Buhrandayım

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.266
3.777
Babaannem 65 yaşında ve şeker hastası. Şeker gözüne de vurdu ona türlü zararlar da verdi. Ama ekmekten pirinçten kısaca şekerden vazgeçmiyor. Biraz önce yanına gittim ve yine sütlaç yapıyor. şeker 350-500lerde. Canan Karatay vardı bugün tvde onu da izlemiş vücut bir küp şekerden fazlasına ihtiyaç duymaz , ekmeği kesin dediğini de duyduğu halde aç mı kalalım kızım diyor. halbuki ekmek alışılmıştan başka bir şey değil ki

Bu durumun psikolojik boyutu da ağır basıyor ben de. Gördükçe üzülüyorum, araştırıyorum nelere dikkat etmek lazım diye. anlatıyorum yapmayın yemeyin sonuçlarını görmüyor musunuz olmaz böyle diye ama sonuç yok. Ellerinden alsam da o ekmeği limonataları ben yokken yine devam edecekler. Yok etsem onları torun bizden saklıyor, yedirmiyor oluyor benim onları düşündüğüm için yaptığımı anlamıyorlar. Babannem 1yıl önce şeker yüzünden parmağını kaybetti ve de. rahat bırakıp hastalığın pençesine iyice düşmelerini mi bekleyeyim, ne yapmam gerek bilmiyorum:KK61:

Her şey üst üste geldi zaten bu kış. aile- akraba içinde türlü olaylar oldu. onlara da canlarını sıktılar. maddi problemler yüzünden babam için kredi çektiler maaşları da kesiliyor. Hem psikolojik hem fizyolojik hem de maddi açıdan zarar olduk onlara ailecek. Vicdanım hiç rahat değil, bizim yüzümüzden maddi manevi eksik olmalarına, üzülmelerine dayanamıyorum. Bu günlerin geçmesini diliyorum sürekli. Konu şekerden buralara geldi ama gerçekten çok karışığım çok üzgünüm, suçluluk hissediyorum. hem hastalık hem de bizim sebep olduğumuz moral bozukluğuyla onlara bir şey olursa ne yaparım

canım sen üzerine düşeni yapıyor olmalısın bu kadar düşkün olduğuna göre onlara.
nedir saygı sevgi hizmet tatlı dil sohbet faydalı olucak şeyler yapmak fiziksel ve ruhsal sağlığı için.
ama tüm kontrol sende değil bu kadar yıpratma kendini. sen elinden geleni yap gerisi onun iradesine kalmış üzme bu kadar kendini.

senin elinden daha fazlası gelmez..
bir doktora götürün önceden siz konuşun doktorla bu yaptıklarını kesinlikle yapmaması gerekitğini söylesin...

canım sen üzerine düşeni yapıyor olmalısın bu kadar düşkün olduğuna göre onlara.
nedir saygı sevgi hizmet tatlı dil sohbet faydalı olucak şeyler yapmak fiziksel ve ruhsal sağlığı için.
ama tüm kontrol sende değil bu kadar yıpratma kendini. sen elinden geleni yap gerisi onun iradesine kalmış üzme bu kadar kendini.

çok karamsarım bilmiyorum ki bugünler geçer mi

senin elinden daha fazlası gelmez..
bir doktora götürün önceden siz konuşun doktorla bu yaptıklarını kesinlikle yapmaması gerekitğini söylesin...

hastanede kaldığı sürede söylendi ama eve gelince aynı devam. evlerimiz ayrı sürekli kontrol edemiyoruz

Maalesef büyüklerimiz kücükler kadar laf dinlemiyor ne kadar anlatsakta izahta etsek onlar kendi bildikleri gibi yapiyorlar herseyi onlari ikna etmen cok zor
Yinede sekerin zararlarini evde anlatmaya calismali ve saglikli beslenmek icin onlari yönlendirmeye devam edebilirsin elinden geldigince ama sanmiyorum ikna olabilceklerini bende 79 yasinda anneannemle yasiyorum aliskanliklari kolay kolay degismiyor ..
Diger konularda cok üzülme allahtan hayirlisini dile her zaman zorluklar gecici ve sinav buna eminim herkesin farkli bir yönden sinavi var bunlari atlaticaksiniz elbet zamani gelecektir.

Babaannem 65 yaşında ve şeker hastası. Şeker gözüne de vurdu ona türlü zararlar da verdi. Ama ekmekten pirinçten kısaca şekerden vazgeçmiyor. Biraz önce yanına gittim ve yine sütlaç yapıyor. şeker 350-500lerde. Canan Karatay vardı bugün tvde onu da izlemiş vücut bir küp şekerden fazlasına ihtiyaç duymaz , ekmeği kesin dediğini de duyduğu halde aç mı kalalım kızım diyor. halbuki ekmek alışılmıştan başka bir şey değil ki

Bu durumun psikolojik boyutu da ağır basıyor ben de. Gördükçe üzülüyorum, araştırıyorum nelere dikkat etmek lazım diye. anlatıyorum yapmayın yemeyin sonuçlarını görmüyor musunuz olmaz böyle diye ama sonuç yok. Ellerinden alsam da o ekmeği limonataları ben yokken yine devam edecekler. Yok etsem onları torun bizden saklıyor, yedirmiyor oluyor benim onları düşündüğüm için yaptığımı anlamıyorlar. Babannem 1yıl önce şeker yüzünden parmağını kaybetti ve de. rahat bırakıp hastalığın pençesine iyice düşmelerini mi bekleyeyim, ne yapmam gerek bilmiyorum:KK61:

Her şey üst üste geldi zaten bu kış. aile- akraba içinde türlü olaylar oldu. onlara da canlarını sıktılar. maddi problemler yüzünden babam için kredi çektiler maaşları da kesiliyor. Hem psikolojik hem fizyolojik hem de maddi açıdan zarar olduk onlara ailecek. Vicdanım hiç rahat değil, bizim yüzümüzden maddi manevi eksik olmalarına, üzülmelerine dayanamıyorum. Bu günlerin geçmesini diliyorum sürekli. Konu şekerden buralara geldi ama gerçekten çok karışığım çok üzgünüm, suçluluk hissediyorum. hem hastalık hem de bizim sebep olduğumuz moral bozukluğuyla onlara bir şey olursa ne yaparım
benım sulalenın tum bayanları seker hastası, kımı ınsulın kımı hap kullanıyor, seker ırsı gecen bır hastalık ve sekerlı seyler yemek bır faktor olsada stres-sınır-vucut yorgunlugu bazı atakları daha cok etkılıyor.
tamamen kısamazsınız sekerlı yıyeceklerı-can bu çeker sonucta- ama az ve öz yemesını saglayabılırsenız cok etkı etmez uzerınde.
benım anneannemde kaç kere komalardan cıktı seker yuzunden sımdı yasta var sızınkı benım nerdeyse annem yasında, benım anane 84 une merdıven dayadı yemek cok yemıyor ama sekerlı gıdalara hayırı yok, bızde dengelı yemesını saglıyoruz, vermesek trıp yapıyo bır yandanda yaslı kadın kıyamıyorsun uc gunluk dunya sonucta..
dıger meselelere gelırsek ınsallah bır an once bıter borc harc.. sızde ıcınızı ferah tutun.

E eftelya2015 sercenin_gozyasi sercenin_gozyasi

teşekkürler yorumlar için, birden kısmak gibi bir şey olmuyor haklısınız ama mesela ben 20gün yanında kalmıştım geçen ay dedem hastanedeyken ve çayına şeker atmayı bırakmıştı. ben çayıma şeker atmıyorum fazla ekmek yememeye çalışıyorum çünkü gözüm korktu hastalıktan sırf şeker değil her şey olabilir sağlıksız beslenmeyle. ona da azıcık meyve, sebze ağırlıklı ekmeği cok azaltarak kahvaltıyı ben hazırlıyordum iğnesini her şeyin düzenli yapıyorduk ve iyiydi. ama şimdi yine sismis ayakları, 8torunu var ve halini hatrını soran bi ben varım nerdeyse hiçkimse kapısını açmıyor. çok zoruma gidiyo bu durum. istiyorum ki hepsini görsün, bakmalarını da isteyen yok gelip hal hatır sorsunlar ama nerde. kimi malıyla kimi evladıyla kimi sağlığıyla sınanır ya onların durumu da bunların hepsiyle özetlenebilir ancak. çok doluyum ayların birikimi

X