Buna Dur Demek Lazım

Lyd_____

Hiç Umudum Kalmadı.
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2012
657
2
26
Ankara
meraba kızlar
dün duyduğum bi konuyu anlatıcam size
dün teyzem aradı bizi konuştuk filan,konu kuzenime geldi bu sene 4.sınıfa geçti
evde gelip anlatıyomuş gün içinde yaptıklarını,öğretmenlerin bazı çocuklara şiddet uyguladığından filan bahsetmiş
aynı sınıfta olan bi kız çocuğuna öğretmeni şiddet uygulamış,nedenine gelince çocuk saçını nasıl yapmışsa artık süslü bişey yapmış kuzenimin anlattığına göre sim filan varmış saçında anne babasınında suçu var tabi ama öğretmeni de arkadaşlarının önünde saçını açıp kafasına vurmuş tokalarını yere fırlatmış..çocuğun düştüğü durumu tahmin edersiniz.geçen senede bu tarz bişey olmuş şikayet filan etmişler..

benim burda dert ettiğim şey ailesinin özenerek yetiştirdiği bi çocuğa öğretmen nasıl vurur.hiç yakıştıramıyorum
ben mesela hatırlıyorum ilkokuldayken bu tarz şeyler olmuştu okuduğum okulda,şimdide etraftan duyuyorum hep
benim kardeşimde 5. sınıfta annem bi gün toplantıya gitmiş öğretmeni konuşma yapmış demişki çok şımartıyorsunuz çocuklarınızı benim ki ters bişey yapsa vururum tepesine oturur!

neden böyle,bunu engelleyecek birşey yapılamaz mı,
çocuğun dayakla terbiye edileceğini düşünen insanlar öğretmen olmamalı.

Öğretmenin yaptığı çok yanlış çoçukta özgüven eksikliği yapabilir.:19:

Son düzenleme:
Milli Eğitim Bakanlığının şikayet hattını ararsanız sonuç alırsınız.

Veliler yoplanıp milli eğitime şikayet edin.
Yüksek ihtimal sonuç alırsınız, diyelim ki alamadınız, o adamı ve okulu haber yaptırana kadar uğraşın.
Ümüğünü sıkarlar onun.
Çocuklara vuran insanlardan tiksiniyorum.
Ezik herif!

kardeşimin okulunda zaten önceki senelerde şikayetler yapıldı veliler toplandı öğretmen uzaklaştırılmış ama yine devam ediyomuş..

konuyu okuyunca acayip sinirlendim, kiza acayip acidim, yazik kiz özenmis takmis takistirmis, yazik yavrum neler düsünürek öyle hazirlanmis.

böyle seyler yasakmi okulda? anlamadim!

ben almanyadanim böyle birsey burda bir ögretmen yapsa süründürürler.

bu durumu o cocuk ömür boyu unutamaz.

aynisi o ogretmenede yapacan anlasin bakim o kizi düsürdügü durumu.

kardeşim lisedeyken veli toplantısına ben gitmiştim matematik hocaları nasıl dertleniyo bi görün şöyle tembeller böyle tembeller dersanedede çalışıyorum bunlarla uğraşmaktan eşime çocuğuma zaman ayıramıyorum falan dedi, bende donanımlı gitmiştim kardeşim bu kadının derste onu tahtaya kaldırıp 1 saat hakaret ettiğinden bahsetmişti, bende açtım ağzımı yumdum gözümü bi kere dedim sen memursun 2. iş yapamazsın kocana çocuğuna daha fazla zaman ayırmak istiyosan istifa et, hadi çocukların biri ikisi hadi 10 tanesi zayıf alır anlarım tüm sınıf zayıf alıyosa suçu kendinde ara, ayrıca benim kardeşim sana bi saygısızlıkmı yaptı nasıl rencide edersin delikanlı çocuğu dedim, matematik bilmeyebilir ilgisi olmaz çocuk sözelci, seni şikayet ederim diyince zaten iyice dut yemiş bülbüle döndü, ama bizim millet eti senin kemiği benim mantığını sevdiği için hocalar bu kadar acımasız tabi hepsi değil pamuk şeker gibi hocalarda var

konuyu okuyunca acayip sinirlendim, kiza acayip acidim, yazik kiz özenmis takmis takistirmis, yazik yavrum neler düsünürek öyle hazirlanmis.

böyle seyler yasakmi okulda? anlamadim!

ben almanyadanim böyle birsey burda bir ögretmen yapsa süründürürler.

bu durumu o cocuk ömür boyu unutamaz.

aynisi o ogretmenede yapacan anlasin bakim o kizi düsürdügü durumu.

evt yasakmış,saçlarını açık bırakmaları filanda yasakmış
bende cok sinirlendim güzelce uyar ne demek kafasına vurmak yazık günah

ah kıyamam yaa nası üzlüdüm nası utanmıştr o an yavrucak :((
off off böle insanlar mı yetiştrcek geleceğin umutlarını yazık valla !!!
ilkokul öğretmenimi hiç bişiye değişmem anne baba öğretmen abla abi oldu bze hep hala da görüşürz hatta pazar gnü buluşcaz arkadaslarla ziyaretine gdicez... ilkokulda bi kuralı vardı onun ceza hiç yok sadece kurala uyanlara ödül vardı ee haliyle bi çikolata için bile tüm kuralları harfyen yerine getirioduk o yaşta :)) allah öğretmenin bile hayırlısını çıkartsın herkesin karsısına...

Öğretmenlerin şiddet uygulaması oldukça vahim bir durum. Güya eğitim alıyor bu insanlar ve insan eğitmek ile yükümlüler.

Bence haber konusu olması sağlanmalı, bütün veliler okulun önünde eylem yapabilirler vs.

Son düzenleme:
Ortaokulda benim de başıma gelmişti böyle bir şey.Saçlarım örülüydü.Örgüleri açınca haliyle kabardı biraz.Hoca tahtaya kaldırıp herkesin ortasında saçımı çekmişti.Çok içerlemiştim.Unutmadım da.
Bence veli toplantısında öğretmeni uyarın.Her ne olursa olsun öğrencinin bu şekilde rencide edilmesi çok çirkin bir şey. Bazı öğretmenler gittikleri okulda eğitim adı altında ne öğreniyorlar ya da aldıkları eğitimi ne şekilde yorumlayıp bu tip davranışlar sergiliyorlar anlamıyorum.Bu kadar tahammülleri yoksa kimseye bıraksınlar bu işi.

sabır ve mesleki sevgisi olmayan insanlar işte..
bence peşini bıraktırmayın bu olayın.. yarın sizin yakınınızında başına gelebilir bu..
ilçe milli eğitime dilekçe yazın şikayet edin.. olmadı mı daha yüksek merciilere iletin..
hiç birşey yapılmadıkça o insan buna devam eder. ceza alsında aklı başına gelsin!

eğitimci olacak bide.allahım çocuklarımızı kimlere emanet edicez.yani yasak bile olasa küçük bir kız çocuğuna yapılabilecek şeymi bu.o tokaları alıp bir tarafına monte edeceksin işte.güzel bir dille anlat hatta o gün bırak öyle kalsın ertesi gün güzelce öyle yapmamasını söyle.hatta ona bişey deme velisini ara velisiyle anlat ne karın ağrın varsa allah bildiği gibi yapsın seni.

insanın kendi çocuğuna vurmaya hakkı yokken,hiçkimsenin başka birisinin çocuğuna asla vurmaya hakkı yok... görülen yanlış varsa çocuğun velisi çağrılır,uyarılır..densiz....

ben 1 yıl 5. sınıflara öğretmenlik yaptım sözleşmeli olarak ve öğretmenin bir çocuk üzerinde ne kadar etkili olduğunu öğrendim. Sınıfımda özlem diye sarışın bir kız vardı. Zavallı ilk öğretmenin korkusundan tuvalet ihtiyacını söyleyemeyip altına yapıyormuş. Bunu bana söylediklerinde önümdeki sıraya oturtum onu. Özel olarak ilğilendim. Zevk alarak yaptığım bir iş olduğu için öğrencilerden ve sorularından asla sıkılmadım.
ve bana nasıl davranılmasını istediysem okul yıllarında, öğrencilerimede aynı şekilde davrandım. Sen söyle demedim. İsmini kullanıp senin bu konu hakkında fikrin nedir dedim. İnanın öğrenciler çok değişti. Özellikle Özlem, daha sosyal bir öğrenci oldu. Okuması konuşması kendini ifade etme şekli.. Ailesi gelip teşekkür etti:43: Bu anlatılmaz bir mutluluk bir çocuğun kişiliğini kazanmasına yardım etmek ne mükemmel bir duygudur anlatamam
Bu yüzden çocuğunuzu emanet ettiğiniz kişiye dikkat edin. Adı öğretmen olabilir ama kişiliği vicdanı yetiştirilme şekli bir öğretmene layık olmayabilir

İyi akşamlar Milli egitim şikayet hattı var 147 numarası oraya arayıp şikayet edebilirsiniz ayrıca haziran ayı başlarında meb bakanının bir konuşmasını dinlemiştim okullarda saçlara karışılmıyacak diye erkeklerin saçları uzun falan onlarada karışılmıyacak demişti tabi ne kadarı dogru bilmiyorum bizde çok çektik okurken kızların sacı örülecek diye tutruluyordu bende saç örgüsünü sevmiyorum diye kısa kestiriyordum erkeklerin saçı uzunsa onuda makasla kesiyorlardı eskiden, şikayet ederseniz şikayetinizle ilgilenirler ama velilerinde birlik olması gerek siz şikayet edersiniz sonra öbür veliler geri falan çekilir bence velilerle bir an önce konuşun.

meb ve bimere şikayet edin meb den sonuç alamazsanız bile bimerden mutlaka alırsınız buna hakkı yok olamazda mutlaka ama mutlaka şikayet edin :47::47::47::47:

Artık meslekte yıpranmış öğretmenler yapıyor bunu galiba..Öğretmenin yaşını bilmiyorum ama genellemiyim .
Öğretmenlikte emeklilik yaşını düşürseler genç dinamik öğretmenler gelse...

Öğretmen ne çirkin bir davranışta bulunmuş.Yazıklar olsun aldığı pedagojik eğitime...

İlkokul hocamızda kızdığında 'Yaramazlık yapanı kulaklarından çivileyip tavana asacağım derdi' Şaşakın şaşkın tavana bakardım.
Kafamıza vurur ,parmaklarımıza cetvelle vurur
Zengin-Fakir diye ayırıdı hatta gelir düzeyi düşük aile çoçuklarını ayrı sınıf açtırmıştı

Bence kpss önce öğretmenleri her sene başında psikoloji eğitimden geçirilmeli ...

Back
X