Bunaldım bunaldım sizce haklı kim?

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.836
82.267
798
Selam kızçeler :110:
Dünyanın derdi bitmiyor Allahım o kadar yoruldum ki..
Bir gün gülüyorsa yüzüm 6 gün dert tasa :işsiz:
Güncel derdim şu canlar,benim abim yeni evlendi eşiyle kendi memur.doğu görevlerini yapıyorlar. Biz başta geline demiştik kendi aileside hatta demiş. doğu göreviniz bitmeden çocuk yapmayın zor olur batıda en azından destek olunur. Tabi o kimseyi dinlemedi bakıcı tutarım orda büyütür burda gezer tozarım diye planlar yaptı ama planları tutmadı. Şimdi ev işine çocuğu yetiştiremiyormuş görevede başlayacak illa bana sen gel çocuğa bak diyorlar hiç bir gram ücret karşılıksız.beleşe hayatımı düzenimi bırakıp aylarca çocuk bakmam isteniyor.o kadar bunaldım ki herkes üzerime geliyor cinnet geçireceğim.

Selam kızçeler :110:
Dünyanın derdi bitmiyor Allahım o kadar yoruldum ki..
Bir gün gülüyorsa yüzüm 6 gün dert tasa :işsiz:
Güncel derdim şu canlar,benim abim yeni evlendi eşiyle kendi memur.doğu görevlerini yapıyorlar. Biz başta geline demiştik kendi aileside hatta demiş. doğu göreviniz bitmeden çocuk yapmayın zor olur batıda en azından destek olunur. Tabi o kimseyi dinlemedi bakıcı tutarım orda büyütür burda gezer tozarım diye planlar yaptı ama planları tutmadı. Şimdi ev işine çocuğu yetiştiremiyormuş görevede başlayacak illa bana sen gel çocuğa bak diyorlar hiç bir gram ücret karşılıksız.beleşe hayatımı düzenimi bırakıp aylarca çocuk bakmam isteniyor.o kadar bunaldım ki herkes üzerime geliyor cinnet geçireceğim.
Başkasının keyfi için hiç kendimi yoramam. Çocuk planı yaparken size mi güvenmişler. Hiç kusura bakmasınlar nasıl yaptılarsa bebeği öyle baksınlar

Kendinize bir iş bulun birikim yapıyorum deyin ya da onlara deyin çalışacağım ben birikim yapacağım eğer maaş verecekseniz olur diye.
Karı koca çalışıyorlarsa versinler bir zahmet.
Yani tahminimce sadece çocukta baktırmayacak ufaktan ev işlerini de yaptıracaktır.
Kabul edip kötü olacağınıza etmeyip kötü olun kimse sizi böyle bir şeye zorlayamaz hakları yok.

Var olan bakıcı bırakır, bir sorun olur geçici bir çözüm için yardımcı olunabilir aile arasında ama şehir değiştir gel bizim çocuğa bak demek de ne rahatlık.

Sizin işiniz, gücünüz, bir düzeniniz yok mu hayatınızı onlara göre ayarlayacaksiniz?
Ben bunu anlatamıyorum işte sanki duymuyorlar dediklerimi

Sizin ve ailesinin ne zaman çocuk yapacakları hakkında yorum yapmanız da uygun değil en baştan

Onların da keyiflerine çocuk yapıp sizin düzeninizi bozmanızı istemeye hakları yok

Sizin aile,iş, okul gibi olduğunuz yere bağlayan sebepleriniz olmadığını varsayarak
Geçici bir süre için ben idare edebilirdim sanırım
Ama uzun vadede keyfi kimse için düzenimi değiştiremem

İşiniz okulunuz herhangi bir uğraşınız yok mu? Çocuk bakımı konusunda tecrübeniz yoksa size baktırmaları da yanlış. Kaldı ki illaki bir hayatınız alışkanlıklarınız var madem bakıcıya baktırırım diye düşündüler öyle yapsınlar. Güvenemiyorsa da gelin hanım işine ara versin çocuk kreş çağına gelene kadar.

İşiniz okulunuz herhangi bir uğraşınız yok mu? Çocuk bakımı konusunda tecrübeniz yoksa size baktırmaları da yanlış. Kaldı ki illaki bir hayatınız alışkanlıklarınız var madem bakıcıya baktırırım diye düşündüler öyle yapsınlar. Güvenemiyorsa da gelin hanım işine ara versin çocuk kreş çağına gelene kadar.
Var elbette ki benimde uğraşlarım planlarım var hayallerim var

Diyorum tam susuyorlar konu kapanıyor gene başlıyorlar
Çocuk bakmak çok zor bir iş ben kendi oğluma bakarken bile acayip zorlanıyorum.
Kimsenin sizden hele de karşılıksız böyle bir fedakarlık istemeye hakkı yok.
Hani desek ki muhtaçlar, durumları yok, hastalık var, eyvALLAH'ta!
Şu durum resmen kullanmak olur.

Kabul etmeyin para da verseler hiç bulaşmayın.

Buna benzer bir konu vardı..gorumce çocuğa bakıyordu ve ücret almıyordu..ama iş sadece çocuk bakmakla bitmemişti..ev işi ,temizlik,yemek...birde gezmeye gidiyorlardı sürekli..çocuk hala da tabii ki..sonra çocuk düşmüştü galiba tam hatırlamıyorum..hatta herkes bırak evine dön, çocuğa birşey olursa iyiliklerini görmezler demişlerdi...hatta çocuğun annesi çocuğu kucağına bile zor alıyordu..anne ,hala olmuştu...demem o ki, başlarının çaresine baksınlar...iş sadece çocuk bakmakla sınırlı olmayacak..çocuğa birşey olsa sorumluluk sizin..büyük ihtimal başka işlerde beklenecek..kabul etmeyin..birde aynı evde yaşayacağınız için hem abinizle hem yengenizle sorunlar yaşayacaksınız...

Back
X