• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

buluşamama sorunu olacak.. çok korkuyorum..lütfen okuyun

zombiiee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
289
1
46
İzmir
Kızlarr ben 16 yaşındayım sevgilimle aramızda 5 yaş var.. askerliği 43 sonra bitiyor..ve sonunda ona kavuşacağım..fakat büyük bir sorunum var buluşma sorunu..aynı şehirlerdeyiz 1 saat farkla farklı ilçelerde oturuyoruz onun arabası olduğu için pek sorun değil gelip gitmek 1 saat falan asıl sorun benim dışarıya hep çıkamıyor olmam.. Annem çok sıkı. hiçbiryere gündüz dahi izin vermiyor beni deli ediyor.. tamam korumak istiyor olabilir haklı da ama bu şekilde beni daha da çok uzaklaştırmaktan başka birşey yaptığı yok.. sanki o böyle yaptıkça ben istedğimi yapmaktan vazgeçeceğim.. herneyse
dışarı çıkamıyorum işte nasıl buluşacğaım o gelince ??
Bir yalan iki yalan ya üüçünüsü.. yalan söylemek istemezdim ama zorluyo yani..çoğunuz benim yaşlarımdan geçmişsinizdir siz de yalan söylemediniz mi zorunda kalmadınız mı hiç..
Ne yapabilriim bu konuda ?? annene anlat yalansız demeyin lütfen daha önce böyle birşey yaptım daha beter oldu şimdi..
Güvenini yavaş yavaş yeni yeni kazandım sayılır.. geçen gün bana güven biraz bunaltıyosun eve tıkıldım kaldım yeter dedim.. güveniyorum dedddi ama yine de izin vermiyor delireceğim..
ne yapsam ?? bu bitek onunla buluşma konusuu da değil kızlar artık çk sıkıldım arkadaşlarımla bile gezemiyorum hiç..sosyal hayatım yok resmen yeter yani..??

Son düzenleme:
Bu derecede "korumaci" aileleri anlayamiyorum. Cocuklar yetiskin bir birey olana kadar evin icinde herseyden, her turlu kotulukten uzak yasiyorlar anne ve babalarinin guvenli kollarinda. Sonra mecburen bir gun hayata atilmalari gerektiginde bocalayip bundan once hic o kadar tek basina olmadiklari icin hatalar yapabiliyorlar.
Neyse.. Okula gitmiyor musun? Okul cikisi fln gelsin sende (yine kotu bisey ama!!) son 1 iki derse girmeyip onunla gorusursun sonrada evine donersin. Ama bunu devamli hale getirme tabii ki yalnizca ilk geldiginde fln. Sonrasi da izin alacaksin baska caresi yok. Normal saatlerde gider gorusur evine donersin.

Bu derecede "korumaci" aileleri anlayamiyorum. Cocuklar yetiskin bir birey olana kadar evin icinde herseyden, her turlu kotulukten uzak yasiyorlar anne ve babalarinin guvenli kollarinda. Sonra mecburen bir gun hayata atilmalari gerektiginde bocalayip bundan once hic o kadar tek basina olmadiklari icin hatalar yapabiliyorlar.
Neyse.. Okula gitmiyor musun? Okul cikisi fln gelsin sende (yine kotu bisey ama!!) son 1 iki derse girmeyip onunla gorusursun sonrada evine donersin. Ama bunu devamli hale getirme tabii ki yalnizca ilk geldiginde fln. Sonrasi da izin alacaksin baska caresi yok. Normal saatlerde gider gorusur evine donersin.

okuldan kaçmak çok zor :D ben çok şey düşündüm sadece ilk zamanlar için 1 -2 kez okula gitmeden buluşaacağım okul saatlerinde yani.. çoğu zaman okul çıkışı olacak gibi.. bikaç kez arkadaşlarımla çıkıyorum diye çıkacağımm.. bikaç kez okulunn etütü varmş falan diyeceğim.. ama bunlar yalnzıca birkaç kezi idare eder ya sonra ?? yaz aylarında da okulların kapanacağına yakn zaten ders işlenmiyor devamsızlıklarımı o zaman harcamayı düşünüyorum.. ama işte yetmez ki bikaç kez öyle bikaç kez böle diye diye.. yani gerçekten çok bunaldım yaa neden bu kadar sıkıyolar anlamyıorum gerçekten. izin almayıp mı çıksam ne yapsam diyorum bazen.

Daha 16 yasindasin.
Niye bu kadar acele ediliyor anlamiyorum.
Benim 16 yasinda kizim olsa disari cikmasi izin verirdim ama erkek arkadasi icin yasi kücük derdim.
Sen su anda hangi meslegi secsem, hayallerimi gerceklestirmek icin ne yapabilirim diye düsünmen gerekiyor bence.
Bence yalanla olmaz, annene erkek arkadasin oldugunu söylemelisin.

Daha 16 yasindasin.
Niye bu kadar acele ediliyor anlamiyorum.
Benim 16 yasinda kizim olsa disari cikmasi izin verirdim ama erkek arkadasi icin yasi kücük derdim.
Sen su anda hangi meslegi secsem, hayallerimi gerceklestirmek icin ne yapabilirim diye düsünmen gerekiyor bence.
Bence yalanla olmaz, annene erkek arkadasin oldugunu söylemelisin.

söylememeliyim daha beter oluyor öyle..:(( tabiki onları da düşündüm düşünüyorum..dersler ayrı sevgilimin yeri ayrı..

Eski günleri hatırladım birden :)))..gerçi şu anda ailem hala kontrol eder ama eskisi gibi değil..Canım üzücü bir durum ama yalan söylemen gerekiyor,ama her yalan söylediğinde insanın içini ne kadar acıtıyor biliyorum, kendini ailene karşı suçlu hisseetme bence artık kendi hayallerinin peşinden koşmak istiyorsun,annen de senin kandırılacağını düşünüyor korumaya çalışıyor,baskı yaptığının seni bunalttığının farkında değil..Lise öğrencisi misin,kaçıncı sınıfsın?? Lys ye hazırlanma en iyi bahanen olabilir..arkadaşında, okulda,dersanede çalışma bahaneleri..yaz içinse kursa falan yazıl haftada bir iki defa gidebiliceğin herhangi bir kurs,hem senin için de iyi olabilir kurs falan..annen kaç saat olduğunu nereden bilcek ki,bir iki saat geç gidersin eve olur biter..daha çok bulursun istersen ;))

Son düzenleme:
16 yaş çok erken değil mi ?
hele bi gel 18 19una zaten o zaman dışarı çıkmak için bahaneler de çoğalıyor.
ama ayrılmazsın tabi bunun için.
dersleri bahane et. ama annene söylemelisin.

ben de 18 yaşındayım. 16 yaşından beri erkek arkadaşım var. bence annene bir şekilde anlat canım. ben anlattım, rahatladım. ama olgunca anlat, biliyorum anlatamam diyeceksin ama nereye kadar gidecek bu şekilde? çok zor...

Eski günleri hatırladım birden :)))..gerçi şu anda ailem hala kontrol eder ama eskisi gibi değil..Canım üzücü bir durum ama yalan söylemen gerekiyor,ama her yalan söylediğinde insanın içini ne kadar acıtıyor biliyorum, kendini ailene karşı suçlu hisseetme bence artık kendi hayallerinin peşinden koşmak istiyorsun,annen de senin kandırılacağını düşünüyor korumaya çalışıyor,baskı yaptığının seni bunalttığının farkında değil..Lise öğrencisi misin,kaçıncı sınıfsın?? Lys ye hazırlanma en iyi bahanen olabilir..arkadaşında, okulda,dersanede çalışma bahaneleri..yaz içinse kursa falan yazıl haftada bir iki defa gidebiliceğin herhangi bir kurs,hem senin için de iyi olabilir kurs falan..annen kaç saat olduğunu nereden bilcek ki,bir iki saat geç gidersin eve olur biter..daha çok bulursun istersen ;))

canım ben lise 3e gidiyorum..haklısın ben de öyle bişeyler düşünüyorum.. hatta yazın eğer o işiyle ilgili dükkan açarsa yanında çalışabilrm falan diye düşünüyorum.. ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyoruz birlikte.. sonra gitar kursuna gitmeyi düşünüyoruz yazın..inşallah hepsi olacak

diğer arkadaşların yorumlarını da okudum.. haklısınız ama bence söylemek için erken 18-19a geldiğimde söylerim..

Beraber aktiviteler yapacaksaniz, bulusmayi kafana bile takma derim.
Ama her zaman mesafeni koru, ilerde pisman olacagin seyler yapma.

Bence sevgilin yanlış yapıyor. istersen inkar et ama sen çocuk yaştasın, sana o gözle bakabilmesi garip. 5 yaş farka bir şey demiyorum, benim de 7 yaş var sevgilimle aramda, ama sorun senin küçük olman.

Bunu geçtim, bu işler için kendi yaşını küçük bulmuyor musun? Bence çocuk çocukluğunu, genç gençliğini yaşamalı. Sevgili olmak sorumluluk ve olgunluk istiyor. Kendini hazır görüyor musun?

Ayrıca dikkat et 21 yaşındaki sevgilin karakterini değiştirmesin, seni parmağında oynatıp her istediğini yaptırmasın. Yaşın buna çok müsait çünkü.

Dediklerimi yanlış anlama, bunların hepsi iyiliğin için.

Annen konusunda da diyebilecek bir şeyim yok, 22 yaşındayım. Ben o sorunu hala aşamadım, hala eve karanlık olunca çabucak dönmemi ister babam :27: mesela şimdi saat 17 gibi kararıyor, işim zor :27:

Bence sevgilin yanlış yapıyor. istersen inkar et ama sen çocuk yaştasın, sana o gözle bakabilmesi garip. 5 yaş farka bir şey demiyorum, benim de 7 yaş var sevgilimle aramda, ama sorun senin küçük olman.

Bunu geçtim, bu işler için kendi yaşını küçük bulmuyor musun? Bence çocuk çocukluğunu, genç gençliğini yaşamalı. Sevgili olmak sorumluluk ve olgunluk istiyor. Kendini hazır görüyor musun?

Ayrıca dikkat et 21 yaşındaki sevgilin karakterini değiştirmesin, seni parmağında oynatıp her istediğini yaptırmasın. Yaşın buna çok müsait çünkü.

Dediklerimi yanlış anlama, bunların hepsi iyiliğin için.

Annen konusunda da diyebilecek bir şeyim yok, 22 yaşındayım. Ben o sorunu hala aşamadım, hala eve karanlık olunca çabucak dönmemi ister babam :27: mesela şimdi saat 17 gibi kararıyor, işim zor :27:

Ben çocuk değilim.. beni bazen belki öyle görüyor olabilir bilemem ama öyle gördüğü zaman da eleştirir ve doğru davranmamı sağlar hep.. doğru bildiklerini öğretir de.. sevgilinle 7 yaş fark varmış sen söyledin 29 yaşnda birinin düşünceleri de 22 ye göre daha olgun ve daha farklı oluyor bence..yanii öyle..bu karşındaki doğru insan olduğunda yararlı da bence.. ben yaş farkını pek takmam.. sonçta ben de 20 olduğumda o 25 olacak şimdi uyuşuyoruz o zaman daha çok uyuşuruz diye düşünüyorum..bence bi sorun yok.. yorumun için teşkkür ederim..

Ne zor derttir bilirim yarama tuz bastın.. Ben 19 yasındayım 1 yıldır birlikteyiz benım annemi ikna etmem zor olmaz ama ah babam yok mu... Annem de ondan korkusuna engel olmaya calısır coğu zaman ama ben pek dinlemem! Yaptığım doğru değil biliyorum ama yalan söylesem daha mı ıyı olacak sanki.. En azından ''artık'' dürüstüm kiminle nereye gidicemı söylüyorum ve de bana güven diyorum! Bana bı zarar vericek olsa coktan yapardı bunun için fazlasıyla müsait zamanlar oluyo bunu sen de bılıyosun diyorum çoğu kez hak veriyo da ! Ona güvenmesem hıc bi şekilde onaylamam diyo annem.. Ama senin durumun zor tabi anlayabılıyorum 3 yıl sevgili olup da buluşamamıs arkadasım var hayretle bakardım nasıl sabrediyosun diye..Öyle bi ailesi var ki tek basına bakkala gidemiyo basına bisey gelicek diye nerde sevgiliyle bulusmak okul falan da yok tabi bütün gün evde! Sen akıllıca davranmıssın ama bravo birlikte gidilecek kurslar cok ıyı fırsatlar yaratır sizin için ama buluşma sürelerini fazla uzatma derim gizliyken sonra eline yüzüne bulaşabılıyo şimdilik azla yetinmeniz sizin için daha hayırlı olur..

ayy aynı benim ailem ben 24 yaşındayım ve üniye gidiyorum yavaş yavaş düzeldiler... senin yaşındayken bende yalan söylerdim çünkü hoşlandığım çocuk için içim kıpır kıpır olurdu... ben anne olunca kızıma mutlaka izin vereceğim çok saçma bu yasaklar... ben tüm yasakları deldim iyi mi yaptım hayır ama annem yanımda olsaydı belkide daha az hata yapardım

Son düzenleme:
her genç kız bu sorunları bir parçada olsa yaşamıştır... Bence bu sorunları yaşamanın bile tadını çıkar... 20 li yaşlara geldiğinde bu sorunları yaşamayan arkadaşlarının ne kadar kötü durumda senınse onlardan ne kadar üst bi konumda olduğunu görünce o zaman ailene hiç kızmayacaksın canım...

Son yorum yapan arkadaşlar moralimi çok düzelttiniz çok teşekkkür ederim :))) hepiniz ayrı ayrı haklısınız gerçekten..
keşke bu kadar sıkmasalar.. ama ne yapalım bişekilde görüşeceğiz artık kurs derken vs..vs..

Kızım Olsa Nasıl Bir Anne Olurum, Bilmiyorum..
Eğer 16 Yaş Üzeri Kızı Olan Yetişkin Anneler Varsa Aramızda Bana Lütfen Cevap Versin..

Bir Çocuğu Bu Kadar Sıkmak, Bırak Sevgilisini Normal Arkadaşları İle Görüştürmemek Doğru mu ?:44:
Çocuğa Neyi Yasaklarsan, O Cazip Gelmez mi?:40:

bugün annemle konuştum daha önce bir yalanımı yakaladığı için bana daha önce sana şans verdim ama kötüye kullandın hayır dedi.. ben de gven bana bidaha olmaz dedim ama hayır diyo ..
off sıkıldım artık dedim.. birlikte dışarı çıktık.. arabada gençler vardı.. gençler dedi.. dedimki ee ne olmuş herkes ben gibi annesiyle dolaşmıyo elimide tut isterssen falan dedim.. sık dişini üniversiteye kdr işte seneye dershaneye gidersin o ara gezersin dedi.. ben şimdi istiyorum dedim.. şimdi vaktin mi var dedi.. olur sınavlardan sonra gezeceğim dedim hiçbişey demedi..
bunaldım artık senden sıkıldım falan dedim..çok sıkıldım gerçekten morlaim çok bozuk.

Back
X