Buna Dur Demek Lazım

ben bir öğretmen olarak bu davranışı yanlış buluyorum ve öğretmenlik mesleğinin onurunu haysiyetini zedeleyen bazı kendini bilmez meslektaşlarım malesef ki var... bence o öğrencinin velisi gelip uyarsın eğer bu tür şiddet olayları devam ederse cezasını alsın meslekten atılmaya kadar yolu var...

bu konu için söylemiyorum burda bahsedilen öğretmenin davranışı gerçekten çirkin.ama şu an öğretmenlerin düştüğü durum da vahim.şimdi öğretmen ne yapsa suç.öğretmenlik mesleğinin bir onuru değeri kalmadı.velilerde hiç anlayış yok.çocuklarda da buna bağlı olarak saygı yok.gerçekten tüm gün sabırlı olmak mümkün değil.ortaokul,lise öğretmenlerini falan görüyoruz ne çekiyorlar.biraz kız bağır hemen 147.öğretmen bütün gün güleryüz tatlı dil dolaşamazki.gerçekten bunu ancak öğretmenlik yapan bilir.

öğretmenin yaptığını kesinlikle tasvip etmiyorum ama veli sorumluluğunu bilmez hakkını gayet iyi bilir simli kafayla çocuk okula gönderilmez bunu neden bilmiyor biliyor neden işine gelmiyor sonra vay efendim benim hakkım bebeğim çocuğum...

öğretmenlerin kırmızı oje falan sürmeleri yasakken(dikkat çektiği için), çocuğun saçına sim döküp gelmesi tabi ki de saçma. saçlar örülü ya da bağlı olmak zorunda en azından ben öyle uyguluyorum ama arada heves yapmış olanlar çıkıyor. onlar da zaten olmaması gerektiğini bilerek geliyorlar.
bizim öğretmenimiz okuldaki haylaz ve saygısız bir öğrencinin kulağını çekmişti. çocuk jandarmayı aramış falan olay büyümüştü. o öğretmeni nasıl tutabilmişler hayret gerçekten. okul idaresi böyle şeyleri ört bas edebilir emekliliği falan gelmişse ama milli eğitime şikayet ettiğinizde kesin sonuç alırsınız.

yalnız bazen çocuklar da çok zorlayabiliyor, sanmayın ki hepsi melek.
ben de bi ara 3 çocuğa sağlam tokatlar atmıştım ki 5 parmağımın izi çıkmıştı. okulun haylazları bunlar. bi de özürlü öğrencim var ki diğerleri ile kaynaşma adına at olur, eşek olur, sürekli ebe olur, sessiz sakin bir tip. bu haylazlar çok takılırlar ona da, ben de uyarırım. güzel bir şekilde anlatırım yok, kızarım yok, görmezden gelirim yok, siz onun yerinde olsanız derim yok, diğer hocamız konuşur yok. bi bakarım 3 gün sonra aynı tas aynı hamam. bir gün bahçede nöbetçiyken bir baktım bunlar yavruyu almışlar ortalarına hepsi birer tekme atıyor. çocuk da çökmüş yere kafasını koruyor. hemen koştum ama sinirlerim tepeme çıkmış onu o halde görünce. üçünü de dizdim yan yana sırayla okkalı tokatlar attım. sonradan içim acıdı ama bir daha da ona takıldıklarını görmedim.

bir öğretmen olarak üzülerek söylüyorum ki maalesef böyle meslektaşlarımız var ve halen görev başındalar..bunları inkar edemeyiz ama inanın çok fedakar arkadaşlarmız da var.bu tip hkayeleri duydukça mesleğim adına ben utanıyorum..

ne kadar çok ilgisiz veli varsa o kadar kendini bilmeyen ve branşını hak etmeyen öğretmenler de var..zaten öğretmenlik mesleği son yıllarda iyice ayaklar altına alındı..değersizleştirilme yolunda ileriliyor.

keşke bu mesleğe başlarken adayları kpss yerine kapsamlı bir psikolojik testten geçirseler..sonuçta bir çocuk yetiştiriyoruz,onu bizler şekillendiriyoruz.bu çok önemli.

ayrıca o 147 numaralı hat öğretmen şikayet hattına dönüştü..amacı o değildi aslında.eğer öğretmenden şikayetin varsa gider bire bir konuşursun..en güzeli budur.

Son düzenleme:
heyecan yapmışım, mesaj tekrarı olmuş :)

Son düzenleme:

melek sanılan bazı çocukların acımasızlıklarına tanık olsa bir anne bir baba öğretmenden önce tokatı o basar ama anneye babaya o çocuk melek bende bunu anlamıyorum

benım çocuğum yapmazcı zihniyetin şımarttığı çocuğa tahammülüm yok...

Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bunun sorumsuzlukla ne alakası var? Ayrıca diyelim ki çocuğunun isteğini kıramadı,çok özenmişti bozmak istemedi,vicdan yaptı veya evde yoktu velisi kız yaptı saçını çıktı(yaşlarından bahsedildiğini görmediğim için söylüyorum) BENİM HAKKIM,BENİM BEBEĞİM deme hakkı yok mu?

Bu nasıl bir mantık özellikle son kelimelerinize çok takıldım. Sorumluluğunu bilmeyen velinin çocuğunu koruma sahip çıkma hakkı yok yani. Veya şöyle mi söylemeliyim sorumluluğunu bilmeyen velinin çocuğu dayak yiyebilir sorun yok?

Benim en yakın arkadaşım doğuda öğretmen. Öyle saygısız,öyle terbiyesiz öğrencilerle,çok zor yaşam şartları ile,imamlıktan müdürlüğe nasıl olduysa geçmiş kendini bilmez bir müdürle mücadele ediyor. Orada bile sabır gösteriyorlar,şiddet uygulamıyorlar. Bir çocuk saçına sim sürdü süslendi diye tahammül gösteremeyen insan gitsin manav olsun,öğretmen olmasın. Sonra öğretmenlere saygı kalmadı denilmesin,kalmaz tabi.
Bizler aşağılanarak,dayak yiyerek eğitim gördük ne ailelerimizin ne bizlerin gıkı çıkmadı. Şimdi diyorum ki hepsinin Allah belasını versin. Sabır gösterenler insan değil miydi?

bi keresinde erkek kardesim ilk okul 1deyken sk aralikla wc ye izin almis ogretmenden
kadin sonda kalkip vurmus cocuga
annem delirdi tabi basti okulu rezil etti ogretmeni sonra aldi kardesimi onun sinifindan
ne olmus yani bi kac kez wc ye gitmishse kucucuk cocuk altina mi yapsin dimi
malesef boyle evden kaynanasindan komsusundan kocasindan sinirlenip sinirini o cocuklardan cikaran ogretmenler var

Son düzenleme:

mlkctk canım,çocuk şımarık olabilir,anne-baba onu evde dövüyor da olabilir ama bu nedenlerin hiçbiri o öğretmene o çocuğa vurma hakkını vermez...evet gerçekten bazen tahammül sınırlarını zorlayan çocuklar olabiliyor,özellikle liseler de..ama çözüm 1-2 tokat atmak mı ya da dövmek mi? eğitimde ödül-ceza yöntemi vardır bunu hepimiz kullanıyoruz ama cezanın boyutu fiziksel şiddete kadar gitmemeli.

Son düzenleme:

meb ve bimere şikayet edin meb den sonuç alamazsanız bile bimerden mutlaka alırsınız buna hakkı yok olamazda mutlaka ama mutlaka şikayet edin

bu olay kardeşimin okuduğu okulda olmuyo ayrı bi şehirde olan kuzenimin okulunda oluyo teyzemde arayıp anlattı bizde şikayet etsinler dedik,ama daha önceki olaylarda bi şekilde örtbas etmişler onlara göre önemsiz yani..herkes biraz duyarlı olsaydı kimse konuyu kapatamazdı
ben arayıp şikayet etsem olurmu acaba,dikkate alırlar mı

ay o 147 midir nedir o hattı hiç demeyin valla ele ayağa düşürdüler mesleğimizi... bir öğretmen baz alınarak tüm öğretmenlerin suçlanması yanlış tabiki şurda 100 tane öğretmene sorun saçında sim var diye bir öğrenciyi dövermisiniz diye yüzde 99 u hayır der çok saçma çünkü benim ne öğrencilerim var defalarca uyardığım halde bildiğini okuyan... napıyım onları öldüreyimmi...
ama bazı öğrencier var ki aileleri bile başa çıkamıyoruz gücümüz yetmiyor diyor e öğretmen bu durumda napsın siz söyleyin... zaten çocuk bakıcılığına doğru gidiyor sonumuz

öğrenci istediği kadar haylaz olsun yaramaz olsun sorun çıkarsın ister okula simli kafayla gelsin ister başka şekilde gelsin hiçbir öğretmenin o çocuğa el kaldırmaya hakkı yokk
o çocuğun yüzündeki parmak izleri nasıl yaralar onu ilerdeki hayatını nasıl etkiler kimbilir çocuk o ya..öğretmende yoruluyo olabilir enerjisi tükeniyor olabilir bu ona yaramazlık yapan bi öğrenciye vurma hakkı vermez.
yukarda saydıklarım doğru şeyler değil tabi ama bunun çözümü bunun cezası çocuğa vurmak olamaz kimsenin hakkı yok buna,ailesini çağırır konuşur.
ya bilmiyorum çocuklarmı dile geetirmiyo bazı şeyleri velilermi önemsemiyo ama herkes ayaklansa yapamazlar böyle bişey
benim çocuğum olsaydı ve öğretmeni ona bi tokat dahi atsaydı o okulu onun başına yıkardım.

Orta okulda da bayan bir öğretmen kız arkadaşın saçını kesmişti !!
Neden de saçlarınızı toplayın diye bağırıp duruyordu arkadaşın sacıda kısa toplamış yanlardan sarkanlarada toka takmıs bütün tokalarını tek tek çıkardı tuttu kesti ve eve gönderdi tabi sonuc ertesi gun okul ayaga kalktı ögretmen direk yok oldu !! O zaman küçüktük tam anlayamadık demek cezasını bulmuş

öğretmenleri psikolojik teste tabi tutsunlar diyorum ben!!!! atamasını ondan sonra yapsınlar.
çocuğa yaşattığının ileride onda iz bırakacağının farkında değil mi bu vatandaş?bunun eğitimini almadı mı?
bir öğretmen bir çocuğun karakterinin şekillenmesinde anne baba kadar rol sahibi ya..
öyle öğretmen olunmaz , gitsin biyerde düz memur olsun milletin çocuğuna sebep olmasın!
çok kızdım...........................

ben dayağı asla ama asla tasvip etmiyorum kadesa sadece hakkını gayet iyi bilen veli sorumluluğunu da bilsin diyorum

kimse çocuğuna toz kondurmuyor bundan bahsediyorum ortada bi sıkıntı problem varsa öğretmenle işbirliği yapsınlar ortak çözüm bulsunlar istiyorum ama çocuğa gık desen tepene gelip hesap soran bir tavrı anlamıyorum

aman benım çocuğum yapmaz asla yapmaz diye inkar edenleri kastediyorum

yoksa dayak bende yedim küçükken yemedim mi nasıl bir şey olduğunu hepimiz en azından bir kere maalesef tecrübe edinmişizdir bir cetvel bir kulak çekilmesi şeklinde de olsa...

çocuğu evde istismara uğratan veli,veli toplantısına bile gelmezken en ufak olumsuzlukta gidelim şuraya şikayet edelim böyle süründürelim tabi ki dayakçı zihniyeti süründürsünler ama ben ezilen öğretmenlerden bahsediyorum burada asıl...

dayakçı öğretmene çıkmasın adım burada aman :)

Son düzenleme:

bundan sonra dayakçı öğretmen diycem sana

şaka tabii :)

bu yazdığın şeyler de çok haklısın.veliler her konuda bu kadar duyarlı olsa eminim başarı da davranış bozuklukları da düzelecek.bizim okullarımızda okul-aile işbirliği denen şey yok..

dayağı kesinlikle ve kesinlikle tasvip etmiyorum bir öğretmen olarak benim de kızım var

ama halimiz de içler acısı arkadaşlar, biraz varoş diye tabir edilen bi yerde sınıf öğretmeniyim ve velilerle, öğrencilerle başa çıkamıyorum, öğrencilerim artık disiplinime ve kurallarıma alıştılar gibi ama; aması var bu duruma getirene kadar boğuluyorum sandım

sabahtan akşama kadar sokakta oynayarak büyümüş çocuklar, sınıfta yeminle öğretmen dolabının üzerinden indirdim birini görünce şok oldum,

iki tanesi teneffüste kavga ederken biri diğerinin başını öğretmen dolabının camından sokmuş, cam paramparça, Allah tan çocuğa bişey olmamış

veliyi çağır, çocuğu kenara çek defalarca konuş, sonuç: 0 velinin dediği tek şey ''hocam acık idare ediver yaramaz bizim oğlan, evde de başa çıkamıyoz biz bunlan, tatilde gün sayıyoz valla okul açılsın diye''

bu arada evt çocuklar melektir
çocuğun kötü davranışları olabilir ama bu onu kötü biri yapmaz bu ailesinden kaynaklanır,ve düzelebilir
anne baba ne kadar sorumsuzda olsa benim bebeğim benim çocuğum diyerek onu tabi korur kim çocuğunu korumaz
herkime yapılırsa yapılsın bu şiddet olayını aklım mantığım almıyo

ben hem öğretmen hem anneyim.şimdiye kadar hiçbir çocuğa vurmadım tabi ben anasınıfı öğretmeniyim.ben öğrenciyken ne dayaklar yedim.abartılı olanları saymıyorum da bir tokatla bana hiçbirşey olmadı.valla çok fena bir öğrenciydim hatırlıyorum da.mesela ilkokulda öğretmen kızsın uyarsın ne yaparsa yapsın dersi dinlemez konuşurdum.ödevlerimi yapmazdım.öğretmeni çıldırtırdım.öğretmen ders boyunca beni uyarırdı baktı olmuyor birkeç kez dayanamayıp geldi bir tokat patlattı.bir güzel sustum.benim annem öğretmendi.hatta babam milli eğitim müdürüydü.annem babam birgün gelip niye vurdun çocuğuma demedi.bana kızdılar dersini dinle öğretmeni üzme diye.babam o öğretmenle uğraşmasını da bilirdi.ortaokul lise desen aynı.ben bu derste çok konuşmaktan çok çektim.yediğim tokatların haddi hesabı yok.yine de öğretmenlerimi iyi hatırlarım değerlerini bilirim.gördüğümde sizi çok üzdüm demesini de bilirim.
bence annemler arkamdan gelip beni savunsa öğretmenlerime çıkışsa ben şu an öğretmen olamazdım sorumsuzun teki olur çıkardım.şu an çocuğum 3 yaşında ama okula gittiğinde gerçekten terbiyesizlik yaparsa ve öğretmeninden tokat yerse hiçbirşey yapmam kızıma kızarım.ama tabi konuda bahsedilen öğretmen gibi değil.
aileler çocuklarının arkasında olmalı ama bunun sınırını da bilmeli,sorumsuz saygısız çocuklar yetiştirmek istemiyorlarsa tabi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…