülmeyin desem de, güveniniz, inancınız sarsılmış.. Şaşkınsınız, kızgınsınız..
Ama biraz zaman geçince taşlar yerine oturacak ve daha sağlıklı kararlar alabileceksiniz.
Psikolog öneriniz umarım faydalı olur.
Allah yardımcınız olsun...

Ne kadar kötü bir durum insanın eşinin arkasından bu şekilde konuşması. Normalde kol kanat germesi gerekirken, eksiklerini tamamlaması gerekirken….kişilik zayıflığı diye yorumluyorum ben bu olayı. Tartışma sonrası annesine anlatması bir de farklı anlatması. O zaman bu hayat 2 kişilik değil. Çok üzücü bir durum. Evlilik terapisti kısmen işe yarayabilir ama bu adamın kişiliğinden gelen bir durum kanımda o yüzden terapist bir noktaya kadar getirir özünü düzeltemez adamın.

Neden surekli bütün sorunlarınıza kayınvalidenizi ortak ediyorsunuz ki?
Kadıncağız sadece aranızda kalmış.
Dahası neden sorunlarınızı gidip annelerinize anlatıyorsunuz?
Evlilik cocuk oyuncağı olmus resmen elinizde. Ciddiyetsiz sacma sapan bir hal almış. Lütfen kendinize ceki düzen verip sorunlarınızı hele ki yatak oda sorunlarınızı Çarşamba pazarı gibi ortaya dönmeyecekseniz evliliğinize devam edin. Yok yapamayız biz herseyimizi şeffaf yasayacağız dıyorsanız ayrılın boyle sacma sapan evlilik olmaz...

Neden surekli bütün sorunlarınıza kayınvalidenizi ortak ediyorsunuz ki?
Kadıncağız sadece aranızda kalmış.
Dahası neden sorunlarınızı gidip annelerinize anlatıyorsunuz?
Evlilik cocuk oyuncağı olmus resmen elinizde. Ciddiyetsiz sacma sapan bir hal almış. Lütfen kendinize ceki düzen verip sorunlarınızı hele ki yatak oda sorunlarınızı Çarşamba pazarı gibi ortaya dönmeyecekseniz evliliğinize devam edin. Yok yapamayız biz herseyimizi şeffaf yasayacağız dıyorsanız ayrılın boyle sacma sapan evlilik olmaz...

Eşim yapıyor bunu, annesine herşeyi anlatmakla kalmıyor, annemi arayıp beni şikayet ediyor! Çözemediğim, içinden çıkamadığım için buraya döküyorum içimi... Yardım istedim ne yapmalıyım diye? Ben şeffaf değilken, karşı taraf şeffaf ise ben ne yapmalıyım? dedim sadece....

Yaşadığınız durum çok zor, zor olmasının yanında kalbende acı çekiyorsunuzdur.
Duyduklarınız gerçekten yaralayıcı.
Eşiniz sizden şüpheleniyor üstelik.
Bunu neye dayanarak yapıyor acaba ?Kafanızdakinin ne olduğunu düşünüyor ?
Belkide şüphe değil kendi yaptıklarını-yapacaklarını örtbas etmek için böyle cümleler atıyor ortaya.

Hakaret ettiği zaman sizin tepkiniz ne oluyor ? Şiddet var mı peki ?

Uzman terapistini düşünüyorsanız ve önerecekseniz önce araştırmalısınız hangisine gideceğinizi.
En azından havada kalmaz sözünüz. Eşiniz gelmese bile siz gidip danışırsınız.

Back
X