öğretmenlerin kırmızı oje falan sürmeleri yasakken(dikkat çektiği için), çocuğun saçına sim döküp gelmesi tabi ki de saçma. saçlar örülü ya da bağlı olmak zorunda en azından ben öyle uyguluyorum ama arada heves yapmış olanlar çıkıyor. onlar da zaten olmaması gerektiğini bilerek geliyorlar.
bizim öğretmenimiz okuldaki haylaz ve saygısız bir öğrencinin kulağını çekmişti. çocuk jandarmayı aramış falan olay büyümüştü. o öğretmeni nasıl tutabilmişler hayret gerçekten. okul idaresi böyle şeyleri ört bas edebilir emekliliği falan gelmişse ama milli eğitime şikayet ettiğinizde kesin sonuç alırsınız.
yalnız bazen çocuklar da çok zorlayabiliyor, sanmayın ki hepsi melek.
ben de bi ara 3 çocuğa sağlam tokatlar atmıştım ki 5 parmağımın izi çıkmıştı. okulun haylazları bunlar. bi de özürlü öğrencim var ki diğerleri ile kaynaşma adına at olur, eşek olur, sürekli ebe olur, sessiz sakin bir tip. bu haylazlar çok takılırlar ona da, ben de uyarırım. güzel bir şekilde anlatırım yok, kızarım yok, görmezden gelirim yok, siz onun yerinde olsanız derim yok, diğer hocamız konuşur yok. bi bakarım 3 gün sonra aynı tas aynı hamam. bir gün bahçede nöbetçiyken bir baktım bunlar yavruyu almışlar ortalarına hepsi birer tekme atıyor. çocuk da çökmüş yere kafasını koruyor. hemen koştum ama sinirlerim tepeme çıkmış onu o halde görünce. üçünü de dizdim yan yana sırayla okkalı tokatlar attım. sonradan içim acıdı ama bir daha da ona takıldıklarını görmedim.
öğretmenin yaptığını kesinlikle tasvip etmiyorum ama veli sorumluluğunu bilmez hakkını gayet iyi bilir simli kafayla çocuk okula gönderilmez bunu neden bilmiyor biliyor neden işine gelmiyor sonra vay efendim benim hakkım bebeğim çocuğum...
melek sanılan bazı çocukların acımasızlıklarına tanık olsa bir anne bir baba öğretmenden önce tokatı o basar ama anneye babaya o çocuk melek bende bunu anlamıyorum
benım çocuğum yapmazcı zihniyetin şımarttığı çocuğa tahammülüm yok...
İyi akşamlar Milli egitim şikayet hattı var 147 numarası oraya arayıp şikayet edebilirsiniz ayrıca haziran ayı başlarında meb bakanının bir konuşmasını dinlemiştim okullarda saçlara karışılmıyacak diye erkeklerin saçları uzun falan onlarada karışılmıyacak demişti tabi ne kadarı dogru bilmiyorum bizde çok çektik okurken kızların sacı örülecek diye tutruluyordu bende saç örgüsünü sevmiyorum diye kısa kestiriyordum erkeklerin saçı uzunsa onuda makasla kesiyorlardı eskiden, şikayet ederseniz şikayetinizle ilgilenirler ama velilerinde birlik olması gerek siz şikayet edersiniz sonra öbür veliler geri falan çekilir bence velilerle bir an önce konuşun.
meb ve bimere şikayet edin meb den sonuç alamazsanız bile bimerden mutlaka alırsınız buna hakkı yok olamazda mutlaka ama mutlaka şikayet edin
mlkctk canım,çocuk şımarık olabilir,anne-baba onu evde dövüyor da olabilir ama bu nedenlerin hiçbiri o öğretmene o çocuğa vurma hakkını vermez...evet gerçekten bazen tahammül sınırlarını zorlayan çocuklar olabiliyor,özellikle liseler de..ama çözüm 1-2 tokat atmak mı ya da dövmek mi? eğitimde ödül-ceza yöntemi vardır bunu hepimiz kullanıyoruz ama cezanın boyutu fiziksel şiddete kadar gitmemeli.
ben dayağı asla ama asla tasvip etmiyorum kadesa sadece hakkını gayet iyi bilen veli sorumluluğunu da bilsin diyorum
kimse çocuğuna toz kondurmuyor bundan bahsediyorum ortada bi sıkıntı problem varsa öğretmenle işbirliği yapsınlar ortak çözüm bulsunlar istiyorum ama çocuğa gık desen tepene gelip hesap soran bir tavrı anlamıyorum
aman benım çocuğum yapmaz asla yapmaz diye inkar edenleri kastediyorum
yoksa dayak bende yedim küçükken yemedim mi nasıl bir şey olduğunu hepimiz en azından bir kere maalesef tecrübe edinmişizdir bir cetvel bir kulak çekilmesi şeklinde de olsa...
çocuğu evde istismara uğratan veli,veli toplantısına bile gelmezken en ufak olumsuzlukta gidelim şuraya şikayet edelim böyle süründürelim tabi ki dayakçı zihniyeti süründürsünler ama ben ezilen öğretmenlerden bahsediyorum burada asıl...
dayakçı öğretmene çıkmasın adım burada aman :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?