Bu derecede "korumaci" aileleri anlayamiyorum. Cocuklar yetiskin bir birey olana kadar evin icinde herseyden, her turlu kotulukten uzak yasiyorlar anne ve babalarinin guvenli kollarinda. Sonra mecburen bir gun hayata atilmalari gerektiginde bocalayip bundan once hic o kadar tek basina olmadiklari icin hatalar yapabiliyorlar.
Neyse.. Okula gitmiyor musun? Okul cikisi fln gelsin sende (yine kotu bisey ama!!) son 1 iki derse girmeyip onunla gorusursun sonrada evine donersin. Ama bunu devamli hale getirme tabii ki yalnizca ilk geldiginde fln. Sonrasi da izin alacaksin baska caresi yok. Normal saatlerde gider gorusur evine donersin.
Daha 16 yasindasin.
Niye bu kadar acele ediliyor anlamiyorum.
Benim 16 yasinda kizim olsa disari cikmasi izin verirdim ama erkek arkadasi icin yasi kücük derdim.
Sen su anda hangi meslegi secsem, hayallerimi gerceklestirmek icin ne yapabilirim diye düsünmen gerekiyor bence.
Bence yalanla olmaz, annene erkek arkadasin oldugunu söylemelisin.
Eski günleri hatırladım birden :)))..gerçi şu anda ailem hala kontrol eder ama eskisi gibi değil..Canım üzücü bir durum ama yalan söylemen gerekiyor,ama her yalan söylediğinde insanın içini ne kadar acıtıyor biliyorum, kendini ailene karşı suçlu hisseetme bence artık kendi hayallerinin peşinden koşmak istiyorsun,annen de senin kandırılacağını düşünüyor korumaya çalışıyor,baskı yaptığının seni bunalttığının farkında değil..Lise öğrencisi misin,kaçıncı sınıfsın?? Lys ye hazırlanma en iyi bahanen olabilir..arkadaşında, okulda,dersanede çalışma bahaneleri..yaz içinse kursa falan yazıl haftada bir iki defa gidebiliceğin herhangi bir kurs,hem senin için de iyi olabilir kurs falan..annen kaç saat olduğunu nereden bilcek ki,bir iki saat geç gidersin eve olur biter..daha çok bulursun istersen)
Bence sevgilin yanlış yapıyor. istersen inkar et ama sen çocuk yaştasın, sana o gözle bakabilmesi garip. 5 yaş farka bir şey demiyorum, benim de 7 yaş var sevgilimle aramda, ama sorun senin küçük olman.
Bunu geçtim, bu işler için kendi yaşını küçük bulmuyor musun? Bence çocuk çocukluğunu, genç gençliğini yaşamalı. Sevgili olmak sorumluluk ve olgunluk istiyor. Kendini hazır görüyor musun?
Ayrıca dikkat et 21 yaşındaki sevgilin karakterini değiştirmesin, seni parmağında oynatıp her istediğini yaptırmasın. Yaşın buna çok müsait çünkü.
Dediklerimi yanlış anlama, bunların hepsi iyiliğin için.
Annen konusunda da diyebilecek bir şeyim yok, 22 yaşındayım. Ben o sorunu hala aşamadım, hala eve karanlık olunca çabucak dönmemi ister babammesela şimdi saat 17 gibi kararıyor, işim zor
halledersin canım sen... ufak masum yalanlarrr ilerde itiraf edersin hepsini ne olacak yani :):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?