Bulantının Kesilmesi

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
14.645
En iyi cevaplar
1
31.695
798
Bursa
Panik haldeyim.
7. haftanın içindeyim gebelikte.
Çok tecrübesizim.
6 gün bulantım oldu.
Dün daha rahattım, bugün hiçbir şey yok hiç bulantım yok.
Ağrı, sancı, leke onlar da yok.

Okudum bir şeyler ama anlayamıyor muyum bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.
Gebeliğin sonlanmasının habercisi olabilir denmiş bir yerde.

Öğrenince çok ağladım, planlı gebelik değildi.
Şimdi yine ağlıyorum, bir şey olacak diye korkuyorum.
Dediğim gibi çok tecrübesizim zaten, ne ne anlama gelir bilmiyorum.

Bir şeyler söyleyin bana.

Ya her okudugunaza kafayi takmayin olabilir yani bulanti kesilebilir bende de hic olmamisti bulanti ilk zamanlarda biraz olmuştu herseye stres yapma belki sende mide ağrısı olacaktir bende öyle olmuştu mesela hic birsey yasayamayanlar da var ne mide bulantisu nede ağrı

Ya her okudugunaza kafayi takmayin olabilir yani bulanti kesilebilir bende de hic olmamisti bulanti ilk zamanlarda biraz olmuştu herseye stres yapma belki sende mide ağrısı olacaktir bende öyle olmuştu mesela hic birsey yasayamayanlar da var ne mide bulantisu nede ağrı

Ama yoğun bulantı olup da birden kesilince ne oluyor dedim.

Herkesin hamileliği farklı geçer kimi çok kusar midesi bulanirken bazılarında mide bulantısi az olur hic duymadim midesi bulanmayanlarin gebeliginde sorun yasadiğıni tabi içinin rahat etmesi için kesinlikle doktora gitmeyi ihmal etme

Korkma hergün aynı geçmez zaten. Bir gün çok iyi olursun ertesi gün ayağa bile kalkamazsın bulantıdan. Benim ilk gebeliğimde bulantım çok geç başladı birden kesildi. Bu hamileliğimde hergün bulantım olmadı şimdiye kadar ancak 5 defa bulantım olmuştur ama hala kesilmedi hala devam ediyor.

Panik haldeyim.
7. haftanın içindeyim gebelikte.
Çok tecrübesizim.
6 gün bulantım oldu.
Dün daha rahattım, bugün hiçbir şey yok hiç bulantım yok.
Ağrı, sancı, leke onlar da yok.

Okudum bir şeyler ama anlayamıyor muyum bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.
Gebeliğin sonlanmasının habercisi olabilir denmiş bir yerde.

Öğrenince çok ağladım, planlı gebelik değildi.
Şimdi yine ağlıyorum, bir şey olacak diye korkuyorum.
Dediğim gibi çok tecrübesizim zaten, ne ne anlama gelir bilmiyorum.

Bir şeyler söyleyin bana.
Canim internette her okuduguna inanma sana diyecegim su eger herhangi bi sancin yada kanaman yoksa korkulacak bi durum yok diye dusunuyorum. Bende 4ay cektim o bulantiyi ama bazı günler çok rahat oluyordum bazi zamanlar yataktan cikamiyordum. Zaten daha çok yeni bi kac hafta sonra kendi vucudundan hissetceksin zaten onun iyi olup olmadigini. Ama yinede icin rahat etsin istiyosan bi doktora git.

Korkma hergün aynı geçmez zaten. Bir gün çok iyi olursun ertesi gün ayağa bile kalkamazsın bulantıdan. Benim ilk gebeliğimde bulantım çok geç başladı birden kesildi. Bu hamileliğimde hergün bulantım olmadı şimdiye kadar ancak 5 defa bulantım olmuştur ama hala kesilmedi hala devam ediyor.
Direkt gebeliğin sonlanmasının habercisi olabilir diye doktor görüşü okuyunca panik oldum sanırım.

Teşekkür ederim.

Canim internette her okuduguna inanma sana diyecegim su eger herhangi bi sancin yada kanaman yoksa korkulacak bi durum yok diye dusunuyorum. Bende 4ay cektim o bulantiyi ama bazı günler çok rahat oluyordum bazi zamanlar yataktan cikamiyordum. Zaten daha çok yeni bi kac hafta sonra kendi vucudundan hissetceksin zaten onun iyi olup olmadigini. Ama yinede icin rahat etsin istiyosan bi doktora git.

Daha da midem bulanıyor diye şikayet etmem herhalde.
6. haftada kalp atışı da alamadık henüz.
Kafamda ikisini birleştirip panik oldum.

Ben olsam ne güzel kesildi derdim..hemen mutfaga atardim kendimi:kk77:

5 ay bulanti cektim..nasil berbat bi sey..olumsuza sartlanmayin..doktora gidin..bi daha da netten okudugunuzla bu kadar yipratmayin..

Pimpirikli birisiniz bence..rahat olun..inanin daha cok sey kazanirsiniz..önceden sizin gibi biri olan kücük anneden tavsiye..:eek:

Direkt gebeliğin sonlanmasının habercisi olabilir diye doktor görüşü okuyunca panik oldum sanırım.

Teşekkür ederim.
İnternette yazan her bilgiye Aldanma. İlk hamileliğimde hergün takip ediyordum en ufak birşey de kendimi Dr da buluyordum.

Kan uyuşmazlığı olduğu için erken doğum riskim vardı doğum dan sonra Bebeğimin sarılık olma ve kan değiştirme ihtimali vardı tabi internette yazılanlara göreydi bu ihtimaller.
Bebeğim normal zamandan da geç doğdu. Yeni doğan sarılığı 1 hafta ancak sürdü zaten çok düşük dü derecesi test yapma gereği bile duymadılar.

Çok kafana takılıyorsa Dr a muayene ol için rahatlasın hemde bebeğin kalp atışını duymuş olursun :KK200::KK46:

Gunu gununu tutmaz bu bulanti denen illetin. Ve bir gun tak diye kesilir. Kimininki erken kimininki gec. Eger tekrar etmezse sanslisin, boyle her okudugundan etkilenirsen de o 9 ay gecmez :) her yazana bakmayacaksin hep pozitif olacaksin, kafana takilan olursa da doktorunu arayacaksin.

Ben olsam ne güzel kesildi derdim..hemen mutfaga atardim kendimi:kk77:

5 ay bulanti cektim..nasil berbat bi sey..olumsuza sartlanmayin..doktora gidin..bi daha da netten okudugunuzla bu kadar yipratmayin..

Pimpirikli birisiniz bence..rahat olun..inanin daha cok sey kazanirsiniz..önceden sizin gibi biri olan kücük anneden tavsiye..:eek:

Bunlar hep tecrübesizlik : )
Böyle panik değilim aslında.
Doktor görüşü okuyunca durumu ciddiye aldım bir an.
Daha iyiyim şimdi.

8 haftalikken bulantınin pik yapması beklenir. Benim de her ikisinde öyle oldu ama bu herkeste böyle olmayabilir. Kalp atışı alamadığınız için tedirgin olmuşsunuz. Bence doktora gidin , içiniz rahat etsin

Back
X