Bugüne odaklanamıyorum.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Bir erkek arkadaşım var. 2 seneyi devirdik. Ailesi de, ailem de ilişkimizi onaylamıyor. Onun ailesi ben evlenmek istemediğim için bana cephe aldı, benim ailem ise bir iki kez büyük kavga ettiğimiz için ona cephe aldı. Onaylamamanın yanında kimse ayrılın vs demiyor, yokmuşuz gibi devam ediliyor.

Bu arada üniversite zamanında tanıştık. O mezun olunca ailesinin yanına döndü. Açıkçası ben hiç böyle olacağını düşünmüyordum. Bu durum çok kafamı karıştırıyor. Buradaki kurulu düzenini yıkıp gidip başka şehirde hayatını yeniden kurması canımı sıktı. O dönem ayrıydık, o yüzden böyle yaptığını söylüyor, ama dönmek için de bir çabası yok. İş de buldu zaten. Döneceğine ihtimal vermiyorum. Her zaman orada olmak istemediğini söylüyor, ben de "hayatını orada geçireceksin, alış" falan dediğimde ise "istemediğimi biliyorsun" deyip kestirip atıyor. Ben "yanında olmak istiyorum" ya da "tecrübe kazanıyorum bu işimde, ileride değiştireceğim. Beraber olacağız" gibi cümleler bekliyorum. Hata mı bu?

Evet bugün onunla mutluyum. Ama sonu yok. Yani yarın ne olacak, yanımda olmadığı için yine bitecek ilişki. Kendi kendime bugünden bitirmek istediğim oluyor. Aramızda hiçbir elle tutulur sorun yokken bitirmek istemiyorum. Sonuçta bugün burada olsa bir şey değişmeyecek bizim için, gezmeye eğlenmeye devam edeceğiz. Ama ya bir kaç sene sonra da dönmezse? Her şeye sabredip her zorluğa katlanıp sonra da elimde bir şey olmamasına katlanamam.

Hiç bir sorunumuz yok ama önümü de göremiyorum. Ben onun yaşadığı yere gitmem. Benim burada kurulu düzenim var, o da düzenini burada kurmalıydı derken yanlış mı düşünüyorum? Onu gerçekten suçluyorum ve bu ona içten içe kin gütmeme sebep oluyor.

Sizce ne yapmalı bu durumda?

Geç olmadan konuş canım..
Ama ayrılığı göze al.

Zaten kendin de demişsin sonu olmayan birşey istemiyorum diye.

Açık açık sor sonu olacak mı bu ilişkinin diye..Bir planın var mı benimle ilgili de.
Erkekler çok bencil-insanlar bencil aslında- kendini düşünmediğin sürece onun seni düşüneceğini zannetmiyorum.

neden sizin kurulu düzeninize ayak uydurmak zorunda?

güzel şeyler söylesin işimi değiştireceğim :53:desin istiyorsunuz da neden bunları siz demiyorsunuz.

ekmeğimiz neredeyse orada olalım yeter ki yanında olayım gibi destekleyici, aşk dolu sözleri etmek kadına daha çok yakışır bence..

hep karşı taraftan beklememek lazım.

Ama ayrılığı göze al.

Açık açık sor sonu olacak mı bu ilişkinin diye..Bir planın var mı benimle ilgili de.
Erkekler çok bencil-insanlar bencil aslında- kendini düşünmediğin sürece onun seni düşüneceğini zannetmiyorum.

Ben de aynen bu şekilde düşünüyorum.

Muhtemelen ayrılıkla sonuçlanacak bu durum.

Belirsizlikten iyidir tabii.

neden sizin kurulu düzeninize ayak uydurmak zorunda?

güzel şeyler söylesin işimi değiştireceğim :53:desin istiyorsunuz da neden bunları siz demiyorsunuz.

ekmeğimiz neredeyse orada olalım yeter ki yanında olayım gibi destekleyici, aşk dolu sözleri etmek kadına daha çok yakışır bence..

hep karşı taraftan beklememek lazım.

Çünkü biz benim olduğum yerde tanıştık. Onun da düzeni buradaydı 8 senedir. (Okulu uzun sürdü, tamamı üniversite dönemi.)

Annemi yalnız bırakıp başka bir yere gidemem, ne şimdi ne on sene sonra.

Düzenini değiştiren, hatta sıfırdan yeniden kuran o. Ben değilim ki ayak uydurayım.

Ki benden ayak uydurmam istenmiş de değil, hani benim düşüncelerim tamamen.

Bana haksızlık edilmiş gibi hissediyorum.

Ama ayrılığı göze al.

+1
Şimdi sorun yok o yüzden ayrılık anlamsız desende birkaç sene içinde sana hiç bir söz vermediğini söyleyip haklı duruma düşebilir yakın zamanda onunla konuşmazsan. Hem çiftlerin yakın zamanda evlilik fikri olmasa bile gelecek planlarını konuşması gerekli.

Yani ister 8 sene olsun ister 18 sene olsun bir erkek ekmeğini başka yerde kazanıyorsa bence bayanında onun yanında olması gerekiyo (Kendi fikrim)
Sonucta onun ailesi orda o sadece okulunu orada okumuş,siz eger annenizden ayrılmak istemiyorsanız o zaman ömür boyu annenizin yanında oturun,o zaman zorunuza gitmesin onun bu kararı.
Ama şunu derim ki eğer araya şimdiden bu tür problemler giriyorsa yarın öbür gün iş için şehir değiştirmek zorunda kaldıgınızda siz sorun cıkartırsınız.O yüzden şimdiden halledin bir sonuca ulaştırın derim...

Erkek duzenini nerede kurabiliyorsa kiz onunla gitmeli diye dusunuyorum. Ben gitmem o gelsin cok bencilce bir dusunce . Sonucta tanisilan yerin onemi yok. onemli olan erkegin ekmek buldugu yer. Evlenince de gitmek ozorunda kalabilirsin. Kocana ben gelmiyorum diyip bosanmak normal olmazdi heralde .

Bence buradaki sıkıntı yer meselesi değil..
Adam evlenmek istese kendi der zaten ben geleyim ya da düzeni kurdum sen gel diye..
O zaman bu konular konuşulur.
Fakat evlilikten dem vurmuyor bu arkadaş. Asıl mesele bu diye anladım ben :ssz:

+1
Şimdi sorun yok o yüzden ayrılık anlamsız desende birkaç sene içinde sana hiç bir söz vermediğini söyleyip haklı duruma düşebilir yakın zamanda onunla konuşmazsan. Hem çiftlerin yakın zamanda evlilik fikri olmasa bile gelecek planlarını konuşması gerekli.

Biz daha önce konuşmuştuk üstün körü de olsa.
Hala ağzını aradığımda "geleceğimiz için" bla bla.
Adam gibi konuşmam gerek.

Yani ister 8 sene olsun ister 18 sene olsun bir erkek ekmeğini başka yerde kazanıyorsa bence bayanında onun yanında olması gerekiyo (Kendi fikrim)
Sonucta onun ailesi orda o sadece okulunu orada okumuş,siz eger annenizden ayrılmak istemiyorsanız o zaman ömür boyu annenizin yanında oturun,o zaman zorunuza gitmesin onun bu kararı.
Ama şunu derim ki eğer araya şimdiden bu tür problemler giriyorsa yarın öbür gün iş için şehir değiştirmek zorunda kaldıgınızda siz sorun cıkartırsınız.O yüzden şimdiden halledin bir sonuca ulaştırın derim...

Ben de ekmeğimi burada kazanıyorum o takdirde, ki ondan uzun süredir çalışıyorum. Demek istediğim buradaki evinde-kendi eviydi yine, hatta kira bile değildi- devam edebilirdi, işini bu şehirden de çok rahat bulabilirdi. Ailesinin olduğu şehirde olması değil sıkıntım, bana dese ki "ailemden dolayı buradayım" amenna, ağzımı açıp tek laf etmem. Ama ben bir sene sırf o şehirden ne kadar nefret ettiğini dinledim resmen, afalladım haliyle.

Erkek duzenini nerede kurabiliyorsa kiz onunla gitmeli diye dusunuyorum. Ben gitmem o gelsin cok bencilce bir dusunce . Sonucta tanisilan yerin onemi yok. onemli olan erkegin ekmek buldugu yer. Evlenince de gitmek ozorunda kalabilirsin. Kocana ben gelmiyorum diyip bosanmak normal olmazdi heralde .

Ben size katılıyorum. Ama şöyle, örneğin evlenilecektir kadın ev hanımıdır, gider o zaman.
Ama bizde evlilik planı yok, ben istemiyorum her şeyden önce.
E benim de işim var burada, o da çok rahat iş bulurdu.
Yaptığına "bizim aramız kötüydü, ondan çektim gittim" diye kılıf uyduruyor.

Ben calisan yada calismayan bayanin farkli oldugunu dusunmuyorum. sonuc olarak sende orada is bulabilirsin. Ki genelde kiz erkegin yasadigi yere gider. Ben boyle dusunuyorum canim :)

Back
X