Bulumia Hastasıyım, Yardıma İhtiyacım var

kuzucuk25

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
19
0
16
İzmir
çok berbat içinden çıkılmaz bi hal alan sorunum var ve ben işin içinden çıkamaz oldum... 9-10 aydır bulimia nevrosaa hastasıyım bunun ne olduğunu hastalığa yakalandıktan sonra öğrendim yeme bozukluğu yediğini çıkarma kilo aalmaktan korkma ama asla kendine engel olamama sürekli kendime sözler veriyorum bugün olmucaak çıkaarmıcam sağlıklı beslencem ama olmuyo olmuyo kontrolden çıkıyorum o an takıntılı bi insan oldum 25 yaşındayım... kazık kadar insanım anlıcanız ama resmen takıntılı biri oldum çıktım kilo ile ilgili konulaarın konuşulmasına tahammül edemiyorum tartıya çıkaamıyorum. kaaç kilo olduğumu bile bilmiyorum. onun üzerine çıkar da istemedğim bişi görürsem dünyam aaltüst olur gibi gelio deli gibi biişi oldum aklımda sürekli yememeliyim oluo ama gün sonu patlamaa yaşayıp deli giibi yiyip çıkaarıyorum azıcık kilo aaldığımı hissetsem tüm günüm berbat oluyo allahım bana yardım et doktora gittim. psikiyaatriye aanlattım prozac verdi biraz kullandım işe yaaramadı bıraktım aartık hayaata küstüm. en mutlu olmam gereken aanlaar aaama ben bataktayım neden 2 aylık evliyim ve eşime sürekli yalan söylüyorum midem ağrıyo bulanıo ondan kustum kusuyorum... haalbuki yeme krizlerimden dolaayı olduğunu bilmio aama yakında anlar nereye kadar böyle gider ki ben bi batağa saplandımm ve çıkamıyorum...

lütfen bir an önce bir hekime gidin, hatta bir fakülte hastanesine gitmenizi öneririm anoreksiyanın çeşitleri var sanırım daha ilk aşamasındasınız, bu aşamada geriye dönmek kolay fakat aşamanız ilerlerse size büyük sorunlar doğrur, allah korusun ölüme kadar götürüyor bu rahatsızlık hatta ilerleyen aşamada ölüm kesin

lütfen iyi bir hekime gidin sizin kendi kendinize aşabileceğiniz bir sorun değil bu

boyum 164 falan kilomu bilmiyorum ama 53 54 olabilir fazla kilom yok ama psikolojim sıfır aynada çok kilolu görüyorum kendimi bi aara çok kilo almıştım dışarının baskısı sanırım bir de mutsuz bi çocukluk geçirdim annem babam ayrı acaba şimdi mi çıkıyo diye düşünüyorum eşimi çok seviyorum ama yakında aramız bozulur ben böyle devam edersem... artık kendimden bıktım... ne kendime saygım kaldı ne bişey hiç bişeye adapte olamıyorum

Uzman desteği alıyor musunuz?

Durumunuz vahim değil ama tehlikeli.

kilon boyuna göre gayet iyi bence, inşallah kurtulursun bu dertten psikiyatriye devam etmeni tavsiye ederim Allah şifa versin canım

Geçmiş olsun.

Buradan size yardım edebilmemiz mümkün değil. Psikiyatri'den
size verilen ilacı ne kadar zaman kullandınız ki işe yaramadığını
düşündünüz? Ayrıca sizin terapiye ihtiyacınız var muhtemelen,
ilaçlarla çözülebilecek bir sorun değil yaşadığınız. Zihninizde
bitirmeniz gerek öncelikle.

Bu konularda deneyimli bir psikologdan randevu alın mutlaka.

evet psikiyatriye gittim aantidepresan verdi biraz kullandım işe yaramadı diye bıraktım hata yaptım sanırım tekrar başladım bugn hatta

evet psikiyatriye gittim aantidepresan verdi biraz kullandım işe yaramadı diye bıraktım hata yaptım sanırım tekrar başladım bugn hatta

Buna yapmayın, iyi gelmediğine lütfen kendiniz karar vermeyin.

Bu tarz ilaçların vücuda etki etme süresi minimum 2 hafta zaten. 2 hafta sonra vücut alışıyor ve düzene giriyor.

biliyorum sizler yardımcı olamazsınız içimi boşaltmak istedim sadce çnkü kimseye anlatamıyorum bu sorunumu neden böyle oldum ben neşe dolu bi insandım umrumda olmazdı yemek yemeninin tadına varamıyorum sürekli şu kaç kaloridir bu kaç kalori hyattan soğudum artık işime de adapte olaamıyorum bi insan gece yarısı kalkıp yeme krizine girer mi ben artık kendimden iğreniyorum sürekli yemek ve kusmak var aklımda off offff eski sağlıklı günlerimi özledim bazen diyorum keşke 100 kilo olsam ama sağlıklı mutlu olsam

bakın bu hastalık öyle sadece psikiyatriyle çözülmez, bir psikologa da gitmelisin birisi tepari yapar diğeri ilaç verir
ikisi birlikte olmalı rahatsızlığını asla küçümseme ve kendi kendime atlatırım deme gerçekten zor bir süreç seni bekliyor olabilir

ama illada kendi kendine çözmek istersen gel antebe sana güzel yemeklerimizden yedireyim baklava ikram edeyim bak bakalım onlara yok yemem diyebiliyormusun :)))

geçmiş olsun durumunuzu gözunuzde buyutemeyın kendınız korkutmayın bunalıma sürüklemeyin öncelikle

sizin durumunuzda dıyetıne başlayıp başlayıp bırakanlarınkıne benzıyor

tıpki dıyetıne dvm edenkişi nasıl zayıflarsa sızde ilaçlarınıza dvm ettiğinizde sağlıklı gunlere kavuşacaksınız

doktorunuzdan emın değilsenız başka bı doktora gıdın amamutlaka tedavı olun kendı kendıne geçecek bı durum değil

gerçekten güldürdün beni :))) işin komik tarafı eşim psikolojik danışman yengem psikolog allah bizim aileye göre göndermiş sanırım :)) ama böyle durumlarda yabancı bir psikologtan yardım almak daha doğru oluyormuş eşim beni çok seviyor onu üzmek te istemiyorum ben bulimiayım desem o ne demez hastalığı biliyo zaten psikolojik danışman olduğu için ama kahrolur heralde

evet haklısınız kendi kendime defalarca söz verip tutamamaam insanların benim fiziğim hakkında yorum yapmasına dayanamıyorum katlanamıyorum bu güzel bi laf bile olsa eşim dün bana biraz kilo aldın dedi inanın o an bayılacaak gibi oldum ben nasıl bi insan oldum ya güleyimmi aağlayammı offf

o da güzelmiş, terzi kendi söküğünü dikemezmiş derler

kusura bakmayın bişi sorcam ben hastalığınızı anoraksiya sandım ilk önce onu biliyorum çünkü ama bulumia farklıymış onu fart ettim
anoreksiya yememe veya yediğini çıkarma kusma iken
bulumia yemesine engel olamama tokluk hissi olmaması ve buna rağmen yemek istememeymiş
sizinki hangi tamına giriyor tam olarak

aslında çok yanlış değil dediğin benimki aynen de dediğin gibi tokluk hissinin oluşmaması mide ağrıyana kaadar yemek sonra da pişman olup çıkarmak bu ilerde anoreksiya çevirebilio artık zamanlaaa yemekten iğrenme bulumiadada ölümle sonuçlanabilio çnkü kalp ritmi mide hastalıkları bir çok haastalıkta yapıo anoreksiyaa olunca zaten hiç yemiosun

bu haftada kaç kez oluyo sende yada her günmü?

bu haftada kaç kez oluyo sende yada her günmü?

önceden daha azdı sayısı son aylarda her gün oluo haatta günde bi kaç kez bazen ben kontrolden çıkıyorum.. her gün yemin ediyorum kendime ama bazen ne yediğimi bile hatırlayamıcak kadar çok yemişim bakıyrm biten paketlerden anlıyorumm

anlıyorum durumunun tehlikesinin sende farkındasın ozaman bu sorunu önce eşinle paylaş bence neticede bizimkiler gibi odun değildir adam psikologmuş durumundan anlar en azından sana yol gösterir diye umuyorum

allah şifalar versin inş.

eşim çok anlayışlı ben onu üzmekten korkuyorum işte durumun ciddiyetinin farkındayım bugn ilacıma tekrar başladım eşimle paylaşmam gerek biliyorum ama kendimi hazır hissedemiyorum çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için en azından içimi boşalttım patlıcaktım yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…