Bugünkü skandal cuma hutbesi: İş güvenliğinde aşırılık Allah'a güveni sarsar.

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
İstanbul Müftülüğü'nden skandal cuma hutbesi: İş güvenliğinde aşırılık Allah'a güveni sarsar.

İstanbul Müftülüğü’nün bugün tüm camilerde okutulmak üzere hazırladığı Cuma Hutbesi’nde iş cinayetlerini önlemek için alınacak tedbirlerde ‘ölçülü olunması’ vurgusu yapıldı.

Hutbede, “Bu husustaki aşırılık Yüce Allah’a güveni sarsan bir davranış haline dönüşür” ifadelerine yer veriliyor.

Müftülüğün internet sitesinde yer alan, ‘Hayat, tedbir ve takdir’ başlıklı hutbede, iş kazalarında insan unsurunun etkin olduğu, tedbirsizliğin acı sonuçlarının yürekleri yaktığı belirtilirken, “Tedbirler alınarak yapılan işlerde sorunların ortadan kalkacağı veya en aza ineceği kuşkusuzdur” deniliyor.

Hemen ardından ise ‘bela ve musibet’ olarak tanımlanan iş cinayetlerinin temelinde sorumsuz davranışlar ve yanlış kader anlayışı olduğu ifade edilse de tedbirde aşırılığın ‘Allah’a güveni sarsan bir davranış’ haline dönüşeceği gerekçesiyle ölçülü olunması isteniyor. habersol

Neresi skandal bunun Allah aşkına.Sadece küçük bir kısmı kesip buraya haber yapmak hangi mantığa sığıyor.Hepsini okundu mu bu yazılanların.O 2 gr beyinleriyle her şeyi yanlış anlayıp kopyala yapıştır haber satanlardan tiksiniyorum.Skandalı göstersinler bana nerede?

Tedbir yok ,fıtrat var.
Keşke müftü bununla ilgilide bir çift laf etse.
Unutulmasın ki Allah'tan korkulmalı mevkiiler geçcidir.Gerekirse kaybetmeyi göze alıp doğruları söylemeli din adamları,kişilerden korkmamalı.

Siz okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz şaka mı yapıyorsunuz anlayamadım? Güvenlik tedbirlerinde fazla tutucu olmak Allah'a güveni sarsar ne demek? Kaderci olun, iş güvenliği diye üzerimize fazla yüklenmeyin Allah'a güveniniz sarsılır sonra aman ha. Tevekkül diye bir şey var oysa söyledikleri dinle bile çelişiyor.

bülent Ecevit döneminde 90 koruma varken

1500 kişilik dev bir koruma ordusu var!

Başbakanlık’ta görev yapan korumaların sayısı ise 1500
200 yakın koruma Erdoğan’ın etrafında etten duvar örüyor. Başbakanlık’ta görev yapan korumaların sayısı ise 1500
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın korumasının, önceki başbakanlardan çok farklı olduğu, en fazla koruma ve teknik cihazların Erdoğan’ın güvenliğinde kullanıldığı anlaşıldı. Süleyman Demirel, Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller’in de aralarında bulunduğu başbakanlar, şoförle birlikte 8 kişi tarafından korunurken, Erdoğan’ın güvenliği için her birinde 40 kişi olmak üzere 5 ayrı ekibin görev yaptığı belirtildi. Toplam koruma sayısı ise 1500…
40 kişilik 5 ekip
Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Başbakanlık koruması da yeniden yapılandırıldı. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü oluşturuldu. Başbakan Erdoğan’ın koruması şöyle yapılıyor: Koruma için 5 ayrı ekip bulunuyor. Her ekipte 40 kişi görev yapıyor. 5 ekipten birisi devamlı İstanbul’da bulunuyor. Başbakan gitsin ya da gitmesin İstanbul’da 40 kişilik ekip her zaman hazır bekletili-yor. Her ekip günaşırı görev yapıyor. Koruma Müdürlüğü’nün başında bir Emniyet Müdürü bulunuyor. Her ekipte ise Emniyet amiri görev yapıyor.
12 yakın koruma var
40 kişilik bir ekipten 12 kişi yakın koruma olarak görev yapıyor. Bunların altında son model Amerikan cipleri bulunu-yor. Yakın korumadaki üç aracın dışında, özel harekatçı polislerin bulunduğu 4. araç ise Başbakan’ı biraz daha uzaktan izliyor. Her ekipte “bomba” uzmanları, sinyal bozucu jammer cihazları olan araçlar yer alıyor.
Eskiden nasıldı?
Daha önce Başbakanlık koruma görevinde bulunan bir yet-kili, şimdiki önlemlerle önceki başbakanlar için alınan güvenlik önlemlerinin çok farklı olduğunu söyledi. Aynı yetkili şöyle konuştu: “İllere gidildiğinde farklı, Ankara’da farklı önlemler alınıyordu. Ankara dışındaki programlarda, özel harekat ekipleri çevre önlemi de alıyordu. Bu kadar gelişmiş araç-gereç de zaten yoktu. Bugünkü önlemler hayli abartılı.”
150’den 1500’e çıktı
8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde önemli görevde bulunan bir polis şefi, “Bizim dönemimizde Başbakanlık koruma kadrosu 150 kişiydi. Bu sayıya bina, konut ve çevrede görev alan resmi üniformalı polisler de dahildi. Başbakanın yakın korumasının tamamı 26 kişiydi ve bunlar vardiyalı olarak görev yapıyorlardı. Bugün ise bu sayı bildiğim kadarıyla 1500’ü buluyor. Bunun da yaklaşık 200’ü yakın koruma hizmetinde. İnanılmayacak bir sayı” dedi. Eski Başbakanlar’dan Bülent Ecevit döneminde ise yakın koruma sayısı 90’dı.
Saygı ÖZTÜRK / ANKARA

camii tam karşımda, ses dışarı veriliyor burda, hutbelerde bazen duyduklarımdan sonra hutbelere şaşırmayı bıraktım, genelde de güncel konulara değiniyorlar zaten, son zamanlarda maden kazalarından sonra işçi güvenliği konusu gündemde biliyorsunuz (gerçi gündemden düştü ama tamamen unutulmadı)

islamda şu vardır önce tedbir sonra takdir ama tedbiri abartmak bencede doğru değil ne yani Allahım ben sana güvenmiyorum kendi başımın çaresine bakarım der gibi. unutmamak lazım sebepler yalnızca birer perdedir..

E madem öyle, hiçbir şey yapma? Allah'a güvenmiyor musun yoksa? Yani bu durumda tedbiri abartanlar hiç güvenmiyor, sen ne oluyorsun bari, orta derecede mi güveniyorsun? Birazını ben yapayım da Allah için yardım etmesi kolay olsun mu diyorsun? Sen ne dediginin farkında da degilsin.

Madem dine inanıyorsun, dinde ''sünnetullah'' diye bir şey var, git ögren bence sen onun ne oldugunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…