Bulaşık Makinem Durulamıyor

canım benım yazdıklarını okudum ve yenı bılgıler ögrendım elam sırkesı demıssın ne ıse yarıyor ve nasıl yapmalıyız

tesekkurler

Bu yazdıkların hakikaten çok gerekli bilgiler birsen82. Demek ki ben kimsayasaldan göçeceğim kısa bir zaman sonra :) Toz deterjanı basarım, parlatıcı eksik etmem :D limonlu kokular falan da cabası :)

Dikkat edicem bundan sonra. Peki elma sirkesini nereye döküyorsun?

Nezaketiniz için teşekkür ederim.

Elma sirkesini makinenin içine, bulaşıkların üzerine serpiştiriyorum ; iki yemek kaşığı kadar. Hem makineyi dezenfekte ediyor,hem bulaşıkları parlatıyor hemde bir süre sonra makineda biriken kokuyu önlüyor.

Limonlu kokular, makine temizleyicileri v.s ise elMayra, makinanın ömrünü kısaltıyormuş. Bunları uzman bir tekniker tarafından öğrenmiştim.
Hemde tv. doktorlarda az detarjan kullanımı hakkında ısrar ediyor.

Mesela az bulaşık için bir çay kaşığı toz deterjan, fazlası için sadece iki katı yeterli oluyor.

İlla limonlu kokular kullanmaya alışkınsanız ki sirkeden sonra ihtiyaç duymayacaksınız ; kaşıklık kısmına, ,içi temizlenmiş limon kabuğu koyabilirsiniz tüm halde.

ya kızlar korktum şimdi bnde tablet deterjan kullanıyorum ama onun miktarını azaltma gbi bi şansımız yokki..calgonitinkini kullanıyorum ama memnun değilim fairy alcam bundn sonra yoksa jel deterjan alıp parlatıcı kısmınada elma sirkesi mi koymalıyım..deterjan yutmak istemiyorum..deterjanında böle doğalı daha sağlıklısı yokmu :26:

ya kızlar korktum şimdi bnde tablet deterjan kullanıyorum ama onun miktarını azaltma gbi bi şansımız yokki..calgonitinkini kullanıyorum ama memnun değilim fairy alcam bundn sonra yoksa jel deterjan alıp parlatıcı kısmınada elma sirkesi mi koymalıyım..deterjan yutmak istemiyorum..deterjanında böle doğalı daha sağlıklısı yokmu :26:

Canım tableti bıçakla filan böl öyle koy

Canım tableti bıçakla filan böl öyle koy

off o tablettende hiç memnun değilim ztn bitmesi içn gözüne bakıom ama sanki durduğu yerde ürüyo..bide bıçakla bölersem ömür boyu kullanırm heralde :1: bardaklarda fln hep deterjan kalıntıları vr..aslında en iyisi eski makinalardı valla pırıl prıl çıkarırlardı hemde hangar gbilerdi..şimdiler çıtkırıldım..hele o çay bardaklarım bikaç kere yıkandıktan sonra resmen çay rengini alıyo mecburen çamaşır suyuna koyuyorum..nese cnm bn yarısını bıçakla bölüp koiim bide

Bi de sanki şimdikiler daha küçük di mi makineler:)

Mesela ben annemdeki makineyi boşaltırken baya bi bulaşık yerleştirdiğimi farkediyorum ama bizdeki öyle değil az alıyo.

Bi de sanki şimdikiler daha küçük di mi makineler:)

Mesela ben annemdeki makineyi boşaltırken baya bi bulaşık yerleştirdiğimi farkediyorum ama bizdeki öyle değil az alıyo.

kesinlikle öyle cnm...bn bakıyorum eski makine kullananlara bi açıyolar bulaşık yıkandıktan sonra anam bütün tezgah dolap hepsi içinde..dağ gibi bulaşık..bide kndiminkine bakıyorum 3-4 tencere zar zor sığdırıyorum..bide eskiler böyle alt alta üstüste gelişi güzel konurdu mis gbi çıkardı ona rağmen... şmdi bn çok dikkat ediyorumki aman önüne bişi gelmesin aman üstüne aman deterjan bölmesine yakın olmasın fln derken bi bakıom azcık bulaşık almış..çünkü kapandığı zmn su gelişi yıkamıyo aynı çıkıyo..o yzsn ağız kısımlarının açık olmasına dikkat ediyorum

Ben de bulaşık makinasına sirke kullananlardanım..parlatıcı bölümüne sirke koyuyorum..İstanbul'da sular kireçli olmadığı için tuz kullanmıyorum..deterjanı iki tatlı kaşıgı koyuyorum

yaa bi de benim bulaşık makinem çatal bıçakların üzerinde pas lekesi gibi leke yapıyor
offf bu bosch aldığım için pişmanım

Back
X