ben istiommm cnmmm.ahh bide parlatıcı ve tuzz içinnnn doğal bi yöntem olsaaaa
1/4 su bardağı tuz ve yarım kapak limon yada mandalina yağını bir kapta karıştırıyosun.. sonra içine 1 su bağdağı boraks ekliyosun (aktarlarda bulabilirsin) tekrar karuştırıyosun.. 1 su bağdağı karbonat, 2 tatlı kaşığı limon tuzu ve 3/4 su bardağı hardal tozu koyup tekrar karıştırıyosun, işte hazırrr :) her yıkama için 1 yada 1,5 yemek kaşığını az bir suda eritip makinanın deterjan gözüne koyuyosun, birde parlatıcı gözüne sirke koyuyosun..
parlatıcı için sirke koyuyosun canım merak etme kokmuyo bulaşıklar :)
tmm cnm bende deneyeceğimmmm .elde yıkamayıda bekliyrmmm
sirkeyi bende duymuştum anem bir programda duymuştu daha sağlıklı diye hatta evimizi bile öyle silmeliymişiz annem sirkeli su ile siliyorum hiç kokmuyor kızım diyor çamaşır suyu temziliyor mikrop kırıyor ama hem bizim hem çocuklarımızın sağlığını bozyor denemek lazım
1/4 su bardağı tuz ve yarım kapak limon yada mandalina yağını bir kapta karıştırıyosun.. sonra içine 1 su bağdağı boraks ekliyosun (aktarlarda bulabilirsin) tekrar karuştırıyosun.. 1 su bağdağı karbonat, 2 tatlı kaşığı limon tuzu ve 3/4 su bardağı hardal tozu koyup tekrar karıştırıyosun, işte hazırrr :) her yıkama için 1 yada 1,5 yemek kaşığını az bir suda eritip makinanın deterjan gözüne koyuyosun, birde parlatıcı gözüne sirke koyuyosun..
evet haklısın, birde karbonat oda temizlikte mükemmel.. özellikle çocuklarımız için dikkat etmeli.. kendimizi zehirledik bari onları zehirlemeyelim.. aslında çamaşır deterjanı tarifide var ama onu yapıp yapmamak konusunda kararsızım.. lekeleri çıkarırmı emin olamıyorum..
Canım bunu ben de yapıyorum hele ilk yıkamamda sonuç süperdi. Ama daha sonraki yıkamalarda hardal tozunun kalıntısı çok oluyor bulaşıklarda. Cam ürünler hariç diğerlerinde çok memnunum temizlikten. Ama bardaklar buğulu çıkıyor genelde. Seninde öyle oluyor mu? Ben sonradan birazcık artan hardal tozumu yaptığım detarjana ekledim acaba o mu bozdu diyorum. Sen her yıkamadan memnun musun, bardakların temiz oluyor mu?
evet haklısın, birde karbonat oda temizlikte mükemmel.. özellikle çocuklarımız için dikkat etmeli.. kendimizi zehirledik bari onları zehirlemeyelim.. aslında çamaşır deterjanı tarifide var ama onu yapıp yapmamak konusunda kararsızım.. lekeleri çıkarırmı emin olamıyorum..
Çok iyi etmişsiniz .Sağlıkla büyütün yavrunuzu inş..
Ben boraks getirsin diye bekliyorum deterjan yapmak için.
Ne kadar gider Sizce yaptığını bulaşık deterjanı ortalama ?
boraksı ve hardal tozuunu kaça aldınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?