bugünlerde çok uyuyorum

Nazli Altin Oran

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
2.380
4.642
658
Diğer
normalde 8 saat uyuyan ben stresliyken 10-11 saat uyuyorum ,hergün saatimi kuruyorum ama ölü gibi hissettiğimden kalkamıyorum bir türlü , halsiz uyandığım için gün verimsiz geçiyor ,, böyle sıkısık bir dönemde 8 saat uyku bile çok iken ben bu uyuşuklukken ne yapacağım bilmiyorum ,,klasik yöntemdir ,, kahveye sardım ama hiiçbir işe yaramadı ,, ne önerirsiniz ??

Evet bende. Sıkınıtı acayip uyku yapıyor. En başta sizi uyutan sıkıntı yaratan düşüncelerden kurtulmak lazım. Kafanızı rahatlatmak yani. Sizi meşgul edecek bir uğraş bulmanızı tavsiye ederim.

yapmam gereken çok iş var , sıkısık bir donem ,, masa başında çalışıyorum uykum gelmesin diye oturur vaziyette uyuyakalıyorum bu sefer ..saat 10 dan sonra gözümü açamıyorum çok fena bi durum.. ilacı olsa içsek uyumasak ne güzel olur

haftasonları da ben öyleyim,uykuma acaip düşkünüm zaten,haftasonları çalışmıyorum 11 e kadar yatıyorum bazen 12 bile oluyo,haftaiçi nin yorgunluğu sanırsam benim ki,seni çok iyi anlıyorum bazen üstüne bi ağırlık çöküyo insanın kalkası gelmiyo,eşim de aksi gibi bi pazar evde ama 9 buçuk 10 gibi ayaktadır allahtan kahvaltıyı hazırlar,gazetelerini alır da ben rahat rahat uyurum:))nescafe değil de Türk kahvesi benim uykumu açıyo bence denemelisin...

çok uyumak depresyon belirtisi olabiliyor, ruh halinle ilgili olduğunu düşünüyorum kendin de belirtmişsin. Önerim sana iyi gelen şeyleri dene ve kendini mutlu etmeye çalış :)

herkes aynı sıkıntıyı yaşar canım stresli ya da morali bozuksa uyudukça uyur
bünye moral bozuk olunca zayıf düşüyor sanırım
moralini yüksek tutmaya çalışacaksın başka çıkar yolu yok gibi.

ben tesadüfen bulduğum yöntemi söliyim.çocuğumun gece uykuları düzensiz olduğu için ben de çok geç kalkıyorum.eğer 7-8 saatten fazla uyursam yani 10-11 saat kadar bi türlü kalkamıyorum ölü gibiyim.ama bazen 5-6 saat sonra kalkmak zorunda kalıyorum ve çok dinç kalkıyorum.sen de öle bi denesen.mesela gece 5-6 saat uyu bak bakalım kalkabilecekmisin.kalkamazsan uyu gitsin güzelleşirsin :hulya:

bugun saati kurdum 7ye ama kalkamadım off salonda yatıcam bakalım belki kalkarım babam 7de işe gidiyor annem de kalkıyor onların gürültüsü uyandırır belki CADIARZU

niyeyse bende sürekli yorgunum nekadar uyusamda sürekli uykum geliyor. ama hamileliğimden öncede böyleydi doktor kansızlıktan demişti.

Halsiz olmanın bir kaç nedeni var,
en başta havadan olabilir ki bu dönemlerde çoğu kişide oluyor,
onun dışında demir eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir.
Bendede demir eksikliği var 10-12 saat bile uyuduğum olur özellikle haftasonları. mirmirmirmir mirmirmirmir

Uykuya düşmenin aslında bir çok nedeni olabilir. Kullandığın ilaçlar, bahardan yaza geçiş dönemleri, gün içinde aşrı yorulman veya ruh halinde çelişkili gelgitler..Bunların bir çoğu etken olabilir. Son dönemlerde özel hayatında değişiklikler veya sorunlar yaşamış ise uykuya düşme nedenlerinden biride olabilir..

bence kanini alsin doktor baksin...demir eksikligi oldugu zaman nerde olursa olsun insan uyuyormus..bunu benim arkadasim yasadi...cokkk yorgun halsiz oluyormus...demir hapi alirsin ..hemen farkedersin...

sınav zamanı falan herhalde :) ya da aşırı stres, havanın nem dengesi de malum...

bugünlerde aynı dertlerden muzdaribim uyku düzenim alt üst olmuş durumda...

kahve falan sökmediği zaman redbul yapıyorum (çok sık değil tabii, bir sınav dönemi boyunca en fazla iki kutu içmişimdir, tadı iğğğrenç) :) tabii ara uykulardan kaçınıyorum, uyudukça daha çok baş ağrısı ve halsizlik yapıyor... kendimi zorla sabah erken kaldırıyorum vs vs.. yani çok uykum olsa da sürünsem de aynı saatte yatıp (genelde 2-3ü buluyor ertesi gün sınav varsa daha da geç) ama sabah da kalkabildiğim kadar erken kalkıyorum...

o yüzden adrenalin salgılayacak bişeyler lazım... ya soğuk şok duş, heyecanlı bir şeyler, eğlenceli bir şeyler bilmiyorum ki, kişiye göre değişir.. adrenalin gerçekten güzel uyku açıyor...

not: bir de miden sağlamsa ve tok karnınaysan bir çay kaşığı kahvenin üzerine kola koymayı dene... tadı çok güzel oluyor ama kafein bombası malum çarpabilir :)

eger kansiz demir ekesikligi fln gibi bi problemin yoksa sunu deneyebilirsin.. Vucudumuz icin gerekli olan uyku NREM denen uykudur ama buna gecis suresi uzun surer bazi donemler bu da ya cok uyumamiza ya da Nrem olmadan uyanip halsiz yorgn olmamiza neden olur. Nrem e cabuk gecmek olmali amac. bunu da saglamak icin zihin ve vucudun yorulmus olmasi gerekir.. sadece zihin yorgn vucut yorulmamissa nreme gecis suresi uzar tersi de ayni sekilde...

Kafeinden falan uzak dur hele kola kahve karisimini sakn deneme kafein komasina bile girebilirsn tehlikeli bisey bu illa bisey iceceksen enerji icecekleri bundan daha saglikli-ki bunuda onermem... Bi de gun icinde kisa sekerlemeler yapmayi dene.. en fazla yarim saat olacak sekilde.. gunes batarken ve dogarken uyanik olmaya calis mumkunse.. batarken uyanmayacagini genelde herkes bilir ama dogarken de uyumak hem uyusukluk hem halsizlige neden olur.. Benimde su an ozel bi uyku sorunum var gunde 3-4 saat uyyorum ama normalde de bu soylediklerimi uygulayarak uykumu 10 - 12 saatten 6 saate dusurmustm 2yl once..ilk gunler zorlanirsn ama 4-5 gnden sonra baya rahat edersin.. Halsizlik icin de soguk dus cok iyi.. sadece halsizlik icin de deil aslnda her zaman soguk dus almak daha saglikli... birazda iradeni kullanirsan halledersin uyku uykuyu ceker ne kadar uyursan o kadar artar uyuma istegin ..

Bi de basucunda sprey baslikli bi sisede su bulundur.. saat caldiginda yapabilirsen onu yuzune skmayi dene.. en zor an ilk kalkis ani cunku bu bende ise yaramisti baya..kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…