Bulantının Kesilmesi

İnternette yazan her bilgiye Aldanma. İlk hamileliğimde hergün takip ediyordum en ufak birşey de kendimi Dr da buluyordum.

Kan uyuşmazlığı olduğu için erken doğum riskim vardı doğum dan sonra Bebeğimin sarılık olma ve kan değiştirme ihtimali vardı tabi internette yazılanlara göreydi bu ihtimaller.
Bebeğim normal zamandan da geç doğdu. Yeni doğan sarılığı 1 hafta ancak sürdü zaten çok düşük dü derecesi test yapma gereği bile duymadılar.

Çok kafana takılıyorsa Dr a muayene ol için rahatlasın hemde bebeğin kalp atışını duymuş olursun :KK200::KK46:

Birkaç gün önce gittiğimde alamadık kalp atışını.
Biraz da o yüzden gitmek istemiyorum sanırım.
Ben normal randevumu bekleyeyim en iyisi.

Daha da midem bulanıyor diye şikayet etmem herhalde.
6. haftada kalp atışı da alamadık henüz.
Kafamda ikisini birleştirip panik oldum.
Kalp atışı icin zaten 7.hafta diye biliyorum. Bende sikayet ediodum çünkü 4ay gezdim ama simdi hic olmamis gibi unuttum bile:)

Ee ama hani hamilelik takvimimiz bayılıyorum üyelerin yorumlarının altında çıkıyo böyle falan onları gidip sevesim geliyo :KK37:

Hee bi ara ben de yapayım ondan : ))

8 haftalikken bulantınin pik yapması beklenir. Benim de her ikisinde öyle oldu ama bu herkeste böyle olmayabilir. Kalp atışı alamadığınız için tedirgin olmuşsunuz. Bence doktora gidin , içiniz rahat etsin

Yine alamazsak diye endişelenip gitmiyorum sanırım.
Gerçi bi terslik varsa bilmiyorum da tahlilde falan çıkıyordur herhalde.
En azından tek başıma gitmek istemiyorum şimdi rutinin dışında olduğu için.

Panik haldeyim.
7. haftanın içindeyim gebelikte.
Çok tecrübesizim.
6 gün bulantım oldu.
Dün daha rahattım, bugün hiçbir şey yok hiç bulantım yok.
Ağrı, sancı, leke onlar da yok.

Okudum bir şeyler ama anlayamıyor muyum bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.
Gebeliğin sonlanmasının habercisi olabilir denmiş bir yerde.

Öğrenince çok ağladım, planlı gebelik değildi.
Şimdi yine ağlıyorum, bir şey olacak diye korkuyorum.
Dediğim gibi çok tecrübesizim zaten, ne ne anlama gelir bilmiyorum.

Bir şeyler söyleyin bana.

Ay ilaki yani bulanti kesildi diye cocuk düstü öylemi hemde hic bir belirti.yokken tòvbe ya rabbim ya.
Her okudugunuza inanmayin onlarda baska sorun vardir bulanti kisiden kisiye degisir benim 2 hamileligimdede en bslarda oldu 2 3 .ayda tak diye kesilmisti.
Bi anda kesilir ve bidaha olmaz.
Bende öyle oldu herkesn farklidir.
Simdiden bulanti kesildi diye takarsaniz ilerde bebek nye hareket etmedi ay bseymi oldu falan diye iyce evham yaparsnx relax olun rabbim onun bu dünyada yiyecek ekmegini nasip ettyse zaten dogar caninizi byle boş seylerle skmayin

nasipte ne varsa o olur
o yuzden kendını boşuna üzme ;)
herkesın bulantısı benımkı gibi 24 hafta sürecek degıl
ne guzel işte kesılmıs bulantıların.

benim ilk hamileligimde zerre bulantim olmadi,suanki hamileligimde de yok.
bunlari kafana takma.

Hee bi ara ben de yapayım ondan : ))

Yine alamazsak diye endişelenip gitmiyorum sanırım.
Gerçi bi terslik varsa bilmiyorum da tahlilde falan çıkıyordur herhalde.
En azından tek başıma gitmek istemiyorum şimdi rutinin dışında olduğu için.
Tahlilde ziyade bebeğin ölçülerine ve hareket şekline göre karar verir doktorunuz. Mesela bende kalp atışı vardı ama lekelenme olmuştu. 1 hafta sürdü. Doktor 3 güne bir bebeğin büyümesine ve hareketlerine baktı. (8haftaliktim) bebek düzenli büyüyor ve haftasına göre çok hareketli demişti. Bir sorun yaşamadan bitirirdim. Bence eşinizle gidin. İnşallah her şey yolundadır. Bulantı da hep akşam oluyordu bende

7. hafta yazdım ama tam 7 değil daha.
4 gün önce gittim doktora.
Kese geride dedi, normal karşıladı kalp atışı alamamayı.
Garanti olsun deyip 2 hafta sonraya verdi randevuyu.
Bende böyle evhamlarım yüzünden panik atak oldum, tüp bebek yaptırdık yok kese var mı kalp atışı var mı düştü mü kahverengi lekelenme oldu koş doktora ayy çok şükür 29 haftanın içindeyiz, haftalardır netten takip etmiyorum hamileliğimi bebeğime alacağım eşyalara bakıyorum hazırlıklar yapıyorum, olumlu düşün güzel olur inş netten bakıyordum allahım bendede mi var bende mi Öyleyim ama herkesin hamileliği farklıymış, hiç bulantım olmadı mide yanmalarım oldu ara ara rabbim hayırlı evlatlar versin hepimize ..

ben bir gun yatakta cikamazken diger gun hic hamile degilmisim gibi hormonlardan hergun bulanti olmazki. kizimdada oyleydi simdi yinr hamileyim ayni sekil

Tahlilde ziyade bebeğin ölçülerine ve hareket şekline göre karar verir doktorunuz. Mesela bende kalp atışı vardı ama lekelenme olmuştu. 1 hafta sürdü. Doktor 3 güne bir bebeğin büyümesine ve hareketlerine baktı. (8haftaliktim) bebek düzenli büyüyor ve haftasına göre çok hareketli demişti. Bir sorun yaşamadan bitirirdim. Bence eşinizle gidin. İnşallah her şey yolundadır. Bulantı da hep akşam oluyordu bende
Bugün gitmekten vazgeçtim ama kalp atışı için randevuyu beklemem belki.
10 gün var daha çünkü.
Benim bulantım bir hafta tam gün oldu.
Birden bıçak gibi kesilince ne oluyor dedim.

Bende böyle evhamlarım yüzünden panik atak oldum, tüp bebek yaptırdık yok kese var mı kalp atışı var mı düştü mü kahverengi lekelenme oldu koş doktora ayy çok şükür 29 haftanın içindeyiz, haftalardır netten takip etmiyorum hamileliğimi bebeğime alacağım eşyalara bakıyorum hazırlıklar yapıyorum, olumlu düşün güzel olur inş netten bakıyordum allahım bendede mi var bende mi Öyleyim ama herkesin hamileliği farklıymış, hiç bulantım olmadı mide yanmalarım oldu ara ara rabbim hayırlı evlatlar versin hepimize ..
Ay yok bir daha böyle panik yapmak istemiyorum.
İlk defa böyle saçma sapan etkilendi vücudum bi stres halinden.
Nasıl abarttım, resmen hasta gibi kolum bacağım tutmuyor.
Amin...

anne adaylari gebelikte cok duygusal oluyor oyle kotu seyler izleme okuma ve benzeri iste.. yoksa aglayarak bebise zarar verirsin bende oyle olmustu sık sık midem bulanirdi sonra borden gecti gitti o hormonlardan dokayi canim korkma ama bn ne desem icin ferh olmaz bi dr gorun bence :KK74:

saglik ocaginda kalp atisini dinletiolar ben hemen icime suphe dussun gider dinler gelirdim yadaaa nette bebek kalp atisini dinlemek icin seyler var arastir bak zararli deil onlar ultrasyon gibi jeli var surup tutuyorsun karnina dinliyorsun

canım ben bildiğin 9 ay kustum ne yediysem çıktı 18 kg vermiştim hamileyken ama çok şükür bebeğim sağlıkla geldi dünyaya.bulantılar ilk bir kaç ay devam edebilir ama bu kişiden kişiye değişir.kraker tost vs gibi şeyler ye iyi gelir.Rabbim onları öyle güzel muhafaza ediyor ki hiç korkma birşey olmaz inşallah

Panik haldeyim.
7. haftanın içindeyim gebelikte.
Çok tecrübesizim.
6 gün bulantım oldu.
Dün daha rahattım, bugün hiçbir şey yok hiç bulantım yok.
Ağrı, sancı, leke onlar da yok.

Okudum bir şeyler ama anlayamıyor muyum bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.
Gebeliğin sonlanmasının habercisi olabilir denmiş bir yerde.

Öğrenince çok ağladım, planlı gebelik değildi.
Şimdi yine ağlıyorum, bir şey olacak diye korkuyorum.
Dediğim gibi çok tecrübesizim zaten, ne ne anlama gelir bilmiyorum.

Bir şeyler söyleyin bana.
Merhaba çok eski ama aklınıza gelir belki. Sorun var mıydı kontrolünüzde ? Yeniden başladı mı bulantılar daha sonra ?

Back
X